PDA

Prikaži potpunu verziju : Informacije o huawei hg532e ruteru

Strajder
18.5.2013, 16:13
Pozz, pre par dana riknuo mi je stari hg510 ruter te su mi momci iz telekoma dali nov model hg532e ruter sa wireless podrskom.

Kako sam naziv teme kaze interesuju me misljenja i iskustva, koliko je dobar ovaj ruter. Ono sto me najvise interesuje je koliko mu je dobra wireless opcija jer planiram da se preselim sa donjeg na gornji sprat kuce pa da ne bi razvlacio kablove, da li ima stabilnu konekciju i koliki mu je domet, da li da kupujem mreznu kartu ili ne?

Freško
18.5.2013, 16:41
Plastikaner ko i svaki drugi.... Što se vajerlesa tiče to niko nemože da ti tvrdi sa sigurnošću, jer domet u zatvorenom zavisi od dosta faktora kao što su: debljina zidova, količina armature u zidovima, električne instalacije pozidovima i slično, ili ti u prevodu ništa dok ne probaš...

planetm
18.5.2013, 18:54
Jedan od boljih rame uz rame uz legedarni pireli,zbog wifi ga uglavnom i uzimaju pokriva dosta vise od ostalih rutera sto su bili u ponudi,bar tako kazu kolege koje rade to,wifi ladno ces imati i u dvoristu garant

cages
18.5.2013, 20:46
Evo ja sam malocas isprobavao i hvatam jednu crtu u dvoristu iznad kuce na oko 30 metara od istog i to kroz barem 2 zida. Rekao bih 99% da ce da ti radi bez problema.

Strajder
19.5.2013, 0:06
Hvala na informacijama, uzecu od drugara sutra mreznu karticu pa cu isprobati konekciju.

Strajder
19.5.2013, 19:37
Odradih test i nisam ocekivao da ce konekcija biti toliko slaba, jedva 2 crte i to nije stabilno. Ocekivao sam da ce biti bar 4 crte jer daljina je mozda nekih 8 metara kroz plocu i jedan zid.:confused:

Freško
20.5.2013, 1:48
@Strajder
Rekoh ti ja da niko nemože da ti sa sigurnošću tvrdi kakav ćeš imati signa dok ne isprobaš u praksi, jer na kvalitet vajerles signala utiče mnogo faktora.

zvezdan84
16.1.2014, 14:05
danas sam dobio ovaj iz naslova i sto se tice wlan-a, mogu vam reci da radi isto kao i predhodni,jetspeed iad2, kojeg sam koristio 5 godina. signal na oko 15m kroz 5 zida 1, ili 2 crte na mobilnom. sta mu dodje ono wps dugme?

mare037
16.1.2014, 16:26
sta mu dodje ono wps dugme?

WPS (WiFi Protected Setup). Nepouzdani standard "bezbednog" šifrovanja i uspostave veze sa drugim uređajem koji ima tu opciju. Lako se probija brute-force attack-om, pa je poželjno da se ne uključuje.