Prikaži potpunu verziju : Ati Radeon 9600XT?
Erdeljan Boris
8.12.2005, 23:32
Voleo bih da cujem misljenja o ovoj grafickoj (i dobra i losa), da li se isplati kupiti je u ovo vreme. Ovo ja pitam zato sto mi drug ne veruje da ju je vreme pregazilo (inace ja posedujem 6600GT i veoma sam zadovoljan) pa sam mislio da ce ga druga misljena uveriti u to tvrdjenje.
TIHOMIR_PUAC
9.12.2005, 0:09
:) Nije Losa Ali Je Ona Svoje Doba Prosla Jos Moze Da "gura Igre"ali Je Pevazidjena Sad Vec Nije Nista Posebna Ima 2.0 Vertex Shader I 2.0 Pixel Shadere Tu Je Takodje Bio I Upotrebljen "new Ati Overdrive".a To Dali Je Kupiti ,po Meni "za Te Pare" 6200 Bi Mnogo Bolje Isla,ja Kuci Imam
Ati Radeon 9600 Xt Od Hisa Meni Se Nije Lose Pokazala Nigde Sobzirom Kako Izlazi Na Kraj Sa Novim Igrama (koliko Je U Njenoj Mogucnosti) A Kad Je Ona Bila Proizvedena.mogu Reci Sa Sigurnoscu Da Je To Solida G.kartica.
Сад се исплати купити је само половну за мање од 100 евра.
u svoje vreme je to bila veoma dobra kartica,i sad je odlicna,jos uvek je imam i veoma sam zadovoljan njom tera sve igre bez problema,mada vreme cini to da je sad vec matora,ali dobra.
Ma sjajna, fenomenalna kartica... ipak, vreme ju je sada pregazilo... ja je nemam vec pola godine tako da ne znam kako gura najnovije igre... za one malo starije je savrsena...
Imam tu karticu i zadovoljan sam, posto jos uvek "gura". Ali posto kupujem novi komp menjam i to za 6600GT...
Shang Tsung
9.12.2005, 13:18
Imaj u vidu da joj je cena previsoka za performanse koje pruza...
Procitao sam u sk da je bolje kupiti 9600 pro jer za manje para dobijas priblizno iste karakteristike.Medjutim to je bilo odavno kad su se tek pojavile,ali verujem da i dalje to vazi.Mislim da su u pravu ovi sto kazu da su to vec zastarele kartice.Strpi se jos malo jer nije pogodan momenat za kupovinu grafickih,a ako ti je bas zapelo kupi neki polovan GF 6200,jer mnogi menjaju ovu karticu za neku bolju,6600 GT recimo...:cool:
Strpi se jos malo jer nije pogodan momenat za kupovinu grafickih,a ako ti je bas zapelo kupi neki polovan GF 6200,jer mnogi menjaju ovu karticu za neku bolju,6600 GT recimo...:cool:
То се увек може рећи и тако никад неће купити графичку, ја управо мислим супротно, сад кад се избацује нова серија, старије серије аутоматски морају добити нижу цену.
Bas tako,za graficke ti uvek kazu strpi se jos malo.Pasce cena za 6600.Da ali ce onda biti aktuelna 7600.Ja imam 9600xt.Za sada sam zadovoljan.Dok je Oblivion ne posalje u penziju
Marjan J.
10.12.2005, 2:26
ja imam takodje 9600XT i mogu reci da kartica veoma dobra:) ali preslo je malo vreme ali ona se neda:) NFS-MW gura na max, quake 4 na medium..itd da ne nabrajam:)
sada se ceka x1600xt:) :)
Erdeljan Boris
10.12.2005, 16:59
:) Nije Losa Ali Je Ona Svoje Doba Prosla Jos Moze Da "gura Igre"ali Je Pevazidjena Sad Vec Nije Nista Posebna Ima 2.0 Vertex Shader I 2.0 Pixel Shadere Tu Je Takodje Bio I Upotrebljen "new Ati Overdrive".a To Dali Je Kupiti ,po Meni "za Te Pare" 6200 Bi Mnogo Bolje Isla,ja Kuci Imam
Ati Radeon 9600 Xt Od Hisa Meni Se Nije Lose Pokazala Nigde Sobzirom Kako Izlazi Na Kraj Sa Novim Igrama (koliko Je U Njenoj Mogucnosti) A Kad Je Ona Bila Proizvedena.mogu Reci Sa Sigurnoscu Da Je To Solida G.kartica.
Sta lupas gluposti kada je 6200 sporija od 9600XT
Marjan J.
10.12.2005, 17:21
da sporija je...
Zavisi od kog 6200, 64bitnog,128 bitnog, otkljucanog? turbo chase?mada si sa 9600xt bar siguran sta si kupio tako da je i prepoucujem...
stormwatch
10.12.2005, 17:40
Eagle GeForce 6600 za PCI-E - 91 eur sa pdv pa sad gledaj jeli to bolje od 9600xt, a i to sto je eagle nije problem, sasvim lepo radi kartica.
Erdeljan Boris
10.12.2005, 21:34
Zavisi od kog 6200, 64bitnog,128 bitnog, otkljucanog? turbo chase?mada si sa 9600xt bar siguran sta si kupio tako da je i prepoucujem...
Ne mislio sam bez otkljucavanja 6200. Posto one ako se otkljucaju (U 80% slucajeva) to je kao da imas 6600 u rukama posto imaju istu PCB plocu.
to sto je eagle nije problem, sasvim lepo radi kartica.
Apsolutno se ne slazem
Apsolutno se ne slazem
То што је твој крш такав не значи и да је ова картица таква.Произвођачи се мењају, побољшавају, погоршавају, не можеш давати суд на основу једног јединог примерка.
Naravno da ne govorim na osnovu jednog primera a jos manje na osnovu samo moje kartice.
Trebao bi malo da razmislis pre nego sto pritisnes "Odgovori"...
Marjan J.
11.12.2005, 2:59
update:)
skinuo sam ati too i overklokovao gpu na 546mhz a memoriju na 341....
Quake 4 na high podesavanja pri rezoluciji 1024x768 bez problema:) l
Shang Tsung
11.12.2005, 5:32
update:)
skinuo sam ati too i overklokovao gpu na 546mhz a memoriju na 341....
Quake 4 na high podesavanja pri rezoluciji 1024x768 bez problema:) l
Pa ovo nista ne znaci (globalno gledano). Daj poteraj 3dmarkove, pa jawi rezultate...
Marjan J.
11.12.2005, 20:22
3D Mark 03 (settings po deuflatu) i (9600xt po deuflatu) rezultat 3734 a clock 4000:)
Dakle jedan moj prijatelj je danas kupio doticnu graficku za 125 Eura.
evo detalja :
TEHNICKI DETALJI
GPU ATI Radeon 9600XT
GPU Clock Speed 500 MHz
RAMDAC Speed 400MHz
Memory 256 MB DDR II 128bit
Interface AGP8x
VGA - 15 pin D-Sub x DVI x 1
S-Video TV Out
Sta mislite jel se isplati ova investicija.Hocu i ja da kupim graficku ali mislim nesto da li se isplati dati ovoliku lovu ili gledati neku drugu?
Savjet...
Наравно да се дотична графичка уопште не исплати и можеш рећи свом другу да је опљачкан, за мање пара ~100е може се нађи 6600 који је ипак бржи и модернији, а још бољи избор је X1300Pro ако га нађеш наравно.
Tvoj drugar se grdno prevario. Dati sada 125 evra za 9600XT je totalni promašaj.
Savet je 6600, na primer, s obzirom da je u pitanju AGP. Mada, cene u Banja Luci mogu da budu drugačije.
ljudi ja ipak zivim u Banja Luci a to je priznacete malo drugacije nego kod vas u SCG, ovi kradu gde stignu i kako stignu.
Tvoj drugar se grdno prevario. Dati sada 125 evra za 9600XT je totalni promašaj.
Savet je 6600, na primer, s obzirom da je u pitanju AGP. Mada, cene u Banja Luci mogu da budu drugačije.
mislim da je cena 6600 oko 200 eura
nije 200 ali evo
http://www.pan-ex.net/prikaz.php?roba=2386&s=1&b=41&komp=Komponente
To je znatno bolja, GT verzija pa cena i nije toliko "odlutala".
9600XT svega 85 u gornjoj granici 90e, 125 je mnogo i nevredi za ovu graficku.
Kako god bilo 9600XT ne proizvodi se vec godinu dana tako da ne moze da bude nova graficka kartica. Polovna NV FX5900 ( jedna od najgorih serija NVidije ) moze se naci za 100e i manje a sije tu karticu tako da i ja smatram da je pretplacena.
Nadji neku NV 6600 za te pare ili malo vishe i da te Bog vidi. :)
Problem je tržište u Republici Srpskoj, bez obzira što se ne proizvode to jesu nove grafičke. Polovna 5900 nije najsrećniji izbor, teško da će je pronaći, a opet su tu cene i samih polovnjaka ovde i tamo. Ako treba da dodaješ nešto novca za običnu 6600 u AGP verziji, onda dodaj. Kad se pogleda stanje tamo, više ti se isplati da naručiš sa strane, nešto bolje.
AstraLogos
7.5.2006, 10:27
Problem je tržište u Republici Srpskoj, bez obzira što se ne proizvode to jesu nove grafičke. Polovna 5900 nije najsrećniji izbor, teško da će je pronaći, a opet su tu cene i samih polovnjaka ovde i tamo. Ako treba da dodaješ nešto novca za običnu 6600 u AGP verziji, onda dodaj. Kad se pogleda stanje tamo, više ti se isplati da naručiš sa strane, nešto bolje.
Magneto nismo se razumeli. Po meni, ako vec mora tamo da kupuje da uzme polovnjak i testira je nego da kupuje sa lagera "novu" graficku karticu. U elektrotehnici je poznato da se elektroliti vise suse kada nisu u upotrebi pogotovo ako stoje vise od godinu dana na lageru. A sta je tek sa reklamacijom. :confused:
Najbolje resenje je bas ono koje si naveo da mu neko kod nas dobavi karticu pa ako je AGP jedna 6600GT bila bi sasvim isplativa investicija u odnosu sta se i po kojoj ceni nudi u Republici Srpskoj. :)
hvala, videcu jos sta cu, ovde je nabaviti deo za racunar ravno trazenje igle u plastu sena :)
mnogo ste pomogli u svakom slucaju
pa neznam koja je to 9600xt 400 ram, kod mene je 500/600
to je 9600 koji je napravljen medju poslednjima, sto posto
Neradi memorija graficke na 400mhz (to nije napisano ni) nego RAMDAC (Digital-to-analog Converter) za CRT monitore je potreban analogni signal a RAMDAC sluzi da pretvori spremne slike (u ramu koje su digitalne) tj da svaki pixel digitalne slike pretvori na odgovarajuce (osnovne) boje koje se salju analognim signalom monitoru. Inace od tih 400 Mhz zavsi koliki graficka maks refersh rate moze da spremi, naravno pod uslovom da je moze monitor moze prikazati. Cisto sumnjam vise nego dovoljan :opanachke
Ja posedujem ovu karticu godinu i po. Tada sam je platio negde oko 130 evra(ne secam se tacno). Sada se moze naci za 90 evra (mozda i manje)?. Nemam nameru da je menjam, dok ne predjem na PCI-E.
Pozdrav
Vidim da se interesujes za ovu karticu pa posto je ja imam mogu da ti iz prve ruke kazem sta mislim o njoj.
Ja imam Sapphire Radeon 9600XT, 8xAGP sa 128MB DDR memorije. Kupio sam je pre 2 godine i tada je bila jedna od boljih, ako ne i najbolja kartica u srednjem cenovnom rangu. Razmisljao sam i o 9800XT ali je bila preskupa za mene.
Bila je u stanju da potera bez problema apsolutno svaku igru na max detaljima bez trzanja. Kada sam primetio da malo "stuca" sa kombinacijom max i medium detalja na najnovijim i graficki najzahtevnijim igrama, ubacio sam i nove Catalyst drajvere i od tada je sve ok, samo u retkim slucajevima i pri max podesavanjima desi se da "stucne".
Ono sto je takodje interesantno je i Overdrive opcija koja je tada bila ekskluzivno rezervisana samo za 9600XT i 9800XT modele. Naime, ta opcija ti omogucava izuzetno jednostavan softverski overklok. Samo cekiras tu opciju i GPU ti se dize sa 500MHz na 525Mhz, otprilike. Takodje ti se povecava i temperatura sa normalnih 39 na 43-44 stepeni Celzijusevih sto i nije tako strasno. A sto se tice povecanja performansi u igrama, ima nekih poboljsanja ali ona nisu drasticna. Ako hoces vise da je "kloknes" skini Omega drajvere i jos par alata o kojima je vec bilo reci na ovom forumu.
Na kraju jedino sto bih mogao da dodam je to da je karticu mozda pregazilo vreme ali da ce uz mali "doping" jos uvek moci da tera i najnovije naslove.:dedica:
Moja konfiguracija, cisto da znate da ima podrsku i od ostale druzine sa maticne:D : MSI K7n2 Delta, Barton 2800, 2x512MB Kingston value RAM i naravno, gorepomenuti Sapphire Radeon 9600XT.
:alealeee:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.