PDA

Prikaži potpunu verziju : WiFi radi na kompjuteru, na telefonu ne

cokoladnatorta
27.4.2013, 18:50
Da li neko zna kako je moguce da mi wifi radi na lap topu, a na telefonu ne. Pokazuje da je dobra konekcija i nakaci se na wifi, ali ne moze da ucita nijednu stranicu. Na svoju ruku sam uzela tp link i povezala ga sa ADSL ruterom koji imam preko svog provajdera duze vreme. Gde ja gresim? Zahvalna na svakom odgovoru!

darko31
27.4.2013, 19:54
I ja sam imao isto tako čudna iskustva, kada Android telefon jednostavno neće da se konektuje na mrežu ili ne radi dok na laptopu radi. To se dešavalo ponekad i ne znam koji je razlog ali je uvek pomoglo isključivanje pa uključivanje rutera. Probaj to, pa vidi šta se dešava.

Nutsbre@ker
27.4.2013, 20:13
Mozda se razlikuju standardi wifi konekcije, tj. telefon ne prihvata tip koji emituje ruter ( a,b,g,n (http://sr.wikipedia.org/wiki/Вај-фај), ) Takodje ponekad moze za telefon da predstavlja problem kada ruter emituje signal u takozvanom mixed rezimu ( emituje vise standarda odjednom ) pa se veza uspostavlja, ali isto tako i brzo puca, ili kao u tvom slucaju ne funkcionise uopste. Resenje je podesiti ruter da emituje po standardu koji koristi telefon. Nego, uopste nisi napisala koji je tacno model tp-link-ovog rutera, i naravno marka i model telefona?

water wizard
27.4.2013, 20:19
mslim da nije to problem..
Da li neko zna kako je moguce da mi wifi radi na lap topu, a na telefonu ne. Pokazuje da je dobra konekcija i nakaci se na wifi, ali ne moze da ucita nijednu stranicu. Na svoju ruku sam uzela tp link i povezala ga sa ADSL ruterom koji imam preko svog provajdera duze vreme. Gde ja gresim? Zahvalna na svakom odgovoru!

cokoladnatorta
27.4.2013, 22:01
Resetovala sam i sve iskljucivala iz struje, i vracala nazad, ali nista se ne desava. Cak su mi rekli neki da greska moze biti u samom tom tp linku kao uredjaju, ali nisam valjda toliki baksuz, a i kako moze da radi za jedno, a za drugo ne.

Nutsbre@ker

ruter je TL-WR74ON ako je to ono sto je trebalo da napisem, to je jedina neka bitna oznaka na kutiji, koju mogu da uocim :o a telefon je Xperia Sony P, ali ni sestrin telefon ne reaguje na wifi, a u pitanju je blackberry..ako je problem u tom podesavanju, na koji deo samog procesa ukucavanja parametara ili cega vec, treba da se osvrnem?

water wizard

a u cemu bi to mogao da bude onda..?

Hvala vam svima ;) sto ste me bar naveli u kom smeru da razmisljam o ovom problemu, jer ne kapiram u kom delu procesa gresim. Ne razumem vas bas najbolje, jer se ne bavim tim tehnickim stvarima, a kamo li tim podesavanjima konekcije, ali skapiram uz neki prirucnik, neke sifre, sta vec su mi sugerisali provajderi pri slicnim problemima, ali sad ne mogu da ih kontaktiram, jer sam ovo uzela na svoju ruku.

JohnnyNT
27.4.2013, 22:31
Možeš pokušati da promeniš mod u kom radi, evo uputstva (http://www.tp-link.com/en/article/?id=78) koje se odnosi na sve TP Link uređaje. Ovo verovatno neće upaliti jer vidim da Xperia podržava i b/g/n, tako da i ako radi u mixed režimu ruter kao što kaže Nuts, to ne bi trebalo da pravi probleme, ali možeš probati, igraj se sa podešavanjima malo.

Btw, ovo sa mixed režimom je i meni pravilo problem kad je dolazio drugar sa nekim matorim laptopom radi nekog testiranja, dosta mi je trebalo da skapiram šta se dešava.

darko31
27.4.2013, 22:47
Pre svega, skini sa interneta uputstva,

kratko http://www.tp-link.com.au/Resources/document/7106503647_TL-WR740N_741ND_QIG.pdf

celo http://www.tp-link.com.au/resources/document/TL-WR740N_V4.20.0_User_Guide.pdf

možda zatrebaju.

Zatim probaj da resetuješ ruter. Time ćeš vratiti ruter na fabrička podešavanja, ima mala crna rupica u kojoj se nalazi dugme kojeg možeš pritisnuti nečim tankim, čačkalicom ili slično.

Onda ponovo podesi ruter, mislim da samo treba da podesiš ime WiFi mreže i šifru. To bi trebalo da reši problem.

Kako se podešava piše u uputstvu.

cokoladnatorta
27.4.2013, 22:50
igraj se sa podešavanjima malo. Da, ovo ce se definitivno desavati u narednom periodu :to_care:

Hvala ti, proucicu link sto si mi poslao, pa da vidimo. ma ja vas nista ne razumem iako sam beskrajno zahvalna na svemu tome sto mi pisete, jer to su meni sve nepoznanice koje ne mogu da zamislim u glavi kako izgledaju, pa da skapiram kako funkcionisu ti tipovi veze ili cega vec.

darko31

hocu, videla sam to sitno dugme, znacu to, a i ovo sto si mi napisao ne cini mi se komplikovanim. sve cu iskljuciti i ponovo cu podesiti iz pocetka, obracajuci paznju na ovo sto si mi rekao i posla. hvala i tebi puno!