Prikaži potpunu verziju : kako se podešava DVR?
Juče sam povezao prijatelju adsl sa statičkom IP adresom i interesuje me kako konfigurisati DVR uređaj da bi on mogao iz inostranstva pristupiti kamerama?
Nikada ovo nisam radio do sada pa bih zamolio nekog da mi objasni kako se konfigurše dvr uređaj.Ne mogu da se setim modela ali mislim da je princip isti za svaki dvr,ip adrese,dhcp,dns itd.I interesuje me šta treba ukucati pod stavkom dinamički dns?
Igor
Juče sam povezao prijatelju adsl sa statičkom IP adresom i interesuje me kako konfigurisati DVR uređaj da bi on mogao iz inostranstva pristupiti kamerama?
Nikada ovo nisam radio do sada pa bih zamolio nekog da mi objasni kako se konfigurše dvr uređaj.Ne mogu da se setim modela ali mislim da je princip isti za svaki dvr,ip adrese,dhcp,dns itd.I interesuje me šta treba ukucati pod stavkom dinamički dns?
Igor
Pod DDNS-om ne treba da kucaš nista ili možeš bilo šta ako već imaš statičku IP adresu, jer taj servis upravo služi da dinamičku IP adresu pretvori u neku jedinstvenu, tipa pera.no-ip.org. Pošto kao što si i sam rekao imaš statičku, onda nema potrebe da podešavaš ovaj servis, sem možda radi lakšeg pamćenja adrese, jer će ti sigurno biti lakše da pamtiš pera.no-ip.org, umesto recimo 210.154.25.26. Ako ipak budeš hteo da podešavaš DDNS, javi se ponovo za detaljnije objašnjenje.
Kao što si i sam rekao princip je isti za svaki DVR, konfigurisati neku lokalnu IP adresu za njega (tipa 192.168.1.50), kao i port preko koga će da se pristupa (recimo 8080, sve iznad 1024 dolazi u obzir). Port bi takođe trebalo da otvoriš u ruteru za gore-pomenutu lokalnu IP adresu preko port-forwarding-a, koji se obično nalazi u NAT sekciji telekomovih rutra/modema.
Ako negde zapneš, pitaj dalje... :ciao:
Hvala ti na odgovorima, samo mi još kaži u slučaju da nije statička IP adresa nego dinamička,šta bih onda ukucao u polje DDNS?
E onda moraš da se registruješ na neki besplatan DDNS servis (no-ip.org recimo) i izabereš neko, tebi logično, ime domena (u mom primeru gore, to je bio Pera, stoga je pera.no-ip.org bio domen). Zatim bi trebao da upišeš tražene podatke u odgovarajuća polja :) - korisničko ime (to je obično e-mail koji ćeš upisati prilikom registracije na no-ip.org servisu), domain name (to je onaj čuveni pera.no.ip.org.), i lozinka (lozinka koju si napravio prilikom registracije na no-ip.org). I to bi trebalo da bude to. Gledaj samo da mail koji ostaviš na no-ip.org bude neki koji često proveravaš, jer ako ti je domen neaktivan neko vreme ili ne menja IP adresu duže vreme, oni šalju mail da potvrde da li ga još koristiš. Aj pa tako... :odoK:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.