Prikaži potpunu verziju : Umrezavanje preko telekomovog adsl rutera
NightKiller
14.4.2013, 19:52
Postovanje,
E, ljudi potrebna mi je pomoc, hocu da umrezim 2 racunara, i sad nisam bas neki strucnjak za to, i pitam se da li moze preko rutera za internet da se nekako kompovi povezu, posto su povezani na isti ruter za internet. Mozda je glupo pitanje previse ali vredi pitati ako moze... :D :ciao:
cane.prebranac
14.4.2013, 19:59
Zasto zelis da umerzis racunare i koji su sistemi na njima?
rocknroll
14.4.2013, 20:01
Tako umrezeni bez ikakvih podesavanja mozes da igras igrice u lan-u . A za povezivanje da bi prebacivao file-ove moras da napravis home group
NightKiller
14.4.2013, 20:03
Windows xp sp3, a uglavnom hocu da ih umrezim da pokazem burazeru da to moze, i da mogu ta dva racunara da komuniciraju! :D
cane.prebranac
14.4.2013, 20:05
Windows xp sp3, a uglavnom hocu da ih umrezim da pokazem burazeru da to moze, i da mogu ta dva racunara da komuniciraju! :D
Nista nam nisi rekao. Kako mislis da komunicuraju? Hoces da delis podatke?
NightKiller
14.4.2013, 20:08
Izvinjavam se, konkretno, da, hocu da delimo podatke, posto je soba pored, i glupo je svaki put kad mu nesto treba da prebacujem na usb hocu da direktno mogu sa kompa na komp.
rocknroll
14.4.2013, 20:13
Izvinjavam se, konkretno, da, hocu da delimo podatke, posto je soba pored, i glupo je svaki put kad mu nesto treba da prebacujem na usb hocu da direktno mogu sa kompa na komp.
to mozes tako sto napravis na jednom kompjuteru homegroup a na drugom se ulogujes u homegroup
NightKiller
14.4.2013, 20:15
A kako to da napravim?! :D
cane.prebranac
14.4.2013, 20:17
Ili jednostavno desni klik na folder koji zelis da serujes, pa propertis, u kartici sharing kliknes na share, sacekas da odradi i kliknes ok, onda na drugom kompu u my network places i nadjes taj folder.
Baš tako.
U najgorem slučaju, pošto je XP u pitanju, desni klik na My Computer pa tu podesi da budu isti Workgroup, ako već nisu.
NightKiller
15.4.2013, 22:36
Ok, hvala vam ljudi, punooo... :D
Pozdrav! Imam problem. Godinama moj i kompjuter mog sina su umreženi i "vide" jedan drugoga bez problema. Neki dan mi je crkao telekomov modem (neki ZTE) i juče su mi doneli drugi (neki Huawei HG531 V1). lepo radi, ali sad se dva kompjutera "ne vide". Nema šta nisam pokušao, ali bez uspeha. U čemu je kvaka?
Jesi probao da napravis home group?
Jesi probao da napravis home group?
Jesam. Napisao sam da nema šta nisam probao.
water wizard
7.6.2018, 2:09
jel si proverio da li su iste ip adrese? Mada ako si već sve probao onda nema pomoći...
jel si proverio da li su iste ip adrese? Mada ako si već sve probao onda nema pomoći...
Problem je u modemu. Na internetu sam gledao recenzije za njega i moj modem uopšte nema meni kao ostali. Nešto su mu uradili u telekomu. Međutim, snašao sam se. Imam jedan stari, ali moćan TPLink ruter sa antenom za bežično emitovanje. Njega sam povezao na modem i iz njega povezao komjutere. Sad je sve kao pod konac.
Ima normalan controll panel samo ti za njega treba drugi login onaj default je samo za basic stvari, mada u svakom slucaju bolje sto si iskoristio taj TP-Link
Sent from my Samsung Galaxy J7 2017 using Tapatalk
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.