Prikaži potpunu verziju : [iPhone] iPhone 4 - book reader?
Da li iPhone 4 ima "ugrađen" neki čitač ePub/mobi/pdf knjiga? Ili treba skinuti neki (koji)?
Ja koristim iBooks na iPod Touch 5. Imaš i Kindle, Nook, Wattpad i dr.
iBooks (https://itunes.apple.com/us/app/ibooks/id364709193?mt=8) je ubedljivo najbolji app za kombinaciju koju tražiš. Nije "ugrađen" u iOS ali je u pitanju zvanična Apple aplikacija koju možeš lako skinuti sa App Store-a. Dokumenta jednostavno ubaciš preko iTunes-a ili ako te to smara pošalješ ih sebi na mail pa ih iz Mail aplikacije otvoriš u iBooks-u. Tako će svaki dokument biti kopiran u biblioteku aplikacije a mail ćeš moći i da obrišeš. Ja bar tako prebacujem stvari za čitanje, mnogo je lakše od drndanja sa iTunes-om.
OK, hvala vam ;)
Pošto ne pitam ovo za sebe (već za sestru, koja se slabo razume u tehniku), još jedno pitanje: nije moguće nakačiti iPhone na komp (Win7 HP 64b) i samo odraditi drag&drop? Ili samo izvaditi memorijsku karticu (valjda je ima, nisam siguran) pa prebaciti knjige u neki folder?
Prief Lirator
14.4.2013, 19:35
OK, hvala vam ;)
Pošto ne pitam ovo za sebe (već za sestru, koja se slabo razume u tehniku), još jedno pitanje: nije moguće nakačiti iPhone na komp (Win7 HP 64b) i samo odraditi drag&drop? Ili samo izvaditi memorijsku karticu (valjda je ima, nisam siguran) pa prebaciti knjige u neki folder?Hehe, to je jedna mana, odnosno osakaćenost iPhone-a - nema SD karticu i ne možeš ništa prebaciti na njega preko drag&drop (možda može ako je urađen Jailbreak), nego moraš koristiti iTunes (http://www.apple.com/itunes/). :p Ali zato je sve fino organizovano i posloženo u iTunes-u i tako trebaš prebaciti i e-knjige.
Imaš gomilu app-ova koji ti omogućavaju da sadržaj ubacuješ direktno u sandboxovan prostor aplikacije pošto iUređaji nemaju nešto što bi se moglo nazvati fajl-sistemom (bar ne iz perspektive korisnika).
Međutim, obično aplikacije koje koriste specifičan sadržaj tipa AVI, epub itd. nude neki svoj način za prebacivanje sadržaja u taj pomenuti sandboxovan prostor. To su obično interni FTP serveri/klijenti, WiFi prenosi itd. U principu ako nabaviš neki specijalan program sa kojim pokušavaš da pustiš neki specijalan sadržaj koji nije nativno podržan od strane uređaja i iOS-a sva je verovatnoća da već sam app ima neki način da se doda sadržaj u aplikaciju.
Prief Lirator
14.4.2013, 19:40
Da, većinom te aplikacije koje omogućavaju čitanje određenih fajlova imaju svoj ''prostor'' za dodavanje u iTunes-u, zapravo se radi drag&drop na prozor iTunes-a. Tako sam ja radio na iPod Touch 2G, za razne vrste fajlova. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.