PDA

Prikaži potpunu verziju : Huawei HG 520b - kako ga konfigurisati za kablovski internet

bboy
10.4.2013, 23:52
Kako da konfigurišem Huawei HG 520b ruter iz Telekoma da mi radi na kablovskom internetu?
Mislio sam da ga iskoristim, da ne kupujem drugi. Koristio sam nekad neki D-Link ruter, samo ubodem kabal iz kablovskog modema u jedan od LAN portova i radi mi sve normalno. Da li je to moguće i na ovom ruteru?

Freško
11.4.2013, 0:31
Sve što sam napisao važi i za tvoj uređaj. (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1722649&postcount=47)

bboy
11.4.2013, 6:22
Da, hvala na odgovoru! Mada, problem je što od mog internet provajdera dobijam dinamičku IP adresu, na kablovski modem koji je samo modem, nema DHCP. Znači, ovaj router bi trebao i da dijeli adrese uređajima. Ako mu isključim DHCP, onda bitan ništa uradio?
Onda, ovaj HG 520 ima ona podešavanja oko portova ( port mapping) koja mi nisu jasna. Kako to ide? Da aktiviram sve ethernet portove? :confused:

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Freško
11.4.2013, 15:27
Epa to je već problem onda, jer da bi on radio bez adsla kao prosti ap mora da mu se ugasi DHCP, a ako uređaj koji je ispred njega nema dhcp onda to neće raditi. A što se tiče uklhučivanja portova 3 i 4 tiče za to je bilo uputsvo u nekoj temi ovde na forumu, ali ja sad nemogu da se setim koja je to tema bila.