Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Telefon kao modem

dragan9mance
10.4.2013, 12:57
Citao sam po raznim forumima sve i svasta na ovu temu ali nisam uspeo da nadjem nista konkretno sto meni treba.Posedujem mts 3g internet i zanima me da li mogu da napravim konekciju da mi telefon "glumi" 3g modem,a da u njemu bude kartica od mts interneta.

Freško
10.4.2013, 13:30
Zavisi od telefona, ja recimo imam ZTE Skate sa android 4.2 I ja imam mogućnost da 3G Internet preusmerim preko vajerlesa tojes da mi telefon izigrava aksespoint i da se drugi uređaji na njega kače vajerlesom i da imaju preko njega net.

Nutsbre@ker
10.4.2013, 14:35
Ovo možeš izvesti, sa android telefonima kako kaže Freško preko opcije wifi teethering, ili i preko kabla tzv. usb teethering, ali da znaš da ove opcije rade samo od windows Viste, pa naviše. Od drugih telefona možeš koristiti neke malo skuplje tačnije malkice naprednije modele Nokije, i čini mi se modele Samsunga, ali telefon mora da bude povezan sa računarom putem usb kabla, a na računaru mora da bude instaliran odgovarajući softver tzv. Pc suite.

Sent over section_one subnet :)

Freško
10.4.2013, 21:32
@Nutsbre@ker Moja matora Nokia E51 pušta net preko USB kabla bez problema i na Windows XP. Nisam baš siguran da si upravu da net preko telfona na kompu radi tek od Windows Viste.

JohnnyNT
10.4.2013, 21:45
Slažem se sa Freškom, i moja nekadašnja Nokia 3110 je mogla to (uz Nokia PC Suite, pa se povezuje na sporu EDGE konekciju, to su bila vremena... u stvari mučenje), i na XP. Što se tiče ostalih telefona, wi-fi tethering imaju i stariji android telefoni.

JovanK
10.4.2013, 22:59
Sve nagadjamo dok se ne napise koji je tacno telefon u pitanju. Ja sam uspio i matori samsung e250 da povezem kao modem, i radio mi je net na laptopu, al konekcija uzasno spora. Nokia-u e51 sam przio na 3g, uzari se telefon, ali radi perfektno. Sada trenutno posjedujem alcatel 995, i kod njega imam wifi hotspot, i gospodski, ponasa se kao AP, radi perfektno.
Sve je ovo radjeno na win XP, tako da potvrdjujem Freško-ov post iznad. Cak sam ja i preko bluetoothe konekcije uspjevao da ih povezem i radilo je, doduse brze je dosta preko kabla.

Tako da napisi koji je tacno telefon u pitanju, pa ces prije dobiti precizniji odgovor.

Nutsbre@ker
11.4.2013, 13:28
@Nutsbre@ker Moja matora Nokia E51 pušta net preko USB kabla bez problema i na Windows XP. Nisam baš siguran da si upravu da net preko telfona na kompu radi tek od Windows Viste.

Podatak za windows Vistu se odnosi samo na android telefone. Cak i u podesavanjima usb, i wifi teether-inga stoji jasna naznaka da te opcije funkcionisu samo od windows Viste. Simbian telefoni bez problema rade sa xp-om

Ja sam licno probao wi fi teethering preko xp-a, i mog alcatela ot 995,racunar vidi telefon, ali ne moze da uspostavi konekciju, e sada usb konekciju nisam testirao. :D

P.s. @ Freško kaži slobodno Nutsbre@ker lupio si glupost, ne ljutim se. :D Mada ovo pricam iz licnog iskustva.Bas danas cu da se zezam sa xp-om i usb vezom preko androida da vidim da li cu da uradim nesto. :D

Sent over section_one subnet :)

darkowozzd
15.4.2013, 13:22
ja imam telefon nokia 2330c ...i kupio sam bluetooth usb adapter... i nasao opciju za personal area network kliknuo i povezao se... ali ne radi ta opcija sa android telefonima probao sam sa zte skate brzina ko dial up :opanachke sve preko bluetootha

makiem
15.4.2013, 14:10
I androidi rade na xp. Ja sam htc tattoo (android 1.6) koristio kao modem sa 3g konekcijom preko usba na windows xp service pack 2, samo mi je zbog toga otisla baterija, jer je ostao povezan 24+ h..

Spawn BG
15.4.2013, 20:30
Ja sam nekad koristio SonyEricsson k700i kao modem i to preko blututa... Tad sam se i registrovao na forum :)

Partybreaker
17.4.2013, 21:17
Bravo za temu, naterala me je konačno da pokušam i ja da iskoristim telefon kao modem. :)

Procedura je vrlo jednostavna, bar za Nokiju E71. Instalira se Nokia PC Suite, klikne na ovu ikonicu:

http://i.imgur.com/2IKDvCb.jpg

... i eto neta. :)

Brzina je veoma dobra, ping i ne baš (ne znam da l' sam "naleteo" na loš trenutak), ali ovo je ionako samo za u slučaju nužde:

http://i.imgur.com/k2tgVd1.png

Verujem da u kombinaciji sa Turbo opcijom na Operi može da bude i za malko duže staze. :)

JovanK
19.4.2013, 0:00
Ovo je generalno za sve nokije ovakvo upustvo.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997 using Tapatalk 2

Partybreaker
19.4.2013, 1:55
A za Samsung, jel probao/uspeo neko?

Vidim da treba da se skine nešto što se zove Samsung PC Studio ili Samsung New PC Studio, ima neke razlike, ne znam u čemu. To je nešto kao njihov PC Suite i trebalo bi na sličnom principu da radi. Al' posle kreće mlaćenje jer prijavljuje grešku retrieving connection setting failed, bar mi tako kaže devojka koja pokušava da instalira trenutno bez moje pomoći. Telefon je Samsung S5230, ako vam nešto znači.

EDIT: Sad videh da si ti uspeo Jovane, kontam da (teoretski) i ovaj noviji Samsung može da se natera uz manju ili veću muku. :) Jel može da ima veze to što je OS Windows 7? PC Studio je kompatibilan zvanično, ali trenutno ne znam šta bi moglo drugo da bude osim toga i drajvera...

JovanK
19.4.2013, 8:23
Kad prikljucis telefon, on instalira phone modem driver, koji je glavna i kljucna stvar. Ostalo se zavrsi preko samsung pc studija.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997 using Tapatalk 2

Partybreaker
19.4.2013, 13:44
U device manageru stoji kad se otvori "modem" - Samsung USB modem, tako da bi trebalo da ga je instalirao :icon_scra Sad mi palo na pamet da možda treba da izabere PC Studio mode, ako to postoji kod Samsunga, jer je neophodno kod Nokije pri priključivanju da se odabere PC Suite da bi sve radilo. Neću moći ovako na pamet, otići ću, pa ću videti u čemu je problem. Nego, velim, da dobijem što više informacija jer sam tamo totalno netless, zbog toga celo ovo pokušavanje...

EDIT: Odabrala je PC Studio pri povezivanju, tako da nije to.

Doomche
20.4.2013, 20:03
Jesi li probao da instalirash na PC Samsung KIES? On instalira sve potrebne drajvere za smartphone. Na Android telefonima nakon toga samo prikljuchish, ukljuchish 3G, odaberesh usb tethering u wi-fi podmeniju i sve gotovo. Samo ovo nije Android. :P

Jedan koristan hint ako cete da koristite tethering - u dialeru otkucajte *#*#4636#*#* i u podmeniju "Phone information" skrolujte dole i pod "preffered network type" izaberite "WCDMA only". Nakon zavrshetka korishcenja telefona umesto modema, vratite na "GSM/CDMA auto", jer ako izadjete negde gde nemate 3G prijem sa WCDMA only, necete imati signal na telefonu. Ovo se deshava cheshce nego shto mislite.

Ova opcija gore iskljuchuje starije 2G konekcije, tako da vam ostaje samo HSDPA konekcija za povezivanje, koja je najbrzha od onih dostupnih u Srbiji i radi u 99% gradova. Mnooooooogo olakshava korishcenje interneta, jer je brzina konstantno maksimalna, i nema menjanja izmedju EDGE/3G/HSDPA konekcija, koja najvishe i usporavaju browsing.

Inache, koristim Samsung Galaxy Mini u te svrhe vec 2 godine i radi perfektno i na Windows 7 i na XP, chak je moguce i skidanje torenata itd. Mnogo korisna stvar kada prsne cable. Samo se nemojte zanositi, umeo sam da potroshim i preko 1GB za dan-dva, pogotovo ako se iskljuchi 2G...