Prikaži potpunu verziju : Planet WAP-4033 AP/Client
Alexandar *mp
9.4.2013, 22:28
Pozdrav, imam ovaj uredjaj http://www.itsvet.com/proizvod/planet-wap-4033-a-3-rj-45,-3-wlan-ports/comp_comp_router/109/34 i mene zanima jel mogu sa ovim da bacam wifi po kuci tj da povezem 3 kompa? imam kablovski net (vektor), a u ovo se uopste ne razumem, pa ako bi mogil da mi pomognete :) hvala...
To nije Ruter već AP.
Da možeš da povežeš koliko hoćeš uređaja preko njega, ali samo preko vajerlesa.
Alexandar *mp
10.4.2013, 0:20
Znaci ovo ne baca wireles po kuci ?
Ae ponovo pročitaj drugi red moje predhodne poruke ;)
Alexandar *mp
10.4.2013, 0:46
haha..da da,nisam lepo procitao prvi put, moja greska :D
Jel onda ovaj uredjaj povezujem sa mojim modemom od kablovske, a ova 3 kompa trebaju da imaju antenicu koja vata taj wireles ? jel tako to funcionise ?
Jel onda ovaj uredjaj povezujem sa mojim modemom od kablovske, a ova 3 kompa trebaju da imaju antenicu koja vata taj wireles ? jel tako to funcionise ?
Da baš tako.
Alexandar *mp
10.4.2013, 0:59
E hvala ti puno :)
Nema na čemu, ako imaš neka pitanja po pitanju podešavanja slobodno pitaj, imam dotični AP tako da ga znam u prste :)
Alexandar *mp
10.4.2013, 1:17
aha...to je dobro, imam pitanja :)
Jel kabl direktno iz modema od kablovske ide u ovaj uredjaj..ili mora neki kabal da ide i u moj komp,to mi nije bas najjasniije tj kako se ovo tacno povezuje ? I koje mi antenice savetujes da kupim koje ce da vataju taj wireles ?
Da WAP-4033 direktno povezuješ sa kablovskim modemom mrežnim kablom.
A što se tiče kupovive vajerles mrežnih kartica, nema tu neke filozofije ako kupuješ budžetske modele od oko 1000 Dinara.
Za desktop računare recimo nešto ovako (http://www.winwin.rs/mreze-softver-obezbedenje/wireless/wireless-kartice/bezicni-adapter-pci-tl-wn751nd-150mb-s-1t1r-802-11n-g-b-rp-sma-antenski-konek.html), za laptopove recimo nešto ovako (http://www.winwin.rs/mreze-softver-obezbedenje/wireless/wireless-kartice/bezicni-adapter-usb-tp-link-tl-wn722n-lite-n-150mbps.html) (Ako su ti laptopovi stariji pa nemaju integrisan vajerles, mada ovu USB karticu možeš da koristiš i na desktop mašinama).
Alexandar *mp
10.4.2013, 1:30
ok..a jel modem ostaje povezan sa kompom?
ma svi racunari su mi desktop.al ove antenice su preskupe,moze to i jeftinije da se nadje ja mislim :D
Izvini sto te smaram, ali bas se ne razumem u ovo, a treba mi pomoc :)
ok..a jel modem ostaje povezan sa kompom?
Ne, povezuješ Modem i AP mrežnim kablom, a komp-kompove ćeš morati da povežeš vajerlesom na AP.
ma svi racunari su mi desktop.al ove antenice su preskupe,moze to i jeftinije da se nadje ja mislim :D
Pa šta ja znam, u suštini USB vajerles karticama je cena tu negde regularna cena 10-11 Eura (u dinarskoj protiv vrednosti.) A sad eventualno ako kupuješ nešto na nekim akcijama ili polovno pa da onda proćeš par stotina dinara jeftinije.
Izvini sto te smaram, ali bas se ne razumem u ovo, a treba mi pomoc :)
Ma opušteno slobodno pitaj šta ti nije jasno i šta te zanima.
Alexandar *mp
10.4.2013, 1:41
Ok brate..hvala ti za sada :)
videcu sutra,prekosutra da kupim sta mi treba od ove opreme,pa cu verovatno imati jos nekih pitanja :)
Imam isto ovaj AP i povezan sam sa racunarom preko utp kabla..e mene sada interesuje da li preko njega mogu putem wi-fi da povezem mobilni telefon ili tablet? Ako moze bio bih veoma zahvalan na objasnjenju kako to u opcijama da podesim :n_klanja:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.