Prikaži potpunu verziju : Internet preko sim kartice ???????
Da li bi neko znao da mi objasni kako i moze li se koristiti internet sa sim kartice na lap topu,tj. jel ima neki uredjaj koji moze da poveze sim karticu i lap top,posto mi treba jer putujem po inostranstvu (Ukrajina i Rusija)..........
Modem za mobilni internet (stvarčica koju gurneš u USB port a u to gurneš SIM karticu).
Nutsbre@ker
1.4.2013, 16:56
Ali koristi otkljucanemodeme, i karticer zemlje u kojoj se nalazis, ili nase kartice sa roming paketima ( mada je pitanje koliko se isplati ). Ako budes koristio nase kartice oljustice ti kredit posle jedne sekunde ( bukvalno, i pomalo besmisleno ), ili nabiti astronomski racun, ukoliko je postpaid.
Kako mislis otkljucane modeme,gde li to mogu da kupim i koliko li je to novca ???
Nutsbre@ker
1.4.2013, 20:01
Modeme koji nisu vezani za nekog provajdera. Ili jednostavno da povezes telefon, npr neki malo moderniji iz Nokije ili neki od Androida. Oni mogu da se ponasaju kao usb mobilni modemi, samo sto je za nokiju potreban pc-suite, i kabl. Sa druge strane Android uredjaji mogu da posluze kao svojevrsni hotspot, tacnije da preko wi-fi-ja ides na mobilni internet, ali ova opcija funkcionise tek od Windows Viste pa na gore.
aha ok,gde li to ima da se kupi u BG-U ???
Pogledaj na oglasima, ima za nekih 1500 kinti i manje da se nađe... Ja imam jedan iz Vip-a, neki ZTE koji sam otključao i kao radi sa MTS karticom mada nisam ekstenzivno testirao ništa...
Inače, pretpostavljam da znaš da je mobilni internet papreno skup, još ako ti je broj u romingu - tvorza.
znam da je u romingu preskupo :) ,ja bih cim predjem u drugu zemlju ubacio njihovu karticu.....
Mozda je najprakticnije resenje 3G ruter. Mogu se naci TP-Linkovi za 3500 pa na vise, mogu primati sve SIM kartice, standardno imaju HSPA i ostale vrste mreza, u zavisnosti od cene ima brzih.
3G modemi su kod nas po pravilu zakljucani zato sto su kupljeni kod domacih operatera. Mogu se naci i otkljucani modemi ali su oni nesto skuplji od rutera.
Primer TP-Link TL-MR3220
Isto se treba informisati o paketima MB/GB, po pravilu prepaid ima slab izbor paketa, secam se da sam u Hrvatskoj na letovanju kuburio sa megabajtima dok nisam zaobisao komsijinu WiFi zastitu. :kreza:
Samo da ispravim ovu grešku što sam napisao gore, ovaj ruter što sam spomenuo ima samo USB priključak za modem, ne i sam hardver za modem, tako da opet ništa bez modema.
SIM free modem, TP-Link MA180 može se naći nov za oko 4200.
Mislim da je to preskupo, kao što sam rekao - po oglasima ima otključanih modema brdo za 10e, koji euro gore-dole. I da nije otključan - većina se lako otključa i konfiguriše...
Mislim da je to preskupo, kao što sam rekao - po oglasima ima otključanih modema brdo za 10e, koji euro gore-dole. I da nije otključan - većina se lako otključa i konfiguriše...
U pravu si, više se isplati tako uzeti nego ove nove.
u kojim oglasim to mogu naci,trazio sam nesto po netu i nisam uspero!!
Nutsbre@ker
11.4.2013, 13:48
Ovi klasični koji se kupuju na trafikama, od online sveta mozes jos da pogledas, i limundo, kupindo, kupujem prodajem, itd. mada tu savetujem opreznost, u najboljem slucaju mogu da ti uvale zaključan modem.
Sent over section_one subnet :)
Da li neko ovde mozda koristi Telenor internet modem? Imam neki problem pa ako se neko razume u to da mu objasnim problem.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.