Prikaži potpunu verziju : Exe-net preko ADSL rutera + WiFi ?
[]D.[].[]v[].[]D.
22.3.2013, 5:08
Imam Exe-net kablovski internet ( kabl iz hodnika zgrade ide direktno u moj laptop). Svaki put kad upalim laptop i kad udje u Windows ja moram da odem na exe-net ikonicu i da se konektujem preko svojeg accounta i passworda. E sad, ja sam eksperimentisao i nasao sam svoj stari ADSL ruter ( beli HG520c - OpenADSL) koji ima i dugme za WiFi. Povezao sam taj kabl od Exe neta u LAN 1, a drugi lan kabl u LAN 4 i taj kabl ide sad u laptop, u mreznu karticu. Probao sam i radi. E sad, upalio sam WiFi na ruteru i na mom laptop-u, i on nadje HG520c sa full connection signalom i konektuje se, al ne moze da ide na internet. Moje pitanje je sledece, da li ovo moze da se namesti i da radi, a da ja ne koristim svoj lan kabl, ili moram da odem do Exe-net-a i da pitam dal mi treba njihova neka oprema !?? Unapred hvala ! :n_klanja:
water wizard
22.3.2013, 10:27
a jel ideš na internet kad si povezan lan kablom preko routera?
To kako si povezao ne moze da radi. Treba ti ruter sa WAN portom (http://geekness.eu/sites/default/files/back%20of%20router.jpg) (precrtan na slici), a taj HG ga nema (sem ako moze neki od LAN portova da se setuje kao WAN u okviru firmvera uredjaja - to vec ne znam).
Na takvom ruteru bi verovatno morao da podesis PPPoE konekciju i da zadas username/password, ip i (eventualno) MAC adresu. Ruter sto je u hodniku bridge-uje konekciju, pa ti moras rucno da se konektujes.
Pre 2-3 godine to isto sam ja pokušavao, ni Freško nije uspeo da mi pomogne da namestim da radi. Ruter je bio HG520s.
Kupi lepo običan broadband ruter, imaš ih za manje od 2k dinara i ne muči se džabe.
To što on hoće da izvede sa tim HG ruterom to jednostavno ne biva. Jednostavno mu treba najobičniji plastikaner tipa TL-WR340GD (http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR340GD) i kraj priče.
Mislim da ne bi bilo lose da se isprsi par evra za neki ruter sa Wireless N specifikacijom.
macakgasho
29.4.2013, 19:35
Da li si uspio da povežeš lapop preko WiFi konekcije?
Ja pokušavam isti scenario pomoću ADSL Huawei HG520b.
Buni me to što se na bežični internet povežem telefonom-android sa laptopom ne mogu?
Čak sam paralelno koristio wifi sa telefonom i laptop povezan kablom na lan4 i sve je radilo kako.
Pitam se kako to da na istu bežicnu mrežu može telefon da se konektuje a laptop ne?:icon_scra
[]D.[].[]v[].[]D.
23.8.2013, 19:29
Jednostavno su mi rekli u Exe-net-u da jedino preko ADSL rutera njihov wi-fi ne radi. Preko svih ostalih rutera radi. Pomirio sam se sa tim i to je to.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.