PDA

Prikaži potpunu verziju : HTC Desire X VS Windows Phone 8S by HTC

ekvi
18.3.2013, 19:37
Posto do sada nisam koristio smart-phone, a ovo su trenutno telefoni koji me zanimaju s obzirom da sam od skora korisnik BOX paketa i treba da izaberem telefon - zeleo bih OK cenu spram kvaliteta. Prvi HTC-ov je 1900 din mesecno ( 12 meseci ) dok je ovaj drugi 2600. Nisam ni siguran da sam razumeo recenzije koje govore o njima - nije mi jasna razlika izmedju androida i windowsa . Koji je po vasem misljenju bolji ( ili eventualno treba sacekati bolju ponudu? Do skoro je bio u ponudi alkatel 997 ( ne znam tacno koji model, ali je po obliku i funkcijama svasta imao, cak i bolje od ovih ( kamera od 8mp, ali je pitanje i da li je kvalitetnija?!, velicina 4.3 inca za razliku od ovih koje imaju 4... ))uz znatno manju mesecnu cenu - 1300 din.

C64freak
21.3.2013, 15:53
Ja bih ishao na desire x iz prostog razloga sto ima android os i naravno specifikacije su mu odlicne ,windows phone ti je otprilike isto smece kao windows mobile

mare037
21.3.2013, 16:30
+1 glas za HTC Desire X. Šteta je ne uzeti Android koji je na vrhuncu slave. Uglavnom brz, pouzdan, sa gomilom besplatnih aplikacija... Nije HTC 8S loš telefon, naprotiv, ali mu operativni sistem nije ni prići Androidu.

flamingos
21.3.2013, 20:35
A vas dvojica ste probali windows 8 pa znate ha?

C64freak
21.3.2013, 23:28
da ;)

flamingos
22.3.2013, 3:37
E pa da si stvarno probao onda ne bi mesao windows mobile i windows phone os,a kamoli da je smece. Mozda ima manjak aplikacija,al radi odlicno. A to se ne tetsira 5 minuta.

C64freak
22.3.2013, 4:01
Odakle ti to da mesham? oba OS_a su smece to stoji stim sto windows mobile ima perdnost on moze da vibrira i zvoni u isto vreme :kreza:

Znash oni telefoni sa fabrickim softverom takodje imaju manjak aplikacija i rade dobro pa bih opet uzeo bilo koji android\symbian pre nego bilo koji od tih :cool:

ekvi
22.3.2013, 12:55
E, bas mi pomogoste... guglao sam po netu za oba telefona, citao recenzije i ipak odlucio da sacekam jos malo.

mare037
22.3.2013, 14:21
@flamingos: ja ne testiram ono što me interesuje po 5 minuta, a drugo, imao sam HTC HD7. Treća stvar, zašto bi prosečni korisnik uzimao danas Win Phone kada je Android broj 1 u svetu?!

Moj ti je predlog ekvi da sačekaš bolju ponudu ukoliko se ne žuriš (više minuta/smartova, manja pretplata, bolji modeli telefona...). A ako bi uzeo ovog trenutka, moj glas definitivno ide za HTC Desire X.

flamingos
22.3.2013, 16:00
Mozda zato sto je i winphone sasvim odlica i sto neko zeli da bude malo drugaciji u moru silnih androida.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Prief Lirator
22.3.2013, 16:05
Pa da, nije Windows Phone toliko loš koliko se govori, barem za većinu nezahtjevnih korisnika. Android je dosadio :D ja bih volio za promjenu koristiti iOS (ali na nečemu jeftinijem i većem od iPhone), a i Windows Phone bi bio zanimljiv izbor, ali opet na nekom jeftinijem telefonu.

mare037
22.3.2013, 16:40
Po meni, dosadniji OS na mobilnim telefonima od Win Phone-a nisam sreo. :p Od uređenja izgleda ekrana, navigacije do aplikacija. Pa ja sam više mogućnosti dobio na iOS-u koji je maher za zatvoreni sistem. A i ne znam kako bi nekom dosadio Android OS kada se najbrže razvija i unapređuje od ostalih.

flamingos
23.3.2013, 2:22
U kom se smislu najbrze razvija? NEsto nisam video da je jos uvek uskladjen sa svim hardverom na kome se pogoni.

Ja licno imam fon sa androidom 2.3,i cak i na njemu najnormalnije nekako radio eclair 2.1 ovo sve napred,nikako da se uklopi sto sa baterijom sto sa iskoriscenjem hardvera.

Ipak necu vise raspravljati,svako ima svoj ukus,tako da,Neka kupi sta smatra dam u najvise pristaje.

Covenant
4.4.2013, 11:29
Oživljam malo temu, ali da se složim kao korisnik Lumia 800 telefona (koristim ga skoro godinu dana) da je WP dosadan i bezličan jer na svakom telefonu izgleda isto (ima vrlo skromne mogućnosti za customizaciju - mogu samo da se menjaju boje i još neke sitnice), da je izbor aplikacija i igara žalostan u odnosu na Android i iOS
Da se ne bi ponavljao, ovde sam napisao svoje "impresije" u vezi WP :)

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1690746&postcount=9

Stoji da ima gladak interfejs, ali to očigledno nije dovoljno da ljude zainteresuje da probaju novu platformu (sudeći po slabom interesovanju za WP)
Baterija na WP ne traje ništa duže nego kod Androida, možda je tek za nijansu bolja - jedno veče sam koristio nekoliko sati FB aplikaciju preko mobilnog neta, i baterija koja je bila na 70% otprilike se istrošila, toliko o tome
I još mi smešno pominju fragmentaciju kod Androida, a WP 8 aplikacije ne rade na WP 7.8, tipične džukačke fore da nateraju ljude da kupe nove telefone - mislim hahaha

C64freak
9.4.2013, 11:10
Leba ti? :D:kreza::rofl::boodala::facepalm http://news.yahoo.com/microsoft-drop-windows-phone-8-support-july-2014-225438980.html