PDA

Prikaži potpunu verziju : Racunar se pali u 0300h ! ! !

Fibonacci
14.3.2013, 13:51
Ljudi, ja ne znam sta se desava, ali otkako sam presao na v8, svake noci mi se komp pali u 3.00h.
Ranije, dok sam imao v7, desavalo se da se sam od sebe probudi (preko noci ga drzim na sleep-u), ali nikada u isto vreme.
Pomisljam da bi mozda imalo veze sa TV kartom, jer ona ima kontrolu nad paljenjem racunara. Pokusao sam da iskopam neke opcije, da budem siguran da mozda nije zakazano neko snimalnje ili sl. ali nista . . .
Da li neko mozda zna sta bih mogao da pokusam?
Pozdrav.

Prief Lirator
14.3.2013, 13:56
Bio je slučaj na forumu kada se komp sam od sebe uključi kada mu se približi vlasnik, ali ovo je nešto novo. :D

Rajko92
14.3.2013, 13:56
A to se desava dok je racunar u sleep modu ili dok je iskljucen? Da nisi u BIOS-u cackao nesto? Verovatno i tamo imas opciju alarm ili tako nesto, gde podesavas da se racunar ukljuci u odredjeno vreme.

Sladjan85
14.3.2013, 14:05
Bio je slučaj na forumu kada se komp sam od sebe uključi kada mu se približi vlasnik, ali ovo je nešto novo. :D

A ja bih doplatio za tu opciju ! :D

Kidja
14.3.2013, 14:11
Zar nije bese 3 sata ujutru djavolje vreme?:D

nicpid
14.3.2013, 14:13
komp ti se pali zato sto je windows update setovan tako da ti skida i instalira update u 3 AM.

Fibonacci
15.3.2013, 1:16
komp ti se pali zato sto je windows update setovan tako da ti skida i instalira update u 3 AM.
Probacu to. Gde da podesim?
Inace, dok sam imao w7, desavalo se da se ukljuci kada ukljucim lampu . . .
Naravno, sve se ovo odnosi na sleep.

Markonije
15.3.2013, 1:22
shutdown dugme resava posao :dedica:

Fibonacci
15.3.2013, 3:31
Znam, znam . . .
Pretpostavio sam da cu dobiti takav odgovor, ali ne mogu sada da objasnjavam zasto to nije opcija . . .
:)

Sladjan85
15.3.2013, 8:08
Control Panel / Windows Update / pa levo imas Change Settings i sve ce ti biti jasno :) Automatski ti pise na 03:00 every day ,pa to promeni.

Fibonacci
15.3.2013, 11:06
Izvini duze, ja ne znam da li sam retardiran ili sta li je, ali kada udjem u Change settings, evo kako izgleda . . .

brandzaman
15.3.2013, 11:21
Sta si planuo odma :) to je bilo upustvo za win7 evo ti za win8 ugasi samo update

http://www.youtube.com/watch?v=buj19hWk1Gk

Fibonacci
15.3.2013, 11:37
Nisam bre planuo nego se nerviram. Ovo sra**e me budi svako vece . . .
:$

Prief Lirator
15.3.2013, 12:13
Tvoj komp je i pijetla za*ebao. :)

brandzaman
15.3.2013, 12:25
Budi te a neces da ga ugasis kako bog zapoveda. I ja moj ostavljam na sleep pa moram podmetacom da prekrivam led diodu sto treperi :D sija cela soba :kreza:

Fibonacci
15.3.2013, 12:37
XAXAXAXA
Da, to sam i ja radio . . .
Onda sam poceo da gasim oba monitora i mini liniju . . .
Jezivo me mrzi da ih zaklanjam . . .
:D

brandzaman
15.3.2013, 14:16
Novo kuciste ima bas ogromnu diodu na starom je bilo dovoljno da se oboji crnim markerom :kreza:

Fibonacci
16.3.2013, 22:13
Drustvo, nazalost, gasenje update-a nije upalilo . . .
:(
@Srdjan85, hvala ti svakako na predlogu . . .
Danas vadim patch kabl sa TV karte, pa cu time proveriti da li ona pravi problem . . .

White Ripper
16.3.2013, 22:18
Istakni iz struje neće se upalit sigurno. :kreza:
Šalu na stranu, zaista je problem. Probaj sa vađenjem baterije.

Fibonacci
17.3.2013, 0:45
To sam mislio da uzmem za poslednje resenje . . .

doctor
17.3.2013, 0:59
Čekajte bre ljudi. Prva stvar je da uđeš u BIOS i proveriš da ti nije uključena opcija da se računar budi u određeno vreme (u tvom slučaju 3 ujutro). Postoji u većini relativno novih računara ta mogućnost. To prvo traži.

dallyborr
17.3.2013, 2:00
More ja bih zvao popa, da "pofajta" malo to kuciste.:D BIOS je ukljucen da ga "budi" u 3:00 definitivno.

Fibonacci
17.3.2013, 2:15
Nije ljudi, proveravao sam vec . . .

brandzaman
17.3.2013, 2:55
opici ti default podesavanja u biosu pa se nadaj da te nece opet buditi :D

Sladjan85
17.3.2013, 7:50
Fibonnaci jesi li probao da iskljucis Wake on Lan ? u BIOSu.

Wake-on-LAN (WOL) is an ethernet computer networking standard that allows a computer to be turned on or awakened by a network message.

Nista te ne kosta da probas.

todos
17.3.2013, 10:07
Novo kuciste ima bas ogromnu diodu na starom je bilo dovoljno da se oboji crnim markerom :kreza:

Šta će ti marker dovoljna je i crna traka koju koriste električari za izolaciju. Uvek možeš da je odlepiš po potrebi.

el_corona
17.3.2013, 10:11
Odes u control panel u power opcije za tvoj plan (power profil), kliknes na change advanced power settings i na listi nadjes opciju Sleep i podesi Allow wake timers na disabled.

Pogledaj sta imas od programa u system trayu i adekvatno ih podesi.

EpicG
17.3.2013, 12:09
Kad je vec ovakva tema, da ne bih otvarao drugu, mogao bih i ja da pitam za svoju nedacu.
Elem, koristim W7, i do sada sam ga uvek stavljao na hibernate i nisam imao problema. Ali, odnedavno, moj komp je postao posednut :D
Stavim ga ja na hibernate, on se lepo i kulturno ugasi, ugase se kuleri, svetla, sve. I onda, posle X vremena, on se sam upali. Nemate pojma koliko to nekoga moze da uplasi kada se u sred noci budi i vidi svetla i cuje hucanje :D
Ima li za mene pomoci? :p

brandzaman
17.3.2013, 13:02
Šta će ti marker dovoljna je i crna traka koju koriste električari za izolaciju. Uvek možeš da je odlepiš po potrebi.

Plastika je iz jednog dela i prekriva led od napajanja i led za hdd (ako bi prelepio samo pola bljestao bi preko duge polovine). A nije fazon da prelepim i za hdd pa popsle ne znam ni kad radi posto se ovaj green stvarno necujan.

@epicg probaj ovo ako ne zovi popa :)

http://support.microsoft.com/kb/979878 probaj prvo sa tim fix programcicem ako ne rucno prati upustvo.

@Fibonacci probaj ovo, ovo je bas tvoj problem upaljeno ti je windows maintenance u 3 ujutru :D

http://support.microsoft.com/kb/2799178

Fibonacci
17.3.2013, 16:25
Odes u control panel u power opcije za tvoj plan (power profil), kliknes na change advanced power settings i na listi nadjes opciju Sleep i podesi Allow wake timers na disabled.

Pogledaj sta imas od programa u system trayu i adekvatno ih podesi.
Ovo mi deluje kao moguce resenje. Probacu to veceras.
Thnx . . .

brandzaman
17.3.2013, 17:08
Probaj i moje resenje :) gledao sam sad kod sebe i kod mene je enable al mi se ne pali u 3 ujutru :D to ti je do odrzavanja windowsa :D

Najbolje ti je da ti lepo promenis sat na 2 sata i 59 min i cekas da vidis sta ce ti se upaliti ako je to windows maintenance verovatno ce se pojaviti opcija i da ga ugasis.

Fibonacci
19.3.2013, 19:43
Ovo mi deluje kao moguce resenje. Probacu to veceras.
Thnx . . .
Upalilo, hvala svima na pomoci . . .
:D

EpicG
19.3.2013, 23:45
E sad, ovaj moj kreten se i dalje pali iako sam ugasio schedhuled paljenje, nervira me :icon_evil

Sass Drake
20.3.2013, 1:41
Thanks again, I think I found the problem, there was a mcupdate_schedule in the task scheduler that came on right as the computer woke, I went into its properties and under the conditions tab "Wake the computer to run this task" was checked.

Thanks!

http://www.eightforums.com/general-support/17268-computer-turns-hibernation.html

nighthawk
20.3.2013, 22:43
Na disku sa drajverima za Asrock ploče sa Intel procesorima postoji programče koje pali kompjuter tokom noći i povezuje se na facebook i twitter, što je najgore ovo đubre se nalazi na istoj listi na kojoj se nalaze i drajveri, dakle ako instalirate sve redom onda zakačite i ovu glupost. Ovo je samo jedan od primera softverskog bezobrazluka. Rešenje - dobro pazite šta instalirate.

EpicG
20.3.2013, 22:57
http://www.eightforums.com/general-support/17268-computer-turns-hibernation.html

Ja ne mogu da nadjem ovaj mcupdate, moguce da je zato sto ne znam kako :o