Prikaži potpunu verziju : Probleeeem!
SrdjanGajic
8.3.2013, 15:13
Ovako imam jedan problem sad cu da ga objasnim.U zadnje vreme mi se racunar cudno ponasa,kada se pali upali se normalno brzo sve to stoji nego kad se upali dole sto je u tool-baru ucitava sto godina.Izbacuje mi da je Firewall off ali on je on.Skenirao sam ga nema virusa.Google Chrome ikonica mi je sama bukvalno nestala bela je onako kao da ne moze da se otvori a otvaram je bez problema.Imam taj problem pri paljenju kada stavim skype da se podize automatski namerno da vidim koliko mu vremena treba njemu treba najmanje 5minuta.Tako da moram da cekam 5 minuta da ucita net.Zna li ko sta treba da uradim?Pooooomoooooooc :eek:
cane.prebranac
8.3.2013, 15:22
Kako si siguran da nemas virusa? Cime si skenirao?
SrdjanGajic
8.3.2013, 15:24
Skenirao sam sa ESET Nod32 Antivirus 4.2.35.0.Pokazao mi se do sad kao dobar.
cane.prebranac
8.3.2013, 15:27
Skeniraj sa malwarebytes i hitman pro.
SrdjanGajic
8.3.2013, 15:29
Da li cu moci da ih koristim pored Noda?
cane.prebranac
8.3.2013, 15:31
Moze naravno samo prilikom skeniranja iskljuci nod brze ce da skenira.
SrdjanGajic
8.3.2013, 15:36
Vazi sad cu probati pa cu ti javiti rezultate :)
cane.prebranac
8.3.2013, 15:38
Samo stavi kad budes skenirao sa malwarebytes na full sken.
SrdjanGajic
8.3.2013, 16:44
Nista brate,skenirao sam nasao sam 1 virus Trojanac izbrisao ga pa je antivirus trazio da restartujem komp.Kada sam restartovao komp nije bilo ikonica ceo kompjuter je ubagovao morao sam da odem u safe mode i da izbrisem malware antivirus i kompjuter je pokrenuo ikonice i ostalo.Opet sam cekao da se upali kao i onaj put.Bude mi pola ikonica kako da ti kazem onako kao kada kliknes na nju pa pise open with itd itd. :(
SrdjanGajic
8.3.2013, 16:45
Pomazite ako Boga znate :confused:
cane.prebranac
8.3.2013, 16:53
Izgleda da si pokupio neku gadnu gamad. Pricekaj malo javice ti se ekipa za gamad :)
SrdjanGajic
8.3.2013, 16:54
Ovde? :)
SrdjanGajic
8.3.2013, 16:55
Neka stignu sto brze poludeh ovde od muke :D
cane.prebranac
8.3.2013, 16:57
Jes ovde :) Upali komp ujutro i ne gasi ga.
SrdjanGajic
8.3.2013, 16:59
Sutra je taman subota ostavicu upaljenog :)
SrdjanGajic
9.3.2013, 14:58
Hoce li ko pomoci oko tih gamadi? :)
Jesi li ti probao da pokrenes Windows sa iskljucenim internetom ? (kabl van mrezne). Zato sto i sam kazes da kad ti ucitava Windows , sporo ti ucitava Skype / sporo se konektuje na internet. Kao drugo resenje probaj jedan restart sa Disabled mreznom kartom.
Da nemas mozda Windows XP ? :)
SrdjanGajic
9.3.2013, 15:59
Da imam windows xp.
Mislis da iskljucim kablove od neta iz kompa i da restartujem komp?
Mislim da je neki virus ali nikako da ga nadjem :( Odma se dalo primetiti kada sam izbrisao trojanca sa malware ubagovao je ceo kompjuter.
Nije ti to virus. To je klasican bag sa XP. Ponekad XP jednostavno nece da ucita Internet / mrezu cim se podigne sistem. To sam ja imao pre identicno kao ti. Zato sam i znao da imas XP. Imas nekoliko resenja.
- odes u Connections ,pa desnim klikom na adaptere, pa Disabled. Restartuj PC ,pa ako ti se system tray ucita momentalno ,vrati ono na Enabled, pa opet restartuj PC.
- da u Device Manageru obrises drajver za mreznu (mrezne) ,pa odradis refresh i instaliras ih opet.
SrdjanGajic
9.3.2013, 16:05
Sad cu probati to prvo resenje,ako ne uspe javicu ti se da mi objasnis to drugo za instalaciju.
SrdjanGajic
9.3.2013, 16:15
E ovako isto se desilo sve sam to uradio.Kada sam ga upalio izbacio je skype beo,cekao sam cekao 3 minuta ODMAH je iskocio Oblacic u kom pise Windows Firewall is turned off pa onda u fazonu tvoj kompjuter je izlozen riziku,odma posle toga dolazi net zatim i skype.A firewall je on nije off.
Onda jedino da reinstaliras drajver za mreznu u Device Manageru, tamo su ti u Network Adapters.
Inace to je uvrnut bag ,koji se ponekad nasumicno desi u Windows XP . Sto je najgore to sam vidjao samo u Windows2000/XP, obicno reinstall mrezne resi problem.
Isto tako ,verovatno ta 3 minuta kad cekas da se mreza / internet inicijalizuju, ne mozes ici u Connections u Control Panelu.
Glup bag.
SrdjanGajic
9.3.2013, 16:26
Da brate! Ne mogu da otovrim conections,i firewall! :O
Znaci preostaje mi to da instaliram?
Moram nositi kod nekog ili mogu sam?
SrdjanGajic
9.3.2013, 16:28
Ako mozes da mi to ukratko objasnis.Izvini sto te smaram ali sto se tice interneta i tako toga nisam bas nesto preterano pametan :)
Pa pazi ,nemoj da brines za to. To je jednostavno - bag. Nasumicno se desava, to sam video sto puta. Meni se to isto desavalo kada sam nekad koristio XP, nekad se ne desi mesecima ,nekad odmah,nekad posle mesec... Ali nasao sam da reinstalacija drajvera za mrezu resi problem ili ona Disabled / Enabled kombinacija ,dok "ne dodje sebi".
Nije mi problem da ti objasnim ,samo se bojim da nemas neku "retku mreznu" ,pa da nemas drajvere koje Windows prepoznaje :) Ali sanse za to su 1%.
Idi u Device Manager ,pa Network Adapters ,pa selektuj mreznu desnim tasterom,pa Uninstall... obrisaces time drajver.
Posle toga restartuj PC ,kad udjes u Windows on ce ti prepoznati novi hardver, tj mreznu instalirace ti drajver i nadamo se doce sebi.
Ako ti ovo mrsko ,jedino ti ostaje da cekas 3 minuta...
SrdjanGajic
9.3.2013, 16:31
Sad sam video gore sta si napisao zelim da probam da reinstaliram to.Moze li se znati kako kada ja to izbrisem gde da nabavim i to mislim?
Glupo pitanje,ali to mi jednostavno ne ide. :eek:
SrdjanGajic
9.3.2013, 16:33
Aha sada cu videti nisam video poruku :D
SrdjanGajic
9.3.2013, 16:45
Uradio sam sve restartovao kompjuter prepoznao je novi hardware i sve i onda sam opet cekao iskocio je taj baksuzni firewall i onda tek net pa skype.Da nije problem u firewall-u? Kao da mi on ukoci ceo net.
Uradio sam sve restartovao kompjuter prepoznao je novi hardware i sve i onda sam opet cekao iskocio je taj baksuzni firewall i onda tek net pa skype.Da nije problem u firewall-u? Kao da mi on ukoci ceo net.
Nadam se da znaš Eng. jezik, probaj ovo (http://www.ehow.com/how_5877834_fix-windows-firewall-problems-startup.html)
Mada moguće da je sistem zaražen virusom, prouči malo program Combofix pa probaj sa njim da skeniraš komp.
SrdjanGajic
9.3.2013, 17:14
Koristio sam ga i nista.
SrdjanGajic
9.3.2013, 17:16
Pre 2 dana skenirao sam ga.
SrdjanGajic
11.3.2013, 2:19
Hvala vam,popravio sam to napokon :)
Imam jos jedan problem vec 10 dana imam u kompjuteru 2 hard diska prvi je podeljen na C i D a drugi na F i G.F je prazan i G je prazan ali trazi mi da se formatira kada ga formatiram posle nekog vremena on opet trazi da se formatira i ako nema nista u njemu.
Jesi li probao da odes u Disk Managment i obrises obe particije ,pa napravis nove ? (svakako je u pitanju 1 hard disk i 2 prazne particije).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.