PDA

Prikaži potpunu verziju : LAN i USB NET

Shonkas
7.3.2013, 19:06
Moze li klasican modem sa LAN i USB izlazom da radi? Mislim...LAN mi treba konstantno , a kvalitet preko USBa nije bitan toliko! Dakle..mogu li oba izlaza za NET raditi istovremeno?

Kidja
7.3.2013, 19:08
Da tako je meni bilo dok nisam uzeo ruter.
Samo te nisam razumeo LAN ti treba konstantno? ti kad ugasis komp na kom ti je povezan modem preko USB normalno da neces imati net !

Shonkas
7.3.2013, 19:10
LAN i taj KOMP rade 24/7...e sad bi ja taj USB kabl do druge sobe i mog LAP-TOPa

Kidja
7.3.2013, 19:14
Ne znam kako bi povezao preko USB da ti radi mislim da to ne moze (mozda gresim).
Ali ako hoces tako nesto da uradis onda najbolje da uzmes jos jednu LAN karticu i onda bi moglo to sto hoces.

Nutsbre@ker
7.3.2013, 19:14
Ne znam za SBB, ali recimo IKOM-ovim modemima to nije moguce, tacnije nije moguce da nakacis dva racunara, jedan preko usb-a, a drugi preko lan kabla, i da u isto vreme imas internet na oba racunara.Edit: Za jedva 2000 dinara mozda i manje, mozes da uzmes neki ruter sa wifi-em, zakacis ga na modem, preko rutera kablom zakacis desk, a lap naravno bezicno. Zgodnije ti je to nego ove nesigurne akrobacije.

Sent over section_one subnet :)

Shonkas
7.3.2013, 19:21
Ali ako hoces tako nesto da uradis onda najbolje da uzmes jos jednu LAN karticu i onda bi moglo to sto hoces.

Sta da radim sa drugom LAN karticom? Imam samo 1 LAN izlaz?!

Kidja
7.3.2013, 19:46
Pa da kupis jos jednu LAN karticu ( koja je oko 400din) e sad kao sto je gore receno najbolje ti je ipak da kupis ruter sa wi fi pogotovo sto je laptop upitanju ovako bas preko kabla nije bas najzgodnije...

p.s Zar sad ne moze svako da uzme ruter preko SBB-a ?

Shonkas
7.3.2013, 20:04
Pa da kupis jos jednu LAN karticu ( koja je oko 400din)

Pitam sta sa tom LAN kartom, koju mozda negde i imam..??!

Kidja
7.3.2013, 20:18
U jedan LAN ukljucis modem a preko drugog LAN-a povezes laptop sa tim kompjuterom.

Shonkas
7.3.2013, 20:21
Znaci LAN kartu zabodem u glavni KOMP, kabl iz modema u LAN na maticnoj ploci...a ovaj zabodena LAN karta radi kao "INTERNET OUT"???

Kidja
7.3.2013, 20:40
Tako je.

Evo posle kako treba da namestis

http://www.howto-connect.com/how-to-connect-two-computer-having-windows-7-with-lan-etherent/

Malo je komplikovano ako nisi radio nesto slicno do sad...imao sam slike ali sam obrisao posto sam davno uzeo ruter.
p.s sad sam se setio modem od SBB-a na win 7 radi samo preko LAN-a nemaju drajvere za WIN 7 preko USB-a *facepalm