PDA

Prikaži potpunu verziju : Zaštita??? "Nešto što nas sve zanima"

karlos
7.3.2013, 15:45
E ovako,prvo zelim da se izvinim svima ako temu postavljam na pogresnom mestu mozda se cak i pise (ima informacija na sajtu) o ovome ali posto sam nov clan oprostice te mi ako nisam naso procita i "tamo" se ukljucio:) a pitanje je kako se tastiti od "INTERNET PREVARA"?
-Da ne duzim sretnem jutros prijatelja iz zgrade u kroz neki razgovorm dodjemo do kopjutera,igrica..i tako meni covek kaze kako je instalirao pre nekih 45 dana Avast antivirus bez registracije gde je dobio probnih 15 dana i sad je dobio znate onu opciju koju imamo svi da ako hoce da nastavi da placa...on nije ni ulazi tu nije ga interasovalo i kda mi je isteklo to nije je dektivirao nastavio je i dalje da je drzi u sistemu nije obracao paznju na to e sad vidite ovo:dedica: uz racun koji placa telefon i internet koji ga mesecno iznosi 30eura u (CABELEINS) dodje mu da plati jos 49,90era za Avast koji je "aktiviran" u njemgovom sistemu..e sad covek kaze da nije ni ulazio da vidi to niti je registavona na bilo koji email na Avast-u jednostavno nezna ni on kako se to desilo kada je kontaktirao njihov blog ovde u Nemackoj preko email-a osta je bez odgovora sad ce pokusta jos nesto i kako kaze ici ce na sud!
-Ono sto ja sebe pitam verovatno i vi je da ovde "neko" nekog pravi budalom...dali je moguce da postoji takva intenet prevara,siguran sam da i medju vama ima neko ko ima ili zna nekog ko me se nesto slicno ovako desilo pa posle lupamo glavu.Internet "prevara" ima to znamo ovde u Nemcku kazu da su poslednje vreme utrostrucene,kako da znamo sta i kako ili u ovakvim slucajevima dal smo ili nismo znali sta radimo,i dali smo uopste nesto radili ili postoje tako blesavi sistemi da rade umesto nas??
-1 Zelim da se osvrenem na jos jednu stavr koja je bita za ovu temu da se nebi cimali oko toga..svi znamo dali je zakonski dozvoljeno (legalno do operatrera naseg interneta) da preko racuna za placanje Veze-Telefon palcamo bilo sta druga cak ikao sami bestelujemo..?
-2 Kako neko moze da zloupotrebi nasu vezu i kako (Netzverkschiüssel) Wlan kod??
-3 Kako da znamo ili prepoznamo ovakve slucajeve,pogotovo u slucaju koji sam naveo kada se radi o jednoj jako poznatom brendu antivirusa??

Zlim da razmenimo iskustva ovde ako imate slucajeva koje znate ili su se neki desli vama da ih podelite da se drugima nebi deslili ja mislim da je ovo svima jedan veliki i ozbiljn problem da nekad nesvseno neznamo gde idemo i sta skidamo!!! Ja znam jos nekih par slucajeva..podelicu kasnije sa vama..sad ste vi na redu:alealeee:

cane.prebranac
7.3.2013, 16:10
Cek ovo je sve u Nemackoj?

water wizard
7.3.2013, 16:12
tako i kod nas pokušavaju da naplate TV pretplatu, ali ih treba samo ignorisati.. kad bih plaćao svaki račun koji mi pošalju ne bi imao leba da jedem..a ovi ako traže da plati uz pretplatu i taj račun nek menja provajdera..

ilidan
7.3.2013, 16:50
Koliko je meni poznato Avast se ne kupuje preko telefonskog računa. Jedino ako je on Avast skinuo sa sajta svog internet provajdera pa su mu oni to naplatili jer ga, jelte, oni prodaju. Kompanija koja proizvodi Avast nema nikakvu mogućnost da svoj proizvod naplati preko bilo koje druge usluge.

Neka lepo čovek ode do kompanije koja mu je poslala račun pa neka sa njima razjasni kako se ta stavka našla u njegovom računu.

@water wizard Bojim se da je država donela odluku da se TV pretplata plaća uz račun za struju. Nisu RTS i Elektrodistribucija to same odlučile.

karlos
7.3.2013, 19:41
Cane prebranac-da u Hamburgu

Ilidan- da upravu si medjutim namece se dali bilo sta mozes platiti preko racuna s`kojim placamo vezu-telefon.Dakle to nama u ugovoru ne pise bar meni a ne verujm bilo kome od nas.Dali postoji neki prozvod koji mozemo bestelovati i da ga platimo preko tog racuna tj.da dodje u sklopu racuna za telefon ja iskreno nisam naiso na nijedan kada kupujem int. uglavnom placam postom.
-Evo ja sam malo svog slobodnog vremena utroso skidajuci Avast pa sam sa nemackog bloga zatim srpskog (bespaltni programi) aktivirao je dobio sam isto 30 dana bespaltno zatim sam usao u opsicju kupiti i izbacilo mi je nacina placana ovaj https://dr-store.avast.com/esales/checkout.html?currencies=EUR,all&PRODUCT[300576867]=1&COUPON1=TRIIS6011Y20USDREV8&languageid=2&__utma=1.1949497339.1362253660.1362664553.13626770 93.7&__utmb=1.2.10.1362677093&__utmc=1&__utmx=-&__utmz=1.1362677093.7.7.utmcsr=prg_ise_80_3|utmccn =paid2paid5|utmcmd=prg_nag|utmcct=/is/de-de/nag_trial-expiring_701466_default.html&__utmv=-&__utmk=65745582&js=-1 dalje nisam isao jer se iz prilozenog vidi da se moze platiti vasom karticom "iskljucivo" mozda postoji i neki drugi nacin ali ako samo i samo VI NAVEDETE VASE PODATKE I SAMO AKO VI ZELITE.Pa sad mozemo da kazemo da je pravilo jedno a praksa drugo.
- Ono sto mene kopka a sutra cu bas zavti da pitam operatere svoga provajdera intreneta...dali ja uz racun za telefon mogu ili moze se placti jos nesto kako na primer ovaj slucaj ili ako nap.sami vi zelite.Sta cisto sumnjam da moze.Jer se preko toga samo placa telefon(valjda).:confused:

JohnnyNT
7.3.2013, 19:56
Pa valjda Avast Internet Security može da se koristi besplatno te 2 nedelje (ili koliko već), pa se posle automatski deaktivira i nudi ti opciju ili da ga kupiš ili da pređeš na "običnu" tj. besplatnu verziju. Ne može mu ostati aktivirana plaćena verzija nakon isteka tog vremena, osim ako je nelegalno ne aktivira (krekuje). Tu nešto mnogo smrdi.

cane.prebranac
7.3.2013, 19:58
Ko zna sta je taj uradio pa mu je stigao racun :)

borisgut
8.3.2013, 2:57
To se desava kad ljudi ulaze na svakakve sajtove i skidaju svasta.

Sass Drake
8.3.2013, 3:05
Da li taj račun dolazi iz banke?

Srki
8.3.2013, 10:45
Ovo je gotovo nemoguce .
Prvo zna se kako se kupuje odnosno narucuje Avast , ne postoji mogucnost kupovine direktno od kompanije Avast na takav nacin.
Jedino sto mi pada na pamet i sto je vrlo moguce da je dobio od samog internet provajdera ( sa njihove stranice ) na probu Avast , posto ljudi obicno ne citaju sta pise kao i obicno ....moguce da je postojala opcija da '' ukoliko nastavite koriscenja posle probnog perioda smatra se da zelite proizvod i bice zaduzen uz vas mesecni racun za internet '' .

Sass Drake
8.3.2013, 11:28
CABELEINS?

Nešto mi Google ne daje željene rezultate. Kako se tačno zove taj ISP?