Prikaži potpunu verziju : Gigabyte ploca problem
Imam problem sa GIGABYT plocom,poslije vadjenjaram memorije ne uspijevam da pokrenem racunar.
Ukljuci se napajanje hard disc,kuler na procesoru ali ploca ostaje mrtva i nedaje nikakvu sliku na monitor!!!!
Ako neko nesto zna o ovom neka pomogne!!!!!
Hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
singularity
4.3.2013, 8:56
Onda nije problem do ploce nego do graficke. Koja je graficka u pitanju? Ili imas integrisanu grafiku.
Koja je ploca u pitanju?
Da li si resetovao BIOS pa probao ponovo? Ali pre toga proveri dobro dal je sve povezano kako treba, i da li si module od rama vratio na ista mesta, 1 i 3 slot.
Imam problem sa GIGABYT plocom,poslije vadjenjaram memorije ne uspijevam da pokrenem racunar.
Ukljuci se napajanje hard disc,kuler na procesoru ali ploca ostaje mrtva i nedaje nikakvu sliku na monitor!!!!
Ako neko nesto zna o ovom neka pomogne!!!!!
Hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samo izvani CMOS bateriju na nekoliko minuta ili resetuj Jumper-om. Kada budeš to radio obavezno isključi komp iz struje!
Evo ti ovde video kako da resetuješ BIOS (https://www.youtube.com/watch?v=Be5xNjTlSis&playnext=1&list=PLWOwps0r4-5T78BizJmO9tdxwpQVcr7ZE&feature=results_video)
Resetovao sam bios i nista a ploca je GIGABAYTE GA-M61ME-S2!!!
Pokusao sam sa drugim napajanjem i nista!!
Možda nisi bobro uklopio modul. Ako imaš više ram modula probaj samo sa jednim, pa ako neće izvadiš taj pa probaj sa drugim itd.
Slobodno malo jače stisni modul da se one male polugice vrate u ureze na modulu.
Stvarno mi nije jesno kako si zezno komp ako si samo mijenjao ram m.?
Nadam se da to nisi radio dok je komp bio još uključen:dzavo:
Pogledaj da li ti je ATX spojen sa onim cetvoro ulaznim blizu procesora. Nekad to moze da bude problem.. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.