PDA

Prikaži potpunu verziju : Kodovi za FOX tv.


rip kirbi
24.2.2013, 19:48
Zdravo drugari.:)
Imam jedan problem. Evo o cemu se radi. Imam FOX tv. Kupio sam daljinski hama.
Sve je bilo O.K. Ali iznenada je daljinski prestao je da hvata kanale. Drugar mi kaze da treba da nadjem kod za FOX tv. Kad nadjem kodove lako cu programirati daljinski. Da li neko zna koji su kodovi za FOX tv?
molim za pomoć.

Hephaestus
24.2.2013, 22:56
Vecina univerzalnih daljinskih upravljaca moze automatski da nadje odgovarajuci kod, ali postupak kod svakog nije isti, pogledaj u uputstvu kako se to radi.

rip kirbi
25.2.2013, 11:13
Vecina univerzalnih daljinskih upravljaca moze automatski da nadje odgovarajuci kod, ali postupak kod svakog nije isti, pogledaj u uputstvu kako se to radi.

Znam, probao sam tako mnogo puta ali nece.

VojaM
25.2.2013, 12:10
Većina tih univerzalnih daljinskih može da se koristi i za TV, i za video, i za satelitski risiver. Proveri prvo da ga nisi prešaltovao u način rada za video ili satelit (trebalo bi da imaš dugmiće TV, Video i Sat). To kao prvo.

Kao drugo ostaje ono što su ljudi govorili o kodovima.

Kao treće, ako je daljinski neposredno pred prestanak rada pao, onda je možda u pitanju kvar. Iz iskustva mog kolege servisera najčešće se otkine izvod kvarcnog kristala. Kvar se relativno lako popravlja (ako baš nisi toliki baksuz da se izvod polomio tik uz telo kristala pa ne može da se zalemi), ali je često previ podvig otvoriti daljinac ako ima samo plastične "žabice" a ne i šrafove.

Mario Pavićević
25.2.2013, 13:42
Ispravnost daljinsko ispravljaca ces najlakse proveriti mobilni telefonom ili digitalnom kamerom. Ukljuci foto aprat/mobilni i uperi providnu diodu na vrhu daljinskog ka kameri, ako vidis belu boju, znaci da je ispravna, i da samo treba podesiti daljinski.

VojaM
25.2.2013, 16:21
Naravno, kad snimaš diodu od daljinca kamerom, aparatom ili mobilnim treba da držiš neko od dugmati da daljincu - trebalo bi da se vidi da dioda svetli i/ili da trepće ako je daljinac ispravan i pritiska se na njemu dugme.