PDA

Prikaži potpunu verziju : LabelFlash-par pitanja


Clive
1.10.2006, 11:45
Imam NEC ND-4551A,i par pitanja oko LabelFlash-a:
Čuo sam da radi ako ima praznog mesta na mediju. Dali to znači da ako "spržim" ceo DVD ili ostane malo mesta neću moći da ga obeležim sa LF?
Postoje li i CD-i na kojima LF radi? Ili obeležava samo DVD-je?
Kolika je cena medija koji podržavaju LF? (U mom gradu ih nema,mogao bi ih nabaviti samo po narudžbi,pa se plašim da me ne vuku za uši).
Dali mogu da se obeleže obe strane medija? Ukoliko mogu,dali obeležavanje druge strane zavisi od praznog mesta na disku?
Ajte molim Vas,prenesite mi Vaša iskustva.
Hvala!!!:)

Rocker
1.10.2006, 22:05
Imam i ja taj NEC. Evo ovako: možeš da "tetoviraš" samo DVD-e. Obične medije možeš da škrabaš samo sa data strane (donje). Ako sliku razvučeš preko celog diska, nećeš ništa moći da narežeš više na njega. Ja sam napržio 2 male sličice na jedan disk koji nije bio do kraja popunjen i fino izgleda. Problem je u tome što Nero ne daje nikakvo upozorenje ako slika prelazi na deo gde su podaci (bar u verziji koja dolazi uz NEC 6.6.13) pa ti se može desiti da deo podataka uništiš ako je slika veća od veličine praznog prostora na disku. Ako imaš ceo disk na raspolaganju, onda možeš da uradiš pripremu u Nero-vom Cover Designer-u. Ako prvo naškrabaš sličicu na disk, nećeš posle toga moći ništa više da narežeš na taj disk (bez obzira koliko mala ta sličica bila). Ne znam da li mogu da se koriste i RW mediji, nisam smeo da probam.:to_care: Ah, da, Label Flash diskova nema nigde u Srbiji!:n-cc2:

Garson
1.10.2006, 23:58
Sve u svemu vidim ja da je taj LabelFlash djubre.Mislim, ko je lud da na ceo disk stavi sliku pa posle ne moze da nareze nishta?:confused:
Nego, kakav li je suparnicki LightScribe?

Clive
2.10.2006, 14:29
Hvala!
Ja uzeo NEC-a po preporuci,pa vidim ima i LF,rekoh,aj da probam,ali posle tvog odgovora nešto me prošla volja. Pa bolje da ga šaram flomasterom.

coyote
2.10.2006, 17:00
Hvala!
Ja uzeo NEC-a po preporuci,pa vidim ima i LF,rekoh,aj da probam,ali posle tvog odgovora nešto me prošla volja. Pa bolje da ga šaram flomasterom.
sve u svemu to je fora za "ukrasavanje" ili obelezavanje DvD-ova,dok pun efekat dobijas tek sa pravim label flash diskovima...ja sam zbog toga i flashovao moj NEC 4550a u 4551:icon_stud

CrowN
7.10.2006, 23:11
Nego, kakav li je suparnicki LightScribe?

Za LightScribe se moraju nabaviti posebni diskovi, ja sam isprobao par komada, neki Fuji sa stapa po ceni od 55.din, dosta to fino izgleda. Ne moze da se pise po data strani, nego se nareze disk, okrene i onda ga iscrta tako naopacke ubacenog.
Samo sam ubacivao tekst, znaci naslove filmova i nije trebalo puno vremena da ih ispise, oko 4-5 minuta, a definitivno je lepse od flomastera :)
Inace u pitanju je Benq 1655.