Prikaži potpunu verziju : Najbolje igre 2005. godine
Nenad Vasovic
8.12.2005, 16:43
Inicijalno smo planirali da ovakvo glasanje pocnemo tek posle 31. decembra, ali s obzirom na veliko interesovanje posetilaca foruma/citalaca, evo koje igre su obelezile 2005. godinu, po misljenju ljudi koji prave "Svet igara". Sta vi kazete? (mozete izabrati i vise od jedne igre prilikom glasanja)
(rezultat glasanja bice objavljen u "Svetu kompjutera")
Eh, da... Kako bismo predupredili (ocekivana) pitanja - na ovom spisku nisu sve "Igre meseca" iz prethodnih 12 brojeva. Prvo, tesko bismo ih "stisli" u 10 raspolozivih mesta na listi, a drugo, kao sto je vise puta naglasavano, pa i na ovom forumu, titula "Igre meseca" odnosi se na najpopularniju igru tokom tog meseca, ne nuzno i najbolju. Kada se pregleda godina dana unatrag, jasno se vidi da neka ostvarenja nisu odolela "zubu vremena"...
Mozda i jeste WoW ali kad smo mi siromasni i nemamo para da platimo
Psychonauts!!!!
Bez premca, definitivno!
Razloga je... previse.
Naime, moje licno misljenje je da je najbolja single-player igra mnogo bolja i kvalitetnija, dragocjenija od najbolje online igre. :cool:
Wow, a.k.a. poljubac zene pauka jeste visoko adiktivna i nadasve inteligentna i kvalitetna igra (Mislim, Blizzard...) ali ne moze donijeti mnogo novog. na kraju krajeva, to je opet neki novi - stari deja vu. Dok su Psihonauti, izgleda, pomjerili granicu gaming svijeta. makar za milimetar. Veoma dobro predstavljaju onu cuvenu ''prije & poslije (ime igre)" Nekada je to bio BG2, sad su to Psihonauti. Ko je igrao, znace o cemu govorim. Ko nije, must try. To je dio opste kulture, na kraju krajeva.
Jel valja nesto ovaj The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay???
Ja sam glasao za COD 2 i Kotor 2.
Do@ OldSchool
8.12.2005, 21:39
Glasao sam za Riddick, a sto niste ubacili Need FOR SPEED MW .
Civ IV ie the best,mada su CoD 2 i Quake 4 fanstasticni.Za njih sam i glasao,naravno.
Ja sam za Call 2. I stvarno sto ne ubaciste NFSMW??? Za njega bih glasao.
COTR je nanjbolja igra po filmu sigurno ali i igra godine.Evo zasto:
1.Grafika fenomenalna
2.Kvalitetne 'face' u igrici-Dizel i xzibit..kao i njihov voice casting
3.Kvalitetan film
4.radnja u igrici extra
5.Vrlo kvalitetna mesavina FPS-a i sunjalica
6.atmosfera docarana na najbolji moguci nacin-prosto se oseca "miris" zatvora
jedini nedostatak:sto je ne napravise bar 10 puta duzu...;)
sajberista
9.12.2005, 0:31
Mislim da GTA san andreas ne zasluzuje da bude u ovom izboru:confused:
F@n@T!c_KV®
9.12.2005, 2:00
Pa ja sam glasao za F.E.A.R.
krivo mi je sto je GTA usao na top listu (gde mu nije mesto) ali mi odsustvo NFS-a nimalo ne smeta....
doom_lord
10.12.2005, 17:56
Ja sam glasao za:
1) Kotor 2 + Odlicna prica i vezivaje za racunar za mnoge noci.
- Osecaj nedovrsenosti igre.
2)WoW + Svi elementi igre su na maksimumu.
- Cena igre ( u nju se uracunava i pretplata).
PS: Ja sam ljubitelj RPG igara tako da nisam uopste objektivan.
Civilizacija nema konkurenciju :) zato sto ce se igrati godinama :cool: zato sto je moguce modifikovati bilo sta :D :D :D
lijenština
12.12.2005, 8:54
Call of duty ne može da bude najbolja igra zato što je to neboder izgrađen na drvenim temeljima. Nikad u životu nisam video toliko respawn-ovanja, klipinga, i uništavanja taktičkog pristupa kao tu. Samo trčiš kao kreten. Ne možeš u velikom broju slučajeva da završiš zadatak snajperom iz daljine. Neee. Dok ne dođeš na mesto A igrica će i dalje da šalje neprijatelje. Call of duty jeste dobar i bolji je od sličnih ww 2 shootera osim wolfensteina i mohaa -e, ali ovo je dečija igra.Ne mislite kao da ja volim mnogo akcije tipa taktičkog smaranja iz brothers in arms, ali volim konačan broj neprijatelja. Fear je bolji. Jeste da je jednoličan ali se ta jednoličnost sastoji u jednom od najboljih AI-a ikad. Atmosfera je odlična, mislim da se retko ko nije bar malo štrecnuo, kada je igrao ovu igru. Riddick je takodje izuzetan. Dakle to su moji favoriti.
Jednostavno ne mogu da se odlucim izmedju SC-CT-a, F.E.A.R.-a i Riddick-a. :confused: Sve tri igre su fenomenalne. Izdvajaju se grafikom, gameplayom, atmosferom, A.I.-jem... Riddick me je u svakom pogledu prijatno iznenadio (pojavio se bez neke velike pompe), od SC-CT-a sam vec ocekivao standardno dobru igru i nije me izneverio (ne samo da je nastavio uspesni serijal, vec je svaku komponentu igre podigao na visi kvalitativni nivo), a F.E.A.R. me je pored ostalog odusevio A.I.-jem i grafikom.
CoD2 nije los, dapace, ali jednostavno ne mogu da ga svrstam u veliku trojku, jer nije u potpunosti ispunio moja ocekivanja.:)
Call Of Duty 2 i F.E.A.R.
stormwatch
13.12.2005, 0:39
Ja sam glasao za COD2 ali mi je zao sto niste stavili i HL2 ove godine na top listu :D
Hmm da definitivno fali NFS MW, a nisam siguran da li se ove godine pojavio i Battlefield 2. Svejedno igra je fenomenalana, jedino sto me nervira sto su texture ocajno optimizovane pa za igranje na high treba 2Gb RAM-a!!
F@n@T!c_KV®
15.12.2005, 1:39
Ja sam glasao za COD2 ali mi je zao sto niste stavili i HL2 ove godine na top listu :D
ne vidim zasto bi HL2 usao na top listu za 2005. kad je to proslogodisnja igrica....!
mala pomoc oko odabira:za koju igru imash utisak da je najkraca koju si zavrsio?:rolleyes:
mmilos085
18.12.2005, 1:54
Po meni svaka od gore navedenih igara zasluzuje po neku pohvalu!!!
Ali o5 svaka igra odgovra odredjenoj grupi ljudi. Hocu da kazem da onaj ko voli strategije glasace za Civ 4 i tome slicno...
KotOR...................... Mislim da mu nema ravnog na ovoj listi...............
Nikola Grbic
24.12.2005, 18:42
Wow I Samo Wow...
Carl Jonson CJ
24.12.2005, 19:19
NFS MW nije nikakav po meni.GTA:SA i CoD 2 dele prvo mesto po meni.
1) Kotor 2 + Odlicna prica i vezivaje za racunar za mnoge noci.
- Osecaj nedovrsenosti igre.
Za detaljnije informacije o osećaju nedovršenosti, obrati pažnju na thread u Igre > Roleplay sobi koji govori o izbačenom materijalu iz igre...
ACT OF WAR: DIRECT ACTION!!! Najbolji RTS ove godine!!!:icon_cool
wow je revoluciona igra. Pokazala je kuda ce ici vecina igara za pc za godinu dve .
shin-bojan
26.12.2005, 3:03
Kotor2
Sreten Mladenovic
30.12.2005, 12:53
Upravo tako.
ne bi me cudilo da bude medju prva 3 mesta.
Igra je... to nije igra to je savrsenstvo gaminga.
Sreten Mladenovic
30.12.2005, 12:55
Ja ipak mislim da je NFS MOST WANTED nesto sto pretenduje za prvo mesto.
Na svim vecim americkim gamerskim sajtovima u samom je vrhu.
F@n@T!c_KV®
31.12.2005, 1:31
Ja ipak mislim da je NFS MOST WANTED nesto sto pretenduje za prvo mesto.
Na svim vecim americkim gamerskim sajtovima u samom je vrhu.
Ma Ameri pate od svega sto se dobro reklamira... Ako je marketing na dobrom nivou i ako je ta stvar momentalno aktuelna SVI ce da je imaju bez obzira na cenu i pre svega KVALITET! Ali moje licno misljenje je da NFS ne zasluzuje neko visoko mesto na igrackom tronu!
Psihijatar
5.1.2006, 10:01
Pa vi ste stvarno zesce prsli u mozgu.Glasate za COD2 koji je izaso skoro i nije nesto prodrmo narod.A setite se samo kako je San andreas svima teko u venama i gde god sam otiso prodato i nakraju moro da puknem skoro 2 iljade za original al nisam zazalio.Setite se svi ama svi su hteli da igraju samo san andreas.malo je vishe vremena proslo i izlazile su nove igre i san andreas se malo zaboravio.:mad: I ja stvarno nerazymem kako glasove dajete codu ajde worcraft i nekako al dobro sta da se radi nemoze se uvek:icon_smil
The Dark Gamer
5.1.2006, 13:40
Evo i mene narode,nakon duzeg vremena...Mislim da ste pogresili sto niste ubacili Most Wanted na listu...ali dobro.Evo moje TOP 5 liste:
01.Psychonauts(Najbolja igra prosle godine na PC-ju.Sarolika grafika,unikatan gameplay,i,pre svega,odilcna prica su glavni razlog za to...Mislim da vise komentara nije potrebno...
02.Call of Duty 2
03.NFS:MW
04.F.E.A.R.
05.Splinter Cell:Chaos Theory
Definitivno Call of Duty 2. S tim sto nisam imao para i vremena da igram WoW (nenadoknadiva steta :mad: ). Well, what you gonna do?
Ja jednostavno ne mogu da verujem da ubedljivo vodi cetvorocasovni deja vu :)
A zasto, brate, ne mozes da verujes? Pa istrazivanja su pokazala da naslov prodaju ime i reklama, a ne kvalitet. Ne sporim kvalitet doticne igre, ali nikakav CoD ne moze da se poredi sa bilo kojim RPG-om, pa tako ni sa KOTOR-2 (bez obzira koliko je losiji od keca - a jeste)!
F@n@T!c_KV®
6.1.2006, 2:40
Pa vi ste stvarno zesce prsli u mozgu.Glasate za COD2 koji je izaso skoro i nije nesto prodrmo narod.A setite se samo kako je San andreas svima teko u venama i gde god sam otiso prodato i nakraju moro da puknem skoro 2 iljade za original al nisam zazalio.Setite se svi ama svi su hteli da igraju samo san andreas.malo je vishe vremena proslo i izlazile su nove igre i san andreas se malo zaboravio.:mad: I ja stvarno nerazymem kako glasove dajete codu ajde worcraft i nekako al dobro sta da se radi nemoze se uvek:icon_smil
Ja zaista ne znam zasto svi dizu taj GTA u nebesa :confused: ! ja sam ga izgustirao posle nedelju dana! Zaista ako ce neko radije da igra GTA SA pre CoD2... Igrica nije donela nista revolucionarno....po meni 300 puta je bolji Vice City... Ovaj novi deo je cisto tracenje vremena (i para)!
Psihijatar
6.1.2006, 11:01
E da si ti meni ziv i zdrav nebi tako prico ovde kod nas vladju pirati pa nemogu da ti nesto ispricam.Evo ispricacu ti sta se desilo u engleskoj na dan izlaska san andreasa u prodaju. pricao mi drug: taj deo grada gde je bila ta prodavnica nije funkcioniso saobracaj on je doso u 5 ujutu i poljubio vrata jer su drugi dosli pre njega neki su mu rekli da su nocili tu. i pola ljudi je bilo ispaljeno sto su dosli i on sam zato sto onaj prodavac nije napravio dosta kopija i tek je kupi za 5 dana a i tad je bila guzva. to je neka najpoznatija prodavnica za igre u londonu. i zato skoro svi basevi su odmaknuti od te ulice. a kod nas vladaju pirati. i tebi je sigurno san nadreas krs jel nemozes da predjes nekolicinu misija ahahahahahaaa al ja nikad nisam odustajao i preso sam je 2 puta zato sto sam veliki fan igre. a mogo bi i treci put al koji ce mi kad sam vec dvaput presao presao:icon_cool I ja stvarno neznam kako moze da ti bude vice city bolji kad nije ni g od gta vice city. tamo onaj skace ko da je neznam gde i nista neizgleda skoro na stvarnost a san andreas... i onaj lik se krece bash mutavo u vice city-u
LJUDI pa vi ne zna te sta je PSYCHONAUTS.Izgubili ste tolike sate na igranje cod2 ,HL2 itd a niste igrali PSYCHONAUTS.Salim se ja glasam za Quake 4 i COD 2 jer su igrice stvarno odlicne.Quake 4 mi je mnogo zanomljiviji ali grafika u COD 2 je super.Ali moram vam reci da je i PSYCHONAUTS stvarno dobar.Iako na njemu pise 8+ mogu vam reci da ima mnogo bolju razvijenu pricu nego GTA SA ili F.E.A.R.Preporuci bih je svima koji imaju izmedju 8 i 55 godina.Ovi preko 55 se vise pale na Barbie i Maria.
Ja jednostavno ne mogu da verujem da ubedljivo vodi cetvorocasovni deja vu :)
Me neither!:mad:
A zasto, brate, ne mozes da verujes? Pa istrazivanja su pokazala da naslov prodaju ime i reklama, a ne kvalitet. Ne sporim kvalitet doticne igre, ali nikakav CoD ne moze da se poredi sa bilo kojim RPG-om, pa tako ni sa KOTOR-2 (bez obzira koliko je losiji od keca - a jeste)!
To o istrazivanju si procitao u novom broju Sveta kompjutera, PRIZNAJ :D, a
tvoj reply mi je pomalo :confused:. Kazes da ne sporis kvalitet kvalitet CoD-a kao da sam je ja nahvalio ili nesto, a nisam (mozda se ni ne obracas meni :)). I ne mozes da razmisljas o tome da svaki RPG >>> CoD, jer to jednostavno nije tacno (samo u ovoj godini je izaslo oko 5 rpg-ova koji su djubre).
Ja samo mislim da je trenutno stanje stvari da su ljudi pod hype-om CoD-a II i da su 90% zbog toga glasali za njega. WoW je, po meni, definitivno igra godine.
Al dobro sta ja mogu. nekom se svidja ono nekom ovo.Ovde se vecini svidja cod i gtasa (po broju glasova) i zeleo bi im isto tako da sto bolje zaigraju svoju najomiljeniju igru.I jednini propust je sto niste ko opciju stavili need for speed most wanted ipak ima kakvu takvu konkurenkciju.Ndam se da cete za sledecu godinu biti ispravljenje sve greske.I zamolio bih one clanove foruma koji prave poruke sa glasanjem nek naprave temu Najigranije igra. to opet moze biti i neke stare a moze i fm da se igra. naci molim vas stavite taj psyotions cod2 cs sta ocete i fm sve je to dosta igrano:icon_wink
Ja glasam za F.E.A.R. i WoW. Mislim da su ov dve igre stvarno zasluzile prvo mesto ove godine
p.s - ni Cod2 nije los ali se meni ove dve igre vise svidjaju, bez ljutnje :)
Haha... stvarno, jos bi samo falilo da pobijedi cetvorocasovni deja vu ... Mene interesuje procenat ucesca rezultata ovog glasanja u konacnom odlucivanju za "Naj igru godine".... 'El moze jos jedan glas za Psychonaute, onako ispod zita? :D
Glasao sam za WOW zato što mislim da je najbolja mada me je smorila pošto sam bio na besplatnim serverima koji pucaju svakog dana (jednostavno svakog trećeg dana po jednog novog heroja). Razlozi su
-dobra grafika
-ogroman prostor
-veliki broj neprijatelja i questova
E da razmišljao sam i o kotor 2 ali nisam iz samo 2 razloga
-puno se priča a malo bori
-borbeni sistem je odvratan ( pritisneš gornje kombinacije a tvoj lik to uradi!!! smor)
Još nešto:
Glasao bih za princa persije 3 ali me sada mrzi da navodim razloge(po meni ni jedan od poslednja 3 dela nema manu)
Psihijatar
11.1.2006, 0:02
Znate sta je meni *****e kod WOW sto nema da se borish s kompom nego samo online a koga ja da nadjem da bi vezbao. ili sto oni tamo sto smiljaju igru nisu napravili neki patch
Psychonauts
Jedina igra ove godine zbog koje nisam spavao dva dana, ignorisao devojku, drugare, roditelje, fakultet, posao, filmove, internet, sex, izlaske, koncerte, muziku,.....
Meho Krljic
11.1.2006, 17:03
Ditto. Psychonauts definitivno spaja mnogo fantasticnih elemenata u jednu skladnu celinu. Zaplet, mehanika, grafika, muzika, dizajn misija, gluma... Ko bi rekao da ce najbolja PC igra 2005. da bude jedna platformska igra????
Psihijatar
13.1.2006, 10:38
Ja stvarno neznam sta vidite u onom psihou ne znam kako se tecno zove pa sam ga mozda napiso malo ... al ocaj je igra cim sam je ukljuci znacilo je istim potezom da je iskljucim. bas bezveze i onaj cod2 je zanimljiviji od tog psihotinsa
SFRJ-Forever [CG]
14.1.2006, 11:08
Ridick i CIV4, WOW sam igrao u Internet caffeu oko mjesec dana i pukao 25evra i jos me igra smorila. Morowind je Bog i batina za WOW, osim sto nema drugih igraca na serveru. Mislim 80% vremena koje sam uplatio u igraonici otislo je na trcanje OGROMNIH pronstanstava. Stigao do 18 levela i doku*cilo mi i onda sam batalio. Napraviti igru sa toliko otvorenog prostora, bez koriscenja konja do 40 levela vodi samo jednom odgovoru, da je toliki prostor napravljen samo da bi ovi jadnici do 40levela trcali i placali pretplatu na igru [koliko dugo trcis, toliko para]
Ditto. Psychonauts definitivno spaja mnogo fantasticnih elemenata u jednu skladnu celinu. Zaplet, mehanika, grafika, muzika, dizajn misija, gluma... Ko bi rekao da ce najbolja PC igra 2005. da bude jedna platformska igra????
A ko kaže da je to najbolja igra? Ja sam glasao za Call2. Kad su je ocenjivali u SK, ja mislim da joj nisi našli nijednu manu...
Prvo treba da se odredi koja igra je najbolja u svom zanru, pa tek onda mozemo pricati o najboljoj igri uopste. Ako nekoga neka igra navuce iako nije ljubitelj tog zanra, onda se stvarno radi o kvalitetnoj igri.
dajem glas Grand Theft Auto: San Andreas
a sto nema na listi PES5 ,Age of empires 3.Black & White 2.Battlefield 2.Guild Wars.Brothers in Arms:Road to hill 30.
te su igre (makar neke od navedenih zasluzile da budu na listi)
Call Of Duty II
u tri cetiri reci je mogu opisati: BRZO,BRZO,JOS BRZE!
ja bih glasao za Pro Evolution Soccer i nije mi jasno zasto ga niste ubacili na listu. Igrao sam sve igre sa liste i San Andreas i COD2 ne zasluzuju tu da budu. Najbolji su Ridick i FEAR ali prednost dajem Ridicku
Izbor Igara je dobar ali mogli da ubacite i FABLE:THE LOST CHAPTERS igra je
odlična.Ja sam glasao za COD-2 ima dobru akciju.Riddick isto odličan.Kao i SW.;)
Izbor Igara je OK;) .Ali ste mogli da ubacite I Fable,meni se ona jako sviđa.
Glasao sam za COD ima dobru akciju,Riddick je isto odlična igra kao i SW.
Predložio bih svima koji su se toliko naložili na COD2 da ga ponovo odigraju na najtežem nivou težine, pa baš da vidim da li bi ponovo glasali za beskrajno spawnovanje i beskrajnu frustraciju. Svaka iggra koju sam odigrao do kraja prošle godine je bolja od debilnog COD2. I kad će već jednom glasanje, pa da zatvaramo ovu temu?!:mad:
SFRJ-Forever [CG]
28.1.2006, 15:28
Predložio bih svima koji su se toliko naložili na COD2 da ga ponovo odigraju na najtežem nivou težine, pa baš da vidim da li bi ponovo glasali za beskrajno spawnovanje i beskrajnu frustraciju. Svaka iggra koju sam odigrao do kraja prošle godine je bolja od debilnog COD2. I kad će već jednom glasanje, pa da zatvaramo ovu temu?!:mad:
Ja sam igrao igru na hard nivou i naravno samo sam se bezveze nervira, jer komp nevjerovatno vara kada je tako tesko.
Nikad vise COD2 na hardu :mad:
Carl Jonson CJ
28.1.2006, 20:40
Ja igro i prešao.
Ja igro i prešao.
Igrao i prešao na NAJTEŽEM nivou težine a ne na TEŠKOM?! i nije te ni malo iznervirala?!Svaka čast ako je tako, imaš živce k'o konj!Na bensićima!
The Chronicles of Riddick je izasao 2004. god.
phoenix[illusion]
29.1.2006, 10:38
']Ja sam igrao igru na hard nivou i naravno samo sam se bezveze nervira, jer komp nevjerovatno vara kada je tako tesko.
Nikad vise COD2 na hardu :mad:
COD2 sam presao na Veteran i to dva puta!:icon_lol:
Da ne pricam o Kecu i UO.
Kec na veteranu 4 puta , i UO!:D
Ne znam kako je nekim ljudima tesko uloziti malo vise truda!
Carl Jonson CJ
29.1.2006, 19:28
Igrao i prešao na NAJTEŽEM nivou težine a ne na TEŠKOM?! i nije te ni malo iznervirala?!Svaka čast ako je tako, imaš živce k'o konj!Na bensićima!
Da,na veteranu,i istina, neke stvari nerviraju,al ja sam zaljubljenik u WWII,pa sam imao strpljenja :)
GrimReaper
29.1.2006, 21:24
The Chronicles of Riddick je izasao 2004. god.
Nema veze, oprosticemo im to, ali samo zato sto je fenomenalna igrica.:icon_mrgr
']COD2 sam presao na Veteran i to dva puta!:icon_lol:
Da ne pricam o Kecu i UO.
Kec na veteranu 4 puta , i UO!:D
Ne znam kako je nekim ljudima tesko uloziti malo vise truda!
Nije teško uložiti trud u nešto što je zanimljivo, ali beskrajno spawnovanje meni nikako nije zanimljivo!:p
COD 2
San Andreas
FEAR
Svaka je donela neshto novo i sa zadovoljstvom sam ih sve 3 presao!
1. GTA San Andreas
2. Quake 4
3. CoD2 :rofl:
Vuckovic Veljko
24.10.2006, 17:47
Mozda ce zvucazti smjesno ali Raz rulez!!!!!!
:D :D :D
The Dark Gamer
10.12.2006, 17:55
Najbolje igre 2005. godine su:
1.Psychonauts:alealeee:
2.NFS:Most Wanted:to_care:
3.GTA:San Andreas:n_klanja:
4.Ultimate Spiderman:D
5.Chronicles of Riddik:kreza:
6.Pronce of Persia:Two Thrones:cool:
Zasto nema Need for Speed-a na listi?
Pa dobro ljudi kad ce glasanje za najbolje igre 2006??? :confused:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.