PDA

Prikaži potpunu verziju : Achievementi pre achievementa

Equilibrium
15.2.2013, 13:13
Znam da ova tema pociva na veoma pogresnom uverenju da ce ljudi na internetu govoriti koliko-toliko istinu, ali se zaista nadam da ovaj forum moze da iznenadi :D

Elem, pre nego sto je svaka igra, platforma i distribuciona mreza imala svoj sistem unlokabilnih slicica koje su gejmeri sa razlicitim nivoom krvi, suza i znoja postizali pa posle delili preko te platforme, fejsbuka, twitera i digitalne rerne sa svima koji su hteli da ih slusaju, sve se svodilo na word of mouth medju sebi slicnom populacijom, sa gomilama lazes i ne se.ri.

Evo rekoh ovde da podelite sa nama neke izvanredne stvari koje ste postigli u igrama i koje ste uvek rado pominjali u drustvu progresivne omladine zainteresovane za igre. Naravno nemojte da vas obeshrabri cinjenica da je neki Juznokorejac uradio sto to samo hiljadu puta brze ili bolje, ovo nije demonstrativno merenje spolovila nego prijateljsko caskanje, a ujedno i nacin da igraci kojima je dosadno nadju neke nove izazove.

water wizard
15.2.2013, 13:21
http://prntscr.com/stdnv

Equilibrium
15.2.2013, 13:32
Ajde prvo ja, osim ako me neko ne pretekne u rodjenoj temi :D

- Osvojio sve i jednu provinciju u Rome TW 1.5 vh/vh sa Skitijom za vreme vladavine prvog faction leadera, bio je ziv i zdrav i licno osvojio zadnji ne-moj grad.

- Presao sve kampanje Heroja 3 na 200%, trebalo mi je daleko duze nego sto bih hteo da priznam

- Presao celu kampanju Stronghold Crusadera, sa zbirnim trejanjem svih misija 19h26m, da racunao sam papirom i olovkom, takodje presao i SC Extreme sto je postignuce samo po sebi

- Presao Tekken 3 kompletan, tj otkljucao sve borce na automatu sa jednim zetonom.

- Presao prvog Max Payna iz jednog sedenja, mislim naravno, isao sam u toalet i po klopu.

- Presao Bloodlines bez ulaganja exp poena tokom cele igre.

- Presao Hitman Blood Money na professional kao silent assassin bez ijednog ponavljanja misije

- Pobedio 1857 partija za redom u Windows XP freecellu :D

Equilibrium
15.2.2013, 13:34
http://prntscr.com/stdnv

Ne to matori poenta je pre nego sto su dosli acivmenti, stvari koje nisu imale acivmente, nego si zapamtio da si postigao nesto sto ne znas nikoga da je. Ono old skul obrno Super Maria sve 100 puta ili 40 ili sta vec.

DeCoy
15.2.2013, 14:02
Prešao Double Dragon bez lakta :kreza:

WhenDarknessFalls
15.2.2013, 14:15
Dve stvari na koje nisam preterano ponosan - presao RE4 kada je izasao iz cuga od nekih 26 sati i jedan PES6 maraton sa 3 ortaka koji je poceo oko 9 uvece i zavrsio se u 5 popodne sutradan.
Ali generalno volim da igram igre sa tim nekim smesnim samopostavljenim izazovima (tipa preci Silent Hill 2, i generalno horor igre, bez snimanja pozicije, Rainbow Six igre bez restartovanja nivoa i slicno). :)

I umalo da zaboravim - RE3 knife run.

Љуша
15.2.2013, 14:19
И ја нисам баш поносан што ми је требало пола године да пређем Сега Рели, са освојеним првим местима у свим тркама и са свиме откључаним. На последњим нивоима игра је толико тешка да и најмања грешка и падаш на задње место и више нема поправног. Све из почетка. Најтежа игра коју сам икада играо. А и у то време је имала прелепу графику, али паклено тешке противнике како се ближиш крају :paranoia:.

И такмичио сам се сам са собом за колико кратко времена могу да пређем РЕ 2,3 и 4. За двојку и тројку се не сећам за колико сам их кратко времена прешао. Али за четворку се сећам да ми је рекорд сат и 50 минута. То је била јурњава кроз нивое. Прешао сам је једно 15 пута. Наравно први пут ми је требало око 25 сати :o.

Ех да и још један рекорд. Биохазард 4 ган срвајвор (онај након тројке из првог лица), прешао за 50 минута :kreza:. То је убедљиво најгори Резидент икада. Уплатио сат времена у сони клубу и прешао пре истека времена :D. Сетих се и Код Веронике. Њу сам обрнуо за два и по сата. Из не знам ког покушаја :D

Углавном сви моји рекорди су везани за Резидент серијал. Ех кад се сетим, жмурећи сам их прелазио.

dex3108
15.2.2013, 14:47
Mislim da je za mene to 100 i neki level u tenkicima na kineskoj Segi XD Kolega i ja smo citavo popodne proveli igrajuci :D

nexexcalibur
15.2.2013, 16:29
Nije neki rekord, ali definitivno odskace u mojoj gaming karijeri...

1700 sati sam igrao TF2...

Takodje, presao light world u SMB :D it's something

muki85
15.2.2013, 16:56
Pijan igrao CS 1.6, i ispovraćao se na podlogu miša Steelseries, zato što nisam mogao da ustanem do vece šolje jer sam ostao 1 vs 3.

M.C.
15.2.2013, 18:00
Pre 12 godina igrao na PS1 jednu od mojih omiljenih igara (Tomba 2) više dana uzastopno po 10+ sati. Trik je u tome što tad nisam imao memorijsku karticu. Prvi dan igraš 10 sati, sledeći dan sve to pređeš za 7 i ostane ti 3 sata novog gameplaya i tako u krug. :D

Iz novije istorije tu je igra zbog koje sam i napravio Steam nalog jer sam hteo leaderboards i achievemente - Super Meat Boy. Odrađena kompletno (106%) nakon čega je tek krenula prava zabava - speedrun svih nivoa. Moje vreme - 2849.11 sekundi.

uros@3D
15.2.2013, 19:53
Presao sam GTA SA za 10 dana na 100%. Svaki dan po 5-6 sati recimo, ne secam se davno bilo.

Nije neko dostignuce ali nisam neki HC "gejmer" tako da mi je ovo bio uspeh u tom polju :D

Takodje mi se desilo slicno ovo sto je muki85 napisao, samo uz Simpsons: Hit and Run :facepalm

Skenderevo
15.2.2013, 22:55
Gothic 2 presao nekh 15 puta sigurno, i CoD4 multi bezbroj sati provedenih u njemu. Ako nemam najveci skor na mapi, izlazim :D

JohnnyNT
15.2.2013, 23:16
- Presao celu kampanju Stronghold Crusadera

I ja sam se setio ovoga - preš'o sam je za 3 dana (jbg. nisam računao sate, ali igrao sam dosta i danju i noću). Značajno je i po tome što je tog leta tj. tih dana temperatura bila oko 40 (to je ona niža, koju saopšte u prognozi), a ja u sobi bez klime, koja je bila od jutra pa skoro do večeri poprilično osunčana (da, zalepim se za stolicu) :kreza: Mislim da me par ljudi tih dana proglasilo ludakom. Ko ih... :kreza:

Tu je i bila neka misija u kampanji (Stronghold Crusader isto), mnogo puta sam pokušao da je pređem, u kojoj sam skrajnut u neki ćošak bez resursa i ičega, pa sam polako i lagano prikupljao jedan po jedan komad oružja, hrane, drveta, malo po malo gradio i tako 5-6 sati, možda i duže, i konačno pobedio... Igrali smo i ja i drugar paralelno, on digao ruke na toj misiji posle ko zna koliko pokušaja, kad sam mu ispričao, on baš ovo što kaže Eq u uvodnom postu "NE SER*****"!!!"... Good old times :D

A tu je i ovo (http://i.imgur.com/EGrpA6I.jpg), KoH i nije toliko težak, ali najslađe je prvi put kad dovedeš vojsku pred poslednji neosvojeni grad i premišljaš se (sa nadmoćnim osmehom na licu) - sa kojim vitezom da uništim poslednje uporište neprijatelja... :D

Eh da, bilo je tu i dosta golčina u PES na PS3 (bežao sa časova iz srednje u Sony klub). Uglavnom sam gubio ( :o ne volim te igre inače), ali kad bih pobeđivao to su bili tkzv. "user" ali spektakularni golovi :D

zdravkelja
15.2.2013, 23:35
Kao mali sam mogao da predjem Super Probotector: Alien Rebels (PAL verzija Contre III) na hard i da ne izgubim ni jedan zivot. Sad kad gledam na ytu ne mogu da verujem kakav sam skill imao kao klinac :D

Sto se tice stvari novijeg datuma, platinum trofej u Wipeout HD. Jedna od najtezih trofeja medju igrama za PS3. Izmedju ostalog, treba doci do zone 75, oboriti Zicov rekord na Anulphi, preci celu kampanju na hard... Vrlo sam ponosan :)

Renner
15.4.2013, 12:39
Prešao prokleti Bucky O' Hare na NES. Jedna od najtežih igara što sam igrao u životu. Što je najcrnje, fizička verzija koju sam imao na disketi izgleda da je imala glič. Umiralo se od jednog jedinog pogotka ili dodira sa bilo čim što se miče, umjesto da se postepeno troši poduža linija zdravlja. Nedavno sam ga probao preko emulatora, i tu je radio kako treba, doduše samo 3-4 pogotka od slabijih, i par od jačih protivnika se moglo istrpiti, al bolje nego 1. Kad se samo sjetim, jedan sam gamepad razbio od zid u bjesu, pravo je ostao otisak na zidu. Ne smije te ništa dohvatiti, koliko samo grešaka i novih pokušaja je trebalo. Naročito par poslednjih bossova. Prostorija u kojoj te napadaju žapci sa jet-packovima, koji izlaze iz dva otvora. Pomažu im prateće rakete koje izlaze takođe iz dva otvora, a kad ih uništite zamjenjuju se laserima. A plus na sve to iznad glave vam se šetka platforma koja ispaljuje laserski zrak direktno na dole, samo na sekundu izgubiš koncentraciju i nema te. PA kad sve to smaknete, i razbijete štit do jezgra, ono ispaljuje bombu koja se razbije u sto komada, prvi put i stoti, naravno, ginete, dok ne pohvatate da ide u dva pravca naizmjenično, i s tim pravci krhotina su drugačiji... Pa poslednji boss koji zauzima više od pola ekrana, a na ostatku treba izbjegavati kišu metaka, a svaki put kad malo odmaknete u borbi neko novo neprijatno iznenađenje koje vas košta glave... Pa jedna od dionica iz ranijih nivoa, gdje se nalazite na santi leda, napadaju vas opet oni nesretni žapci sa jet-packovima, a s vremena na vrjeme proleti nešto nalik na helikopter, baci kuglu i krati santu malo po malo, dok ne ostaneš na komadiću, a on klizav, a ispod voda od koje se gine... Uargh, kad se sjetim.

Aibo
15.4.2013, 18:22
Ja sam ponosan na 144 000 u tetrisu (što je 54 000 na 9. brzini) postignutih za vreme bombardovanja. Kad noću legnem da spavam, video sam figurice pred očima. :D

Jbg. toliko fantastično odveženih krugova u trkama (Gran Turismo, WipeOut, NFS)...ali ko će sada da se seti. Ja i burazer smo imali svesku u kojoj smo pisali najbolja vremena iz Gran Turismo 2, vozio se isključivo maxed-out Jaguar XJ220, stotinama sati. Sad burazer ne može da je nađe a baš bih voleo da uporedim sa rezultatima sa neta. :(

Mogu samo jedno da kažem, sad, kad su mreža i frapsoliki programi svuda, ja nisam ni petina igrača kakav sam bio kao tinejdžer. :kreza:

zdravkelja
15.4.2013, 19:50
Pa to, ja kad gledam sad walkthrough Contre na YTu ne mogu da verujem koliko je zeznuto, a pre 10-15 godina mi je prelazak na hard bio ko dobar dan :D

Aelos03
24.4.2013, 8:23
Trsim u unreal tournament 2004 godlike botove na instagib podesavanjima :rofl:

Rainman
24.4.2013, 10:39
Jedan od 3 najbolja archera u evropi (uglavnom kao Nadal, drugi) u Cabal EU, sigurno godinu i jace, a ujedno archer sa najvecim DPS-om u igri (uvek sam zrtovao defense zarad deeemidza - bila je fora ako nosis neke krpe od wizarda da dobijas jos mogucnosti da nabudzis DEX, samo onda u tim shalvarama sam imao dosta defensa manje, ali kako da te neko ubije kada ne moze da dotrci do tebe :)).

Jos jedno no-lajfovanje koje mi pada napamet je NFS 5: Porsche Unleashed, gde smo drugar i ja preko modema (aka "NE DIZITE SLUSALICU!") vozili ko nenormalni, posebno stazu koja se zove Zone Industrielle, gde smo imali neka bolesna vremena za koja verujem da nisu mogla bolje. Ostale staze ajd i nekako (Autobahn mi pada jos napamet), ali Zona je bila nas playground.

A mislim da nisam nikad presao neku igru pre PC-a, osim neke 1 vs 1 tabacine koju sam u petom razredu na moru prelazio sa jednim zetonom - znate ono okupe se drugi klinci da gledaju - to mi se desilo samo sa tom igrom. A teorije nema da se setim kako se zove jer sam je igrao samo tih 10-ak dana.

Bokile
24.4.2013, 11:06
Gran Turismo 2, odvozam sve trke koje sam mogao i nakanim se da odvozam sve endurance trke. 50 krugova je bilo kolko se sećam,pa 2 sata, i kad sam odvozao sve vidim da sam kompletirao igru 98%, mesecima sam se ubijao da nađem još 2% dok mi neko nije rekao da je to maksimum što može.

Teo sam da ga ubijem.

Boondock Saint
24.4.2013, 11:42
-presao MGS2 u jednom danu(tada je to bio uspeh) i izbacivao kevu iz sobe, kad god udje "daj mani me, vidis da ce spica"
-presao dmc3 na hard(dalje nisam smeo da dizem), preko TASTATURE, a jos uvek radi savrseno.
-presao Metal Slug sa jednim zetonom
-presao Kontru sa ortakom, a sad skoro, sam probao preko emulatora, ne mogu ni prvi nivo.
-ko zna koji nivo u tenkicima i bombermanu,
-i secam se jednog lepog achivementa, tamo negde dvehiljadite, ja i burazer dodjemo do The King of Fighters 1999, i mucili se mi celo popodne da razbijemo Krizalda(bossa), malo ja sa jednim timom, malo buraz sa drugim i posle 150. puta, uspe on. Ja nisam mogao to da podnesem i onda sam ceo zivot posvetio da budem top level igrac KOF-a, zanemareci serijale poput Tekkena,SF-a i MK-a. Cak sam zbog novijih delova kupio PS2,
-presao ceo Kane and Lynch 2 i ne povracao ;)

Aibo
25.4.2013, 20:31
Gran Turismo 2, odvozam sve trke koje sam mogao i nakanim se da odvozam sve endurance trke. 50 krugova je bilo kolko se sećam,pa 2 sata, i kad sam odvozao sve vidim da sam kompletirao igru 98%, mesecima sam se ubijao da nađem još 2% dok mi neko nije rekao da je to maksimum što može.

Teo sam da ga ubijem.

98.2% - i ja sam se ubio tražeći šta sam propustio, ali to su bila neka takmičenja izbačena iz igre u poslednji čas. :kreza:

C64freak
10.5.2013, 5:06
Uff stvar na koju se nikako ne ponosim jeste da smo se jedan vikend ortak i ja zainatili da izlevelamo chara u prestarom MMO_u Metin 2 iz cuga sa lvl 86 na 87 sto smo i uradili za skoro 2 prokleta dana\noci igranja bez prestanka :D:kreza::facepalm *facewall* :kreza::D:facepalm sva sreca bilo tona alkohola\hrane\cigara :facepalm:icon_scra:kreza::facepalm:rolleyes::face palm:kreza:

Auuuu kad se setim BILO NE PONOVILO SE!:D!

zvjer
14.5.2013, 4:08
Uspeh iz igraonice kad sam imao 9-10 godina. Zaboravio sam kako se bese zove onaj najpopularniji fudbal na super nintendu gde sudiju mozes da pretvoris u dzukca, uglavnom pikao sam ga na levelu dva, sto je bilo ispod defualt tezine, to se naravno videlo po suntavim protivnicima i time sto ih derem ko od sale. Iz nekog razloga takav nacin igre je iznervirao dve godine starijeg lika sa reputacijom nasilnika koji me napao da nemam pojma i bas se ukupno bio dobro iznervirao. I on je kao i ja visio u igraonici. Rekao sam mu ajde onda da igramo jedan protiv drugog, odigrali smo i likvidirao sam ga ni manje ni vise 5:0. Samo je besno izleteo iz igraonice.

perablenta
14.5.2013, 11:54
U vreme Warcraft-a 3 takmicili se ja i ortak koliko Insane AI mozemo najvise da pobedimo.

Igrali svako kod kuce dok nismo stigli do toga da i on i ja mozemo da pobedimo 1 vs 3 Insane AI's. Pa to dokazali jedan drugom na licu mesta u igraoni.

Onda resili da odigramo i jednu partiju jedan protiv drugog. Ja igrao kao Orc on kao Undead. Ja na pocetku pozurio i napravio jednu letecu jedinicu, dok smo se peglali na sredini mape, moja jedinica pobila sve njegove akolite sto su sakupljaji zlato i sve zombije sto su sakljupljali drvo. On dosto u banktrot bazu ja izgradio jos 2 letece jedinice i on raqe quitovao. Najdraza pobeda sa jednom jedinicom ikada.

Nikada vise nismo igrali nista jedan protiv drugog, cak ni CS. Ima vec 11-12 godina od tada.