Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Problem sa ruterom ili SBB-om.. Molim za pomoc

black_xs
13.2.2013, 21:07
Dobro vece, imam bas veliki problem u proteklih nekoliko meseci, pa sam resio da ga podelim sa vama, i ako neko moze da mi pomogne... Imam sbb-ov internet od 1mb/s. Od novembra meseca je wirles ruter poceo cudno da se ponasa, s vremena na vreme signal mi opadne na 0.89-3.5 mbita, nekada je toliko spor da ne mogu ni vesti da procitam, to traje nekih pola sata, gore-dole, i vrati se puna brzina sa dosta ponavljanja u toku dana. Citajuci po forumima ustanovio sam da je mozda otisao ruter, odem i kupim tp link wr841nd. Medjutim posle iscrpnog testiranja opet pravi problem. Inace ja sam na prvom spratu, moji su dole gde je modem i ruter, ali signal je pun, i dok se ja nakanim da odem do dole i povezem lap top na lan kabl da se uverim da je do modema internet dobije punu brzinu. Posle mnogo nerviranja i testiranja pozovem sbb servis. Dva decka su dosla i ispitali sve kablove i modem, i signal je vise nego dobar. Oni su rekli da je nemoguce da ruter ne salje punu brzinu, s obzirom da mi se to desavalo i na prethodnom. Dakle na lan kablu je uvek puna brzina, ali ocigledno da ima negde problem. Imam vise racunara u kuci, i svuda na testu pokazuje istu brzinu. Dal je moguce da imam neko ometanje signala, mada nema repetitora u blizini... Isto mi se desava na mobilnom da prilikom razgovora "neki put" ne razumem sta mi pricaju zbog signala... Ako ima neko strucan, da zna mozda u cemu je problem bio bih mu vecno zahvalan. Hvala:n-cc2:

black_xs
13.2.2013, 21:10
E da zaboravio sam ovo... Mesecno skinem bas dosta igrica i filmova u 1080p, to dodje poprilicno giga, pa mi pada na pamet da ovi iz sbb-a namerno usporavaju net? Koliko je to moguce?

SirDuck
13.2.2013, 21:42
Okreni SBB i praži podršku za internet, reci im da ti često usporava na duže periode i da pošalju nekoga da vidi o čemu se radi. Meni su uvek dolazili sutradan i uvek su mi sredili sve.

Niko ti ne usporava namerno net zbog puno skidanja, baš nemaju pametnija posla...