PDA

Prikaži potpunu verziju : Doom 3: BFG Edition

nesrulz
13.2.2013, 13:57
http://www.sk.rs/2012/12/siop11.html

Ne mogu da verujem da ste ovo objavili kao recenziju.

tipd
13.2.2013, 14:23
:n-cc2:

simke85
13.2.2013, 14:45
Što? Odlična recenzija.

3LANCER
13.2.2013, 20:27
Licno, Doom 3 je i dalje dobar shooter, ne slazem se autorom da ne odgovara modernim standardima jer i ne treba. Ali da je BFG edition zasluzio tu ocenu - jeste, iz ciste gramzivosti pravljenja reizdanja (kapiram doduse da su ovim ciljali konzole)

doctor
14.2.2013, 14:29
Meni se trojka nikada nije svidela, pogotovu random spawnovanje (i uvek sa leđa)...

Ali ovaj tekst maši poentu u nekim delovima; na primer:
Međutim, veliki problem je bezlični glavni lik, zbog kojeg nema nikakve identifikacije. Isto tako, režija međuscena je bezvezna, daleko od L.A. Noirea, koji je postao savremeni etalon.

Poređenje igre od pre godinu dana sa igrom iz 2004...

Rainman
14.2.2013, 15:53
Ahahah, pa sta ti nije jasno? Evo jos par recenica koje mu savetujem da upotrebi u svojim recenzijama igara:

---
"Ljudi koji su radili Quake 2 mogli su da povedu racuna o grafici - realno, Crysis 2 ima dosta bolji viuzelni ugodjaj."

"Da ne spominjem nepostojeci sistem skilova u Serious Samu, mora se priznati da se nisu bas ugledali na Dragon Age 2 kad su radili igru."

"Mora se priznati da Fallout 2 pati od uzasno uradjene trece dimenzije, ni izbliza dobro docarane kao sto je slucaj u Skyrimu."
---

Fantastican opis Dooma 3 defitnitvno :)

caine
14.2.2013, 18:30
Mislis te recenice, samo stilski lepo napisane? :cool:

Poređenje igre od pre godinu dana sa igrom iz 2004...
Pa, BFG Edition igras danas, ne u 2004, otud poredjenje sa savremenim etalonom... Posle tolikog napretka, percepcija igraca se promenila - ne mozes danas da uzivas u Doomu 3 kao 2004.

Rainman
14.2.2013, 19:07
Hoces da kazes da su pored grafike, trebali da promene cut-scene i da daju glavnom liku voice-over (kao sto kaze autor teksta)?. Pa onda su mogli da porade na jos par stvari i da daju ime igri Doom 4.

Uostalom, COD radi to svake godine pa dobija 80+ ocene od SK-a redovno.

I btw, skoro sam presao Quake 4 (braon Doom 3) i tako mi je lepo selo to old-school napucavanje, nije bilo smarackih cut-scena, nije bilo health-regena, i jos milion sitnica - svih tih stvari koje autor teksta smatra prevazidjenim. A opet - meni je takav gameplay odlican. A oni slobodno nek lepe stotku devetom, desetom i jedanestom izdanju COD-a, to je tako novo, sveze i originalno.

caine
14.2.2013, 19:33
Hocu da kazem da je izdavanje BFG-a potpuno nepotrebno. Nema svrhe (malo) poboljsati grafiku, a ostaviti sve ostale tehnicke karakteristike (pre svega bedne međuanimacije) na nivou iz 2004. Da su poradili na jos nekim stvarima i izdali Doom 4, to bi bilo mnogo bolje od izdavanja ove verzije, koja je napravljena valjda samo da bi id veoma lako i jeftino izmuzao jos para od naroda :(

Da u igri treba da bude regeneracije healtha i smarackih medjuanimacija - to nigde u tekstu ne pise. Dobra prica moze da se isprica i bez medjuanimacija, problem je u tome sto su one u Doomu 3 bas takve - smaracke.

sale94
14.2.2013, 20:34
Rainman je u pravu pre cu igrati igru sa 100 % haosa i ludila i napucavanja kako je i zamisljeno da bude in first place zabavno i brzo (quake iii arena,unreal tournamet,assault cube) nego realisticnu ulickanu kvazi takticku kompleksnu igru koja nema ni 2gr taktike u sebi, epic fail i cod serijal je copy paste i fail pa nije prevazidjen .

Ako ce svaku igru da sad zovu prevazidjenom i da izvlace najgore stvari iz svega, onda bi morali sad da krenu od super maria, au vidi ovaj gameplay je totalno out tako je kockast i dvodimenzionalan Bf3 je majka, (u tom slucaju bi super mario bio cukun cukun cukun deda). :kreza::rofl::D

Jedino se slazem sa autorom teksta, da je novo izdanje iste igre besmisleno, i beskorisno ali sam-a recenzija, je ko od deteta od 13g uzas puna paranoicnog licnog hejta, ili frustracije mislim bilo je zaista uzasnih igara, pa nisu dobili takav samar od recenzije.

Doom3 nije savrsen niti meni omiljen ni priblizno, ali ono je preterivanje igra nije uopste losa, i danas ima junk-a ali ulickanog reklamiranog junk-a koje ima prodju.

Ne salim se niti spamujem licno misljenje only.

doctor
14.2.2013, 21:04
Hocu da kazem da je izdavanje BFG-a potpuno nepotrebno.

Istina. Ali ako opisuje igru logično je da uzme u obzir kad je izdata i da je ovo samo izgovor izdati igru za konzole.

caine
14.2.2013, 21:10
Poenta teksta nije kakva je igra bila u 2004, nego kakva je u 2012. A, po mom misljenju, za 2012. je ispod proseka i zato ne zasluzuje da je ljudi kupe/igraju. Kad je izdata originalna verzija - nije bitno, u pitanju je recenzija BFG edicije iz 2012. ;)

sale94
14.2.2013, 21:19
Onda su samo trebali da napisu necemo recikliranu igru ovo je samo kaljanje fransize radi profita i the end recenzije ima boljih stvari trenutno a ne da ispadne da blate igru kompletno kao da je junk sto nije .

simke85
14.2.2013, 21:26
Fora je da kada je Doom 3 izašao ni tada nije bio ništa posebno osim grafički i sve ukupno je bio razočarenje. E sad tek zamislite kakva je ta ista igra 8 godina kasnije sa nekoliko (jednocifrenih) procenata poboljšane grafike i napokon zalepljenom lampama za oružja.

Skenderevo
14.2.2013, 21:32
Fora je da kada je Doom 3 izašao ni tada nije bio ništa posebno osim grafički i sve ukupno je bio razočarenje.

Istina. Te godine su izasla dva mnogo, mnogo bolja FPS-a :D

sale94
14.2.2013, 21:36
A svi zvalavite na Far cry koji je cool ko i HL2 ali za mene godina 2004 je obelezena Ridickom sad ce Bokile da pomisli da i ja udaram kontru.

Rainman
14.2.2013, 21:40
Ako je nesto izaslo te godine da valja to je Ridick, pa tek onda Doom 3 i HL 2. Far Cry je ocaj zivi :D

Meni je Doom 3 bio pure fun kad je izasao od pocetka do kraja.

sale94
14.2.2013, 21:44
Rainman dodajem te u listu kontakata. :)

I meni je tako bilo isto

2004
1.Ridick inace u top 5 na mojoj listi
2.Hl2
3.Far cry iz prostog razloga sto sam ga najmanje igrao grafika super ali i ridick je imao bas lepu grafiku iako je bio u zatvorenom a bio je optimizovan zesce za razliku od far cry-a mada i on je isao 100+ fps u zatvorenom u prvoj misiji a onda izadjes i padne na 20+.:to_care:

Inace zavrsavamo offtopic ubice me nadlezni ne bih da ih ljutim pogledajte mi profil sve ce vam biti jasno. :a_whistli

caine
14.2.2013, 21:55
Fora je da kada je Doom 3 izašao ni tada nije bio ništa posebno osim grafički i sve ukupno je bio razočarenje. E sad tek zamislite kakva je ta ista igra 8 godina kasnije sa nekoliko (jednocifrenih) procenata poboljšane grafike i napokon zalepljenom lampama za oružja.
Apsolutno se slazem :) Doom 3 danas jeste junk, a 2004. bio je barem tehnicki impresivan, sto je opravdavalo vreme koje ste utrosili na njega.

DeCoy
14.2.2013, 21:59
A nigde nije pomenut edukativni aspekt BFG-a... Da se današnji naraštaji gejmera upoznaju sa tim kako je grafika u igrama izgledala pre deset godina. Sve je to namerno uvijeno u formu nove igre kako bi se prodavalo. Zavera ID-a i američkog ministarstva prosvete.

Rainman
14.2.2013, 22:06
A nigde nije pomenut edukativni aspekt BFG-a... Da se današnji naraštaji gejmera upoznaju sa tim kako je grafika u igrama izgledala pre deset godina. Sve je to namerno uvijeno u formu nove igre kako bi se prodavalo. Zavera ID-a i američkog ministarstva prosvete.Upravo to.
A i svi kao da "namerno zaboravljaju" da je Doom 3 radjen po istinitom dogadaju.

Skenderevo
14.2.2013, 22:18
Uh, sunce mu zarko, kako da zaboravim na Beg iz Mesarskog Zaliva :boodala:

Definitivno bolja igra od Doom 3 i Far Cry, ali od HL2, pa neznam bas :D

caine
14.2.2013, 22:31
A nigde nije pomenut edukativni aspekt BFG-a... Da se današnji naraštaji gejmera upoznaju sa tim kako je grafika u igrama izgledala pre deset godina. Sve je to namerno uvijeno u formu nove igre kako bi se prodavalo. Zavera ID-a i američkog ministarstva prosvete.
Zato nije dobio 50 ;)

doctor
15.2.2013, 4:56
Ako je nesto izaslo te godine da valja to je Ridick, pa tek onda Doom 3 i HL 2. Far Cry je ocaj zivi :D

Meni je Doom 3 bio pure fun kad je izasao od pocetka do kraja.

HL2 stavljaš iza Riddicka? Odlična je igra ali... Brate :D

Neutrino
15.2.2013, 5:29
HL2 stavljaš iza Riddicka? Odlična je igra ali... Brate :D
Stavljam ga i ja ispred HL2 ;) Bolja gluma, uverljivija atmosfera, zanimljiviji gameplay, odlična mešavina žanrova... Yep, way ahead HL2 :aplauz:

player1
15.2.2013, 10:24
Ovaj deo recenzije:

Elem, treći Doom je primetno old school, u smislu da nema skrivanja iza zaklona, već se akcija svodi na trčanje i pucanje, što je danas dosadno, zastarelo i previše haotično.

U stvari citam kao: "Igra je losa jer danasnji klinci ne mogu da igraju old-school napucavannje na xbox kontroleru".

Naravno, licno se uopste ne slazem. Ne zbog Dooma, nego zato sto sam skoro igrao SS3, i pravo je bilo uzivanje igrati FPS koji nije cover/regeneration shooter.

Cover based sistem nije "moderan" nego jedan teski kompromis koji je uguran u mainstream zbog konzolnih kontrolera.

caine
15.2.2013, 11:38
Pogresno si shvatio. "Skrivanje iza zaklona" se ne odnosi na cover sistem, nego bukvalno na "rucno" skrivanje iza zaklona. Elem, u tom istom pasusu tvoj Serious Sam se pominje kao bezumno zabavna igra. Znaci, taj vid pucackog gejmpleja i te kako moze da bude dobar. Medjutim, haoticni trci & pucaj gejmplej u Doomu 3 prosto nije dobro napravljen, sto ne znaci da je taj sistem los per se

Recimo, ja sam relativno skoro odigrao prastari Outlaws, koji se, cini mi se, pojavio jos '97, i ta igra mi je mnogo zabavnija od Dooma

voodoo_
15.2.2013, 17:15
Doom 3 je bio krš igra i kad je izašao, a to što ovi fanovi misle da je to bila sjajna a neshvaćena igra je prosto posledica njihove autosugestije i samoobmane jer su izgleda shvatili da moraju biti fanovi trećeg dela ako su voleli prva dva inače će ih neko (oni sami?) smatrati ovakvima ili onakvima. Ili su možda svojevremeno pljucnuli enormne pare na skupe grafičke tipa 9800 Pro zbog jedne igre, pa su morali sebi da opravdaju toliki trošak umesto da priznaju da su ispali ovce.

Ja mislim da su Doom 1 i 2 jedne od najboljih pucačina ikad, i to duguju frenetičnoj, brzoj i glatkoj akciji koja ih uvek čini zabavnim. Doom 3 to nema, jer je to jedna spora igra sa kljakavim napucavanjem, jednim istim level dizajnom u nedogled i "tenziji" koja se svodi na besomučno respawnovanje protivnika iz mračnih ćoškova. Dosada do besvesti i igra za zaborav, koja bi i bila zaboravljena da se ne zove Doom i da je nije potpisao "id".

Rainman
15.2.2013, 17:20
Doom 3 je bio krš igra i kad je izašao, a to što ovi fanovi misle da je to bila sjajna a neshvaćena igra je prosto posledica njihove autosugestije i samoobmane jer su izgleda shvatili da moraju biti fanovi trećeg dela ako su voleli prva dva inače će ih neko (oni sami?) smatrati ovakvima ili onakvima. Ili su možda svojevremeno pljucnuli enormne pare na skupe grafičke tipa 9800 Pro zbog jedne igre, pa su morali sebi da opravdaju toliki trošak umesto da priznaju da su ispali ovce.
A ti si vrlo bezobrazan sa takvim izjavama.

Obozavam vas koji se krijete iza tastature i vicete kako su drugi isfrustrirani.

voodoo_
15.2.2013, 17:34
Nemam ja zbog čega da se krijem iza tastature, dovoljno sam se nagledao takvih slučajeva uživo da mogu da pretpostavim o čemu se radi.
Bio sam redovan na benchmarku u vreme kad je izašao Doom 3, najviše su ga hvalili oni što su podlegli hajpu i istresli silne pare na hardver pre nego što je igra izašla.

sale94
15.2.2013, 20:27
@voodoo ima nas raznih a takve ko sto si spomenuo mi se gade, koji samo prate trend a ni ne uzivaju u onome sto igraju, (ima izuzetaka angry birds) mene ni jedna igra nikad nije kupila iskljucivo zbog
hype-a a jos manje zbog grafike, nici ce tako biti kad napokon zamenim oldtajmejmera igram samo ono sto volim i sto smatram da mi prija i vredi, i sto izdvaja igru od ostalih po necemu.

Recimo za mnoge od vas je Postal 2 brainless smece, a ja to gledam drugacije ja na taj primer gledam kao na gta sa na lsd-u u fps varijanti. Iako nema nista skoro vredno uzasnu grafiku,modele, pre patch-a ucitavalo se 100 godina ali zabavni faktor priseless.

Za neke je Wow savrsenstvo a za mene je to najgore nazadovanje jedne super igra tj Warcraft III koji je bio igriv i igrao se radi likova, price i masovnih borbi jedna od retkih strategija koju volim da igram pored C&C generals i Heroes III- IV/V.

A Wow se igra da bi jedan fat kid mogao da se smeje u facu drugom klincu koji ima manji mac od njega lool:facepalm (inace je poznato da sam jedan od najvecih protivnika istog).

Zuti Bar
15.2.2013, 20:38
Tu 2004. godinu obilježili su Half Life 2, Riddick, Far Cry, Unreal Tournament 2004 i mnogi drugi... Doom 3 je i tada bio dosadni mediokritet.

doctor
16.2.2013, 4:36
Stavljam ga i ja ispred HL2 ;) Bolja gluma, uverljivija atmosfera, zanimljiviji gameplay, odlična mešavina žanrova... Yep, way ahead HL2 :aplauz:

No.

Lično mišljenje. Znam da pljuješ na sva usta HL2 kao dosadnu igru itd... Ali HL se ili voli ili mrzi, tako da te ne krivim :)

singularity
16.2.2013, 10:54
Citam sta pisete o ovoj igri pa nemogu da nedam svoj komentar.

Doom 3 je bio dugo ocekivani naslov koji smo svi sa nestrpljenjem ocekivali. U to vreme upotreba tzv. stencil bufera i grafika je bila daleko ispred svih igara tog vremena. Cak je bila bolja i od grafike u HL2. Medjutim problem je bio sto je vecina igre bila u mraku pa to i nije doslo do nekog izrazaja.
Doom 3 se pojavio nesto pre HL2 igre.
Doom je imao ozbiljne probleme sa gejmplejom da se ne lazemo, igra je bila daleko manje igriva nego HL2. Medjutim grafika u Doomu je bila daleko bolja. Jedini problem je bio sto je igra tad bila daleko zahtevnija od bilo koje igre do tad. Secam se da sam jedva uspevao da je poteram u 1024x768 dok mi je HL2 daleko lakse radio.
Doom 3 uopste nije losa igra, nije lose ni prosla sto se tice prodaje. Daleko losije od HL2 naravno ali to je stvar marketinga.
Ono sto mi je totalno bzv. je da vidim da toliko pljujete igru.. Licno smatram da je Doom 3 naslov vredan pomena, a ko ga nije igrao, a sebe smatra gejmerom, samo mogu da mu kazem da gresi ako nije odigrao.

Slazem se igra ima propuste, jedan od najvecih propusta je bio da se neprijatelji pojavljuju ponovo na mestima koje ste vec ocistili, i najveca zamerka je osvetljenje. Da haj-tek vojnik na marsu uz svo haj-tek naoruzanje nema osvetljenje na nijednom oruzju vec mora da koristi baterijsku lampu... Glupost.
Ali to su ispravili u ekspanziji.

Rockstar
16.2.2013, 14:54
Doom 3 није лоша игра. Добро је то све замишљено било, али су игру толико растегли да је једноставно сама себи највећи непријатељ.. Она глупост са мрклим мраком је такође могла да буде избегнута, никакав хорор ја нисам доживео и преживео.. Иначе, ако вас занима више о разлозима пропасти iD студија, предлажем вам књигу "Masters Of Doom" која говори о два Џона - Ромеру и Кармаку. Управо одласком Ромера iD губи "то нешто" и већ од Q3A почиње пад... Не заборавите, Кармак прави "енџин", Ромеро све остало.

simke85
16.2.2013, 15:32
Nešto se ni Romero nije baš pokazao od kada je otišao iz Id-a.

Rockstar
16.2.2013, 16:58
Nešto se ni Romero nije baš pokazao od kada je otišao iz Id-a.

Тачно, није, Даикатана је... Њега је можда и прегазило време, али све што је радио у iD-u је било врхунски. Лично је ангажовао Трент Резнора и Sonic Mayhem-a за Q1&Q2, art-style у свим играма је он одређивао (макар правац), његову су били најбољи нивои.. А ни Кармак већ деценију не прави најбоље енџине. Смена генерација :) Да су остали заједно, ко зна..

Rainman
16.2.2013, 17:39
E a ja sam u medjuvremenu resio da instaliram i probam DOOM 3: BFG, kad se vec povela tolika polemika oko toga.

I moram ipak da priznam nesto........ a to je da sam bio apsolutno u pravu :D

Koji blast from the past, e bre, skoro 10 godina je proslo! Doom 3 je prava horor rokacina, bez smarackih cut scena, prepuna svetala koja trepere, cudovista koja izlecu, klaustrofobicnih hodnika, lampe gde se baterija trosi, bez covera, bez health regena, sa sve trazenjem armora i kartica za prolaz dalje i sa sve onim pravim old-school napucavanjem.

Sad tek mogu da potvrdim sa sigurnoscu: onaj opis u SK-u je ocaaaaajan. A Doom 3 je jedan ogroman BOOM, Right in the childhood (ali u dobrom smislu)... Lansira pravo u doba Quake-a, Halflife-a, AvP-a, Blooda i ostalih legendarnih FPS-ova. Kome ne smeta sto je igra horor, definitivno treba da se podseti - ovo je odlican shooter.

nameless1
16.2.2013, 17:56
Tu 2004. godinu obilježili su Half Life 2, Riddick, Far Cry

Sunce ti poljubim, kakve igretine (pogotovu prve dve)!

sale94
16.2.2013, 19:58
Sunce ti poljubim, kakve igretine (pogotovu prve dve)!

Amin na ovo pogotovo druga mozda i treca na mojem spisku the best off, prva bi se provukla u 10 ako bi izbacio fm ili jos gore worms (joke). :kreza: A treca otpada suvise sam zabavnijih igrao od far cry.

Sladjan85
17.2.2013, 17:25
Da dam skroman komentar :D Nisam nikada bio fan Doom 3, zato sto sam imao slabu graficku Ge Force mx 440 i Athlon 2000 u to vreme ,a mislio sam kad sam kupio prvi nov komp ,da imam masincinu :D Imao sam slide show, ali ipak sam presao igru. Grafika je bila za to vreme impresivna (rame uz rame sa UT 2004 i HL2).

To je bila prva igra koja je znala da me isprepada. Mnogo je bilo mraka i spawnovanja "kreatura" iza ledja ,pa je tu bilo i adrenalina. Posebno mocan osecaj kad pojacate malo zvucnike :D to je bio moj prvi "fear".

Mnogo dobra igra ,sve u svemu. Ali ... vreme je ucinilo svoje. Ne zelim da se vracam na nju, pa smatram ovu recenziju savrsenim opisom za 2013.

A i danas se ljudi mnogo vise cimaju merenjem grafickih da li ce igrati BF3 na Ultra ili High pri 40,50 ili 60 fps.. tako da mnogi nece imati narocitu zelju da se vracaju 10 godina unazad.

Dimo
17.2.2013, 17:41
Ja ne znam kako vas ne izluđuje spawn u već očišćenim prostorima. Pa ta glupost je prevaziđena još u Call of Duty 2.

Bascelik
17.2.2013, 18:49
Doom 3, sto se mene tice tesko *****e. Mislio sam to tada ,mislim i sada.

Rockstar
17.2.2013, 19:51
Ja ne znam kako vas ne izluđuje spawn u već očišćenim prostorima. Pa ta glupost je prevaziđena još u Call of Duty 2.

Пази, увек може на то да се гледа као на релокацију непријатеља из неких других сектора (можда баш из оног где смо конзолом активирали/откључали врата, па надиру на нас...)

Много гори пример је, рецимо, Painkiller, где се талас за таласом противника spawnuje, међутим проблем је што морају да се сачекају сви таласи па тек онда напредак даље, а никада нисте у опасности, никада није превише непријатеља, као и Озбиљном Сими, где вас лепо сачкају 150 ових 20 оних и 5 великих па када се то очисти, учитава се следеће деоница..

Rainman
17.2.2013, 19:55
Upravo to, u Doom-u 3 je broj neprijatelja ogranicen i spawn je predefinisan po nivou i oni se dalje pojavljuju tako sto vi triggerujete to nekom svojom akcijom - od povlacenja prekidaca do banalnog ulaska u sobu.

Mene i dalje drzi ovaj Doom3 BFG, stigao sam bar do pola - i i dalje tvrdim da je sjajan :D (e da, lagano sam se zaglavio u jednom nivou, bukvalno nisam znao kako dalje - to mi se nije desilo sigurno 5 godina u nekoj akcionoj igri :D Reko WTF, kako sad - trebalo mi je bar 5 minuta skakutanja okolo da pronadjem put dalje :) Ispostavilo se da mi i to fali u nekoj modernoj igri. :)

Rockstar
18.2.2013, 5:15
Штета што су се разишли са Ромером и осталима, мислим да би они створили супер атмосферу и дали неопходну "душу" Кармаковом технолошком чудовишту.. iD игре су биле нешто посебно (ја сам почео са Q2 који обрнем сваких неколико година, са свим експанзијама, мада сам играо и Wolf3D тамо неке `94, `95 али тада сам био мали :) ), имале су тај неки "шмек опасног".. Разне референце у ранијим Думовима, блахи коктел "сатанизма", хеви-метал.. Много, много тога.. Тога у Думу3 нема и игра само личи на оно што се од ње очекивало.

Слична ствар је и са Duke Nuke`em Forever. Највећи проблем је како успешно рекреирати лик са "кул" форама а да макар "личи" на оног из `90-их. Дјук је у своје време једноставно био фантастичан, и зато 3D Realms никада није успео да направи наставак, а правили су га 12 година. Онда је Gearbox збрзао за годину дана и изашла је игра која је увреда за све љубитеље легендарног Ђуке.

Зато нема ни наставка Half-Lifea - док игра не буде иоле пристојна (сценарио, пре свега) то неће изаћи из Вентила. Њима је посао и лакши, али побогу - десет година је прошло. Превише.

code master
18.8.2019, 18:21
Doom 3 je nedavno napunio 15 godina!!! a što se tiče BFG Editiona:nov_mad2: slažem se sa Gmanom, totalni raspad sistema. Najgore je od svega što je ova verzija lakše dostupna od originala iz 2004:n-cc2:.

iwLvY7X54SQ

voodoo_
15.9.2019, 15:44
Napisah (greškom) na originalnoj Doom 3 temi, ali ako nekog nervira preterano pojačano svetlo u BFG i hoće da vrati na prvobitni nivo, u konzoli se kuca:

seta r_overbright 1

http://forums.bethsoft.com/topic/1417746-r-overbright-2-the-real-reason-my-apologize/