PDA

Prikaži potpunu verziju : OneTab XST2 POTREBNA POMOĆ


LoneWolf
12.2.2013, 21:47
Pozdrav, imam OneTab XST2 (http://www.android-hilfe.de/sonstige-android-tablets/120471-onetab-xst2-4g-systems.html) tablet i potrebna mi je pomoć.
Izgleda identično ovom sa linka, tu je i specifikacija. Na njemu je Android 2.1 sa švapskim podešavanjima i nekom njihovom alternativnom verzijom "marketa" koji nije Google-ov nego njemački, i cijene aplikacija su u eurima.

Nijedna aplikacija ne može da se instalira, treba ga rutovati. Problem je sljedeći: tablet nema volume down tipku (http://i56.tinypic.com/k2iw0i.jpg) što se vidi sa slike, i ne znam kako da ga resetujem (hard reset je potreban da bih vratio fabrička podešavanja).

Želim ga rutovati a ne znam kako - rutovao sam telefone dosad putem Super One Click aplikacije i sve je teklo glatko, a ovo s tabletom neće.

Ne znam ni koji je stabilan ROM za njega, svakom nešto fali, da li kamera, WiFi ili podrška za Google market.

Bez marketa, wifi-ja i kamere ovaj tablet nema svrhu, pa vas molim da mi pomognete.

Šta sam dosad našao: OVO (http://www.slatedroid.com/topic/16680-onetab-custom-roms-new-rockfro-v10-new/) ali se bojim da ga ne brickujem, i ne znam koji od 4 ROM-a da skinem (vidite linkove u prvom postu, ima nešto STANDARD i LITE a ne znam koja je moja verzija za taj tablet i šta da skinem).

Engleski mi nije problem, ali njemački jezik ipak jeste. Našao sam google user grupu na njemačkom, i kad pokušam sa google translate rezultati su blago rečeno smiješni i niko nema linkove do ROM-ova.

Da li je moguće instalirati Cyanogenmod na ovaj tablet, kako da ga rootujem, gdje su ROM-ovi za njega i kako da uradim hard reset? Molim za pomoć, iznervirao sam se do krajnjih granica. :n-cc2: Hvala.