PDA

Prikaži potpunu verziju : Laki Pingvini - Februar 2013


GoranSTX
9.2.2013, 10:56
Dragi forumaši,

Novi broj Sveta kompjutera je već nekoliko dana na kioscima, nadam se da ste uspeli da dođete do svog primerka i da pročitate puno zanimljivih i korisnih informacija. Kao i u prethodnoj temi, interesuje me vaše mišljenje i sud o aktuelnoj rubrici, koji tekstovi su vam bili najzanimljiviji i zašto, kao i šta bi ste voleli da pročitate u nekom od narednih izdanja?

Vaši predlozi i sugestije su dobrodošle i pomoću njih ćemo pokušati da Lake Pingvine učinimo još boljim i kvalitetnijim.

toxic
9.2.2013, 14:09
Glasao sam za ovaj LiLi USB Creator. Do sada nisam koristio USB Live Linux, ali sam sada probao i jako sam zadovoljan. Definitnivno ima mnogo prednosti u odnosu na Live disk, pre svega zbog persistence mogucnosti da se na sam fles ubace i ostanu programi, podaci. Korisna stvarcica.

Za dalje bi bilo fino da objavite i neko jednostavnije uputstvo za koriscenje Wine-a, mnogim novim i manje vicnim korisnicima bi bilo jako korisno. Tipa, kako da neku popularniju igru pokrenes kroz Wine. Cini mi se da se o tome pisalo pre par godina, ali to je bilo pre par godina. (:

jahi
9.2.2013, 14:32
Glasao sam za ovaj LiLi USB Creator. Do sada nisam koristio USB Live Linux, ali sam sada probao i jako sam zadovoljan.
Хе, а ја мислио да сви користе Lili и баш сам се зачудио тексту у смислу зашто описивати оно за шта сви знају , кад оно видиш ...
Што се тиче онога о чему би требали да пишете ако може неки текст о инсталирању тв картица на Линукс . Конкретно ја своју Asus P7131 Analog никад нисам успео да натерам да проради . Мислим да је био неки текст пре годину две на сличну тему али о софтверу преко којих можемо да гледамо тв .

toxic
9.2.2013, 15:33
Znao sam o tome i ranije, ali nisam nikada koristio. U principu, tek skoro sam saznao za persistence mogucnost. Tek mi je to dalu neku znacajniju prednost u odnosu na live disk.

Ja sam pisao ovde (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=70454) o (uspesnoj) instalaciji Leadtek Global TV karte i podesavanju Lirc-a. Mozes na osnovu toga i linkova koje sam ostavio verovatno da osposobis i tvoju.

drzare
11.2.2013, 1:01
лично, једноставнији ми је Unetbootin који користим и на линуксу и на Виндовсу и који ми се до сада увек показао као добар избор ....
LiLi USB Creator сам пробао пре пар недеља кад је на обе машине на којим сам га испробао једноставно блокирао системе да је једино дугме за рестарт помагало... :mad: