Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : VIP USB Modem - problem WIN 8

Urosh1
5.2.2013, 11:47
Koristim VIP-ov USB Modem za internet, marke ZTE, model MF 190.
Do sada je radio besprekorno i nisam imao primedbe, ali od kada sam prešao na WIN 8 iz samo meni poznatih razloga ne mogu više da se konektujem.

Modem se pokrene ali ne može da uspostavi vezu. Kontaktirao sam VIP i izgleda da je problem u drajverima.
E sada je l ima neko neki savet ili možda iskustva, pošto mi je jako veliki problem da reinstaliram sve živo da se vraćam na WIN 7.

Kurdt
5.2.2013, 13:27
Premaq ZTE-u za taj modem uopste ne postoje driveri (http://wwwen.zte.com.cn/endata/mobile/info/201102/t20110209_219190.html) za Win 8.

Urosh1
5.2.2013, 13:45
Izgleda da su jako lenji iz te firme da još uvek nisu uradili drajvere, iako se win 8 pojavio odavno, a korisnike ostavili tek tako.

Ali pretpostavljao sam da možda postoji neki način...jer kada ubacim USB Stick MF 190, OS ga vidi kao CR-ROM/DVD :eek:

SlobaL
5.2.2013, 13:51
To je normalno. Na tom CD/DVD-u su drajveri za modem. Kad/ako se instaliraju,kompjuter će videti taj modem i kao modem. Da li si ti uopšte pokušao da instaliraš te drajvere?

Urosh1
5.2.2013, 14:03
Nemam ništa u DVD ROM-u, OS je instaliran preko image, i aktiviran legalno, tako da ima svež update i drajvere. Sve komponente su instalirane u device manager-u .

Ne znam na šta si mislio ?

Mario Pavićević
5.2.2013, 16:32
Mislio je da se taj USB stick prijavljuje na sistem nako virtuelni CD/DVD uredjaj, i da na njemu verovatno postoje drajveri. Iako su pisani za Windows 7, moguce je da ce rucna instalacija iz Device Managera proci i da ce uredjaj raditi i pod Win8. Ukoliko nije takva situacija, pravac VIP, objasnis da imas nov laptop sa Win8 i da njihov modem ne radi pa neka ti ga instaliraju ili zamene za neki drugi.

Urosh1
6.2.2013, 12:39
Ovo će biti pravi problem. Iz VIP-a govore da je problem u Win 8 :eek: strašno.

Sad kreće odlazak u prodajno mesta pa "cigančenje" da li će mi zameniti ili ne.

A do tada, kad bih nekako mogao...on je instalirao taj softver vip-om, ali kada krene da traži SIM karticu, ne može da nađe i da se konektuje.

U Device manager-u on je vidi kao CD ROM USB device, hm...ne znam na koji način da ga stavim da ga vidi drugačije !?

Piroman024
15.3.2013, 2:08
Kao što sam poslao u poruci, ali ovaj put da bi I ostali mogli videti, potrebno je skinuti softver sa hrvatskog vipnet-a za modem mf190 I podesiti vipmobile nalog.

coukd
20.6.2014, 14:18
ja imam problem sa modemom alcatel x090s,od kada sam instalirao win 8 nece da radi, ne mogu nigde da pronadjem drajvere za njega, hrvatski vip uopšte nema taj modem u ponudi pa ne mogu da skinem ni sa njihovog sajta :(

REŠENO, evo da napišem kako ako još neko bude imao taj problem:
Otišao sam u DEVICE MANAGER, išao na ono UPDATE DRIVER MANUALY, izabrao BROWSE ON MY COMPUTER i išao na ovu lokaciju C:\Program Files\Vip Prepaid Internet\Driver\Win2K