PDA

Prikaži potpunu verziju : Zamjena matične bez potrebe za formatiranjem sustava

Juraj
4.2.2013, 16:27
Mijenjao bi se sa bratom za konfiguraciju, a ostavi li bi svoje OSove (win 7 na oba kompjutera) pa je li to moguće bez potrebe za formatiranjem sustava?

VojaM
4.2.2013, 16:47
Kod sedmice tako nešto češće uspeva nego kod XP-a, ali stvar nije zagarantovana i sigurnija je ako je čipset isti ili bar istog proizvođača.

U protivnom možeš doći u situaciju da računar neće uspeti ni da startuje Windows, ili će uspeti, ali će pući maltene odmah.

Juraj
4.2.2013, 16:54
Hvala. Čipset je u potpunosti različitih proizvođača, amd matična i intelova. Oprobam, pa što bude.

cane.prebranac
4.2.2013, 17:00
Mislim da dzabe probas. Ali ako imas vremena...

DoooX
4.2.2013, 17:02
Bas sam o tome juce citao, jer cu morati slicnu stvar da odradim jednom kolegi uskoro. Nasao sam da je moguce ali uz Backup My Documents Fajlova (ako su ti vazni) i posle toga ako zabode Win7 samo odradis Repair, ubacis drajvere za nov Chipset, stare izbrises i to je to.
Mozda ne bi moglo bas da si imao neki stari racunar sa IDE konekcijom Harda i AGP slotom za graficku.. Inace ako je tehnoloski jaz izmedju 2 sistema manji ne bi trebalo da bude previse problema.

Ovo je jedan od tekstova koji sam citao:
http://www.makeuseof.com/tag/making-sure-windows-7-will-boot-after-changing-the-motherboard/

Juraj
4.2.2013, 17:10
Mislim da dzabe probas. Ali ako imas vremena...
Čitav tjedan:kreza:.

water wizard
4.2.2013, 17:14
probaj windows easy transfer pa odaberi šta ti treba

jozvan_Kg
5.2.2013, 1:09
Sistem će možda i raditi, ali aktivacija će ''pući'' sto posto.

DoooX
6.2.2013, 18:36
Sistem će možda i raditi, ali aktivacija će ''pući'' sto posto.
To se uvek da "srediti" :D

Juraj
6.2.2013, 19:08
To se uvek da "srediti" :D
Da, to je najmanji problem. Probao nekoliko načina, ne radi, pati se. Ništa, izgleda da moradnem full format odraditi na oba.

DoooX
6.2.2013, 20:20
Evo ja upravo odradio transfer sa M4A89GTD PRO (crkla) i stavio MSI 970A-G46.. Procesor Athlon x4 640.. Windows startovao odmah posle resetovanja Biosa, ubacio drajvere za net, skinuo nove i to je to, problema bez. :)