PDA

Prikaži potpunu verziju : Potreban predlog za program...


selmaa
29.1.2013, 17:43
Pozzz... treba mi neki program za izradu sledece "aplikacije" ili kako vec da je nazovem...

Naime... Slika jednog dijela grada, sa zgradama i kucama, npr iz google mapa... treba mi da na slici obiljezim npr moju kucu, i kad kliknem na tu kucu ili prevucem misem preko nje da se pojavi moje ime. kad kliknem na moje ime treba da izadje npr lista ukucana. Uz pomoc cega mogu to da odradim? Mislila sam da pokusam ness kao web stranicu sa linkovima ali mi opet treba pomoc, i to sto prije... :)
Moram do veceras imati predlog

HypeR
30.1.2013, 1:37
Za to ti je Flash mama... nemam mnogo iskustva s njim, ali kapiram da je on ono sto ti treba.. :)

doctor
30.1.2013, 2:09
Teško da ćeš to da odradiš sa nekom aplikacijom bez da se dan-dva-tri pomučiš i naučiš kako ona radi (pomenuti Flash na primer).

Možeš sve to 'ladno da odradiš pomoću HTML-a i CSS-a i malo Javascripta ako baš zapne... Al' ne verujem da poznaješ sve te tehnologije.

selmaa
30.1.2013, 19:24
Ne poznajem ih al mi nije problem da to sve istrazim i odradim... da li moze da se google mapa za jedan grad downloaduje? Na njoj bih oznacila ono sto mi treba i kad kliknem na iglicu da mi izadje npr spisak ukucana. Dakle nije problem da se snadjem u programima, samo mi treba kvalitetna preporuka...

doctor
30.1.2013, 23:46
Može (pogledaj kako na, čik pogodi: Guglu), ali ne znam koliko je to legalno.

Preporučujem ti da koristiš ili Flash (ako hoćeš da brzo napraviš to) ili pomenutu kombinaciju HTML+CSS+JS ako hoćeš da naučiš nešto što će ti koristiti i ubuduće.

selmaa
31.1.2013, 18:54
:) ok pokusacu sa Flasom z apiocetak, to je vise nekako kao interaktivna mapa, pa mozda mi bolje moze flash pommoci... mada opet sve preporuke za neki dr program su dobrodosle

selmaa
1.2.2013, 0:50
Prvi pokusaj sa dreamweaver-om je odradio posao samo kontam da bih odradila dizajnerski sve to dobro moram znati html... :) Ono sto me zanima uz to jeste koji program da koristim za Flash aplikaciju?

selmaa
17.4.2013, 17:07
OK, moram da ozivim opet ovu temu jer sam vec dosta posla odradila oko ovoga i sad mi treba par smjernica oko zastite... Naime napravila sam pilot verziju sa obrađenim mapama iz google. Sve radi offline kao interni sajt za licnu upotrebu, koristila sam dreamweaver (sa joomla-om se nisam bas snasla oko instalacije), ima jos par nekih stvari koje tu treba da uradim, ali najvise me zanima kako da odradim neku mini zastitu u svemu tome... POsto necu ja uvijek raditi s tim podacima, bice obucen neko za rad u programu ko ce raditi redovan update podataka, ali kako da zastitim da ne moze taj neko da sve to prenese negdje... Msm da ipak na neki zacin zavise od mene. Nisam nasla opciju u dreamweaver za sifrovanje offline stranice. Jedina prednost je sto je kod mene licenciran AD (al kontam to se bar moze download-ovati lako). Ima neko neki predlog ili...

Montenegro89
2.6.2013, 21:00
Pravim boks za kerica, ima li neki program u kojem bi najbolje mogao napraviti boks da vidim kako bi to izgledalo..

HardCoreGaming1995
11.6.2013, 23:29
Evo da ne pravim novu temu,postavicu pitanje ovde...

Naime u skoli iz umetnosti smo dobili zadatak da uradimo book cover tj.korice za knjigu Milosa Crnjanskog "Seobe".Mozemo to da uradimo i olovkom i bojicama,al to mi nekako amaterski,pre sam za to da to odradim na kompu.

U kom programu bi mi vi savetovali da ja ovo odradim?