PDA

Prikaži potpunu verziju : problem

backo87
28.1.2013, 21:53
imam problem sa racunarima koje popravljam. u pitanju su dva racunara koje mi prijatelj doneo i na oba imam problem koji ne mogu da resim.

Na prvom sam uspeo da stavim sistem no kad god odem na internet i zadrzim se par minuta, on se ugasi ili restartuje (slicno onom blue scrin of dead ili kako se vec zove, samo sto ekran ne poplavi.)
Racunar moze normano da se koristi ali cim odem na net ista prica...

Na drugom racunaru vec na prvom koraku problem. Taj racunar sam popravio pre nedelju dana, stavio mu Winborg Xp SP 3 i sljakao je par dana ok dok nisu prvi put otisli na YouTube posle ceka im se isto ugasio, samo kod ovog je ostajala zelena lampica na kucistu da treperi nekih minut dva posle cega bi morali d vadimo kabl iz napajanja. Inace probao sam da stavim na istom obican Xp sp1 ali vec pri pokretanju instalacije komp bi se gasio i ponovo bi svetlela lampica...

Svaka pomoc dobrodosla

water wizard
28.1.2013, 21:57
virusi, napajanje...

Flavio
28.1.2013, 23:10
+1
Prvi komp najverovatnije neki malware a drugi najverovatnije napajanje.

Izvrti na prvom (generacijski) odgovarajući 3D Mark .Ako je malware problem 3D Mark bi trebao da prođe bez problema.

Ficketa
28.1.2013, 23:18
Ili otvori komp i vidi ima li prasine na CPU ja sam tako resio problem drugu,inace komp je bio prepun prasine,kad ode na YT nekad mu slika nestane i nista ne pokazuje i to samo na YT,ja sam mu ocistio i sad radi bez problema. :dedica: :D

Bokile
28.1.2013, 23:20
Šta je winborg?

Flavio
28.1.2013, 23:24
http://sharethefiles.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=49284

VladimirA
28.1.2013, 23:26
Imas programe u kojima mozes da "desifrujes" sta pise na tvom BSOD-u.Mozda to resi problem. Pokreni nekoliko zahtevnijih programa,igre i vidi kako se ponasa. Saveti su za oba racunara.:D:D

backo87
28.1.2013, 23:58
ovaj prvi sto se gasio sam uspeo srediti, za sada, mada mu jos nisam stavio drajvere za grafiku i zvuk, moram ih naci preko drugog kompa.

Sto se tice drugog racunara, cinimi se da je u pitanju napajanje posto se uglavnom trsko palio, tacnije kada ne bi radio nekoliko sati na primer, upalio bi tek iz drugog treceg pokusaja, prvi put pi se upalio racunar ali kao da nema dovoljno snage da pokrene sistem ondono upali monitor/graficku...

hvala svima na savetima, valjda cu ih srediti...