Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Menjali modem, ali ISDN, pa neće da radi ... ideje?

DragonSlayer
28.1.2013, 15:05
Pozz ...

Zet ima ADSL, i ima telekomov 520i.

Na njemu neko vreme već ne radi wireless, čas ga ima, čas ga nema, a i kad ga ima, neće da se nakači uređaj.
Probano više od 3 telefona, i jedan PS3. Probano reset, sa šifrom, bez šifre, uklj-isklj, i digli smo ruke. Riknuo. Preko žice radi (još) komp, ali ebeš to ... :) :)

Znači, problem u ruteru.

Odneo sam moj TPLink, koji sam kupio dok sam bio na ADSLu, model TD-W8901G . Uključimo ga, i ništa se ne dešava. Ne nađe ni ADSL ni internet, tj. ne upale se lampe.

Probali reset i slično, jer sam ja koristio PTT, ali ništa. Neće ni jednu lampu da upali. Svetle samo Power i Wireles.

E, sad, posle smo se setili, on koristi ISDN, a ja sam negde čitao da to nije isto, i dalje naslućujete moje pitanje?

Da li ovaj TPLink može nekako negde u podešavanjima da se promeninešto, da to proradi, čudno mi da relativno nov modem/ruter ne može da radi i tamo i vamo ....

Molim upućenije u temu, da pomognu.

E, da, imam i neki stariji, ZyXel, P-2602HWN-D7A 802.11g ADSL 2+ VoIP, ali je fora što kod njega je konektor za telefon širok, kao mrežni... Uključivao sam ga, radi, ali sve na nemačkom, pa pretpostavljam da je za Nemačko tržište, kako da povežem žice iz telefonske parice, raspored, na mrežni, da li zna neko? Da probam i njega, bar da mu "nadjem mesto" ...

Hvala.

Freško
28.1.2013, 15:26
Ja imam preko 10 Godina ISDN liniju u kući. I za nju ti treba isključivo AnexB uređaj. To što si ti doneo kod zeta je AnexA uređaj i on nije kompatibilan i naravno da neradi na AnexB odnosno ISDN Liniji. Neka ode u telekom i nek traže da mu zamene uređaj. Ili jednostavno nek kupi najobičniji ruter i neka ga poveže na jedan od LAN portova na tom huaveju 520i i najednostavnije rešen problem.

DragonSlayer
28.1.2013, 15:56
Nemaju u lelekomu ISDN ...

Ovo je koliko-toliko OK ideja, kad bi znali da neće da rikne modem skroz :(

EDIT:

ali, evo novi momenti, šta mi odgovorio član na drugom forumu za ZyXel:

Imam ga ja i radi mi kao ruter iako je ovo ISDN DSL ruter.Mrežni kabal sa kablovskog modema uključiš u LAN1,na prekidač pozadi uklučiš WLAN i radi bez ikakvog podešavanja.

I sad sam ga probao kod mene i ladno radi :) :) :)

Za prvo vreme, biće mu malo gužva, ali bar ima sve :) :)

Eto, možda još nekom koristi .....

Ako nađem raspored za konektore, možda samo on i ostane.