PDA

Prikaži potpunu verziju : Zujanje kompjuetera i gasenje???

aca1
27.1.2013, 16:36
Pozdrav svima.E ovako,imam problem sa zujanjem kompjutera.Priliko paljenja pocne da zuji i to dugo traje sve dok ga ne ugasim.Kada ga upalim posle nekog vremena to se ne desava.Posumnjao sam na napajanje i izvadio da ga ocistim.Sve sam vratio na mesto i kada sam ga ponovo upalio opet je poceo da zuji i onda se ugasio.Poceo je da zuji(iako se potpuno ugasio) i to traje sve dog ga ne iskljucim iz stekera.Ima onaj zvuk kao kada se npr.na tastaturi pritisne nekoliko tastera istovremeno.

PS. To mi se i ranije desavalo,ali sam ga otvorio,ocistio i prestalo je da zuji.

Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem?Da se nije neki konektor mozda izvukao,pa zbog toga nece da pokrene sistem?

MOLIM HITAN ODGOVOR!!!

Unapred zahvalan.

water wizard
27.1.2013, 17:15
možda od hladnoće

jahi
27.1.2013, 17:15
Вероватно ти рам испао из слота . Јел даје слику ?

PowerPC
27.1.2013, 17:16
Pozdrav svima.E ovako,imam problem sa zujanjem kompjutera.Priliko paljenja pocne da zuji i to dugo traje sve dok ga ne ugasim.Kada ga upalim posle nekog vremena to se ne desava.Posumnjao sam na napajanje i izvadio da ga ocistim.Sve sam vratio na mesto i kada sam ga ponovo upalio opet je poceo da zuji i onda se ugasio.Poceo je da zuji(iako se potpuno ugasio) i to traje sve dog ga ne iskljucim iz stekera.Ima onaj zvuk kao kada se npr.na tastaturi pritisne nekoliko tastera istovremeno.

PS. To mi se i ranije desavalo,ali sam ga otvorio,ocistio i prestalo je da zuji.

Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem?Da se nije neki konektor mozda izvukao,pa zbog toga nece da pokrene sistem?

MOLIM HITAN ODGOVOR!!!

Unapred zahvalan.
Kažes da zuji i ako ga ugasiš? Ja mislim da ti zuji zavojnica, to su ti ovi bakarni prstenovi na slici
http://www.hardwarecanucks.com/imagehosting/24046e72b37cdf40.jpg

aca1
27.1.2013, 18:03
Do hladnoce nije,isto tako mislim da nije ni do rama,jer ne daje nikakvu sliku. Ti bakarni prstenovi se ne vide,pa ne znam da li je do njih. Cini mi se kao da se zujanje cuji sa citaca(gde se ubacuju diskovi)? Da li neko zna odgovor???

aca1
27.1.2013, 18:11
Sad sam ga upalio I pojavila se slika,ali kada se pojavo logo windowsa I kada je poceo da se dize sistem tada se ugasio I nastavio isto onako da zuji?

PowerPC
27.1.2013, 18:13
Do hladnoce nije,isto tako mislim da nije ni do rama,jer ne daje nikakvu sliku. Ti bakarni prstenovi se ne vide,pa ne znam da li je do njih. Cini mi se kao da se zujanje cuji sa citaca(gde se ubacuju diskovi)? Da li neko zna odgovor???

Ovi "bakarni prstenovi" su zavojnice, tako se stučno zovu i nalaze se u napajanju. A obično kada zuje čuje se neprijatan zvuk niskog tona ili zvuk poput pčele ili muve (neznam kako drugačije da ti opišem :kreza:) , oslušni napajanje.

PowerPC
27.1.2013, 18:19
Sad sam ga upalio I pojavila se slika,ali kada se pojavo logo windowsa I kada je poceo da se dize sistem tada se ugasio I nastavio isto onako da zuji?

Napajanje 90% , ako možeš donesi od nekoga pa probaj da ga zamjeniš da budeš 100% siguran. Ili servis, nema druge

PS. Provjeri kablove, otkači sve pa vrati gdje je bilo.

aca1
27.1.2013, 18:49
Power PC bas se tako cuje.
Otvorio sam ga I potpuno ocistio,vratio na mesto I isto. Da li mislis da je crklo napajanje?

Nepotpisani Čitalac
27.1.2013, 18:53
Fotografiši unutrašnjost napajanja i okači ovde, to će pomoći oko dijagnoze. Ja tipujem na loše primarne kondenzatore, ako je napajanje klasično "kung fu".

Prief Lirator
27.1.2013, 19:16
Odnosno pogledaj jesu li se isti naduvali ili čak "cure". :)

PowerPC
27.1.2013, 19:21
Power PC bas se tako cuje.
Otvorio sam ga I potpuno ocistio,vratio na mesto I isto. Da li mislis da je crklo napajanje?

Najvjerovatnije da je sprženo. Kao što kaže Nepotpuni Čitalac to je "kung fu" kinesko napajanje i kao takvo se ne isplati popravljati. Mada, opet da budeš siguran probaj drugo napajanje. Loše napajanje može sa sobom da povuče i kvar još neke komponente:dedica:!

aca1
27.1.2013, 19:48
Kada sam ga otvorio,sve je bilo na mestu i nigde ne "curi".
Za koliko para moze da se nadje napajanje?

PowerPC
27.1.2013, 20:04
Kada sam ga otvorio,sve je bilo na mestu i nigde ne "curi".
Za koliko para moze da se nadje napajanje?

Gledaj ovako, u servisu mogu da te oderu :dzavo: ali i ne moraju:D . Ako imaš nekog dobrog druga ili drugaricu, brata, sestru i td. pozajmi njihovo napajanje, jednostavno da budeš siguran. Ako ti je noviji računar kupi neko markirano napajanje, naročito ako ti je jača grafička, možda je ona "vukla" malo više wati pa je zato :nov_explo a ako imaš komp sa slabijom konf. kupi opet kineza :D za 15 evra, novo naravno. Evo ovde (http://www.itsvet.com/kategorija/napajanja/comp_comp_powersupply) pogledaj cjene novih napajanja