Prikaži potpunu verziju : boot win 7-pomoc
danas upalim komp kad ono umjesto boota sedmice pojavi se poruka DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER...Kako sam mislio da je pao system na drugu particiju instaliram windows 8 (instalacija prosla normalno )...vratim u BIOSU da mi boota sa harda kad ono ista poruka.nece da podigne sistem...ali zanimljivo kad stavim da boota sa DVD-a (DVD sedmica) i pustim da odbroji do kraja nista nediram krene boot (mislim sa HDD) i nudi mi opcije za dualboot WIN 7 i 8...Normalno dize i osmicu bez obzira sto je systemski disk od sedmice...HDD sam kontroliro sa Tuneom i nista nije pronaso...imali mozda neko resenje sta bi moglo biti...
Obrisi oba diska,i kreni iz pocetka.
Obrisi oba diska,i kreni iz pocetka.
Obriso sve formatiro , instaliro sedmicu i opet ista stvar...jos neko neki predlog...hvala
Obriso sve formatiro , instaliro sedmicu i opet ista stvar...jos neko neki predlog...hvala
Koliko imaš HDD u kompjuteru?
Koliko imaš HDD u kompjuteru?
imam dva harda,jedan je sata,,,ali tako vec imam vise od godine pa je sve radilo OK...
nesto je do boot loadera,ali neznam sta...dali mozda ima neki program da to uredi
Форматирај системску партицију од 100 мб . После преко инст. диска поправи паљење а помоћу EasyBCD-а подеси dual boot . Ако је вин 8 компатабилан са easybcd-ом а мислим да јесте можеш средити помоћу њега вин 7 лоадер .
imam dva harda,jedan je sata,,,ali tako vec imam vise od godine pa je sve radilo OK...
nesto je do boot loadera,ali neznam sta...dali mozda ima neki program da to uredi
Kada instaliraš sistem uvijek ostavi uključen samo HDD na koji hoćeš da instaliraš sistem a ovaj za skladištenje podataka isključi. Kada završiš instalaciju ponovo priključi drugi HDD i to je to.
Ako hoćeš probaj tako, mada nisam ni ja 100% siguran da je to uzrok problema, uglavnom ako te ne mrzi probaj ponovo da podigneš sistem ali samo sa jednim uključenim HDD.
da napomenem da nije u pitanju dual boot,samo je sedmica instalirana i to nanovo...pokuso sam i sa jednim i drugim hardom tako da iskljucujem tu mogucnost da je do hard diska...i ram memoriju sa mjenjo tako da ni to nije u pitanju...neznam sta bi drugo moglo biti
da napomenem da nije u pitanju dual boot,samo je sedmica instalirana i to nanovo...pokuso sam i sa jednim i drugim hardom tako da iskljucujem tu mogucnost da je do hard diska...i ram memoriju sa mjenjo tako da ni to nije u pitanju...neznam sta bi drugo moglo biti
Онда форматирај само партицију од сто МБ . После уради startup repair и требало би да проради . Да напоменем да ћеш изгубити активацију вина.
Možda je glupo pitanje ali da li znaš kakva ti je baterija na MB možda je dotrajala pa ne pamti memoriju boot device, udji u bios i vidi je li tačan datum i vrijeme. Možda se javi još neko s nekim predlogom :odoK:
Možda je glupo pitanje ali da li znaš kakva ti je baterija na MB možda je dotrajala pa ne pamti memoriju boot device, udji u bios i vidi je li tačan datum i vrijeme. Možda se javi još neko s nekim predlogom :odoK:
baterija je dobra...sve postavke ostaju normalno
Sladjan85
27.1.2013, 12:00
Probaj ovo :
Repair MBR and BOOT (http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/)
Aleksic01
27.1.2013, 15:41
nije u putanju boot loader tako da ces samo gubiti vreme poravljajuci ga, moje je misljenje da je u pitanju boot sector na hdd jer hard disk prestaje sa radom kada treba da pokrene sistem i dobijes poruku insert boot medija jer bios u tom trenutku ne vidi disk sa kojem bi mogao da boota win....raskaci oba hard diska i upali komp videces istu poruku...moze biti da je i kontakt los tako da raskaci pa opet prikaci samo jedan hdd i pokusaj da instaliras sistem a mogao bi probati i windows Xp... to sto programi za testiranje hdd ne prikazuju problem ili bad sectore ne znaci da je hdd ispravan vec da nema fizickih ostecenja na ploci diska ali moze biti elektonika hard diska neispravna ! Samo da napomenem da particiju kada instaliras windows xp formatiraj na NTFS File System !
Probaj ovo :
Repair MBR and BOOT (http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/)
napravio ne pomaze nista -sve isto
sadea cu da napravim ovo sto kaze Aleksic01..instaliracu XP na drugi HDD
EDIT: instaliro i XP na drugi HDD onaj drugi odspoijo i ponovo ista stvar...znaci nije do Harda...neznam sta da radim...cini mi se samo servis(ako se bude isplatilo jer je malo stariji komp)
nakon puno patnje napravim obicni reset biosa i stvar resena...hvala svima koji su pokusali pomoci
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.