PDA

Prikaži potpunu verziju : Početna strana u wordpreesu

Sinisa Milovanovic
26.1.2013, 15:27
Hteo bih da preuredim svoj blog koji se bavi fotografijama ovako: imam npr 6 kategorija,želeo bih da se na početnoj stranici pojave sličice umanjene koje postavim u toj kategoriji a da se klikom na tu sličicu pojave ostale postavljene u toj kategoriji al' ne umem pomoć neophodna i preko potrebna :boodala:

JohnnyNT
26.1.2013, 16:30
Ako sam dobro shvatio šta želiš, evo ti jednostavnog rešenja:

U admin delu WP-a napravi stranicu (Page), i u nju postavi umanjene sličice i zadaj im linkove ka odgovarajućim kategorijama (kada se klikne na neku, prebaci te u tu kategoriju).
Zatim idi na Settings -> Reading pa prvo podešavanje "Front page displays" odaberi "A static page" i iz Front page padajućeg menija odaberi onu stranicu koju si prethodno napravio. I imaš to što si želeo na naslovnoj.

Naravno, ovo ima i neke mane: ako dodaješ nove kategorije, moraš svaki put da ažuriraš i onu stranu što si napravio, ali je zgodno ako ne poznaješ PHP i WP templejt sistem.

Sinisa Milovanovic
29.1.2013, 10:05
Hvala Ti puno,izvini što kasnim sa odgovorom...nije mi ovako uspelo,jer mi slilike koje linkujem ostanu na toj strani,ne promene mi se kada dodam novu u toj kategoriji.Ali mi je uspelo promenom teme,stavio sam WPFolio, nešto slično,malo se pomučio ali nekako mi spelo

JohnnyNT
29.1.2013, 10:21
Aha, onda te nisam razumeo, ti želiš da najnovija slika koju postaviš u neku kategoriju, bude i na početnoj strani kao i sličica te kategorije. Ok, važno da si uspeo.

Sinisa Milovanovic
29.1.2013, 19:49
Hvala što mi pomažeš :-)

Sinisa Milovanovic
15.2.2013, 15:44
Moja je greška što ti nisam na primeru konkretno pokazao,evo sada da iskoristim priliku,npr nešto ovako http://www.patrickzephyrphoto.com/

JohnnyNT
15.2.2013, 15:49
Da, kao što sam i mislio, može uz pomoć neke gotove teme, ili da sam edituješ posotojeću temu (za šta bi ti trebalo poznavanje WordPressa, a samim tim i HTML i PHP). Naravna, kada bi to već znao, ne bi bilo mnogo teško uraditi.