PDA

Prikaži potpunu verziju : 3D galerija (finalni radovi, komentari)

Strane : 1 2 [3] 4 5 6 7

uros@3D
24.10.2006, 19:34
Jos samo da izmodelujes i teksturises japanku, njenog muza i ljubavnicu, da ih lepo rigujes, da ih izanimiras, sa particlesima da napravis krv, da izmodelujes noz...
Ah... vec imas noz...
:dzavo:

E ludnica... pa šta ti misliš da sam ja - HUDINI? Tačno bi ceo život proveo za kompom praveći tu scenu... a možda i više:paranoia::kreza:

GOKSIMASTER
24.10.2006, 19:55
E covece nemoj da ***** radi tu scenu cekamo update. Dokle si stigao,
Nemj da ti padne na pamet da odustanes:dedica:

Stevvan
24.10.2006, 20:44
@GOKSIMASTER: Usi su ubedljivo najteze. Bobi bas kao sto kazes i ti si 100% upravu jer iza sebe imam najmanje 10-ak glava i mogu ti reci da ni sa jednom nisam bio zadovoljan. Bez uvrede za neke koji postuju ovde radove, ali za modelovanje je ipak najteze modelovati bica (ljude, zivotinje, cudovista...), i koliko sam primetio takvih radova ima najmanje. Svi postuju neke puske, kucice...itd. Dajte nesto originalno:n-cc2: (oni leteci tanjiri su super:tapsh: ). Ali ipak sve je 50% posto lakse nego izmodelovati nego coveka. Stoga imam jedno pitanje: da li bi ste hteli da otvorimo novu takmicarsku temu gde bi svima koji ucestvuju bio zadatak da izmodeluju sebe (odredimo, rok pravila,, a za nagradu se dobija reputacija od ostalih ucesnika). Ko je za,neka kaze Da!:to_care:

Lucic Nemanja
24.10.2006, 21:01
Ja sam za DA!!!!Ali ne racunajte na mene u tom takmicenju.Jos ja moram da ucim da modelujem.Evi sad cu jos malo da okacim scenu svog prvog coveka.Naravno lice mu je prekriveno maskom:)

nesonjacc
24.10.2006, 21:31
E no more mister nice guy. Pretvoriste ovu temu u parodiju bre.

Imash iza sebe desetak glava - A pojma nemash kako glava treba da lizgleda( anatomija 101 :icon_stud :icon_stud )
Pa jos hoces takmichenje :boodala: :boodala:

Lepo rekoshe manijak i Bobi - Potrebno ti je podoosta vezbe da bi napravio glavu koja izgleda kao glava - a ne kao genetski modifikovani pasulj. A to su rekli posle uvida u tvoju "ekspertizu".

Sedni ti lepo pa :icon_stud :icon_stud :icon_stud -jedno par godina - Pa onda kad budesh bio actualy dobar- if ever - Izazivaj iskusnije( i bolje) na takmicenje. :tapsh:

Ovo je majke mi the Boldest izjava koju sam ja video na ovom forumu odkako sam ovde. :rofl: :rofl:
Citam citam i trudim se da ostanem ozbiljan al kad je previshe, previshe je.

Bre ljudi sve hocete preko noci. Naucili da palite i gasite max juche -a danas hocete takmicenje - a sutra vec da radite za ILM??- Pa kad vam neko kazhe da ne valja ono sto ste uradili - Vicete na sav glas. Kao da ste ko zna sta

E pa ILM ne prima bez 12 god iskustva.

Ajte za pocetak - PROCENITE SVOJE MOGUCNOSTI I ZNANJE REALNO
Pa onda se ponashajte u skladu sa tim + budite fini ako hocete pomoc.

+ Ova tema je za VIP radove - Ako hocete tutorijale otvorite novu.( ili postujte u tutorijal temama):D

GOKSIMASTER
24.10.2006, 22:19
Lepo rekoshe manijak i Bobi - Potrebno ti je podoosta vezbe da bi napravio glavu koja izgleda kao glava - a ne kao genetski modifikovani pasulj. A to su rekli posle uvida u tvoju "ekspertizu".

:rofl: :rofl: ovo je najbolja izjava koju sam do sada cuo :rofl: :rofl: jos se cepam posle 2 minuta:rofl: :rofl:

A sada ozbiljno bilo bi lepo da se organizuje takmicenje (vec sam jednom predlozio). Ozbiljno vam kazem to bi bio naj. nacin da neko bolje savlada max ili mayu (za lw tesko:D ). Jer dok radite rad drugi vam sugerisu i predlazu sta da radite, mislim da bi bilo bolje tako da radimo neku odabranu temu nego neko da samo radi pejzaze neko oruzije itd.
Koga bi trebalo kontaktovati za ostvarenje ove ideje, Oluju :confused:

Nego sto se tice ilm-a kako znam svi rade u mayi a za 12 god bas nisam stigao, cuo sam za pricu da im jedna zenska koja trenutno radi tamo prvobitno bila cistacica, naime jedne noci je ostala da posmatra namestanje scene za rendering i zainteresovala se . Kasnije se ispostavilo da joj to lezi, zavrsila je kurs ili je naucila od zaposlenih i eto ti.

modifikovani pasulju:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

bobi
24.10.2006, 22:40
Takmicenje vec postoji 4. SK wallpaper konkurs (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=7903)
Eto idealne prilike za sve pocetnike, a i one koji po malo znaju da okusaju svoje znanje i kreativnost u pravljenju ultra, hi, 3D na kvadrat, power operativnog sistema.

Stevvan
24.10.2006, 22:48
E no more mister nice guy. Pretvoriste ovu temu u parodiju bre.

Imash iza sebe desetak glava - A pojma nemash kako glava treba da lizgleda( anatomija 101 :icon_stud :icon_stud )
Pa jos hoces takmichenje :boodala: :boodala:
Nevidim u cemu je problem organizovati forumsko takmicenje. Ti pricas kao da bi ja tamo vodio glavnu rec.

Zar ja nisam to potvrdio?

Sedni ti lepo pa :icon_stud :icon_stud :icon_stud -jedno par godina - Pa onda kad budesh bio actualy dobar- if ever - Izazivaj iskusnije( i bolje) na takmicenje. :tapsh:
Po ovom postu ti takmicenje ocigledno ovako shvatas:'Dolazi jedan lik, profi modeler, organizuje takmicenje, pobedi, i kaze svima: Vi nemate pojma, glupi ste ko q zato sto sam vas pobedio!' Da li je u tome svrha?

Ajte za pocetak - PROCENITE SVOJE MOGUCNOSTI I ZNANJE REALNO
Pa onda se ponashajte u skladu sa tim + budite fini ako hocete pomoc.

+ Ova tema je za VIP radove - Ako hocete tutorijale otvorite novu.( ili postujte u tutorijal temama):D
Ko je spomenuo tutoriale??? I u ostalom na kraju posta, da kazem jos jednom: Ja sam pitao da li neko zeli da se organizuje takmicenje, nisam otvorio novu temu i rekao: 'Aj sad,da vidim ko ce da napravi bolju glavu od mene koju sam ja inace uradio za pola sata':opanachke

GOKSIMASTER
24.10.2006, 22:48
E sada stani malo kakvim se radovima bavi to takmicenje gledao sam pre se valjda radila pozadina za o.s ali ja pricam o nekim naprednim temama kao na primer izgrada character prevoznih, sredstava , pejzaza, kuca razlicitih scena

nesonjacc
24.10.2006, 22:49
Pa ustvari u ILMu su manje vishe konzervativni - I dalje se drze koliko mogu starih dobrih minijatura, i tradicionalnog FXa Mada polako i na njih utiche ova moderna tehnologija.

Tako da najveci deo ILMa cine: miniature, compositing , and special effects departmenti - Koji nemaju potrebu za Mayom.
Sto ce reci daleko od tog da svi rade u Maya-i. U Mayi radi samo deo digital departmenta.( to ne bih mogao da osporim)

A - cistacici se posrecilo. + Imala vezu + Mnooooogo talenta.( mozda nije volela pasulj )

A sto e pasulja tiche - Pa sta mogu kad mi ona glava lichi na genetski modifikovani pasulj):a_bleh: -

bobi
24.10.2006, 22:56
E sada stani malo kakvim se radovima bavi to takmicenje gledao sam pre se valjda radila pozadina za o.s ali ja pricam o nekim naprednim temama kao na primer izgrada character prevoznih, sredstava , pejzaza, kuca razlicitih scena
Pa jesam dao link? Ne teras me valjda da ti prepricavam? :)
Elem, ako imamo slab odziv i za ovo takmicenje (u kojoj je dozvoljeno koristiti bilo koji 2D/3D program), sta mislis koliko bi se ucesnika javilo za specijalizovano takmicenje u nekom od 3D programa?
Radite vi future OS, neka zazivi takmicenje sto vise, pa tek onda mozemo da predlozimo Oluji da tema bude pejzaz ili nesto drugo.

Stevvan
24.10.2006, 23:02
Takmicenje vec postoji 4. SK wallpaper konkurs (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=7903)
Eto idealne prilike za sve pocetnike, a i one koji po malo znaju da okusaju svoje znanje i kreativnost u pravljenju ultra, hi, 3D na kvadrat, power operativnog sistema.
To je druga stvar. Ipak to takmicenje te ogranicava na operativni sistem (mozda bih konkurisao ali iskreno nemam ni jednu ideju i smatram da je tesko prikazati operativni sistem preko samo jedne slike). Za ovo nam niko ne garantuje da ce slika pobednickog rada biti u SK (to sve zavisi od uspesnosti takmicenja i volje urednika da je objavi). Ali ovde se lepo dogovorimo sta hocemo da modelujemo i napravimo takmicenje. A ne onako iz cista neba nova tema: 'Kako zamisljate postere buducnosti:opanachke '. Ako ljudi nemaju inspiraciju, kako mogu da naprave nesto a da bude kvalitetno? (seti te se konkursa 'Kompjuter 2046'). A ovako barem po meni mislim da svako od modelera moze da zamisli kako bi izgledao da je 3d karakter. Samo je pitanje da li on to moze da napravi. Zato sluzi takmicene, da se vidi ko bi to najbolje uradio, da se neko malo posavetuje i da to bude neko novo iskustvo u kome mozemo steci neku predstavu o drugima.

GOKSIMASTER
24.10.2006, 23:05
E a da ponudimo nagradu od 100 evrica pa da vidimo koliko ce ih se javiti a mi uvek osvajamo prvo mesto zahvaljujuci sudiji manijak :D :D :D :D :D

nesonjacc
24.10.2006, 23:26
ali ja pricam o nekim naprednim temama kao na primer izgrada character prevoznih, sredstava , pejzaza, kuca razlicitih scena

E ovo vec postaje tragikomicno/ Lepo je sto ti imash zelju da se dokazujesh( sta radi ego coveku) - Ali pogledj malo ove forume( 3d deo) - I videces da se ovde uglavnom uce osnove.

Prvo generalno ima malo ljudi koji se bave 3dom ovde + josh se i povecava priliv apsolutnih novajlija => ne bacaj ljude u vatru naprednih tema kad oni josh ne znaju ni osnove

+ Da bi takmicenje imalo smisla( i da ne bi izgledalo kao izlozba radova osnovaca) - Pozeljno je da ljudi prevazidju stadijum modeliranja Genetski modifikovanog pasulja i slicno.

bobi
24.10.2006, 23:26
To je druga stvar. Ipak to takmicenje te ogranicava na operativni sistem
Pa svako takmicenje te ogranicava u necemu. A sto se tice toga da operativni sistem ne mozes prikazati u jednoj slici... pa ti napravi vise slika :)

Za ovo nam niko ne garantuje da ce slika pobednickog rada biti u SK (to sve zavisi od uspesnosti takmicenja i volje urednika da je objavi).

Ne mogu da govorim u ime SK-a, ali svaki rad koji je do sada pobedio je objavljen. Mislim da ce pobednicki rad i na ovom takmicenju (ja, jel-te :) ) biti objavljen. Samo ne mora da znaci da ce biti objavljen u sledecem broju, vec nekom tamo...

Ali ovde se lepo dogovorimo sta hocemo da modelujemo i napravimo takmicenje. A ne onako iz cista neba nova tema: 'Kako zamisljate postere buducnosti:opanachke '. Ako ljudi nemaju inspiraciju, kako mogu da naprave nesto a da bude kvalitetno? (seti te se konkursa 'Kompjuter 2046').

Da se lepo dogovorimo? Jesi li ti ikada organizovao nesto u zivotu i znas li kakav nam je mentalitet?Pa ko ce da ucestvuje u tom takmicenju? Nas, saka jada?

A ovako barem po meni mislim da svako od modelera moze da zamisli kako bi izgledao da je 3d karakter. Samo je pitanje da li on to moze da napravi. Zato sluzi takmicene, da se vidi ko bi to najbolje uradio, da se neko malo posavetuje i da to bude neko novo iskustvo u kome mozemo steci neku predstavu o drugima.
Pa ja prvi ne bih ucestvovao u tom takmicenju, jer ne bih umeo da samog sebe napravim u 3D-u. Ej... samog sebe u 3D-u! :boodala: Pa crtanje na papiru samog tebe ti je jedna od najtezih stvari u crtanju, a ne da se modelujemo u 3D-u. Takvu smelu temu nisam video ni na velikim stranim forumima posvecenim samo 3D grafici i takmicenjima.

Ljudi, jedva smo ih naterali da otvore i ovaj konkurs, sada treba da imamo obraza da im trazimo nesto levo, pa da i to bude slabo poseceno.
Ajd prvo da se fokusiramo ka onome sta vec imamo.

b.t.w. Operativni sistem moze da bude i tvoj alter ego 3D character, kome naredjujes sta da radi sa file-ovima. :)
Treba imati samo malo maste.

GOKSIMASTER
25.10.2006, 0:45
E ovo vec postaje tragikomicno/ Lepo je sto ti imash zelju da se dokazujesh( sta radi ego coveku) - Ali pogledj malo ove forume( 3d deo) - I videces da se ovde uglavnom uce osnove.

Prvo generalno ima malo ljudi koji se bave 3dom ovde + josh se i povecava priliv apsolutnih novajlija => ne bacaj ljude u vatru naprednih tema kad oni josh ne znaju ni osnove

+ Da bi takmicenje imalo smisla( i da ne bi izgledalo kao izlozba radova osnovaca) - Pozeljno je da ljudi prevazidju stadijum modeliranja Genetski modifikovanog pasulja i slicno.
PA dobro pomogli bi im

E bas cu da uradim o.s ,ima Bil Gates da mi pusi...

Stevvan
25.10.2006, 13:56
Ne mogu da govorim u ime SK-a, ali svaki rad koji je do sada pobedio je objavljen. Mislim da ce pobednicki rad i na ovom takmicenju (ja, jel-te :) ) biti objavljen. Samo ne mora da znaci da ce biti objavljen u sledecem broju, vec nekom tamo...

Nisi me razumeo. Mislio sam da to bude kao i bilo koja druga tema. Mi jednostavno postujemo radove nezavisno o SK-a.

Da se lepo dogovorimo? Jesi li ti ikada organizovao nesto u zivotu i znas li kakav nam je mentalitet?Pa ko ce da ucestvuje u tom takmicenju? Nas, saka jada?

Nevidim zasto ne bismo uspeli da se dogovorimo. Ko hoce, hoce, ko nece, nemora, niko ga netera. Ali ako nas ima 7-8 koji bi to hteli sto da se neorganizuje, Ako nas bude 2-3 *ebiga onda nista. Koliko je ljudi ucestvovalo na do sadasnjim takmicenjima?(Nije bas monogo, a)

Pa ja prvi ne bih ucestvovao u tom takmicenju, jer ne bih umeo da samog sebe napravim u 3D-u. Ej... samog sebe u 3D-u! :boodala: Pa crtanje na papiru samog tebe ti je jedna od najtezih stvari u crtanju, a ne da se modelujemo u 3D-u. Takvu smelu temu nisam video ni na velikim stranim forumima posvecenim samo 3D grafici i takmicenjima.

Ne mora da sad to izgleda nesto preterano realno. Svako prema svojim mogucnostima. Moze da izgleda vise kao karikatura (mislim onaj fazon koji se koristi za danasnje 3d crtace: Shrek, Ice age...)

Ljudi, jedva smo ih naterali da otvore i ovaj konkurs, sada treba da imamo obraza da im trazimo nesto levo, pa da i to bude slabo poseceno.
Ajd prvo da se fokusiramo ka onome sta vec imamo.

Niko od njih nista netrazi.

bobi
25.10.2006, 14:13
Nisi me razumeo. Mislio sam da to bude kao i bilo koja druga tema. Mi jednostavno postujemo radove nezavisno o SK-a.

Razumeo sam te, ali ne vidim poentu.
Mi postujemo radove i ovako.

Nevidim zasto ne bismo uspeli da se dogovorimo. Ko hoce, hoce, ko nece, nemora, niko ga netera. Ali ako nas ima 7-8 koji bi to hteli sto da se neorganizuje, Ako nas bude 2-3 *ebiga onda nista. Koliko je ljudi ucestvovalo na do sadasnjim takmicenjima?(Nije bas monogo, a)

Dogovorite se, nemam nista protiv.

Ne mora da sad to izgleda nesto preterano realno. Svako prema svojim mogucnostima.

Onda takmicenje i nece biti nesto mnogo kvalitetno.

Moze da izgleda vise kao karikatura (mislim onaj fazon koji se koristi za danasnje 3d crtace: Shrek, Ice age...)

Hahaha.... Ti covece pocinjes da me odusevljavas. Nemoj da izmodelujes Sreka, izmodeluj i istekturisi njegovo prsluce koje nosi kao u filmu i imas od mene gajbu piva.

Niko od njih nista netrazi.
Nemoj da si bezobrazan. Ovo je njihov forum i ne verujem da ce dozvoliti da se organizuje takmicenje bez njihove dozvole.

nesonjacc
25.10.2006, 14:43
Dodaj na to i josh jednu gajbu piva od mene.

Ne samo da si bezobrazan - Nego josh i posle kritika koje si primio nisi svestan svoga neznanja.
Prva stvar koje svi treba da budemo svesni je koliko neznamo. To precenjivanje( u tvom sluchaju vrlo drasticno) ne vodi nikuda.

It is all in the attitude.:a_whistli

A da - :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud - iznenadio bi se koliko je korisno uciti se :rofl:

GOKSIMASTER
25.10.2006, 15:04
E ma znate sta ajde da to ne bude takmicenje ajde da to bude neka vrsta skole gde svako radi istu temu mesec dana i zajedno se podpomazemo delimo znanje i iskustvo , Naj rad posle toga biraju moderatori i onaj ciji je rad naj. dobija majcu sk-a.

Nemojte da se smejete ideja je dobra

Naprimer, sada dogovorimo se da sledeci mesec radimo spoljasnost kuce ili enterijer nesto prosto za pocetak (pod prostim podrazumevam nesto sto se moze objasniti pocetnicima a ne naprimer kako se modeluju usi:) )

kinteC
25.10.2006, 16:02
Ma dajte...ovo su gluposti. Niko nikoga ne sprecava da modeluje sta hoce i kako hoce. Ko hoce, neka modeluje. Konkretno, kao sto bobi rece, neka neko od vas pocetnika izmodeluje srekov prskul i da uradi texturu, dobija i od mene gajbu piva, i jos ima da mu nabavim majcu sk-a.

GOKSIMASTER
25.10.2006, 16:27
Ako neko od novajlija izmodeluje celog sreka sa odelom i napravi do jaja textur ima da mu popusim ku...

Lucic Nemanja
25.10.2006, 16:32
Dobro sve je to OK,ali da se mi vratimo na temu.Evo i mog prvog modela coveka.Tut je govorio da je cilj low polygon modeling,ali ja sam na kraju ipak tresnu mesh smooth.Sta mislite?

GOKSIMASTER
25.10.2006, 17:02
Uh uplasi se da je Srek ,

Pa sada, vrati se ti lepo na low poly i prostudiraj kako se dodavanjem linija extrude i dr. stvarima menja mesh kada ga smothujes. Znaci probaj da u low poly modu dodajes detalje za ruke noge odecu misice kacigu. Pprobaj da dodas sto vise detalja mozes , ja ti preporucujem da radis sa subdivison povrsinam, neznam kakve su umaxu ali cenim da su slicne ko u mayi.
Model ti ima osnovni oblikl ali nigde nema detalja a detalji se prvo dodaju na low poly modelu ili radis sa subdivison povrsinama

I popravi tu majcu izgleda nikako napravi posebno povrsinu za ruke i za majcu i lepo uradi rukave i naravno dodaj laktove

Psychon@ut
25.10.2006, 17:25
U šta je ovo? Padoše 3 strane od juče?!Žestoki spam...

A što se tiče anatomije...upišite medicinsku školu(kao ja)/fakultet i to će vam predstavljati sitnicu.:)

GOKSIMASTER
25.10.2006, 17:45
:rofl: :rofl: :rofl: http://www.simplymaya.com/movie_pages/tutorial.mhtml?tut_id=138:rofl: :rofl: :rofl:

GOKSIMASTER
25.10.2006, 17:49
A što se tiče anatomije...upišite medicinsku školu(kao ja)/fakultet i to će vam predstavljati sitnicu.:)

E sad cu da se cimam da zavrsim medicinsku skou i fakultet da bi radio humane chararcter modeling:boodala:
Po cemu ti to tacno pomaze sem kod misica , mislim sve sto trebas da uradis jeste da izucis sliku coveka, njegovih misica kostura i radit ces fenomenalno

Stevvan
25.10.2006, 18:41
Dodaj na to i josh jednu gajbu piva od mene.

Ne samo da si bezobrazan - Nego josh i posle kritika koje si primio nisi svestan svoga neznanja.
Prva stvar koje svi treba da budemo svesni je koliko neznamo. To precenjivanje( u tvom sluchaju vrlo drasticno) ne vodi nikuda.

Izvini a gde sam ja to precenio sebe ili nekog drugog. Ja sam svestan koliko znam (tacnije koliko neznam). Vec sam lepo rekao hajde da to uradimo ko nece nemora ko misli da ima pametniju ideju neka predlozi. Ako ti neces nemoras niko te netera ako neko hoce nek se javi.

Stevvan
25.10.2006, 18:44
Dobro sve je to OK,ali da se mi vratimo na temu.Evo i mog prvog modela coveka.Tut je govorio da je cilj low polygon modeling,ali ja sam na kraju ipak tresnu mesh smooth.Sta mislite?
Ruke su mu nekako kratke, majica mu je kao sto si vec cuo losa. Ruke treba detaljnije uraditi u predelu lakata. Ajd skini masku da vidimo sta se krije ispod:to_care:

uros@3D
25.10.2006, 20:54
E covece nemoj da ***** radi tu scenu cekamo update. Dokle si stigao,
Nemj da ti padne na pamet da odustanes:dedica:

Izvinjavam se "profesore" što nisam radio, ali imam ja i druga posla, tako da nemoj da se nadaš da će taj update biti uskoro jer me je prošla inspiracija... kad dodje ponovo - nastavljam sa radom, moram bre da smuckam malo bolji shader za nož, krv sam popravio sa onim tvojim texturama (koje su uzgred extra!) i možda izmodelujem i sveću pa onda moram da menjam osvetljenje...

NEĆU odustati, samo kažem da će mi trebati malo vremena, nisam se mučio 2 dana da bih odustao, ništa ne brini :)

GOKSIMASTER
25.10.2006, 21:04
Pogledaj neki japanski masakr i doci ce ona.
Ali nemoj da odustajes mozes da modifikujes scenu ali nemoj da odustajes:dedica:

bobi
26.10.2006, 10:07
NEĆU odustati, samo kažem da će mi trebati malo vremena, nisam se mučio 2 dana da bih odustao, ništa ne brini :)
E pa kad je tako, vreme je da krenemo sa konstruktivnim kritikama.

Kao prvo ja bih noz zamenio.
Predlazem ti da ovaj ispod koristis kao referencu (mozes doduse malko da mu povecas ostricu)
http://www.deepseeinc.com/images/products/jack_knife_w-sheath.jpg
Sto se tice shadera za metal, vrlo ti je bitno da nadjes sto pogodniju sliku refleksije (nesto poput cuvene lakerem slike unutar maxovih mapa refleksije).
Za Bump mozes da upalis photoshop, ucitas tu sliku refleksije, i onda mu das jaki wind koji ide i horizontalno i vertikalno, (naravno slika treba da bude crno bela). Na taj nacin, taj metal ti nece kristalno cisto reflektovati okruzenje, vec bas sa onim linijama koje karakterisu brushed metal.

I za kraj, propbaj jos malo onu krpu da izguzvas, jednostavno da se ne vidi ni jedna prava linija, ili cak da je iscepkas po nekim krajevima.

To bi bilo to za pocetak, na brzinu, posto zurim.

GOKSIMASTER
26.10.2006, 14:37
E sad mislio sam da noz treba da bude neka verzija japansko nindza oruzije
slazem se da se treba doraditi ostrica i drska (naj bi bilo da utisnes neki simboil zmaja ili slicno u metal kao ukras ili slicno .

Taj noz koji si ti postavio Bobi je neka moderna verzija USA vojnog noza
Ne kazem da je glup, noz je jako dobar ali nije za ovu scenu:)

bobi
26.10.2006, 15:03
Pa jel' vidis da je na nozu neko japansko ime? :)

Ako vec ide tom logikom, onda bolje i da ne postavlja nikakve nozeve, nego onaj trozubac sto Rafaelo nosi u nindza kornjacama.:cool:
I da ubaci neku katanu pod obavezno.

Psychon@ut
26.10.2006, 18:03
E sad cu da se cimam da zavrsim medicinsku skou i fakultet da bi radio humane chararcter modeling
Po cemu ti to tacno pomaze sem kod misica , mislim sve sto trebas da uradis jeste da izucis sliku coveka, njegovih misica kostura i radit ces fenomenalno
Pa ti stvarno ne možeš prepoznati prijateljsku šalu?Pa eto ja mislim da će meni pomoći i da ću biti neki ultra,mega,giga poštovan lik u pixar-u.:cool:

Taj noz koji si ti postavio Bobi je neka moderna verzija USA vojnog noza
Ne kazem da je glup, noz je jako dobar ali nije za ovu scenu:)
Pa da, wenoka američki vojni nož...

uros@3D
26.10.2006, 19:21
OK, nož je dobar samo više vuče na one američke ali je dobar, može se odraditi što se tiče shadera našao sam brushed metal, kome sam sinoć uspeo nekako da skupim (tile) one linije po njemu sada izgleda ok.

Lucic Nemanja
26.10.2006, 20:00
Evo update.Sta mislite?

kinteC
26.10.2006, 20:03
A sta si mu uradio, osim sto si mu dodao njusku? Sada lici na psa.... :kreza: I jel umes da postavis kameru, a da ne odseces neki deo scene? Recimo, ovde si lepo coveku-psu odsekao nogu....ili sta je vec lol

Lucic Nemanja
26.10.2006, 20:12
A sta si mu uradio, osim sto si mu dodao njusku? Sada lici na psa.... :kreza: I jel umes da postavis kameru, a da ne odseces neki deo scene? Recimo, ovde si lepo coveku-psu odsekao nogu....ili sta je vec lol
Povecao ruke,malo ih popravio i pobosljao rukave.Pogledaj malo.A ta njuska bi "trebalo da pretstavlja" onaj nastavak za maskama za kiseonik.

GOKSIMASTER
26.10.2006, 20:13
wtf, koliko ja mogu da vidim dodao mu jenjusku i stavio rukave koji su uzgred veoma losi kao prvo moraju da budu mnogo duzi a kao drugo moraju da imaju bolje definisan oblik i kao trece rubovi e moraju saviti da li moram da te podsecam da oni trebaju da budu izrazajni i debeli

Stevvan
26.10.2006, 20:40
Zar ti nije najjednostavnije da rukave uradis komandom 'Extude' (sigurno postoji takva komanda u maxsu (koristim blender pa sad neznam za max))
Jos Popravi ruke moze to bolje. Aj ako si hteo vec masku mogo si malo bolje da uradis. Bilo bi mozda zanimljivije da si deo oko usta i nosa odstranio posto njih nije tesko izmodelovati (znas ono kao kod robocap-a). Dao si mi ideju mozda napravim uskoro nekog space warora.

GOKSIMASTER
26.10.2006, 20:52
Zar ti nije najjednostavnije da rukave uradis komandom 'Extude' (sigurno postoji takva komanda u maxsu (koristim blender pa sad neznam za max))

JAaooo boze dragi,:boodala: eh kada se nadje neko tako pametan da nas sve zaglupi.
Komanda extrude face or edge ili bilo sta drugo postoji u svakom programu koji poly modeling shvata ozbiljnije .(ne postoji u auto cadu2005 ali nema veze)
Komanda extrude je alfa i omega poly modelinga ajde objasni nam molim te kako je on mogao da modeluje rukav a da ne koristi extrude, pa mu ti to sada
predlazes.
Stvarno mi nije jasno kako nesonjacc nije vec odreagovao , mozda sam ja video prvi

bobi
26.10.2006, 21:07
ajde objasni nam molim te kako je on mogao da modeluje rukav a da ne koristi extrude...
Pa recimo da klonira telo, pobrise stopala, sake i sve ostale suvisne delove pa novi objekat (odelo) malko poveca po skali... i eto, ne mora sa extrude :)
Bas sam takav princip video u jednom tutorialu.

GOKSIMASTER
26.10.2006, 21:25
MA mogao bi da radi paint efect drvo pa kada napravi do jaja granu da pretvori u poligone obrise sve sem grane zakaci za telo i podesi izgled:kreza:

bobi
26.10.2006, 21:59
MA mogao bi da radi paint efect drvo pa kada napravi do jaja granu da pretvori u poligone obrise sve sem grane zakaci za telo i podesi izgled:kreza:
Ne, ozbiljno ti kazem da ima tut u kome se radi tako. :)
Cekaj...
...evo (http://67.15.36.49/team/Tutorials/woody_tut/woody01.asp)

Stevvan
26.10.2006, 22:16
Ja ne bih rekao bas da je koprao telo posto po objektu predpostavljam da ga ni nema (napravio majicu i u nju je ugurao ruke).
@ GOKSIMASTER: predpostavio sam da ima ta komanda ali *ebiga otkud sam znao kad ne koristim max:a_whistli

Stevvan
26.10.2006, 22:23
Aj sad pogledajte ovu sliku. Slem nije gotov Cisto da se vidi kako ce to otprilike da izgleda

bobi
26.10.2006, 22:24
Ja ne bih rekao bas da je koprao telo posto po objektu predpostavljam da ga ni nema (napravio majicu i u nju je ugurao ruke).

Pa niko nije ni rekao da je Nemanja kopirao telo. Vidi se da je sve jedan mesh.
A ovaj... kahm... sto ne predjes na max ili mayu (pre ili kasnije ces to morati da uradis? :opanachke

bobi
26.10.2006, 22:29
Aj sad pogledajte ovu sliku. Slem nije gotov Cisto da se vidi kako ce to otprilike da izgleda
Pa mnogo toga tu ne stima. Kao prvo, ne vidi se da li je zenski ili muski karakter. Ako predpostavimo da je muski, moras da mu popravis i predebele usne i obraze (onde gde bi trebala da bude ivica brade izgleda kao da je oteceno) i nos mi je sumnjiv, mada je on najbolje izveden, za oci nemam zamerke... :dzavo:

Nego daj ti lepo wire pogled, da vidimo kako si uradio mrezu.

GOKSIMASTER
26.10.2006, 22:41
Dobro i moras da dodas neke crte lica ovako izgleda ko blago modifikovano jaje znaci obrazi lobanja kosti vilica........
Ozbiljno jeste da je blender kao nov pa ga neki hvale neki ne ali slusaj probao sam ga i u poredjenju sa mayom izgleda ko fica pored meclaren f1

GOKSIMASTER
26.10.2006, 22:44
Ne, ozbiljno ti kazem da ima tut u kome se radi tako. :)
Cekaj...
...evo (http://67.15.36.49/team/Tutorials/woody_tut/woody01.asp)

cccc, bobi sta ti gledas

Psychon@ut
26.10.2006, 22:48
Pa dobro,to je njegov izbor,stevvan želi da koristi free software i da podrži open source zajednicu,i ja to poštujem.

Nije blender za podcjenjivanje,pogotovo kad se pogleda elephants dream.:) I ja sam prve korake napravio u blenderu , ali sam odustao kasnije i prešao na max.

Samo naprijed stevane:)

Stevvan
26.10.2006, 22:50
Aj pokusacu da popravim to sto ste rekli samo bobi ako moze malo jaasnije koji deo brade tacno nevalja? A sto se blendera tice bacite pogled na ovaj sajt http://www.blender.org/cms/Gallery.55.0.html. Ucio bih ja max najradije ali nemam gde da nabavim:( Ovi pirati blizu mene neznaju ni sta je to:n-cc2: :nov_explo )

GOKSIMASTER
26.10.2006, 23:26
Pa neznam sta je bobi rekao ali da ti ja kazem rekonstruisi celu bradu i sada napravi je da izgleda kao brada

madhatterYU
26.10.2006, 23:59
kako razlikovati muske i zenske crte lica:

http://www.virtualffs.co.uk/male.female%20facial%20differences.htm

3dM@niak
27.10.2006, 0:13
evo nozic :D
samo model sam radio, texture i svetlo sam nabacio samo da lici, al eto cisto malo da vezbam modeling :)
Malo sam mu naknadno smanjio zakrivljenje drske i vise zajkrivio ovu liniju gore na secivu, ovako mi je malo zanimljiviji... :)

http://img230.imageshack.us/img230/9333/nozicsp5.jpg
http://www.deepseeinc.com/images/products/jack_knife_w-sheath.jpg

Lucic Nemanja
27.10.2006, 0:28
Znas kako ces najbolje omoguciti da drugi prepoznaju dali je musko ili zensko?Ako je musko dodaj brkove ili bradu:D .valjda se neradi o bradatoj i brkatoj zeni:kreza: :dedica:

3dM@niak
27.10.2006, 0:31
to moze da dovede do jezive spodobe ako na zensku facu nakacis bradu i brkove.. :D mislim, moras i bez brkova da definises lice... zamisli bilo koju zenu koju znash sa brkovima :D Ne bi licila na mushko, nego na... ma wicked sick :D tako da... ucite anatomiju i posmatrajte lica :) :D

Lucic Nemanja
27.10.2006, 0:42
to moze da dovede do jezive spodobe ako na zensku facu nakacis bradu i brkove.. :D mislim, moras i bez brkova da definises lice... zamisli bilo koju zenu koju znash sa brkovima :D Ne bi licila na mushko, nego na... ma wicked sick :D tako da... ucite anatomiju i posmatrajte lica :) :D
E majkemi si lik:rofl: .Imaces jdnu repuatiju od mene cim mi bude pisalo da mogu da ti je dam.

3dM@niak
27.10.2006, 0:54
:D hehhe :D (znam da je spam poruka ova, al moram da odgovorim coveku :) )

kinteC
27.10.2006, 1:21
sto se tice izgleda coveka, eo ovo pa gledajte.
http://www.the-blueprints.com/index.php?blueprints/humans/
Bitno je znati anatomiju, zato bi bilo lepo da prvo naucite da modelujete lobanju. Idite na taj sajt, potrazite opciju search i ukucajte skull. Pa vezbajte

Stevvan
27.10.2006, 14:18
Pa neznam sta je bobi rekao ali da ti ja kazem rekonstruisi celu bradu i sada napravi je da izgleda kao brada
Neznam jeste li primetili ali taj donji deo je kao stitnik za bradu

GOKSIMASTER
27.10.2006, 14:55
MA nema veze sta je popravi facu.
Slusaj uzmi slike spreda i sa strane nekoga mozes i sebe namesti ih kao reference i napravi u dlaku istu oblik glave , ako hoces to da uradis moras da pogodis odredjene linije koje koje karakterisu svaku glavu koju modelujes. Znaci nos brada vilica celo itd. Znaci uzmi neke slike kao reference i kreni da modelujes pravu ljusku glavu

bobi
27.10.2006, 16:41
Slusaj uzmi slike spreda i sa strane nekoga mozes i sebe namesti ih kao reference i napravi u dlaku istu oblik glave , ako hoces to da uradis moras da pogodis odredjene linije koje koje karakterisu svaku glavu koju modelujes. Znaci nos brada vilica celo itd. Znaci uzmi neke slike kao reference i kreni da modelujes pravu ljusku glavu
E upravo to.
Stevane, glava ti izgleda ko da si je iz lopte izvajao, i kao da se nisi vodio nikakvim referencama, a to se tako ne radi. Samo ljudi koji su bas dugo modelovali glave, mogu da uzmu i bez referenci urade nesto dobro.
Znaci, referenca iz profila, referenca spreda, poligom po poligon, nauci sta su edge loopovi i zbog cega su bitni... uradi jedno 50 glava i 51 ce da lici na nesto.

GOKSIMASTER
27.10.2006, 19:04
E upravo to.
uradi jedno 50 glava i 51 ce da lici na nesto.
:D vidimo se za godinu dana:odoK:

Stevvan
27.10.2006, 19:06
Problem je sto neznam kako se u blenderu koriste reference:boodala: :a_whistli Ali potrazicu neke tutoriale za to.

Stevvan
27.10.2006, 19:39
Evo naso sam(al sam brz:D ). Pa neznam ljudi ovaj nacin me ne privlaci bas mnogo :( . Problem mi pretstavlja to sto nemam skener niti tablu za crtanje. Znate li vi gde mogu (ako postoje ) vec gotove skice pa da ubacim da se necimam bezveze. Meni je ipak zanimljivi ovaj naciin na koji sam do sad radio to mi nekako dodje kao vajanje:icon_scra Ali ako vi mislite da je ovako bolje pokusacu...

GOKSIMASTER
27.10.2006, 20:00
Boze pa uzmi fotoaparat slikaj caleta ili kevu ili cek sta ce ti skener pa niko ti nije rekao da sam crtas glavu kao referencu pa onda bi smo se videli za 2 godine:D , nadji na netu neke digitalne slike i ubaci njih. Za**** kamere samo ubaci 2 plane porvsine podesi im velicinu da odgovara rezoluciji slike i nemesti im texturu predji na rezim u kome se vide texture i to je to.

kinteC
27.10.2006, 20:55
E ne verujem! :mad: Pa zasto sam stavio ovaj link?!
http://www.the-blueprints.com/index.php?blueprints/humans/
pa tu imas sve slike, slike ljudskog tela, aviona, kamiona...sta god hoces
inace, i da imas tablu za crtanje, pa da nacrtas telo u proporciji, ima odmah da se `besim

GOKSIMASTER
27.10.2006, 21:00
E link ti je super gledao sam ga i odlucijo da cu da radim ovohttp://www.the-blueprints.com/modules/bpview/bpview.php?nr=2643 za jednog ortaka koji me molio da mu pravim model jer je fan ali je imao blueprints
320 / 240 piksela

3dM@niak
28.10.2006, 0:53
evo da gvirnete sta sam pravio :)
http://img56.imageshack.us/img56/6149/hummerfinalux0.jpg
po narudzbini, 25.000 trouglova, samo diffuse mapa za texture...
texture su u lejerima i lejerima, OGORMNE su, sredio sam ih i spakovao, ali su zive, sa svim lejerima imale preko 300 Mb :) nije lose, a? :D

kish
28.10.2006, 3:23
Brate, moj si fan! Samo nemoj da podbacis...

bobi
28.10.2006, 7:45
Brate, moj si fan!
Mislis, ti si njegov fan? :)

3dM@niak
28.10.2006, 10:48
kish, daces mi autogram :D :D shalim se, hvala :)

GOKSIMASTER
28.10.2006, 14:13
woouuu , navisemi se svidjaju vrata super teksture , malo mi nije dobra textura na gumam ali plasim se da pomislim sta sec raditi sa dx10 :D

3dM@niak
28.10.2006, 14:38
naravno, iam nazovi-opravdanje za gume :D (i ceo prednji deo)
kada sam poceo kamion nisam znao maltene uopste unwrap, i nikada ranije nisam radio texture u fotoshopu... :) tako da sam poceo bash od guma koje sam farbao neverovatnim tehnikama (zbrush, paint, fotosop, lenjir i tako dalje ... :D )
a zadnje delove sam farbao laganica, i oni su mnogo bolji :) tako da eto, jasno se vidi napredak :D

Lucic Nemanja
28.10.2006, 15:36
Odlicno izmodelovano i mapirano:tapsh: .
Kad ocekujemo animaciju?:)

madhatterYU
28.10.2006, 15:52
evo da gvirnete sta sam pravio :)
http://img56.imageshack.us/img56/6149/hummerfinalux0.jpg
po narudzbini, 25.000 trouglova, samo diffuse mapa za texture...
texture su u lejerima i lejerima, OGORMNE su, sredio sam ih i spakovao, ali su zive, sa svim lejerima imale preko 300 Mb :) nije lose, a? :D

Moram da te kritikujem samo jednu stvar, mnogo poligoncica - mozes normasl mapama to da sredis da iznosi bar 10 puta manji broj, ostalo je super; posteno nema mocnije stvari od layera, kolko su me zbunjivali pre jedno 3 godine, dan danas se pitam koj moj sam se zezao sa picture publisherom kad ovo odradjuje mnoogo brze i lepse stvari

kish
28.10.2006, 16:26
Mislis, ti si njegov fan? :)
Ma znate, na sta mislim: "Ti si moj idol"... Inace poruku sam postavio u pola 4 ujutru posle xx flasa piva pa sam mozda bio malo pogubljen :boodala:

GOKSIMASTER
28.10.2006, 18:38
Moram da te kritikujem samo jednu stvar, mnogo poligoncica
MAaa koga briga , sada moze da ga ulubi ko da je prosao 3 svetska rata:D

madhatterYU
28.10.2006, 18:55
..sto i ne bi bila losa ideja, malo iskrivljena hauba, alpha razbijeno staklo, izbusena guma:) ...

3dM@niak
28.10.2006, 19:16
@MadhatterYU - pa pazi, meni je trazeno do 30.000 poligona... nisam ja birao :)
@Kish - malo sam mlad da ti budem idol :D
@Goksimaster - :D

bobi
28.10.2006, 19:40
@MadhatterYU - pa pazi, meni je trazeno do 30.000 poligona... nisam ja birao :)
@Kish - malo sam mlad da ti budem idol :D
@Goksimaster - :D
Pomislih 30.000 evra su ti dali da ono izmodelujes. :D

Elem, cestitke i sa moje strane na dobro uradjenom dzipu. :tapsh:
Kad cete Madhater i ti da uradite jedan dobar i opsiran tutorial oko unwrapovanja? On za organske, a ti za neorganske stvari (ili kako vec hocete)?

Lucic Nemanja
28.10.2006, 23:02
Znaci ocekujemo animaciju:D

GOKSIMASTER
28.10.2006, 23:18
Kakva animacija covece ovo je za igru

madhatterYU
28.10.2006, 23:41
Pomislih 30.000 evra su ti dali da ono izmodelujes. :D

Elem, cestitke i sa moje strane na dobro uradjenom dzipu. :tapsh:
Kad cete Madhater i ti da uradite jedan dobar i opsiran tutorial oko unwrapovanja? On za organske, a ti za neorganske stvari (ili kako vec hocete)?

Mozda bi i mogao da uradim jednom, videcu, nesto me u poslednje vreme samo teraju zgrade i delove zgrada da pravim, kad budem neku zivuljku poceo mogu paralelno nesto da uradim.

Psychon@ut
29.10.2006, 12:40
3dmaniak je već napravio neki tut za unwrapovanje sečiva(na dz),ali meni je najslabija tačka unwrapovanje(nikako to da savladam kako treba),pa bi takvi tutovi dobro došli.

bobi
29.10.2006, 22:54
I meni je najslabija tacka unwrapovanje, tako da sa nestrpljenjem ocekujem tutoriale :) )
(ako ih uopste bude bilo :paranoia: )

GOKSIMASTER
29.10.2006, 23:02
Cekaj malo unwrapovanje znaci pravljenje razvijanje uv mape

bobi
29.10.2006, 23:04
Cekaj malo unwrapovanje znaci pravljenje razvijanje uv mape
Upravo to...

GOKSIMASTER
29.10.2006, 23:05
jos malo vremena sa vama , jos cu max da naucim:D

Lucic Nemanja
29.10.2006, 23:20
Odlicno.Malo i ja da naucim nesto novo:)

GOKSIMASTER
29.10.2006, 23:55
Jaaaooo ubi me ovo osvetlenje , mislim da cu senke da slikam u ps-u direktno na texture

http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/novo.jpg

madhatterYU
30.10.2006, 14:34
najpametnije, a i brze ces da odradis nego da sve radis samo u 3D-u, cak bi mogao i neke odsjaje da uradis (prozori brodova, sem ako nije neki monolitno-difuzni materijal:) )

bobi
30.10.2006, 16:42
Moj novi spaceship (i okruzenje je u max-u uradjeno proceduralima)
http://img104.imageshack.us/img104/7636/novoavioncefj7.jpg
bez DOF-a
http://img89.imageshack.us/img89/3043/novoavioncebezdofaix6.jpg

Lucic Nemanja
30.10.2006, 20:00
Sve je super samo ti zvezde nekako ne stimaju.Vise lice na sneg nego za zvezde.:)

kish
30.10.2006, 20:40
Da, moglo bi ih biti malo manje. Osim toga cela scena mi izgleda previse sareno. Sto se tice modela, sasvim je OK.

GOKSIMASTER
30.10.2006, 21:42
Zvezde necu da komentarisem , sunce moze da prodje ali da bljesak u sredini bude mnogo jaci(mislim da bi plavo bela bila dobra) , brod je dosta nezgrapan i nije mi bas po ukusu ali ok i stavi mu neke ozbiljne teksture poboljsaces izgled scene 80 posto, neka prljava tekstura ko da je stari teretni brod:)

Nisam verovao da cu ti ikada kritikovato osvetlenje ali valjda nisi imao vremena ,
Ono sto grese svi cg animatori i drugi likovi koji su radili svemirske scene naprimer za zvezdane staze je sto im drugi deo brod koji nije okrenut zvezdama svetao a nije jako taman kako bi bilo u realnosti znaci zatamni taj deo broda i dodaj high light na gornjem delu broda , mozda bi mogao da stavis neku pravu sliku zvezdanog neba

3dM@niak
30.10.2006, 21:54
za zvezde su ti vec rekli, a meni se sam dizajn broda ne svidja...:paranoia: jel te zanimaju samo kometnari za 3d realizaciju, ili i za dizajn? da znam sha da ti pricam :)

GOKSIMASTER
30.10.2006, 22:20
Evo jedna animacija koju sam radio pre ( pa vise se ni sam ne secam koliko je davno bilo) u svakom slucaj dok sam bas bio pocetnik

http://s40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/?action=view&current=kometaunistenja.flv

kinteC
30.10.2006, 22:59
Bobi, mozes ti to mnogo bolje...Prvo, kompozicija...Sto odsece krilo? hm...krilo, ili sta vec. Taj brod i ne lici previse na neko vozilo...I fale detalji......dakle, upotrebi mastu. Od ostalih stvari, ne dopada mi se sto ima previse detalja u pozadini. Ako je brod glavna stvar na sceni, ostali sporedni objekti treba da istaknu glavni. Konkretno, na tvojoj sceni one silne zvedice su progutale brod...A i te zvezdice....ko neki cirkoni:D bobi, fenseru :a_whistli Eto par kritika, mozda jeste malo ostrije, ali te stvari nisu vezane za modelovanje, vec su vise neke stvari vezano uopste za dizajn...
bobi, pivo + 3dsmax, ne ide to...:D (probao sam:paranoia: )

bobi
31.10.2006, 9:11
E pa ljudi, hvala vam na konstruktivnim kritikama...
Da pojasnim... Ovo sam postavio kao svojevrsni test render na threedy forumu (tema "post your simple renderings (a mogli bi i mi slicnu da otvorimo ovde ili na Dizajn zoni)). E sad posto sam hteo da cujem i vase misljenje postavio sam je ovde.
Inace juce prepodne sam u dokonim trenucima na poslu upalio max i pokusao da izvedem svemirsko okruzenje samo proceduralima, a da izgleda sto manje uniformno, tacnije da bude raznih nebula, varijacija zvezdanih jata, rupa, crnila i cega sve ne.
Na zalost sudeci po kritikama, nisam uspeo. :(
Sad, da ne bih postavljao scenu samo praznog svemira, ubacio sam i ovaj moj brod da bih ujedno cuo kritike i za njega.
Cak sta vise, voleo bih da cujem sto vise komentara za dizajn broda, jer je to jedan od prvih brodova koji sam radio bez ikakve reference sa neta, vec sam samo upalio max i krenuo od kocke da modelujem. Fuck the svemir za sada, napravicu drugi.
Brod jos nije zavrsen, jer treba da mu postavim oruzije i jos mnogo detalja. Krilima broda uopste nisam zadovoljan. Imate li neki predlog?
Takodje, imate li neki predlog kako da ga teksturisem, posto ja uopste nemam nikakvu ideju, a treba mi hitno za jednu animaciju (uskoro cu i nju da postujem ovde)?

@Nemanja
Ma, eto vidish... Ne samo zvezde, vec cu ceo svemir da radim iz pocetka, doduse ovaj brod nece biti u njemu, posto sam njega ubacio u "zemaljsku" animaciju.

@Kish
Pa i jeste vrlo sarena scena. :) Tesim se time, da bar mogu da radim spotove za narodnjake :)

@Goksimaster
Ma daj bre, nisam ti ja nikakav majstor za svetlo (koliko puta treba to da naglasim), vec sam jos uvek u debelom procesu ucenja, cak mislim da ste vecina vas ovde dosta bolji od mene u rasveti.
Elem, ti si i u pravu, a pomalo i nisi. U pravu si kad si rekao da senke treba da budu dublje, i crnje, a one i takve jesu u sceni na zalost, samo sto sam ja glupavo pojacao refleksiju na brodu, tako da to nije boja broda, vec refleksija okruzenja i jedne srebrnaste slike. Inace imam samo jedno direktno ogromno svetlo koje pici ka brodu i baca senke i jedno vrlo slabasno sa suprotne strane. Kada bih mu stavio gray materijal, bilo bi ti puno jasnije kakvo je osvetljenje.
Nisi mozda u pravu za kontrast koji pominjes. Istina je da treba da postoji svetlo, sunce gde je brod najjace osvetljen i da ima neki kontrast, ali sta je sa onih bilion drugih sitnijih zvezdica, koje iako manje, ipak daju difuzno svetlo sceni. A sta ako ima i drugog i treceg sunca? Mislim, ne mora da sam u pravu, samo na glas razmisljam.
Opet i sa trece strane, sto rece neko u jednom tutorialu, ako tezimo da napravimo realisticni svemir, trebamo samo da sljusnemo crnu boju, i dobili smo ga. :) Ipak ja tezim ka malko artisticnijem svemiru.

bobi
31.10.2006, 9:11
@3DManijak
Druze, trebaju mi najvise kritike za bas dizajn broda i predlozi kako da ga teksturisem. Doduse, ako si bas kriticki raspolozen, udri i na zvezde, necu da se ljutim :)

@Goksimaster
Ej ono je fantasticna ideja. Onaj prvi razorni bljesak mi se mnogo svideo, pa kako kamera prolazi kroz izmaglicu tog bljeska. Daj, vrati se tom radu i uradi onu zadnju eksploziju bolje, i imas od mene reputaciju i pivce :)

@Kintec
Eh... moj cetnice. Na vecini stvari sam vec odgovorio, pa da se ne ponavljam. Jako cenim tvoj sud oko dizajna, pa bih voleo da mi predlozis, kako prokleta krila da izvedem bolje na brodu i kako da ga teksturisem. Svemir cu da menjam.
Pivo i max? hahaha :)
E pa vidis da idu... jer sam sebi dao zabranu da ne pijem mesec dana (vec dvadeset dana, 16 sati, i 15-tak minuta, nisam stavio kap alkohola u sebe :) ).

Lucic Nemanja
31.10.2006, 9:32
Krila bi mogao da uradis tako sto ce biti prava i slupljati se,a iz njih viriti par mlaznjaka:) .Jel donra ideja?

Lucic Nemanja
31.10.2006, 9:40
Evo jedan moj rad radjen na osnovu onog tutorijala sto je postavio GOKSIMASTER za planine:) .Sta mislite?

GOKSIMASTER
31.10.2006, 11:22
KAd sam ja postavio neki tut za planine :icon_scra nesecam se , u svakom slucaju nebo ti izgleda okrenuto za devedeste stepeni , vidim da si samo stavio plane povrsinu i na n ju naepio nebo alil ne treba to tako , treba ti slika nekoga pejzaza gde se lepo vidi nebo kako ide u daljiu i nestaje u horizontu pa ti lepo tu sliku stavi da bi dobio 3d izgleda , promeni boju u neku boju kamena stavi neki p dobra procedular , smanji specular(ako se tao kaze kod vas misim na odsjaj) i stavi neko sunce :D . za sada dobro izgleda.

E Bobi jeste da ima milion zvezda ali da li dobijes fine difuzne senke u 2 ujutro bez mesecine.
POgledaj ovde mozda ti se nesto svidi http://www.the-blueprints.com/index.php?blueprints/startrek/
ja cu raditi ovaj cim budem imalo slobodnog vremena http://www.the-blueprints.com/modules/bpview/bpview.php?nr=2643
-

Lucic Nemanja
31.10.2006, 12:01
Jao nisi ti nego onaj Psychot@ut:) .Hvala na komemtarima:) :)

Lucic Nemanja
31.10.2006, 12:02
Sta je procedural?:confused:

Lucic Nemanja
31.10.2006, 12:36
Evo malo bolja vrezija:)

bobi
31.10.2006, 13:03
Koji ti deo tutoriala nije jasan? Gde si zapeo?

Lucic Nemanja
31.10.2006, 13:10
Koji ti deo tutoriala nije jasan? Gde si zapeo?
Jel se meni obracas?Kakv deo tutorijala sta bre govoris?

bobi
31.10.2006, 13:14
Jel se meni obracas?Kakv deo tutorijala sta bre govoris?
Tebi.
Zato sto treba da dobijes ovakvu sliku....
http://www.freespacefilms.com/tut_t_00.jpg

...a ovo sto si ti napravio za sada, ne lici puno na to.
Pa te zato pitam, koji ti deo nije jasan u tutorialu, da ti objasnim, pa da nastavis dalje.

GOKSIMASTER
31.10.2006, 13:40
:eek: :eek: :love:

bez komentara

madhatterYU
31.10.2006, 15:35
slicnost je...uocljiva:rolleyes: ..

Nego ne znam kojim tehnikama se koriste, ali fali tu lucicu nekoliko textura, svetlo i po nesto.

3dM@niak
31.10.2006, 16:27
hhahahahhhhahahahaha :D ovo poredjenje mi je ulepsalo dan :D

3dM@niak
31.10.2006, 16:48
e pa bobi, sad cu ti pricam sta mi fali na tom brodu, mada nisam bash strucnjak pa ce zvuci sve malko kretenasto :D

1.

prvo sto mi pada u oci je oblik broda, pre svega mislim na polozaj i oblik krila.
krila u svemiru nemaju svrhe jer nema pritiska :) nema potreba za aerodinamikom jer nema vazduha.
tako da ako je brod SAMO u svemiru - krila mu ne trebaju :)
ako brod nekada ulazi u atomsferu, onda je prica druga, ali opet fali aerodinamika - sa onakvim vrhom nema A od aerodinamika, a ovakva krila bi se odlomila jer su dugacka i lose ucvrscena, kao poluge :)

jos jedino opravdanje bi bilo da ovo i nisu krila, vec da se na tome pozadi nalaze pogoni (mada je mlaz iz pogona koliko vidim u centru, al ajd kao, ima neka "polja" koja teraju brod) medjutim, ni ovo ne bi imalo smisla, jer bi se (opet zbog poluge) ova tvoja krila odlomila, ako im na krajeve stavish motore :D

2.

Brod deluje nekako cudno, jer i ima, i nem segmente. Evo sta mislim.
Ako se pravi brod iz gomile malih segmenata (tipa kutija 1, pa most, pa kutija dva, pa na njoj mali topici, pa bla bla bla) onda deluje kao mozaik, i fino deluje.
Ako se pravi kao battle fortress, onda se uradi bez velikih suzenja i prosirenja, sa skoljkastim oklopima. A tvoj je pozadi... neam druge reci nego Debeo, onako se shiri kao da je bash to, debeo... onda se stepenasto suzava, pa ide ravno, pa se proshiri... krajnje nezogan i ruznjikav oblik, i nema nikakvog razloga da bude takav :)

pa, to bi u osnovi bilo to, ja nisam dizajner profi, neko drugi ovo sve sto sam rekao moze verovatno bolje da argumentuje, ali kolko mi se cini, sve sto sam rekao ima nekog osnova :)

pozdrav :)

bobi
31.10.2006, 18:30
Hvala Manijace... :) kad imam vremena pogledacu malo bolje tvoj post, posto mi sad dosao neki posao.

Evo sad sam cackao malo fog u raytrace mat-u i evo sta sam dobio. (scanline, podrazumeva se :) )

Psychon@ut
31.10.2006, 19:46
Jao nisi ti nego onaj Psychot@ut .Hvala na komemtarima Onaj psychot@ut?:)

I ja sam radio ovaj tut. juče na brzinu.Evo:
http://i57.photobucket.com/albums/g201/Psihonaut/smart_terraintut.jpg
U tutorijalu se ne spominje ništa za svjetla(to naravno i nije cilj tutorijala...),a i za fog,podešavanje kamere nisam siguran da sam dobro odradio.
Uglavnom rezultat je različit zbog light setup-a.Sa ovim se takođe dobija svojevrstan generator površina...

madhatterYU
31.10.2006, 20:11
Hvala Manijace... :) kad imam vremena pogledacu malo bolje tvoj post, posto mi sad dosao neki posao.

Evo sad sam cackao malo fog u raytrace mat-u i evo sta sam dobio. (scanline, podrazumeva se :) )
sto ne ubaci malo presijavanje na kitu :rofl: :rofl: :rofl:

Lucic Nemanja
31.10.2006, 20:31
Tebi.
Zato sto treba da dobijes ovakvu sliku....
http://www.freespacefilms.com/tut_t_00.jpg

...a ovo sto si ti napravio za sada, ne lici puno na to.
Pa te zato pitam, koji ti deo nije jasan u tutorialu, da ti objasnim, pa da nastavis dalje.
Pa nisam ja ni hteo da mi ispadne kao u tutorijalu.Zavrsio sam tutorijal,pa sam posle malo eksperimentisao:) .Menjao teksture,osvetljenje sam postavio,nebo u photo shopu itd.....Ustvari jedan deo mi nije jasan,tacnije dva:) .Onaj krajni kad sa zute dobije sivu boju i onaj negde na sredini kad uradi turbo smooth i bump i prikaze kako bi rendern trebao da izgleda.Meni rendern izgleda kako treba i on kaze da je sad slika dovljno detaljna da moze da se zumira.I on prikaze zumiranu zemlju i prica neke gluposti (o Star track-u valjda:icon_scra ),a meni zemlja zumirana izgleda manje detaljno nego njemu:confused: .A kad je ne zumiram isto kao njemu.
Sta nije uredu????????????

Stevvan
1.11.2006, 13:14
Kako vam se cini jabuka?

bobi
1.11.2006, 13:36
Dobra je...
Svidja mi se shader, a i lepo si joj dao oblik (samo jos da ubacis onu drsku).
Ako ce ovoliko blizu da ti bude u kadru, povecaj joj malo broj segmenata, posto se na ivici vidi manjak. Ako li ce pak daleko da bude, onda mozes i da smanjis broj segmenata.

nesonjacc
3.11.2006, 12:12
Ako ste mislili da ja radim samo Robote( lose ste mislili) evo nesto sasvim drukcije
http://img155.imageshack.us/img155/4500/helmsdeepsk3.jpg

3ds max i PS. :D

Lucic Nemanja
3.11.2006, 12:55
Veoma dobro!!!Bas mi se svidja rad.Verovatno imam takav utisak jer sam navikao na robote:D .

uros@3D
3.11.2006, 20:16
Dobro, nema šta:D Evo jedna puca od mene, ceo dan se j**avam oko gusenica pošto sam hteo dole da ih stavim ali ne ide pa ne ide:boodala: Za sad sam ga prikucao za zemlju pa nek ostane tako do daljeg!

GOKSIMASTER
3.11.2006, 20:37
ok svidja mi se samo napravi bolje teksture za one zelene rakete znaci dodaj mrlje i druge gluposti a da ti nebi izgledale sve tako isto jednostavno udji u uv texture editor ili sta vi koristite i ispomeraj uv tacke tako da se svakom objektu dodeljuje drugaciej smestena tekstura

Psychon@ut
3.11.2006, 21:51
A zašto bi trebalo da bude drugačije?Zar se oružje ne proizvodi serijski?Izgled ostaje isti,dok se mijenja serijski broj.:)

@uroš3d
Scena mi je nekako tamna.Malo je prosvijetli... :D,i dodaj malo detalja,izgleda previše simple.Kad nesonjacc vidi da koristiš default teksture iz maxa biće:n-hang:

GOKSIMASTER
3.11.2006, 22:29
E sada slusaj najlaksi nacin da napravis gusenice je da nalepis displacment mapu znaci to ti slicno kao bump osim sto stvara pravi 3d objekat a ne samo prividno izoblicenje povrsine

bobi
3.11.2006, 22:52
Evo ga ponovo moj brodic, koga toliko naruziste... :dzavo:

Elem, radi se o animaciji koju radim za drugara, jer mu treba kao za faks... zahtev je bio :" Bilo sta"
Za izradu terena mi je mnogo pomogao onaj tut o kome smo ja i Psychon@ut govorili.
Posto bi ovo trebala da bude najbitnija scena u animaciji recite mi sta mislite.

Evo ga test render (1MB), koji je rendan u pola rezolucije nego sto bi trebao da bude.
http://www.sendspace.com/file/lq3rtw

b.t.w. dajte neke zvuke lasera i eksplozija (bilo sta scifi) ako imate.

screenshots:
http://img96.imageshack.us/img96/7646/1ur2.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/4295/2nv6.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/4475/3tk4.jpg

uros@3D
3.11.2006, 23:12
Kapiram ja displace, samo što sam gusenice pravio preko line-a pa onda extrudovao pa kada sam ubacio displace otislo sve u qrac. Probaću ponovo. Što se tiče detalja, treba još da dodam kablove, mislio sam i neku kameru sa strane pa da bude fancy, za texture sam uradio blend sa fx_panels & rusty_metal što mi se čini OK, ali ako nađem nešto drugo staviću.:D
Evo skice koju sam sinoć nacrtao:

P.S. bobi ovo ti je EXTRA!

GOKSIMASTER
3.11.2006, 23:14
JAko je dobro svidja mi se samo na samom pocetku one eksplozije treba da bude bljesak bele boje

E PA AJDE MALO DA NABIJAMO KOMPLEKSE:D
SALIM SE:)

JOS NISAM UKLJUCIO PRACENJE ZRAKA ZA REFLEKSIJE KOMP NE MOZE DA IZDRZI ALI RADIM NA RESENJE.

:n_klanja: BOBI CARE HVALA NA TEKSTURAMA:)

http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/test.jpg
E AUTOMATSKI MI SMANJI SLIKU KADA UPLAUDUJEM INACE JE 1800 : 567 DA LI NEKO ZNA GDE DA JE STAVIM KORISTIM PHOTOBUCKET

GOKSIMASTER
3.11.2006, 23:24
Ako ste mislili da ja radim samo Robote( lose ste mislili) evo nesto sasvim drukcije
http://img155.imageshack.us/img155/4500/helmsdeepsk3.jpg

3ds max i PS. :D

LORD OF THE RING
I LIKE IT :)

E I BOBI PROBAJ DA SKINES SA RATOVA ZVEZDA NEKE ZVUKOVE, AKO IMAS MIKROFON ILI MP3/4 PLAYER

3dM@niak
3.11.2006, 23:42
WOW GOKSIMASTERU, SAD JE KULLLLLL :D :D
caps je nameran, mnogo mi se svidja ovo :D

Lucic Nemanja
4.11.2006, 3:44
@GOKSIMASTER Bas extra!!!!Nemam primedbi!!!
@bobi Imam ja mislim neke zvuke.Provericu pa cu uploadovati ako nadjem nesto.

Lucic Nemanja
4.11.2006, 3:51
Evo nasao sam ti jedan odlican sajt za skidanje zvucnih efekata (http://www.grsites.com/sounds/aircraft001.shtml). Ima sve sto ti treba:) .
Dobro ih iskoristi:dedica:

Lucic Nemanja
4.11.2006, 14:00
Evo jos jednog bednog avioncica:) .Malo sam se zezao i evo sta sam dobio.Nije nista narocito,a i mrzelo me je da mapiram kabinu.

GOKSIMASTER
4.11.2006, 14:49
E izgleda lepo samo probaj da te motore bolje uklopis znaci da bude smoth prelaz na avion i da se na kraju suzava i isto to kod repacini mi se da si rep i to radio odvojeno , treba da ih spojis

Lucic Nemanja
5.11.2006, 4:35
Avio nu popraviti,ali evo sad (opet)rada u vezi onog tuta za planine.Sad je dosta bolji.Ono sam ja pokisavao da napravim scenu nekih planina gde se sneg topi,ali nije uspelo:( .Jel moze neko da mi kaze kako najbolje mogu da napravim sneg (modeling(neverujem),teksture ili sta god vec treba):n_klanja: .

Lucic Nemanja
5.11.2006, 4:37
Avio nu popraviti,ali evo sad (opet)rada u vezi onog tuta za planine.Sad je dosta bolji.Ono sam ja pokisavao da napravim scenu nekih planina gde se sneg topi,ali nije uspelo:( .Jel moze neko da mi kaze kako najbolje mogu da napravim sneg (modeling(neverujem),teksture ili sta god vec treba):n_klanja: .
Najvise me nerviraju ove neravnine blizu kamere.Nikako ne mogu da ih popravim:nov_explo .

Stevvan
5.11.2006, 15:22
Evo jos jedan lik. E sad me zanima vase misljenje

Lucic Nemanja
5.11.2006, 15:33
Prvo bi trebalo da mu popravis stopala,a drugo stavi mu zenice u beonjace.To su mi jedine zamerke.Glava je kad bi je poredili sa pravim glavamo odvratna,ali koliko ja vidim ti si i hteo da ti ovako ispadne:)

GOKSIMASTER
5.11.2006, 16:22
E pa Nemanja vidi se napredak:tapsh: znaci sada treba da mngo bolje modelijes zemlju koja ti je ispred znaci igraj se sa smothom i onda mozes da dodajs neke stene ili kamenjice , ako ne mozes da ti tekstura ne bude tako mutna uradi depth of the filed (ako sam pravilno napisao) znaci da ti oni objekti koji su blizi kameri budu zamuceni ( drugim recima pokusaj da ga namestis tako kao kada na fotoaparatu namestis da izostri u beskonacnost.

E a sada sto se tice simpaticnog momka model je dobar e sta bih ja tu promenio dodao ni ocnu duplju , neke detalje oko ociju smanjio i bolje definisao stopala i dodao pupak sa izrazajnijim stomacicem.
Nastavi da radis:tapsh:

Lucic Nemanja
5.11.2006, 16:41
E pa Nemanja vidi se napredak:tapsh: znaci sada treba da mngo bolje modelijes zemlju koja ti je ispred znaci igraj se sa smothom i onda mozes da dodajs neke stene ili kamenjice , ako ne mozes da ti tekstura ne bude tako mutna uradi depth of the filed (ako sam pravilno napisao) znaci da ti oni objekti koji su blizi kameri budu zamuceni ( drugim recima pokusaj da ga namestis tako kao kada na fotoaparatu namestis da izostri u beskonacnost.

E a sada sto se tice simpaticnog momka model je dobar e sta bih ja tu promenio dodao ni ocnu duplju , neke detalje oko ociju smanjio i bolje definisao stopala i dodao pupak sa izrazajnijim stomacicem.
Nastavi da radis:tapsh:
Hvala!!!!Postavljao sam i veci smooth ali onda one neravnine postaju jus ostrije a ne oblaste.To depth of filed.....jel to neki modifikator,ili da uradim u PH-u.U photo shopu nece biti nikakv problem,ali ja bih za sada vise voleo da sve radim u max-u.Tj. hocu sto vise da naucim o max-u.

GOKSIMASTER
5.11.2006, 16:46
Tu opciju mozes da nadjes u opcijama kamere (barem je tako u mayi)
a smoth bi trebao da ima dva rezima smothovanja (barem je tako mayi)
a ako nemozes da to promenis probaj da konvertujes u subdivison surface

Lucic Nemanja
5.11.2006, 17:02
UPS POGRESNA TEMA SORY NEKA NEKO OBRISE OVU PORUKU
A da ti nije mozda palo napamet da je sam obrises:) .

GOKSIMASTER
5.11.2006, 17:09
KAKO NIKADA TO PRE NISAM RADIO

Lucic Nemanja
5.11.2006, 17:14
KAKO NIKADA TO PRE NISAM RADIO
Pa odes na editi i cekitas opciju "Obrisi poruku" i napises razlog zasto i kliknes "Obrisi poruku".

GOKSIMASTER
5.11.2006, 17:24
Pa jesi li nasao opcije o kojima sam ti govorio

nesonjacc
5.11.2006, 19:41
Goksi nemoj da bunish jadnog Nemanju. U mayi je ovako ili onako. Jbg - Ne moze se sve iz maje primeniti na max.

E sad ovako -Deo tutorijala vezan za materijal si uspeo da odradish kako treba.( sve osim bumpa) :alealeee: Ali displacement deo Nisi.
Uzmi pa ga konvertuj u editable poly posto primenish displacement pa tek onda - dodaj turbo smooth - To ce da mu ispegla ove ostre ivice.

E bummp ti nesto ne valja. Ali dobro napredujesh.

Eeeh -Ala sam ja baksuz. Prvo offline, pa me onda dohvati i stomacni virus i 3 dana ne mogu da mrdnem iz kreveta. Sta je sledece - Udar groma/??

GOKSIMASTER
5.11.2006, 20:38
E jbg-a

evo veca verzija
http://img226.imageshack.us/img226/2479/test2fz0.jpg

GOKSIMASTER
5.11.2006, 23:27
Jaaoo aaa mislim da ce mi pozliti imacu nocne more od ovoga:eek: :n-hang:

ako neko zeli od novajlija da napravi seksi zensku e pa nemojte je praviti prvo se postarajte da joj je faca dobra posto je ovo totalni promasaj. A jos je pratio dvd , pa sto nisi lepo pratio kako se modeluje faca razbolih se od tebe!

Taman rekoh u seksi zenska kada sam joj video ledja ali faca jaoo moram jos jednom do wc-a...
http://ic1.deviantart.com/fs12/i/2006/288/0/f/Rose_by_palp.jpg

Lucic Nemanja
6.11.2006, 0:40
Jaaoo aaa mislim da ce mi pozliti imacu nocne more od ovoga:eek: :n-hang:

ako neko zeli od novajlija da napravi seksi zensku e pa nemojte je praviti prvo se postarajte da joj je faca dobra posto je ovo totalni promasaj. A jos je pratio dvd , pa sto nisi lepo pratio kako se modeluje faca razbolih se od tebe!

Taman rekoh u seksi zenska kada sam joj video ledja ali faca jaoo moram jos jednom do wc-a...
http://ic1.deviantart.com/fs12/i/2006/288/0/f/Rose_by_palp.jpg
Gde ti vidis zenu?:confused:

Lucic Nemanja
6.11.2006, 1:27
Evo update!!!!!!!!!!!!:)
Sta sad mislite?

Bansek
6.11.2006, 1:38
Mnogo bolje sto se tice oblika kamenja ali bi trebali da bacaju senku jer ovako izgledaju kao da lebde.

kinteC
6.11.2006, 2:00
@Lucic Nemanja
Evo da vidis da nije sve u 3d-u :P Probao sam nesto da napravim tvog od krs rendera...
http://img227.imageshack.us/img227/3082/lucicnemanjaow5.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=lucicnemanjaow5.jpg)
eo ti ga wallpaper lol :)

Lucic Nemanja
6.11.2006, 2:13
@Lucic Nemanja
Evo da vidis da nije sve u 3d-u :P Probao sam nesto da napravim tvog od krs rendera...
http://img227.imageshack.us/img227/3082/lucicnemanjaow5.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=lucicnemanjaow5.jpg)
eo ti ga wallpaper lol :)
Nego kad sam ja to rekao da je sve u 3d-u:icon_scra .Koliko se ja secam ja sam rekao da ne zelim da menjam rad u Photo shopi,da bi bolje naucio da radim u 3ds max-u.
E sad kritike na tvoj (moj) rad.
Prvo sto mi se nije svidelo su one plave crte preko slike.Drugo sto sto si preslikao planine (iz aviona se provaljuje),jer ovako izgleda nerealno isto.Ko je jos video dve spojene i potpuno iste planine.Trece.....sto si obojio nebo u plavo.Kao sto vidis sunce zalazi i nebo bi trebalo da bude narandzasto-crveno.
A o istoj zemlji da ne govorimo.:)

JOJ pa ti si celi deo slike preslikao!!!

GOKSIMASTER
6.11.2006, 2:15
E da pazi stvarno to je peder sa silikonima:D

E sada moram da te kritikujem sta ces znao sam da ce ovako da izgleda ali sta ces, jedna od najvecih greski koju prave ljudi koji se bave 3dom jeste sto za boravljaju da prilagode ivice kod objekata koji se spajaju ili su jedan na drugom kao prvo to je neka vrsta peska ili slicno pa bi mozda trebao da dodas kolebanje tla malop gore dole mozda da je ukopano i drugo na tim prelazima obicno ima prasine i prljavsite , trebaju boje da se stapaju da ima bou zemlje e kada budes jos dodao neke biljke kako rastu iz pukotina onda ce to biti prava stvar,

Bobi je na dizajn zoni otvorio jednu temu gde je hvalio nekog lika od 20 god koji je napravio do jaja sliku za 5 meseci ali i on je zaboravio da uradi ovo sto sam ti rekao i to se moze videti kod nekih metalnih drzaca za vrata koja nepostoje na kapiji i kod drveca , nikada nije dobro imati prave linije to gtovo nepostoji nepostoji soba u pravom svetu kome su zidovi skorz pravi , moraju da budu malo krivi

evo posto nisam jos primljen na dizajn zonu nakacit cu fotku gde sam zaokruzio koje bih stvari popravio , da malo ohrabrim Bobija i ono drvo ima pogresne senke(to sto sm zaokruzio su dlake u jajetu ali sta ces)
http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/ispravka-1.jpg

Lucic Nemanja
6.11.2006, 2:27
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Ovo radjeno na kompu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????
:eek: :eek: :eek:
Pa ovo izgleda kao da je slikano!!!
:eek: :eek: :eek: :eek:

kinteC
6.11.2006, 2:29
@Lucic Nemanja
znas kako...RAD TI JE HEAVY SHIT tako da ga ni photoshop ne moze spasiti:mad:

edit: drago mi je da si video http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/ispravka-1.jpg ,da vidis kako moze da se uradi...E valjda sada znas koliko ne znas...tj, da nemas veze sa vezom

GOKSIMASTER
6.11.2006, 2:30
Da rad je neverovatno dobar , model je jako prost a texture slozene i dobre u tri lepe pm ali kao sto vidis i on ima neke greske maleali vidljive , ipak za 5 meseci neznam zasto nije ispravio
evo ti sajt http://www.threedy.com/site/forum/showthread.php?p=511100#post511100

Lucic Nemanja
6.11.2006, 2:31
@Lucic Nemanja
Pa tek sam pocetnik.Meni ovo za sada izgleda super.Nikad nisam uspeo da napravim relisticniju sliku (sta got to znacilo:D ).

Jesi se ti to nesto naljutio:confused: .

GOKSIMASTER
6.11.2006, 2:33
@Lucic Nemanja
:rofl: :rofl: dobro hajde ljudi smirite se nemojte da oluja dodje pa da bude cunami ima vremena da se sve ispravi i niko nigde nezuri , jos se uci , nije dobro da se nekom ko tek uci svi problemi sasu u lice odmah nego se ispravlja jedan po jedan, mislim svi nasi radovi su shitovi u poredjenju sa onim gore koji sam pokazao :D

kinteC
6.11.2006, 3:57
Hm..ae ovako. Bitno je dobro izmodelovati model, bitno je osvetljenje...bitne su texture. A najbitnije je sve to lepo ukomponovati. Treba postaviti na kraju kameru na pravo mesto. Sto se ove slike tice:
mislim da sam je editovao na pravi nacin. Prvo, nebo sam pretopio u plavu boju, iz prostog razloga sto plava boja daje dubinu. Zemlju nisam dirao, jer je ona u prvom planu, i treba da dominiraju tople boje. Takodje, smetala mi je pozicija sunca. Zato sam kopirao onaj deo, da bih namestio poziciju. Sto se same izvedbe tog dela tice, moglo je to da se uradi do perfekcije, ali stvarno nemam nameru da trosim vreme na tako neke stvari. Kod neba, cini mi se da je slika pogresna, tj, da se vidi da su na slici oblaci osvetljeni sa druge strane, a ne sa one strane gde je postavljeno sunce u sceni. Toliko o toj nekoj logicnosti:kreza:
E sada se osecam glupo, sto uopste ovo objasnjavam... Ko je shvatio, shvatio je

PeTkO
6.11.2006, 12:06
evo i mene posle nekog vremena sa novim radom.
http://img244.imageshack.us/img244/6316/pecinake9.th.jpg (http://img244.imageshack.us/my.php?image=pecinake9.jpg)

Kako vam se svidja

Psychon@ut
6.11.2006, 12:18
Je li to prema nekom tutorijalu ili je to tvoj rad?:)
Ako je tvoj,svaka čast...:aplauz:

3dM@niak
6.11.2006, 12:22
auu... super bre! svetlo je kul! kako si radio stene? jel neki tut il...?

PeTkO
6.11.2006, 13:37
gledajte ovako.Ja sam ceo viken gledao jedan tut i vežbao.Jutros sam seo i sve sam uradeo bez ikakve pomoći.Znači prvo sam odgledao tut i onda sam uradeo

Lucic Nemanja
6.11.2006, 14:28
:aplauz: :tapsh: BRAVO BRAVO!!!!Super si to uradio!!!:alealeee:
Jel bi mogao da mi das taj tutorijal?:n_klanja:

Lucic Nemanja
6.11.2006, 14:55
Ljudi pomagajte!!!!!:n_klanja:
Max nece da mi pravi senke!!!!Evo screenshot-a sta sam uradio i podsavanja senki i kad renderujem nema senki!!!!I ukljucio sam senke,nemojte da mi govorite da mozda nisam.
Pomagajte molim vas!!:n_klanja:

GOKSIMASTER
6.11.2006, 14:55
A super je ali sta mi se nesvidja , osvetljenje nije bas uverljivo zamisli kako bi ta pecina trebala da izgleda znaci njen najmracniji deo je plafon i deo koji je dublje unutra a ti si bas kontra onaj prednji deo plafon ti je previse osvetljen , predpostavljam da si koristio omni i treba jako da mu smanjis intenzite a onda gledaj da pogodis neku lepu liniju kako svetlo slabi dok ulazi dublje u unutra i taj zadnji deo bi trebao da bude manje osvetljen, dodaj neke oblake napolju i prosiri more , ako nisi koristio displacment sada ga iskoristi da dobijes jako siotne detalje i pukotine, nemoj misliti da si gotov rad ima fantasticne predispozicije , samo me poslusaj u vezi osvetljenja i primetices neverovatni razliku u realnosti(mogao bi da dodas neke sinceve zrake)

Stevvan
6.11.2006, 16:20
Evo mali update vojnika

Lucic Nemanja
6.11.2006, 16:39
Malo je bolje,ali idanje nedostaju beonjace i zenice.A i popravi malo taj pupak,nekako mi je bezveze.Neznam zasto ali mi je cudan:icon_scra .Mozda sam naviko na moj ispupceni.......ma ni ne bitno.Najgore od svega po meni su grudi.Koliko ja vidim ti si samo sredinu uvukao.Trebao bi malo da ih izbacis.
I dodaj malo teksture onom slemu.Malo da lici da je od metala.

Stevvan
6.11.2006, 17:06
Zenice mi nisu veliki problem to se brzo radi. Pupak je i meni cudan ali nemam inace ideju kakav da uradim.Grudi cu popraviti

madhatterYU
6.11.2006, 17:21
pazi na zglobove, napred udubljenje u obliku kocke, pozadi ispupcenje, od lakta ka saci imas uvrtanje kosti (ispruzi ruku pored sebe pa ces da vidis sta dolazi do izrazaja), ajde zglob sake moze i da ide tako, umetnicka sloboda, ali ovako ko da su ruke pipci.

PeTkO
6.11.2006, 19:18
Bobi, nesonjacc ajde gde ste 'ocu da cujem vase misljenje.

@GOKSIMASTER

Kazi mi ti tacno sta jos treba da uradim.

uros@3D
6.11.2006, 20:46
@Petko- Extra ti je ona pecina! Jel ono renderovano scanline-om?
Evo danas sam napokon uspeo da nabijem gusenice tako da sad moze i da se krece... Mislio sam da mu dam ime> ImpaX U-19

madhatterYU
6.11.2006, 21:22
ne bi da sitncarim, ali moras da poradis na texturam, otvori fothoshop i dodguj ivice, u unutrasnjosti udubljenja burnoj itt

uros@3D
6.11.2006, 22:05
OK:ciao:

nesonjacc
7.11.2006, 0:10
Bobi, nesonjacc ajde gde ste 'ocu da cujem vase misljenje.
.

Ajde Petko opishi nam malo taj tutorijal koji si prethodno gledao. Sigurno da u njemu postoje neke reference jel tako. Daj postuj da uporedimo pa da ti damo komentar :D

+ Opisi malo proces - Sta si radio, kako .. I tako dalje

Highlander
7.11.2006, 0:17
Pratio je tut koji mu je bobi dao, a koji je prilično obiman. Svaka čast za strpljenje... :)

nesonjacc
7.11.2006, 0:42
P.S - Petko ne kaze se "URADEO" vec "URADIO" :D

Lucic Nemanja
7.11.2006, 1:35
Pratio je tut koji mu je bobi dao, a koji je prilično obiman. Svaka čast za strpljenje... :)
Ocu i ja taj tut!!!!!!!!!!:nov_explo :nov_explo :nov_explo :nov_explo

3dM@niak
7.11.2006, 1:40
A ovaj, jesi cuo nekad za Google... postoje hiljade tutova... ne mora bobi da ti servira tut na tacni :) ;)

A i ne deluje mi da imas dovoljno znanja da napravis vako nesto... tutove bi trebalo prelaziti postupno, tako da svaki ne samo odradis, vec i potpuno razumesh... ne kazem, mozda si dosta uznapredovao, necu da te sputavam ovako napamet... al cisto kao opsti savet shvati :)

To je naravno, ako radis po tutovima... Ja preferiram metod ucenja "udri na posao koji ce te naterati da rasturish komp" (+ tutoriali za konkretan problem kad mnogo zapne), ali mislim da nisi dovoljno samokritican za tako nesto, i da su tutovi dobri za tebe.... Tako da bi mogao da ih izguglas... :)

Lucic Nemanja
7.11.2006, 1:54
OK!!!Izguglacu ga,samo kad bi mogli da mi kazete sta otprilike da napisem u polju za search.:confused: .Tut za pecinu u 3d max-u,Tutorials for caves in 3ds max........:icon_scra

Jedan mali offtopic.

E zeleo bih da vas pitam za jedan savet.U poslednje vreme sam se bas navukao na 3ds max i retko stizem da ucim,pa mi onda slede lose ocene.
Znate 5.00 sam od pocetka pa ne bih zeleo da zabrljam sad u osmom razredu,pa vas pitam za savet kako da se malo skinem sa 3ds max-a.Nikako ne mogu da se usredsredim na ucenje:boodala: :nov_explo .

Geronimo
7.11.2006, 3:06
Hehe isto se i meni desilo ali sam nekako izvukao prosek jer nije trebalo puno ucenja u osnovnoj. Dobro je to sto te zanima 3ds max, i ja sam tad bio zaludjen, samo sam stancovao modele i ubacivao u battlefield ali onda sam nekako imao inspiraciju i da sednem i ucim malo sto treba. Sad me u srednjoj sve mrzi :( cak i da udjem u 3ds.

nesonjacc
7.11.2006, 3:53
OK!!!Izguglacu ga,samo kad bi mogli da mi kazete sta otprilike da napisem u polju za search.:confused: .Tut za pecinu u 3d max-u,Tutorials for caves in 3ds max........:icon_scra .

A da neces mozda da ti josh i otkucamo, lupimo enter i josh i pregledamo sve rezultate. Sad si vec bezobrazan. :icon_evil
Ovo vreme koje si izgubio ovde na postovanje mogao si da utrosis na googlanje. Probaj pa ako nece jedno onda hoce drugo. I ovo stvarno treba da se brishe.

Stavka 2 - Tutorijali imaju jednu svrhu - Da iz njih izvuces elemente koje mozes da upotrebish na sve i svasta( a ne samo na jednu te istu stvar). Imaju dejstvo -Erga omnes-
Stavka 3 -Ostavi max i baci se na :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud - imaces za njega vreme i kasnije u zivotu. Neke stvari idu prvo

Lucic Nemanja
7.11.2006, 8:36
A da neces mozda da ti josh i otkucamo, lupimo enter i josh i pregledamo sve rezultate. Sad si vec bezobrazan. :icon_evil
Ovo vreme koje si izgubio ovde na postovanje mogao si da utrosis na googlanje. Probaj pa ako nece jedno onda hoce drugo. I ovo stvarno treba da se brishe.

Stavka 2 - Tutorijali imaju jednu svrhu - Da iz njih izvuces elemente koje mozes da upotrebish na sve i svasta( a ne samo na jednu te istu stvar). Imaju dejstvo -Erga omnes-
Stavka 3 -Ostavi max i baci se na :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud - imaces za njega vreme i kasnije u zivotu. Neke stvari idu prvo
Bezobrazan?Samo sam pitao za ime tuta a ti odma "bezobrazan"?Dobro to je tvoje misljenje i ja necu da se tu mesam.
Sad cu probati da malo manje radiom u max-u i da se usredsredim na ucenje.Neko vreme sam i razmiljao da izbrisem max i dam ce kod mame na cuvanje dok opet ne vreti stari ritam ucenja.
UF!Odosmo offtopic!

bobi
7.11.2006, 12:19
Ljudi, u pitanju je video tutorial, tako da tesko mozete da ga izguglate.

@Lucic Nemanja
Nemoj da deinstaliras max, nego uci za skolu i radi u max-u. Ocigledno je da nesonjacc hoce da probudi u tebi onaj Srpski inat, kako bi seo i ozbiljno ucio program. :dzavo:

Lucic Nemanja
7.11.2006, 13:12
Ljudi, u pitanju je video tutorial, tako da tesko mozete da ga izguglate.

@Lucic Nemanja
Nemoj da deinstaliras max, nego uci za skolu i radi u max-u. Ocigledno je da nesonjacc hoce da probudi u tebi onaj Srpski inat, kako bi seo i ozbiljno ucio program. :dzavo:
Bi ja rado ali ne ide.Ili mozda da kazem mami da stavi komp pod sifru,pa da onda ona upravlja time kad cu ja paliti komp,jer ga ja cesto palim kad ona nije tu.
E aj da napravimo temu 3d kafic pa da tu diskutijemo.Ovo je vec otislo offtopic.Ipak je ovo 3d galerija.

nesonjacc
7.11.2006, 13:14
Pa naravno da ne treba da deinstalirash max. - Nekako na sve korisnike ima efekat tipa - It is precious to me.- Samo treba malo da se posvetish skoli. Polako nigde se ne zurish. Ima vremena za sve.

Stevvan
7.11.2006, 17:02
Evo mali update. Da li vam sada izgleda nekako nezno:p

madhatterYU
7.11.2006, 17:50
i dalje tvrdim da ruka ne valja, disproporcija moze ali skladna; u sustini ovde me malo slusate u vezi nekih stvari, ispruzi ruku ispred ogledala i pogledaj, meni ovaj lik izgleda kao da ima distorziju lakta.

bobi
7.11.2006, 17:53
i dalje tvrdim da ruka ne valja, disproporcija moze ali skladna; u sustini ovde me malo slusate u vezi nekih stvari, ispruzi ruku ispred ogledala i pogledaj, meni ovaj lik izgleda kao da ima distorziju lakta.
Ja te slusam i tek cu da te smaram oko karaktera. :)

b.t.w Da nemas mozda neke blueprintove, nekih marinaca, vojnika, vojnickih cokula i slicno?

madhatterYU
7.11.2006, 17:57
moj tip, Osprey knjige, gde god nadjes, direct, mule, torrent - skidaj ja sam bio sokiran prvi put kad sam video sta ima od ilustracija, bilo da je oruzje, vojska itd.

link: http://www.ospreypublishing.com/ ,uvek idu mape i slike iz tog dela istorije, pa na kraju knjige ilustracije, mene su odusevili japanski samuraji - generali, mada ima bas mnoogo refernci za sve i sva :).

bobi
7.11.2006, 19:41
Evo vam, ako hoce neko da vidi, malo dopunjena verzija one animacije sa brodovima.
Znaci, dodata jos dva broda, plus sredjene neke stvari.
1.8MB (oko 13 sekundi)
http://www.mysharefile.com/v/9341236/ekspl...dar_1_.avi.html

Bansek
7.11.2006, 20:51
Aman,ljudi, sta smarate coveka, ovo je "karikaturalno" odradjen lik,tj. nerealan, tipa Settlers, kakav pupak/grudi/lakat....???Bitna je ideja - odlican je.Mozda neka interesantna tekstura da se ubaci- npr. da izgleda kao da je prljav :)

kinteC
7.11.2006, 21:07
Samo reci da je to sumar, vojnik nikako ne..Moze jos da mu se stavi pored neka flasa, viski..tako nesto. Mene ne asocira ni 1% na vojnika

Stevvan
7.11.2006, 21:24
Aman,ljudi, sta smarate coveka, ovo je "karikaturalno" odradjen lik,tj. nerealan, tipa Settlers, kakav pupak/grudi/lakat....???Bitna je ideja - odlican je.Mozda neka interesantna tekstura da se ubaci- npr. da izgleda kao da je prljav :)
Jeste to mi je i bio cilj da izleda kao karikatura. Najvise sam paznje posvetio glavi. Ruke znam da nisu bas najbolje, sto cu pokusati da popravim. A sto se textura tice.. E pa to ce malo da potraje ovo sam samo nabacao da ne bude cisto sive boje. Cekacete jos 1-2 nedelje da ga vidite u akciji:D

GOKSIMASTER
7.11.2006, 23:20
Najprostije receno lici na seljaka tacnije nekog modernog amisa i takav je super a mogao bi da bude pecaros:D , ali vojnik nije losa ideja samo mu popravi ovu crvenu u zelenu dodaj malo vise mase na ruke malo veci stomak , malo da izhleda zapusteno i bice super , pistolj ne bi bio los

madhatterYU
7.11.2006, 23:56

slusaj ne radi se o tome dal je karikatura ili 1:1 realno preslikan covek, poenta je kod karikature da "podseca na nesto, ali i pri preuvelicavanju da ne gubi smisao", procitaj bilo koje uputstvo crtaca karikaturista pa ces da vidis o cemu se radi, upravo o prenaglasavanju, ali nikad ne smes da izgubis iz vida da postoje smesne karikature i neuverljive, ova je na pola puta od toga. Btw, takodje svi kazu isto, pri menjanju proporcija, uvek se drze pravila anatomije (procitaj u sustini knjigu na netu o cutting edge crtanju, bez obzira da li se radi o nekom kolosalnom, minijaturnom, izduzenom, sabijenom, nikad ne treba da se izgubi iz vida sta predstavlja karakter i osnovna ili priblizna anatomska struktura)

Bansek
8.11.2006, 0:57
slusaj ne radi se o tome dal je karikatura ili 1:1 realno preslikan covek, poenta je kod karikature da "podseca na nesto, ali i pri preuvelicavanju da ne gubi smisao", procitaj bilo koje uputstvo crtaca karikaturista pa ces da vidis o cemu se radi, upravo o prenaglasavanju, ali nikad ne smes da izgubis iz vida da postoje smesne karikature i neuverljive, ova je na pola puta od toga. Btw, takodje svi kazu isto, pri menjanju proporcija, uvek se drze pravila anatomije (procitaj u sustini knjigu na netu o cutting edge crtanju, bez obzira da li se radi o nekom kolosalnom, minijaturnom, izduzenom, sabijenom, nikad ne treba da se izgubi iz vida sta predstavlja karakter i osnovna ili priblizna anatomska struktura)
Slusaj, ja sam ranije crtao karikature i mislim da su ideja i poruka najbitnije, a da je anatomija primarna za strip i realne crteze.Ne treba nista da citas, samo pogledaj Simpsonove, South Park,......

madhatterYU
8.11.2006, 2:27
Slusaj, ja sam ranije crtao karikature i mislim da su ideja i poruka najbitnije, a da je anatomija primarna za strip i realne crteze.Ne treba nista da citas, samo pogledaj Simpsonove, South Park,......
ne razumem,da ovde se radi o jednoj karikaturi, ne o stripu, i po tebi ne treba da radi na lepoti dizajna; drugo nemam ideju sta shvatas pod nepostovanjem anatomskih vrednosti, kada su ispostovane ideje istog i kod south parka i kod simpsonovih (sem ako ne racunas "slicice" iz south parka vrhuncem karikature). Trece, nemam pojma kako su tvoje karikature izgledale ali ako si ih radio bez minimuma pravila, istu bi kritiku dobio od mene kao steva (prvo sto procits u knjigam o crtanju, jeste da crtaci pored sebe za likove uvek drze - ogledalo, da bi i u prenaglasavnja ili umanjenju uvek dali karakter tome sto crtaju, drugo sto pise - osvrni se oko sebe).

U sustini, sumirano, moze se razlikovati stepen lose, osrednje i odlicne karikature, ova je nedovrsena, ali ima potencijal (daj mu malo karakter, guste spojene obrve, spremi 2dnevnu bradu, razogacene, crvene ochi, bore, rasirene nozdrve, nabran nos itd itd); opet kazem, apsolutno sam protiv ovog sto bonsek prica, ili ce radovi da dobijaju kritiku od mene kao lucicevi prvi pokusaju od nesonjca:rolleyes: .

mali edit: s obzirom da sam radio komplikovane likove, razmisli o sledecem kad pravis svoje: kako bi se kretao, kako bi nesto drzao, kako bi mahao rukama, kako bi nesto bacao - znaci scenska interaktivnost, ako toga nema, lik je neupotrebljiv, biljka.

Bansek
8.11.2006, 9:26
ne razumem,da ovde se radi o jednoj karikaturi, ne o stripu, i po tebi ne treba da radi na lepoti dizajna; drugo nemam ideju sta shvatas pod nepostovanjem anatomskih vrednosti, kada su ispostovane ideje istog i kod south parka i kod simpsonovih (sem ako ne racunas "slicice" iz south parka vrhuncem karikature)..
Anatomija u SouthParku??!!Jeste da imaju ruke i noge i glavu....ali....Nista te ja ne razumem

Trece, nemam pojma kako su tvoje karikature izgledale ali ako si ih radio bez minimuma pravila, istu bi kritiku dobio od mene kao steva .

bansek.tripod.com/karikature

(prvo sto procits u knjigam o crtanju, jeste da crtaci pored sebe za likove uvek drze - ogledalo, da bi i u prenaglasavnja ili umanjenju uvek dali karakter tome sto crtaju, drugo sto pise - osvrni se oko sebe).
...nista te ja ne razumem....Mnogo si ti to citao :):):)

U sustini, sumirano, moze se razlikovati stepen lose, osrednje i odlicne karikature, ova je nedovrsena, ali ima potencijal (daj mu malo karakter, guste spojene obrve, spremi 2dnevnu bradu, razogacene, crvene ochi, bore, rasirene nozdrve, nabran nos itd itd); opet kazem, apsolutno sam protiv ovog sto bonsek prica, ili ce radovi da dobijaju kritiku od mene kao lucicevi prvi pokusaju od nesonjca:rolleyes: .
Ako sve to ubaci pitanje je koliko ce to biti njegova kreacija, a koliko tvoja.

mali edit: s obzirom da sam radio komplikovane likove, razmisli o sledecem kad pravis svoje: kako bi se kretao, kako bi nesto drzao, kako bi mahao rukama, kako bi nesto bacao - znaci scenska interaktivnost, ako toga nema, lik je neupotrebljiv, biljka.
Slazem se

madhatterYU
8.11.2006, 10:29
ovo sto si qoutovao poslednje i 2 pre toga imas primenu na svojim crtezima, idejno dobri, ali ono sto nisi ostvario je da prikazes odgovarajucu interakciju pri uproscavanju detalja, nema inercije, teze, mada si pri nekima bio vrlo blizu (pogledaj primera dobrica ili hermana, koliko ima malo detalja, ali uvek mozes da uocis pokret koji hoce da prikaze), isto prenaglasavnje mora imati odgovarajuc stepen, posebno kod emocija, na dobrom delu nisi postigao to. (primer: prikazati bolesnika kako naleze na jastuk, a doktora kako ga cekic svojom tezinom vuche na dole http://www.comics.com/comics/herman/archive/herman-20061102.html)

Licno mislim da pri radu bilo cega treba teziti ka sto vecem prvo idejnom savrsenstvu, dok se oko polako prilagodjava prirodnom uticaju na stvari iz scene, mada u sustini, sam plinije je rekao da ni jedna knjiga nije toliko losa da ne bi iz nje nesto mogao da naucis, tako da slobodno procitaj neka pravila, vise koristi nego shvatanje da si postigao vrhunac u crtanju (uopste shvatanju koncepta slike).

Za kaznu kroz jedno petnaestak dana pocecu da radim na karikaturi military maddhattera u high poly rezimu, da bi mogao da dobijem odgovarajucu protivkritiku, pa da se vidi da li se knjige isplate ;) .

M.Silenus
8.11.2006, 16:19
Izem ti Hiperion....

Psychon@ut
8.11.2006, 18:31
Da vidimo wire tih brodića,šta misliš.:) :D

Ne bi bilo loše da istakneš svemir pozadi,ovako je totalno u drugom planu.
Znaš onaj način izrade(pravljenja procedurala) svemira što je bobi objasnio od a do ž(ili š)...veoma je dobar.

Objasni malo šta ovi oblaci znače.Nekako su pregusti(a podsjećaju na sunđer)...
I da,zašto je sve ovako zamućeno?(ili se to meni muti...):)

uros@3D
8.11.2006, 19:00
Da da oblaci ti stvarno izgledaju kao sunđer, a onaj prostor izmedju njih izgledao kao da je neko prouso mastilo:D Za pozadinu bolje uzmi procedural sa noise mapama.

Stevvan
8.11.2006, 20:01
E nije sundjer nego pur-pena:rofl: :rofl: :rofl: Salim se:D Cuo si vec predloge samo ti svemir nekako cudno izgleda. Na prvi sam pogled pomislio da je to samo braon pozadina, a kada sam bolje pogledao primetio sam i zvezde. Treba tu jos dosta da se radi... Neznam da li si hteo da brikazes eksploziju u glavnom planu ili nesto drugo, ako je to eksplozija, onda je rad los, a ako je nesto drugo, hm... onda to drugo prikazi malo bolje.

nesk3d
9.11.2006, 2:16
Nemogu da neprimetim koliko MadhatterYU nema pojma o dizajnu!!!! Moras da shvatis da je dizajn grana umetnosti
u kojoj je sve dozvoljeno, greske tipa "ZASTO NEMA LAKAT" su smesne!! Pojedini umetnici su
pravili namerne "greske" da bi ostali zapamceni bas po tim "greskama". Uzmi malo knjige o dizajnu
i pregledaj Ruske ilustratore, Rumunske plakatiste i dr.

Sto se tice Simpsonovih, posalji njihovim karikaturistima poruku sa pitanjem: Zasto Homer ili svi likovi
nemaju lakat i da ljudi nemaju 4 prsta, bas me interesuje sta ce ti odgovoriti.:)

madhatterYU
9.11.2006, 2:57
odlicno, nauci me, mislim "ruski plakati", italijanska, belgijska, americka, argentinska skola i ti poredis sa ruskim plakatima??? Andrija Maurovic pa Zil Radulovic su poslednji crtaci koji su nesto vredeli na ovim prostorima, da neces ove nase novokomponvane stripove (koji i po kompoziciji, ideji, crtezu ne lice ninasta) da poredis sa necim?? Namerne greske kako ih nazivas, su smislene greske, greske koje imaju smisla zbog same ideje karaktera kakvog su hteli stvaraoci da prikazu, ovo nije namerna greska, nego danak neiskustvu; i opet procitaj malo sta sam pre toga rekao o razlikama izmedju lose, osrednje odlicne i ovog primera nedovrsene karikature, WIP je u pitanju, znaci trazi upucivnje na greske.

Ja opet kazem, ne mora da me slusa, ako nije karikatura coveka, ne treba mu lakat, onda se radi o zmijama sa sakama. I oladi sa tim malo "nema pojma o dizajnu" mogu da se kladim da sam vise stripova procitao od tebe sigurno, + vise knjiga iz bivse sfrj, + 2-3 zadnje godine po internetu preko 10 GB primera, tako oladi.

nesk3d
9.11.2006, 3:09
koju si Skolu zavrsio??? mislis ako procitas neke knjige o dizajnu da ces onda znati???? kakve veze stripovi imaju sa dizajnom?? A Homer je zmija sa sakama?

bobi
9.11.2006, 3:12
Slazem se sa madhatterom u svemu sto je rekao o karakterima.

@nesk3d
Dizajn je grana umetnosti u kojoj je sve dozvoljeno? Ajde ja onda da nacrtam tacku sa kosom linijom i da te ubedjujem da je to arapin koji na kubanskim poljima bere duvan.
Sto se tice umetnika sa namernom greskom. Pa vidis, ja priznajem samo one koji mogu da nacrtaju nesto takoreci bez greske, pa kad im dosadi to da se okrenu necemu alternativnijem.
Ova nova pojava i dolazak kvazi umetnika apstrakcije, koji nemaju pojma da ista nacrtaju kako treba, sve vise pocinje da me nervira.

madhatterYU
9.11.2006, 3:37
btw, necu da se raspravljam o glupostima, ne moras da ides u skolu da bi imao oci i procitao knjigu, dovoljno je perceptivno sredstvo i kognitivna obrada u mozgu; nemas pojma kad kazes da pavila ne postoje, ona postoje, samo su na prvi pogled nevidljiva, neko ih uoci talentom neko radom, neko uporedi rad sa napisanim, a verba volant scripta manent, tako stoji. Mislim u sustini, zasto bi se raspravljao oko toga, vidi koji je nas crtacki status i istorija novog vremena, koja je mogla da postoji i uporedo sa proteklim dogadjanjima, prosto ako nemas minimum pravila, crtez je prosecan. Bansek samo malo vise da se potrudi na uocavanju situacija u prirodi, prodavao bi karikature za kintu (primera kad sloba drzi seselja na uzici, uporedi neku sliku gde covek drzi pobesnelog dobermana, pa samo prebacis na tu situaciju i imas visok kvalitet)

mali edit: ruke je mogao na 2 nacina: ili za zglobom ili bez zgloba, imas "slepo" oko pa nisi uocio da je pokusao da prikaze sa zglobom, ali nije islo, moze mornar popaj fazon da uradi.

nesonjacc
9.11.2006, 4:06
Sa jedne strane stoji designwork. Sa druge Tehnicke karakteristike izrade. Sa tehnicke strane - Rad ocigledno pokazuje da je radjen od strane pocetnika koji je nesto zeleo da uradi ali nije uspeo.( sto osim modelinga pokazuju i materijali, osvetljenje...) Tako da bih ja zavrsio raspravu o designworku koja se ovde vodi jer ona nije issue josh uvek

Modeling skill Stevvana nije josh uvek na nivou u kome bi ovakve rasprave bile iole bitne. Neka on nastavi da se trudi.

Nema potrebe da svi budemo toliko ostri prema njemu

Bansek
9.11.2006, 11:08
Bansek samo malo vise da se potrudi na uocavanju situacija u prirodi, prodavao bi karikature za kintu (primera kad sloba drzi seselja na uzici, uporedi neku sliku gde covek drzi pobesnelog dobermana, pa samo prebacis na tu situaciju i imas visok kvalitet)

Ja i delje ne vidim prste i zglobove u SouthParku, zglobove kod Simpsonovih (proporcija glava?!?),ali ako Bobi kaze da si u pravu ondak OK (posto mislim da Bobi i Goksimaster daju najkonstruktivnije i najkorisnije savete i kritike u rubrikama o 3D-u). A i nema potrebe da se ovde koriste teske reci i uvrede, mislim stvarno...peace people (Kuzmanovic je u sasvim drugoj temi na dnu foruma):)
Sto se tice karikature Seseljdog, nista ne bi bilo od zarade- to je jedna od dve karikature koje su gotovo iste sa dvema Coraxovim.Neverovatno. Neznam da li su isto vreme crtane, ali za ovu drugu (a radi se o kar. kada batic,vuk i djindjic "ovnom" jurisaju na kulu u kojoj su Cobi i Mira, kod mene s leva na desno, kod Coraxa s desna na levo) vremenska distanca je 10-ak dana !!!
Jedna od boljih mi je i kula od karata koja se nasla na CD-u Srpskih andjela "Istina o revoluciji" zajedno sa Coraxovim-sto je za mene bio veliki kompliment, takodje i u raznim biltenima NVO (CeSID,IrDA), a posle nekog vremena pojavila se i kopija u nekim nasim novinama (ne secam se kojim) samo je bila prebacena u "3D".(morao sam sam da se pohvalim kad niko nece:):):))

bobi
9.11.2006, 11:21
Ja i delje ne vidim prste i zglobove u SouthParku, zglobove kod Simpsonovih (proporcija glava?!?),ali ako Bobi kaze da si u pravu ondak OK (posto mislim da Bobi i Goksimaster daju najkonstruktivnije i najkorisnije savete i kritike u rubrikama o 3D-u)
Bobi uopste ne mora da bude u pravu. Pogotovu oko dizajna.

Bansek
9.11.2006, 11:28
Bobi uopste ne mora da bude u pravu. Pogotovu oko dizajna.
:)Cekaj, sad ces sve da kontras? :):):)
P.S. Nije lose da se diskusija u vezi karikatura nastavi u temi Karikature da ne gusimo 3D....
Sto se 3D dizajna tice, opet mislim da sva ta pravila nisu toliko esencijalna za uspeh 3D animacije. Npr. crtani film "Chicken the little" (iliti Dosije pilence) je meni odvratan koliko je disproporcionalan, a verovatno je u US zaradio ogromne pare.Ono jadno prase su unakazili,izgleda odvratno. Samo pilence je OK (mada ne shvatam da malom pilencetu "zakace" onako dubok i ozbiljan glas, viceversa je Shrek koji bi po meni trebao da ima dubok glas), ali su drugi likovi odvratni.

nesonjacc
9.11.2006, 12:19
Ajde da se malo ponavljam.

Ovde diskutujmo tehnicke karakteristike izrade modela. A razgovor o dizajnu karikatura moze zaista da se nastavi u temi karikature.

Bansek
9.11.2006, 15:00
program:Simply3D
stanje rada:nikad zavrsen:)
vreme izrade: kratko :)
render:0.8 sec

bobi
9.11.2006, 15:03
Ej, super je, mnogo simpaticno, samo jos malko svetla da sredis..
Koje vrste svetla imas u tom Simply3D-u?

Bansek
9.11.2006, 15:55
Ej, super je, mnogo simpaticno, samo jos malko svetla da sredis..
Koje vrste svetla imas u tom Simply3D-u?
Ma to je mlogo prost program, namenjen izradi proste 3D grafike i animacije za web, 3D slova, logoa, ali ima dosta efektne i jednostavne alate. Meni se mnogo svidja, dobar je za proste 3D stvari, brzo se radi - program je iz '98. Svetlo se moze i animirati! Ima point i spot light, displace i raytraced shadows... Od kad je Corel kupio Micrografix samo ovu aplikaciju nisu unapredili, cak sta vise njen razvoj i distribucija su ugaseni (Corel ima neku svoju 3D aplikaciju).Steta, kakav potencijal, nista slicno nisam nasao na netu a skinuo sam dosta tih programa....

bobi
9.11.2006, 16:13
Pa eto, imas sve alate koji su ti potrebni za bolje svetlo. :)

Uzmi, postavi nekoliko svetala sa centrom na likove oko njih. Neka to budu 3 nivoa svetla, tri prstena (for the elf kings :) ). Prvi prsten od 3-4 svetla postavi u ravni ramena Kenija i Kartmana, ukljuci one opcije za svetlo, iskljuci raytrace, ukljuci shadow mapped i smanji bias na nulu (to ti je koliko je senka udaljena od objekta). Sad vrednost za size podesavaj tako da dobijes sto mutnije senke. Smanji obavezno brighness na jedno 15 ili 20% i oboji ih u jako blago svetlu plavu boju.
Iskloniraj taj prsten i podigni nova svetla nekoliko metara (ali opet da im target cilja u noge karaktera), mozes i taj prsten malo da suzis kako bi vise odozgo bacao svetlo, nego sa strane. Na kraju opet iskloniras prsten i spustis treci prsten svetla par metara ispod ulice, odes u opcije i iskljucis shadows.
Sad uzmi i podesavaj brightness na svetlima dok ne dobijes objekte normalno osvetljene, ni previse, ni premalo, mozda za nijansu tamnije, nego normalno.

Sad uzmes jedno mocno svetlo (:)), postavis mu brighness na maksimum i obojis ga u blago zutu boju i ukljucis raytrace senke.

Tako bi trebalo mnogo lepse da izgleda.

madhatterYU
9.11.2006, 16:23
Ja i delje ne vidim prste i zglobove u SouthParku, zglobove kod Simpsonovih (proporcija glava?!?),ali ako Bobi kaze da si u pravu ondak OK (posto mislim da Bobi i Goksimaster daju najkonstruktivnije i najkorisnije savete i kritike u rubrikama o 3D-u). A i nema potrebe da se ovde koriste teske reci i uvrede, mislim stvarno...peace people (Kuzmanovic je u sasvim drugoj temi na dnu foruma):)
Sto se tice karikature Seseljdog, nista ne bi bilo od zarade- to je jedna od dve karikature koje su gotovo iste sa dvema Coraxovim.Neverovatno. Neznam da li su isto vreme crtane, ali za ovu drugu (a radi se o kar. kada batic,vuk i djindjic "ovnom" jurisaju na kulu u kojoj su Cobi i Mira, kod mene s leva na desno, kod Coraxa s desna na levo) vremenska distanca je 10-ak dana !!!
Jedna od boljih mi je i kula od karata koja se nasla na CD-u Srpskih andjela "Istina o revoluciji" zajedno sa Coraxovim-sto je za mene bio veliki kompliment, takodje i u raznim biltenima NVO (CeSID,IrDA), a posle nekog vremena pojavila se i kopija u nekim nasim novinama (ne secam se kojim) samo je bila prebacena u "3D".(morao sam sam da se pohvalim kad niko nece:):):))

Kao sto rekoh vise puta, stepen pojednostavljanja, uproscavanja je subjektivna stvar, opet saut park, tree happy friends, po meni, nisu toliko kvalitetan primer pravljenja karikatura (dete iz 1-2 osnovne pa i nize moze takve likove da nacrta, sto jedan moj drug crtac rece, ovakavim stilom me cudi sto ne izdaju 10 epizoda nedeljno, a i malo u sustini imas nacrtanih delova u saut parku), preuvelicavanje osobina je tezak proces, vecina u tom pogledu ide ka pokusaju, samo vezbom i samokritikom se stice iskustvo (meni se ne svidja ni jedan model koji sam napravio, mozda po neki detalj, ali treba mi jos mnooogo vezbi).

Btw, nisam nikoga psovao valjda, u sustini mozda sam suvise kritican, ali bar po meni uvek treba podizati standarde radova, nikako stagnirati, mozda koristi.

GOKSIMASTER
9.11.2006, 16:58
E pa sad mislim stvarno ste preterali , iskreno odmah da vam kazem ne razumem se u dizajn niti sam citao knjige ali vam sa svojih 17 godina mogu reci ovo. Simpsonovi i south park su pravci za sebe a posebno south park koji krsi sva pravila likovnog i dizajnerskog sveta ali za njega to uopste nije bitno jer mu poenta nije da izgleda realisticno kao ni za simpsonove. I uopste nisu novokomponovani na primer south park postoji vec 10 godin a simpsonovi verovatno i 15 (ne znam). A sada to da li treba da mu je nacrtan lakat ili ne je totalno ukus autora. Ovde se ocito radi o karikaturi a kao karikatura on ne mora ni noge da ima. Na primer neko moze da crta do jaja karikature sa jako puno detalja i da to izgleda fenomenalno a neko moze da povuce par linija i eto vam Sloba i Kostinica u politici. Da li je neko gledao film mrtva nevesta.
Na primer u njemu koji je radjen rucnom animacijom sa lutkam likovi uopste nemaju nemaju vecinu zglobova nego se mesta gde su obicno zglobovi savijaju u luk. I to se savrseno uklapa. Stoga nemojte da se prepirete oko gluposti, Model oko koga se svadjate je savrsen takav kakv je i nemora da se dodaju detalji , ako dodajes jako puno detalja onda ti je bolje da radis realno coveka a ne karikaturu.

E sada tu postoji jedna caka kod i filmova kao ice age i slicnih 3d filmova likovi se rade da izgledaju jako jako realno iako su karikature na neki nacin.
I to izgleda jako lepo ali nigde ne pise da oni moraju da se urade tako , to je stvar ukusa.
Ja kada bih radio ja bih isto pokusao da ubacim sto vise detalja ali opet kazem to je stvar izbora. I ako ima tamo neki profesor ili student sa fakulteta koji tvrdi da se to mora raditi tako ili ovako moze da mi pusi k...:odoK:

madhatterYU
9.11.2006, 17:22
E pa sad mislim stvarno ste preterali , iskreno odmah da vam kazem ne razumem se u dizajn niti sam citao knjige ali vam sa svojih 17 godina mogu reci ovo. Simpsonovi i south park su pravci za sebe a posebno south park koji krsi sva pravila likovnog i dizajnerskog sveta ali za njega to uopste nije bitno jer mu poenta nije da izgleda realisticno kao ni za simpsonove. I uopste nisu novokomponovani na primer south park postoji vec 10 godin a simpsonovi verovatno i 15 (ne znam). A sada to da li treba da mu je nacrtan lakat ili ne je totalno ukus autora. Ovde se ocito radi o karikaturi a kao karikatura on ne mora ni noge da ima. Na primer neko moze da crta do jaja karikature sa jako puno detalja i da to izgleda fenomenalno a neko moze da povuce par linija i eto vam Sloba i Kostinica u politici. Da li je neko gledao film mrtva nevesta.
Na primer u njemu koji je radjen rucnom animacijom sa lutkam likovi uopste nemaju nemaju vecinu zglobova nego se mesta gde su obicno zglobovi savijaju u luk. I to se savrseno uklapa. Stoga nemojte da se prepirete oko gluposti, Model oko koga se svadjate je savrsen takav kakv je i nemora da se dodaju detalji , ako dodajes jako puno detalja onda ti je bolje da radis realno coveka a ne karikaturu.

E sada tu postoji jedna caka kod i filmova kao ice age i slicnih 3d filmova likovi se rade da izgledaju jako jako realno iako su karikature na neki nacin.
I to izgleda jako lepo ali nigde ne pise da oni moraju da se urade tako , to je stvar ukusa.
Ja kada bih radio ja bih isto pokusao da ubacim sto vise detalja ali opet kazem to je stvar izbora. I ako ima tamo neki profesor ili student sa fakulteta koji tvrdi da se to mora raditi tako ili ovako moze da mi pusi k...:odoK:

Simpsonovi me podsecaju na strip porodica tarana od makmanusa, tako da nisu nesto novo po stilu, ali stvarno ne mislim da treba da se tezi saut park izgledu karikatura, ipak saut park je obojen idejama, ne toliko dizajnom (nisam ni jednog trenutka rekao da ne volim saut park).

evo lepa encikopedija crtaca, pa taman moze da posluzi nekom za odredjivanje ukusa, nekom kao moguca referenca. http://lambiek.net/artists/t/index.htm

uros@3D
9.11.2006, 21:39
Dizajn je grana umetnosti u kojoj je sve dozvoljeno? Ajde ja onda da nacrtam tacku sa kosom linijom i da te ubedjujem da je to arapin koji na kubanskim poljima bere duvan.

E jesi maštovit svaka ti čast:rofl: 'de nadje tog arapina?

@Bansek
Dobri ti ovi likovi onako-smesni su kao sto treba da budu.

Lucic Nemanja
9.11.2006, 22:40
UF!!!Koliko je samo strana palo o karikaturama dok ja nisam bio tu.Ali pravo da vam kazem bilo mi je zanimljivo da citam.Na zalost nemam iskustva sa stilom crtanja karikatura,pa necu ni komemtarisati.Ali cu prokomentarisati "Keni i Kartmen" rad.Bar se u to dobro razumem.:)
Kao prvo Kartmen jeste debeo,ali nema takav oblik stomaka.NJemu se salo uglavnom primecuje pri dnu stomaka.Ti si njemu ovde stomak napravio kao obucenu ragbi loptu:) .Drugo,da nisam znao da keni nosi skafander nebih ga prepoznao.Telo ni njemu ne valja,a ni otvor na kapuljaci.Otvor ide skoro preko cele prednje duzine kapuljace.Na vrhu je uzak pa se siri do sedine,pa se posle opet suzava.To je o modelima.O svetlu bas nemam mnogo iskustva,ali tu je bobi:) .
Usput evo mali update moje pustinje.

madhatterYU
9.11.2006, 22:52
opasno, opasno samo svetliji pesak, malo blur i imas sliku

Bansek
9.11.2006, 23:09
Pa eto, imas sve alate koji su ti potrebni za bolje svetlo. :)

Uzmi, postavi nekoliko svetala sa centrom na likove oko njih. Neka to budu 3 nivoa svetla, tri prstena (for the elf kings :) ). Prvi prsten od 3-4 svetla postavi u ravni ramena Kenija i Kartmana, ukljuci one opcije za svetlo, iskljuci raytrace, ukljuci shadow mapped i smanji bias na nulu (to ti je koliko je senka udaljena od objekta). Sad vrednost za size podesavaj tako da dobijes sto mutnije senke. Smanji obavezno brighness na jedno 15 ili 20% i oboji ih u jako blago svetlu plavu boju.
Iskloniraj taj prsten i podigni nova svetla nekoliko metara (ali opet da im target cilja u noge karaktera), mozes i taj prsten malo da suzis kako bi vise odozgo bacao svetlo, nego sa strane. Na kraju opet iskloniras prsten i spustis treci prsten svetla par metara ispod ulice, odes u opcije i iskljucis shadows.
Sad uzmi i podesavaj brightness na svetlima dok ne dobijes objekte normalno osvetljene, ni previse, ni premalo, mozda za nijansu tamnije, nego normalno.
Sad uzmes jedno mocno svetlo (:)), postavis mu brighness na maksimum i obojis ga u blago zutu boju i ukljucis raytrace senke.

Tako bi trebalo mnogo lepse da izgleda.
Hvala na savetima.Ali, probao sam i ne ide, nema ovaj programcic te domete,slaba su mu svetla, uzasno izgleda ili ja lose podesavam svetla.Uz to dosta "puca" jer je pravljen za Win98.Mora da se snima svakog drugog sekunda :) Ostaje mi da "okacim" jos neki rad iz tog doba (Win98) cisto da se vidi sta moze da se uradi u njemu. Gledam ovog deckica Nemanju, 3 godine se muci u Max-u i...cvrc...onakve radove moze da dobije S3D za sat vremena sa vremenom ucenja od nedelju dana...Naravno, prednost Max-a je da kad se za neku godinu izvesti (:)) pravice babaroga radove, a S3D-om se dobija neki osnovni 3D i nema napred :(. Mada uz pomoc nekih trikova mogu se dobiti interesantne animacije, da pomisli covek da su radjene u nekom ozbiljnijem programu.Efekte mu ubacim sa Illusion (2D soft za particle efekte, koriscen za neke filmove,serije i reklame) takodje mali,brz i veoma intuitivan - kriva ucenja - 2 sata -sve je drag'n'drop sa malo podesavanja.Kad sam ga pre 4-5 godina pokazao Max-ovcima pitali su me na koliko CD-a staje- a on je 4MB!!!

Lucic Nemanja
9.11.2006, 23:26
A kad sam ja rekao da sam radio 3 god. u max-u:icon_scra .Ja bih voleo da sam toliko radio jer mislim da bih sada radio mnoooogo bolje.Cini mi se da sam to jednom napisao,ali to je bilo ono udjem jedanput u 3 meseca u max i napravim par lopti i to je to.Tek kad sam dobro naucio engleski onda sam poceo da uceim max pomocu tutorijala,a to je bilo skoro.

edit:Malo bih trebao da smanjim intenzitet senki jer ovaka planene oko sunca izgledaju crno.

GOKSIMASTER
9.11.2006, 23:44
Lepo lepo nego kako zamisljas da ti olaci budu crni kad ti sunce pici sve u sesnaest i treba da su u nekoj boji sunca ajde sredi boje i daj mani se tog peska izgledat ce 100 puta bolje ako nema zute boje. stavi neku belo narandjastu kao na tutu i ako bas moras stavi da ti sunce bude zuto ali onda sva svetla u sceni koja imitiraju sunce moraju da budu zuta i narandjasta.

pazi ovako ako za tri godine pocev od pre 2 meseca ne napravis barem 3 dobra rada bolje nabi max u d1upe imat ces vise koristi od toga.

I da zasto su ti tako crna brda sa desne strane , senke izgledaju koda ti je sunce postavljeno 50 stepeni vise (moraju da budu oko 2 puta duze)

Lucic Nemanja
9.11.2006, 23:47
Pa ja sam i pitao da mi neko objasni jedan deo tuta koji mi nije bio jasan za boju peska,ali niko mi nije objasnio.Ne zalim se,ni ovako nije lose.Sva ostala svetla i jesu zickasto-narandzaste boje.

GOKSIMASTER
10.11.2006, 0:44
Na boju shadera ti istovremeno uticu boja svetla i boja texture a ti lepo vidi koje si sve texture koristio i ona koja ima najvise zute ti odredjuje boju peska pa ti lepo nju menjas i dobices nesto drugo. A kako ces ti nju dam menjas je stvar tvog izbora.

Bansek
10.11.2006, 0:51
A kad sam ja rekao da sam radio 3 god. u max-u:icon_scra .
@Lucic Nemanja (3D Max-verzija): E reci kad nema rendern!%^@#$:boodala: :boodala: .
Nisam znao.Onda zaboravi sve sto sam ranije pisao.
Onda pocni od 3ds max 1:D .Zezam se.Ja sam pre jedno 3 godine poceo od petice,a pre neki dan sam...
@Lucic Nemanja(3d Galerija): P O Z Z svima:ciao: .Pocetnik sam, imam 14 godina i radim oko 3 godine u 3D max-u sasvim sam.Zaista su vam super radovi:eek: :tapsh: .Nadam se da cu i ja nekad moci tako nesto da napravim.Evo jednog...

---Tako mlad a brzo zaboravljas :). Salim se, nema to veze, bitno je da si ti mlad i da imas vremena i volje. Ja sad kad bih poceo MAX, napravio bih jabuku i pomarandzu sa 40 godina :)
Za Kenija i Kartmana nisam imao sliku tada kada sam ih radio, bio sam gledao film pa po secanju. Trebalo je da ih doradim, da ubacim nebo i kuce, i da budu deo neke smesne animacije... Opet kazem,hteo sam ovde da prikazem sta sve moze da uradi jedan prost drag&drop program....Imam cak i kratku animaciju K&K kako hodaju (jos smesnije od samog izgleda:))

Bansek
10.11.2006, 1:08
Eve ga svemir :):):)

Bansek
10.11.2006, 1:11
jedan frejm animacije u kojoj CZV ajkula proguta malu P ribicu koja prica piskavim glasom "mnogo smo jaki,mnogo smo jaki", i ondak se ispise Mnogo smo jaci:) U pozadini fale bubbles koje sam dodao u Illusion-u

Bansek
10.11.2006, 1:16
Fotorealisticni mrav :):):) Nekoliko primitiva, scaliras,zarotiras i ete ga mrav!
P.S. Nemojte ovo da komentarisete....

GOKSIMASTER
10.11.2006, 2:00
JA bih komentarisao samo ono fotorealisticno :D , nego bas je dobar onaj sa ajkulom, program je jednostavan i vidim da si uglavnom stavljao plane sa alpha chanelom da li razmisljas da probas nesto komleksnije ( da imas sta da ucis pod starije dane)

Bansek
10.11.2006, 2:41
JA bih komentarisao samo ono fotorealisticno :D , nego bas je dobar onaj sa ajkulom, program je jednostavan i vidim da si uglavnom stavljao plane sa alpha chanelom da li razmisljas da probas nesto komleksnije ( da imas sta da ucis pod starije dane)
Animacija sa zvukom ajkule je jos bolja (zakacicu je negde) - ja sam imitirao i ajkulu kako guta (guulp!:)) i ribicu kako peva.
Da, one biljke u sceni svemir i jeep su x plane sa alphom.A mogu i da se uvezu objekti iz Posera,Vue 'd esprita i Maxa (mada je pitanje ako znas da modelujes u Maxu zasto bi iste uvozio u S3D?!?) tako da mogu da se naprave i malo slozenije scene.Interasntna resenja ima S3D: ima biblioteke animiranih tekstura, animiranih svetla, efekata i deformacija.Animacija se svodi na crtanju jedne linije po kojoj ide objekat, postavis vremenski tacke deformacije, u tim tackama npr. izdeformises mravu noge u jednu stranu, u drugoj def.tacki u drugu stranu (metodom drag'n'push/pul) i pustis, a S3D poveze ta dva stanja.Simply as that...
Pa, kao planiram....evo imam skinut 3DS Max 8, samo jos da ga instaliram.Imam i original besplatnu Mayu 4.5 koju su pre 3-4 god slali preko neta(trial).Nije htela tada da radi na Win98/Me i tako stoji.. Ma imam jos 30-ak 3D programa i kao nista mi ne odgovara- instaliram, probam, deinstaliram: Carrara 3D,Quest3D,Blender,Blacksmith,Serif 3DPlus, Lightwave,Cinema4D,Easy3D,Strata,FPS game creator,Animation Master,Rhinoceros 3D i sl.

Bansek
10.11.2006, 3:26
Evo jeep sa nekoliko palmi."Uvoz" iz Vue-a

Bansek
10.11.2006, 3:32
stopolica, originalno :). Setio sam se jos jedne jake stvari kod S3D-a. Smanjis prozor programa i direktno iz explorera ili ACDSee-ja prevlacis teksture na objekte - gif,jpg,avi!!! Tako uzmete recimo kocku, stavite da se vrti u svim pravcima i smerovima, a kao teksturu svake strane drugaciji *.avi i eto za 10 min interesantne animacije. I bump mape,refleks mape i alfa mape se mnogo lako ubacuju....

Bansek
10.11.2006, 3:56
Ovo su frejmovi iz jedne kao 3D reklame (nikad i nigde publikovane i prikazane:)) Sve je "autorski" sem muzike koja je iz 3DMarka2003.I kabal za misa sam ja modelovao :):):) Cim nadjem mesta zakacicu je negde, nije losa, spoj nekoliko programa, flesh+S3D+GIF animator+illusion+Photoshop+SoundForge

Bansek
10.11.2006, 3:57
i jos dve slicke
Evo i linka ka videu:
http://www.mysharefile.com/v/1883347/BIM.avi.html 7Mb
A evo i ajkula i ribica http://www.mysharefile.com/v/3556156/mnogo_jachi3.avi.html 4.8Mb

GOKSIMASTER
10.11.2006, 15:48
Pa ovo sa igraonicom je standard od pre 7 godina a ovo sa ajkulom izgleda ocajno u poredjenju sa danasnjim mogucnostima, uveren sam da bi mogao mnogo bolje ono da animiras

Bansek
10.11.2006, 16:32
Pa ovo sa igraonicom je standard od pre 7 godina a ovo sa ajkulom izgleda ocajno u poredjenju sa danasnjim mogucnostima, uveren sam da bi mogao mnogo bolje ono da animiras
Kritike su na mestu.
A sad nesto odbrana da kaze:):
Ovo sa igraonicom je od pre 4 godine, u Simply 3D-u,za 3 dana, nije moglo bolje.*ebiga, toliko mi znanje..... (Anyway, sta kazes za implementaciju munja, a svetlost se vidi na racunaru?)
Ovo sa ajkulom je isto staro, ali moglo je bolje i u S3D-u (malo razlicite kamere, da joj nacrtam zube, itd.).Cilj je bio da malo zezam drugara koji je partizanovac, dolazio kod mene i ja ajd nesto nabrzinu...

GOKSIMASTER
10.11.2006, 22:37
PA munja i slova koja se ispisuju su najbolji deo , mislim da je to negde vec vidjeno ali nemogu da uperim prstom, ali munju si trebao da napravis duzom da se nevidi gde je kraj :)

Lucic Nemanja
15.11.2006, 11:02
Evo update.Samo nisam dodao blur.Zasto uopste da ga dodajem?:confused:

Stevvan
15.11.2006, 12:05
da li si na velikim vrucinama opazio kako se vazduh talasa. Recimo u GTA to moze da se vidi. To bi trebalo da se postigne pomocu blur efekta. E sad neznam kolko je to bitno. Svidja mo se rad, jedino mi se nesvidjaju stene a i suncu bi mogao malo da smanjis intenzitet.

bobi
15.11.2006, 12:18
Postoje razliciti tipovi blura i oni se sa razlogom daju.
Jedan od njih je motiion blur, koji se dodaje objektima kada su u pokretu, te se tako simulira efekat koji prava kamera ima na objekte i jednostavno animacija izgleda prirodnije, jer sto je objekat brzi, blur je veci.

Sa druge strane postoji DOF (deepth of field) i on oznacava na kojem je delu slike fokus. Zardzi pogled na monitoru i videces da ti je sve ostalo blurovano. Fokusiraj pogled na zvucnik ili neki predmet koji ti je blizu monitora, videces da ti je monitor blurovan.
Znaci, upotrebom deepth of fielda se postize realisticnost, a ponekad bas ide na ruku, kada pozadina, koja nije u fokusu ima malo detalja, a to se ne vidi jer je blurovana. Pogledaj uostalom animacije iz Warcrafta III, ili ovde na SK forumu, ljude koji slikaju digitalcima neke sitne stvari. Tu deepth of field posebno dolazi do izrazaja.

b.t.w. Stavi fog na scenu, mnogo ce bolje da izgleda.

GOKSIMASTER
15.11.2006, 12:27
I promeni oblake nerviraju me (predlozicu Oluji da ti obrise post ukoliko ih ne promenis):D :rofl: