Prikaži potpunu verziju : Pitanje oko kablovske, crno beli kanal
Koristim kablovsku i svi programi su u redu osim jedog, TV Avala. Kod mene na tv-u kanal je crno beli, i ne znam do cega je to. TV je LG i star je 5 godina. Na drugom tv-u kanal je u boji.
Jos jedno pitanje u vezi kablovske. Na kanalu BBC Prime moguce je preko teleteksta da se omoguci prevod (subtitles). Interesuje me kod kojih kanala je to jos moguce?
Wile E. Coyote
28.9.2006, 11:10
Jesi li preko IKOM-a? Ja imam isti problem (crno-bela TV Avala) sa Philipsom.
Koliko znam, preko teleteksta mozes omoguciti prevod na National Geographic, Cartoon Network i Zone Reality. Samo nekad ga ima, nekad ne. I kanali koji imaju klasican teletekst (bez prevoda) nekad ga imaju, nekad ne.
Pa kad biras kanale probaj malo na Fine Tune da ga doteras.
iMa_NeKo_PljUgU
28.9.2006, 11:19
Pa nesto me to podseca na moj DVD player (na tv-u je bila crno-bela slika dok nisam namestio na PAL)
Pogledaj mozda TV avala koristi PAL ili NTSC...:ciao:
Koristim SBB kablovsku. Pokusavao sam i na fine tune, nema poboljsanja. A kod novijih tv-a imali to pal i ntsc? TV valjda automatski to namesti. A sto se tice prevoda najvise me je interesovalo da li moze da se podesi na nemackoj stanici ProSieben. Makar da ima engleski subtitle. Imaju dosta dobar program, a sve sinhronizovano.
Koristim SBB kablovsku. Pokusavao sam i na fine tune, nema poboljsanja.Za tu stvar moraš da kontaktiraš SBB. Budi uporan i ne dozvoli da te otkače sa "kod nas je sve u redu". Pošto se problem javlja i kod drugih kablovskih operatera, može biti zbog nekog neispravnog predajnika bivšeg Trećeg kanala koji sada koristi Avala, ili možda dobijaju signal na neki drugi način (satelit, optika) preko neispravnog uređaja.
U svakom slučaju, NJIHOVA JE OBAVEZA da ti obezbede tehnički korektan prijem. Televizor ti je očigledno ispravan, čim ostali programi dobro rade.
Konkretno za SBB, kažu ljudi da je bolja varijanta ići na njihov forum i tamo prijaviti neispravnost. Nažalost, na kontakt-telefon javljaju se neke devojke koje nisu tehnički potkovane, nego samo ponavljaju napamet naučena najčešća rešenja trivijalnih problema (da li vam je utičnica ispravna? da li ste dobro namestili kanal?) a retko kad te prebace kod nekog iz tehnike ko se razume u te stvari.
Pa nesto me to podseca na moj DVD player (na tv-u je bila crno-bela slika dok nisam namestio na PAL)
Pogledaj mozda TV avala koristi PAL ili NTSC...:ciao:TV Avala nikako ne može da koristi američki standard NTSC.
Eventualno može biti problem kod nekih televizora (neke verzije Samsunga, prema mojim iskustvima) da zbog lošeg signala ne prepoznaju dobro standard i prebace se na neki neodgovarajući. Ako je to u pitanju, lako se rešava - isključi se auto i namesti standard PAL-B za taj kanal. Mada, pre se dešava da se nekorektno prepozna standard za ton - pa ne bude tona ili šušti.
Jesi li preko IKOM-a? Ja imam isti problem (crno-bela TV Avala) sa Philipsom.
Koliko znam, preko teleteksta mozes omoguciti prevod na National Geographic, Cartoon Network i Zone Reality. Samo nekad ga ima, nekad ne. I kanali koji imaju klasican teletekst (bez prevoda) nekad ga imaju, nekad ne.
Kako da namestim prevod:confused:
Preko SBB-a sam, i kad idem na teletext na npr. cartoonnetwork-u nema nista:confused:
nighthawk
28.9.2006, 21:29
Mozda koristis lose kablove ili tako nesto, pa je signal slab, u svakom slucaju ljudi iz SBB-a treba da dodju da pogledaju sta je.
@sirduck91
Kod SBB-a samo neki kanali imaju i teletekst, CN ne spada u te kanale. Zasto je to tako pitaj SBB.
Wile E. Coyote
29.9.2006, 11:03
Kako da namestim prevod:confused:
Preko SBB-a sam, i kad idem na teletext na npr. cartoonnetwork-u nema nista:confused:Ukljucis teletext, i ukucas stranicu na kojoj se nalazi prevod. Kod National Geographic je to 555-558 (mislim da je srpski titl na 558), a kod Cartoon Network-a je 777 ili 787, nisam siguran, ta opcija je postojala pre nekoliko meseci, ne znam da li ima jos uvek. U svakom slucaju, primetio sam da neki programi cas imaju, cas nemaju teletext (nevezano za prevod, mislim generalno), to valjda operater brlja nesto.
nighthawk
29.9.2006, 23:17
@Wile E. Coyote
Cekaj, i ja imam SBB, ali nemam teletekst ni na NG ni na CN. Ima samo na desetak kanala.
Wile E. Coyote
1.10.2006, 12:18
Ja sam preko IKOM-a, i kao sto rekoh, :dedica: nekad ima prevod, nekad ne. Bitno je: kad se otvori teletext, on ne pokazuje da ima sadrzaj. Bez obzira na to, ukucas broj strane na kojoj se nalazi titl i on ce automatski da prebaci posle par sekundi (ekran nece biti crn, vec ce se pojaviti samo titl. Medjutim, posto je teletext aktivan, ako hoces da promenis program, moras iskljuciti teletext. Ne moras imati i klasican teletext i titlove na istom programu. Cini mi se da oba imaju samo na TV5 ili Arte, ne mogu da se tacno setim.) Sinoc sam nasao prevod na National Geographic (na 558) i TCM (na 778). Povremeno ima na Reality, a na kanalu gde je TCM, preko dana je Cartoon Network.
Provericu ovih dana koji programi imaju titlove i na kojim stranama pa cu postovati. Doduse, ne znam da li je situacija sa titlovima kod svih operatera ista. Koliko se secam, na SBB-u su imali titl na MTV-u (doduse, pre nego sto su poceli da emituju MTV-adriu).
Moguce je mozda da ima i na ProSieben, teletext njihov je u funkciji, ali nisam se snasao. Ceo teletext je na nemackom.
Wile E. Coyote
1.10.2006, 19:49
Trenutno sam nasao na IKOM-u:
National Geographic na 555-558
Zone Reality na 555-556
TCM na 777-784
Uglanom su hrvatski i slovenacki titlovi a na TCM-u neki cudni jezici (nordijski ili sta vec).
Kao sto rekoh, nekad radi, nekad ne. Ovo je situacija od danas.
Nadam se da sam bio od pomoci.
101st Airborne
1.10.2006, 23:31
Avala jeste po vlasnickoj strukturi crno-beli kanal...raspitati se oko vlasnika i njegovih tazbinskih srodnika...najozbiljnije...
Inace ja sam na SBB-u, a na jednom od 2 televizora u kuci Avala gubi ton povremeno, dok na drugom radi bez problema svo vreme...izgleda da im je tehnologija jos nerazradjena...
Evo od juce je kod mene TV Avala u boji.
Wile E. Coyote
20.11.2006, 11:32
Kod mene jos uvek nije.
A inace, pre neki dan se pojavio pravo niotkuda kanal D! Mislio sam da to vise ne postoji? Niko to nije hvatao mesecima (ni sa ni bez kablovske)!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.