Prikaži potpunu verziju : Preporuka za mrežni wireless router
jocabg011
16.1.2013, 23:19
Poštovani auditorijume, prelazim posle 6 godina sa ADSL-a na kablovski net, te me zanima imate li neki predlog koji bi mi router pasovao za kućnu varijantu, bolje reći stan. Naravno da je wireless i da bude u normalnom cenovnom rangu, jer ipak je kriza i plate nema :(
Hvala na savetima:confused:
Poštovani auditorijume, prelazim posle 6 godina sa ADSL-a na kablovski net, te me zanima imate li neki predlog koji bi mi router pasovao za kućnu varijantu, bolje reći stan. Naravno da je wireless i da bude u normalnom cenovnom rangu, jer ipak je kriza i plate nema :(
Hvala na savetima:confused:
Verovatno bi ti poslužio ovaj ruter TP-LINK TL-WR340G koji košta nešto manje od 20 evra. Koristim taj ruter već 2 godine i veoma se dobro pokazao.
jocabg011
17.1.2013, 20:04
Verovatno bi ti poslužio ovaj ruter TP-LINK TL-WR340G koji košta nešto manje od 20 evra. Koristim taj ruter već 2 godine i veoma se dobro pokazao.
Upravo sam taj nasao i na LImundu za neku lepu kintu. Hvala.
Pozz svima,
Da ne otvaram novu temu, pokusacu da se ovde nadovezem svojim pitanjem. Takodje sam skoro presao kod kablovskog operatera i nisam bas prezadovoljan ruterom koji sam dobio od njega, pa mi treba savet oko kupovine boljeg. U pitanju je DLinkgo Router Wireless N 150 (DIR-501) Potrebno mi je da pojacam signal koji dopire u suprotni ugao kuce koji je udaljen od mesta gde je ruter dobrih 12-13 metara i prolazi kroz 3 zida. U krajnjim prostorijama kuce, signal se jedva hvata, pa me interesuje da li bi pomogla nabavka rutera sa vecom i jacom antenom?
Jos jedan problem koji mi se javio sa ovim ruterom je da kad sam postavio sifru, odjednom nijedan uredjaj koji sam probao nije mogao da se konektuje na internet. Kad skinem sifru, sve je ok. Da li se ovekve stvari desavaju, ili ja nesto nisam lepo podesio?
Ako se tom delinku skida postojeća antena samo je zameni jačom, imaš antene sa 8db pojačanja za malo preko 500 kinti, a to bi ti sigurno rešilo problem.
Nazalost, ne skida se, pa mi izgleda ipak ne gine kupovina novog. Interesuje me samo preporuka za neki bolji, koji ce sigurno moci da pusti pristojan signal na navedenu daljinu.
Ovako (http://www.netiks.rs/tp-link-tl-wr941nd-300mb-s-bezicni-ruter) nešto...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.