PDA

Prikaži potpunu verziju : [Android] SMS backup na Androidu

mrpesic
13.1.2013, 14:45
Postoji li neki Android program za bekap svih SMS poruka i kontakata, a da se ne povezuje sa Googleom ili bilo kakvim online resenjem? Neki program koji ce sve to da spakuje u 1 fajl ili slicno? Inace, imam Samsung Galaxy S i hocu da pocnem da eksperimentisem sa razlicitim ROM-ovima, :to_care: pa mi treba neko pouzdano bekap resenje. :icon_stud

darko31
13.1.2013, 15:15
Postoji li neki Android program za bekap svih SMS poruka i kontakata, a da se ne povezuje sa Googleom ili bilo kakvim online resenjem? Neki program koji ce sve to da spakuje u 1 fajl ili slicno? Inace, imam Samsung Galaxy S i hocu da pocnem da eksperimentisem sa razlicitim ROM-ovima, :to_care: pa mi treba neko pouzdano bekap resenje. :icon_stud

Za bekap samo pomoću telefona

Titanium Backup može da ti odradi posao, kaže da bekapuje i SMS i kontakte, kod mene bekap kontakata nikad nije radio, nemam pojma zašto ali je SMS bekap radio odlično. Ako ti je bekap SMS-a sa jedne verzije Androida, a hoćeš da vratiš svoj bekap na drugu verziju Androida mislim da neće raditi (npr. sa 2.3.X na 4.0).

Za kontakte, ima opcija u imeniku da ih izvezeš (export) na SD karticu, ali ne znam zašto ti je problem da se sinhronizuje sa Google nalogom.

Za bekap pomoću PC-a

Probaj da instaliraš My Phone Explorer, besplatan je i koliko sam čuo dobar program.

Bryan Fury
13.1.2013, 15:58
Samsung Kies, ne vidim zašto bi koristio neko 3rd party rešenje :)

Prief Lirator
13.1.2013, 16:10
Inace, imam Samsung Galaxy S i hocu da pocnem da eksperimentisem sa razlicitim ROM-ovima, :to_care: pa mi treba neko pouzdano bekap resenje. :icon_studNemoj ti nista da eksperimentises, instaliraj samo CyanogenMod 10 (Android 4.1.2) i bices zadovoljan kao i ja.
Nisam probao druge ROM-ove (osim CyanogenMod 9, koji je ipak malo losiji), ali mislim da ne moze bolje od ovog. :)

CuBe-O
13.1.2013, 17:28
Ja koristim ovo: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zegoggles.smssync&hl=en

darko31
13.1.2013, 20:37
Samsung Kies, ne vidim zašto bi koristio neko 3rd party rešenje :)

Mislim da Kies neće raditi sa neki custom ROM-om ili grešim. Na mom prošlom telefonu LG GT540 sa custom ROM-om PC Suite nije radio.

Doduše mogao bi da bekapuje kontakte sa Kiesom, koji bi bili bekapovani u .vcf formatu negde na hard disku i onda ih kopirati nazad na telefon i uvesti (import) ali što komplikovati kad se sve to može odraditi samo sa telefonom, bez PC-a.

mrpesic
14.1.2013, 4:50
Hvala svima na preporukama, problem sam resio pomocu My Phone Explorer-a, koji zaista jeste dobar program, jer nema samo SMS i phonebook bekap, vec i gomilu drugih korisnih funkcija, izmedju ostalog i bekap kalendara, beleski i tome slicno :). Takodje sam probao Titanium Backup, ali, posto mi telefon nije rootovan, aplikacija se nije ni pokrenula, tako da sam probao SMS backup +, koji je posao zavrsio sa ove "telefonske" strane. Kies upravo skidam, a sto se tice CyanogenMod 10, hteo bih da pitam, posto vidim da je baziran na Androidu 4.1.2, hoce li to bez problema da funkcionise na Galaxy S, posto je on ipak predvidjen za 2.3 (pitanje je mozda glupo, ali nacuo sam neke price da ce 4.x Android da koci i secka na Galaxy S-u, pa moram da proverim :confused:)?

darko31
14.1.2013, 13:01
Hvala svima na preporukama, problem sam resio pomocu My Phone Explorer-a, koji zaista jeste dobar program, jer nema samo SMS i phonebook bekap, vec i gomilu drugih korisnih funkcija, izmedju ostalog i bekap kalendara, beleski i tome slicno :). Takodje sam probao Titanium Backup, ali, posto mi telefon nije rootovan, aplikacija se nije ni pokrenula, tako da sam probao SMS backup +, koji je posao zavrsio sa ove "telefonske" strane. Kies upravo skidam, a sto se tice CyanogenMod 10, hteo bih da pitam, posto vidim da je baziran na Androidu 4.1.2, hoce li to bez problema da funkcionise na Galaxy S, posto je on ipak predvidjen za 2.3 (pitanje je mozda glupo, ali nacuo sam neke price da ce 4.x Android da koci i secka na Galaxy S-u, pa moram da proverim :confused:)?

Ja imam Nexus S koji deli jako sličan hardver sa Galaxy S-om i Cyanogenmod 10.1 radi odlično, instaliraj i videćeš ogromnu razliku naspram 2.3.

Guliver
28.1.2013, 14:41
Mozda je malo kasno za odgovor ali posto imam pomenuti model da prenesem svoje utiske :) Nemoj cm 10.1 ja sam imao problema sa baterijom, nemozes ni 15 sati da izguras uz umereno koriscenje, a i vise puta mi se desilo da se baterija sroza od 80% na 15% :kreza:... CM 10 je odlican, koristim ga vec dugo i sve radi glatko, bolje nego GB :)

Prief Lirator
30.1.2013, 4:36
10.1 je još u Nightly verziji, naravno da je bolje instalirati 10, a ionako nema velikih prednosti ipoboljšanja (Android 4.1.2 vs. 4.2.1).