Prikaži potpunu verziju : Najbolje igre 2012. godine
Nenad Vasovic
8.1.2013, 12:05
Evo koje PC igre su obelezile 2012. godinu, po misljenju ljudi koji prave "Svet igara". Sta vi kazete? (mozete izabrati i vise od jedne igre prilikom glasanja)
(rezultat glasanja bice objavljen u "Svetu kompjutera")
Kako bismo predupredili (ocekivana) pitanja - na ovom spisku nisu sve "Igre meseca" iz prethodnih 12 brojeva. Prvo, tesko bismo ih "stisli" u 10 raspolozivih mesta na listi, a drugo, kao sto je vise puta naglasavano, pa i na ovom forumu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=10520), titula "Igre meseca" odnosi se na najpopularniju igru tokom tog meseca, ne nuzno i najbolju. Kada se pregleda godina dana unatrag, jasno se vidi da neka ostvarenja nisu odolela "zubu vremena"...
Ah prosla godina i Batman AC, Deus EX:HR i Portal 2, kakve su to muke bile izabrati favorita, po mom izboru tri najbolje igre proteklih 5-6 godina, tako da mi je u poredjenju sa njima ova godina ipak malo siromasna po pitanju naslova.
Dvoumio sam se izmedju AC 3 i Dishonoreda, ipak blaga prednost ovom drugom cisto zato sto nije nastavak, uz napomenu da se jos nisam druzio sa FC 3.
Prief Lirator
8.1.2013, 13:07
Ja nisam igrao skoro nista od navedenih igara, :D ali mislim da ste mozda trebali staviti i "Hitman: Absolution".
Luka Filipovic
8.1.2013, 13:44
Meni je to svakako bio the walking dead (sve epizode), ali posto nije ponudjeno necu glasati.
Kad god izadju ova glasanja vidim koliko u stvari vise ne igram igre. :kreza:
Od svega ovoga igrao sam samo AC3 i BLOPS2 (jedine igre koje sam presao 2012. god) i ne bih glasao ni za jednu.
Bez Hitmana i Walking Deada? Smesna lista (da ne kazem nesto gore).
Oh well, ne mozes da se boris protiv vetrenjaca. Dishonored onda jedini zasluzuje titulu. Mozda mu prismrdi eventualno i FC 3 - jer je sasvim solidna igra.
Ljudi koji su napravili ove 2 igre gore koje sam naveo su nacinili hrabar potez - napravili 2 igre koje nisu "na kalup", a pritom i uradili odlican posao. Barem zbog toga ih je trebalo staviti na listu.
Al ajd, COD 9, Borderlands 1.5, AC 3 (ili 5) verovatno zasluzju vise mesta. O hype-ovima zvanim Diablo 3 i MP 3 i ME 3 da ne pricam.
Eto,tacno sam znao da nece biti The Walking Dead...verovatno ne bi igra pobedila u glasanju ali sam siguran da bi dosta glasalo za nju.
Jedini sam glasao za FC 3 :facepalm
Evo mog misljenja koje su najbolje igre 2012:
Alan Wake
Od igara koje su se pojavile na PC-u ove godine, ova je moja omiljena. Mislim da prica nije nesto najbolje ikad, ali mi je ipak odlicna. Isto vazi i za gejmplej. Da se citiram:
Svidelo mi se to što je priča pametna i što je sve metafora. Premisa je takođe super i ultra-zanimljiva (nestalih nedelju dana, nestanak kolibe, fora sa manuscriptom i tako dalje). Produkcija je super - da je ovo film, bio bi sasvim gledljiv, pa i više od toga, što je za jednu igru odlično. Gejmplej mi se takođe svideo, mislim da je sasvim dovoljno raznovrstan, a survival elementi su takođe lepo odrađeni. U sadejstvu sa "osvetljavanjem" protivnika, traženjem zaliha, povremenim "zagonetkama", vožnjom, gledanjem emisija i slušanjem radija, manuscriptom i mirnijim, dnevnim delovima igre - to daje sasvim dovoljno raznovrsnosti. Plus što je mehanika u globalu tečna, zanimljiva i zabavna.
Legend of Grimrock
Zabavan borbelacki sistem, koji je uzbudljiv, ali vas i tera da koristite mozak, i odlicne, logicne, originalne i dosta teske zagonetke koje predstavljaju finu hranu za mozak - prvenstveno je to ono sto valja u Legendi o Grimroku. I atmosfera je dobra - protivnici su groteskni i neuobicajeni, a atmosfera mracna jer se nalazite u dubinama, trudeci se da izbegnete sigurnu smrt. To je, takodje, veoma lep deo igre - deluje vam kao da je sve protiv vas, posto su neprijatelji dosta zeznuti i morate stalno da se hranite. Zato morate i da budete skoncentrisani, sto je zabavno. Steta je samo sto prica nije dobra.
Darksiders II
Svojim vecim delom izuzetno zabavna igra. Jeste da mislim da je dosta gora od prvog dela, pre svega zbog price i settinga, koji su jos malo pa bezveze, ali je ono sto je bilo zabavno u kecu zabavno i u dvojci. Prvo, lepo sandbox okruzenje, koje je prava poslastica za moj mozak, puno zanimljivih stvari i prizora. Drugo, odlicna borba. To je, u kombinaciji sa rolplej elementima, platformisanjem i zanimljviim "umetnickim dizajnom" stvorilo jednu veoma zabavnu igru.
Hotline Miami
Da se ponovo citiram:
Hotline Miami je prljavo glorifikovanje nasilja u njegovom najogoljenijem obliku. Bas mi se zato i svideo. Kad vas u drugim igrama neduzni likovi mole za milost, u ogromnoj vecini slucajeva prezive (ili barem mogu da prezive). Ovde - moraju da umru, i to po kratkom postupku. Genijalno. Ono sto je Slipknot za izbacivanje agresije preko muzike, to je Hotline Miami u igrackom svetu. Fenomenalan gejmplej, dobra prica i zanimljiva atmosfera na stranu, nepatvoreno nasilje je prema mom misljenju najinteresantniji deo igre.
Superbrothers: Sword & Sworcery EP
Ovu igru volim zbog neverovatne atmosfere/stila. Takvu atmosferu nisam doziveo nigde drugde. Nacelno, Sword & Sworcery je fantazijska igra, ali izuzetno opicena (a ne blesava u stilu Discworlda). Igra je nadrealna, likovi su simboli bez mnogo licnosti. Najzanimljiviji su dijalozi, koji deluju kao da ih izgovaraju elokventni pripadnici 21. veka, sa fetisom ka dugim recenicama i cudnim smislom za humor. Utisku doprinosi i brza, otherworldy muzika. Takodje, ima i nekoliko zabavnih borbi i unikatnih mini-igara, a postoji i poruka koju mozete da izvucete.
Insanely Twisted Shadow Planet
Veoma zabavna igra, pre svega zbog svog sandbox okruzenja, slicnog onom iz Darksidersa (obe igre su zeldolike). Trazite gadgete, pa se vracate na vec posecene lokacije na kojima pomocu gadgeta pravite nove prolaze. Veoma stimulantno za mozak. Borba je glatka, a ima i dosta logicnih i originalnih zagonetaka. Tu bih svrstao i bossove, kojima morate, koristeci mozak, da provalite Ahilove pete. Najveca mana ove igre je to sto maltene nema pricu.
Primordia
Avantura sa veoma dobrom i zabavnom pricom, koju donekle narusava predvidljivost. Zanimljiv setting, dobri likovi, vidljiva poenta i okosnica oko koje se gradi zaplet, plus jos zanimljive filozofije. Dobra atmosfera mracnog stripa, cemu kumuju lepa grafika i isto takav zvuk. I zagonetke su dobre, logicne i bez kliseja. Ove godine nisam igrao mnogo klasicnih avantura, pa mi je Primordia legla samo tako - igra koja te ne drzi za ruku je pravo osvezenje. Imas pet-sest lokacija, pa ti istrazuj i probaj da resis problem.
Lone Survivor
Genijalna igra. Survival horror, 2D omaz Silent Hillu. Vasi protivnici su stvarno morbidni i nikad nemate dovoljno municije niti hrane, sto stvara opipljivu tenziju, slicno Legendi o Grimroku. Zbog kombinacije sporadicnih borbi, ishrane i prostih zagonetaka gejmplej je neobican, a istovremeno i zabavan. Prica je takodje zanimljiva. Moze se shvatiti i licno, kao metafora, sto mi se veoma svidelo.
---
Malo ispod crte:
Botanicula
Spec Ops
Thirty Flights of Loving
Dishonored
Ljudi koji su napravili ove 2 igre gore koje sam naveo su nacinili hrabar potez - napravili 2 igre koje nisu "na kalup", a pritom i uradili odlican posao. Barem zbog toga ih je trebalo staviti na listu.
Da su stavljene sve odlicne igre koje nisu "na kalup", lista bi imala 50 clanova :D Uostalom, to vazi za skoro sve igre sa moje liste
Poz!
Najbolje igre 2012. - Madden 08 i Fifa 11. :alealeee:
Кол оф дјути, Асасинс 3, Дисхоноред. Тачка је турена :D:d.
Mršava godina. Nemam svog kandidata među deset najboljih.
Guild Wars 2 definitivno, za 5 soma kojih je placen (doduse ja sam dobio) imao sam preko 4 meseca zabave i sigurno cu da imam jos i toliko, i sve to bez pretplate.
Mislio sam dam svoj glas igri Mass Effect 3 ali ne vredi kad je kraj očaj,da je na listi Legend of Grimrock ili Botanicula pa bi glasao za jednu od te dve ovako ništa.
Sa liste- Dishonored (odredjeni nedostaci na stranu, za mene, najbolja igra ove godine) i Xcom (umereno razocarenje, ali ima potencijal da se dalje oblikuje sa zakrpama i dlc-ovima), a van nje- Dark Souls i Walking Dead (ovo je moralo da se nadje na listi)..
Toliko od mene.:ciao:
PS. Far Cry 3 izgleda veoma dobro, ali sam ga igrao tek nekoliko sati, tako da ne mogu da mu dam glas..
Koje razocarenje sto niste stavili The Walking Dead,haos.Bice prvi put da ne glasam za igru godine.
Borderlands 2.
Zanimljivo da su na listi bangavi Diablo 3 i Mass Effect 3, a nije sjajni Torchlight 2. :)
Inače, mislim da odavno ankete na forumu podržavaju više od 10 opcija. :a_whistli
Koje razocarenje sto niste stavili The Walking Dead
Da, lepo bi bilo videti jednu avanturu na No.1 za 2012!!!
Posto nisam igrao Diablo III(koji je verovatno najkvalitetniji proizvod sa liste), dajem glas Far Cry-ju 3.
Iz godine u godinu ,igre su mi nekako dosadnije i dosadnije... Ova 2012 je najgora ,nista posebno. Nemam na zalost za koga da glasam. Igrao FC3 i black ops 2 ,ali nista revolucionarno da obelezi godinu. Nadam se GTA 5 u 2013 ili "bar Mafiji 3" :D
Mislio sam dam svoj glas igri Mass Effect 3 ali ne vredi kad je kraj očaj,da je na listi Legend of Grimrock ili Botanicula pa bi glasao za jednu od te dve ovako ništa.
Da je na listi Shank 2 dobio bi moj glas. The Walking Dead zaslužuje mjesto Mass Defekta.
water wizard
8.1.2013, 23:09
ništa od ovog nisam igrao :p
Po kom to kriterijumu nema Hitmena na listi?! :paranoia:
pantelicdragan
9.1.2013, 0:09
Moj glas ide Far Cry 3
Po kom to kriterijumu nema Hitmena na listi?! :paranoia:
Valjda ih ne mogu sve ugurati u deset mjesta, a vodilo se računa i o zastupljenosti žanrova.
Valjda ih ne mogu sve ugurati u deset mjesta, a vodilo se računa i o zastupljenosti žanrova.
Kako to mislis " vodilo se računa i o zastupljenosti žanrova"??
Ako pogledaš listu vidjećeš da uključuje tripple A igre iz svih žanrova (sem sportskih simulacija i sličnog šunda). Mogu da nagađam kao i ti, ali sigurno se izbor nije mogao svesti samo na pucačke naslove, gdje se ni sam Hitman nije proslavio.
Mogu da nagađam kao i ti, ali sigurno se izbor nije mogao svesti samo na FPS naslove, gdje se ni sam Hitman nije proslavio.
I to sto kazes, Hitman je mozda najgori FPS koji je ikada izasao. Verovatno zato sto je to stealth igra iz treceg lica.
Ja sam dao glas Maxi i Far Cry 3-ci.
Ove godine sam jako malo igrao igre....gledao da sve probam a malo njih zavrsavao... odmah ono sto vidim je da fali igara 1)Alan Wake
2)Hitman
3)Darkness 2
4)Walking Dead
Walking Dead je prejaka stvar,osvezenje veliko za mene,fenomenalno podeljeno u 5 epizoda,cekam 2 sezonu.
Alan Wake je po meni fantasticna igra,odlican horor,odusevila me
Hitman slabiji od prethodnika ali dosta bolji od drugih igara ove godine.
Darkness 2-briljantna igra prebrzo bacena u zaborav.
CoD je previse cest da bi bio igra godine bar meni,mada je dosta bolji od proslog.
ACIII me je definitivno zasitio,puno sam ocekivao a nisam bas nesto dobio sto nije vidjeno ranije,vreme je da stanu koju godinu.
Xcom,Mass Effect 3,Bord2(mp,coop),Diablo3 i GW2 nisam igrao.
Max Payne 3,dosadio ubrzo,nije to to.
FarCry 3 i Dishonored jedini vredni spomena,maestralne igre,dao sam glas i jednoj i drugoj,mada mi je FC3 najbolja igra ove godine.
Retardinjo
9.1.2013, 16:55
Glasao za Dishonored zbog zanimljive atmosfere i originalnog izgleda, i x-com zato shto su se drzali starog principa igranja, ostalo je manje vishe djubre
Stvarno shteta za Walking Dead, mislim da je zasluzila mesto.
Bas me zanima koliko bi Walking Dead imao glasova.Bilo bi tesno sa FC3 za prvo mesto...
Ja cu da navedem igre koje su meni bile najzabavnije, jer me je ove godine skoro sve smorilo. Za listu me najiskrenije nije briga uopste, necu ni da glasam.
The Darkness II
Alan Wake
Far Cry 3
Max Payne 3
Hitman: Absolution
I Am Alive
Tony Hawks Pro Skater HD
Dear Esther
E bravo Emix. Evo i moje liste:
1) Hitman: Absolution
2) Dishonored
3) Walking Dead: Season 1
4) Alan Wake
5) Far Cry 3
Skenderevo
10.1.2013, 1:19
Evo ja sam odigrao 12 komada u 2012 pa cu da sklepam sopstvenu top listu :D
12. Sniper Elite V2 - Ovo mi se nije nimalo svidelo, neznam ni zasto sam je zavrsio. Nekako...suplja igra.
11. The Darkness 2 - Dobra prica, ali me nevidjeno iznervirao field of view od svih tih silnih pusaka i pipaka. Takodje, jako lepa cell-shaded grafika.
10. Alan Wake's American Nightmare - Mnogo losije od originala, sa trostrukim ponavljanjem lokacija ukrug, da bi igra sto duze trajala. Ali mi se i dalje vise dopala od prethodne dve igre, zbog neverovatno zabavnog napucavanja.
9. Spec Ops: The Line -Dragomixova Biblija prosvetljenja :D Mnogo dobra pricica i setting, ali nekako (valjda samo meni) mlako napucavanje. Daleko bolje od Binary Domain-a koga nisam ni uspeo da zavrsim zbog ocajnih kontrola.
8. Max Payne 3 - Kec ostaje najbolji :D Igra s neverovatno kul scenama, ko' iz holivudskih filmova, uz fantastican Maxov glas u cutscenama koje su predobro odradjene. Najbolji deo su flashbackovi iz NY.
7. Hitman: Absolution - Ovo je cisto subjektivno jer nisam igrao prethodne delove, nikad me nije nesto posebno interesovao Hitman serijal. Kvallitetno razradjene lokacije i vrlo zanimljiva prica za pratiti, + stealth koji se ne vidja vise tako cesto u igrama.
6. CoD Black Ops 2 - Kroz CoD se proleti ko' kroz neki holivudski film pa ostade dobar utisak, pogotovo ovaj deo s mLogo dobrom kampanjom, sto puta boljom od one iz MW3...
5. Dishonored - Dunwall! Trilion opcija za prelazenje misija i ogroman replay value, ali prica je (bar za mene) tu totalno zakazala.
4. Mass Effect 3 - Fantasticno dobro razradjen osecaj da ste zurbi za spas univerzuma, s boljom borbom od prethodnih delova, ali zato opcije u dijalozima, pojedine scene i narocito katastrofalan kraj ga vuku na dno, ali eto ga na 4-tom mestu kod mene jer imam soft spot za ME serijal :D
3. Sleeping Dogs - mozda sam lud, ali meni je ovo bolje od GTA IV (ne i od prethodnika). Neverovatno dobro dizajniran grad s bataljonom sporednih zaj***ncija, odlicnom borbom i zanimljivom pricom, ali iznad svega cut-scene koje su pravo uzivanje za gledati. Uostalom ovo je valjda jedina igra koju sam odigrao a da se desava na Dalekom Istoku.
2. Alan Wake - Mracne cetinarske sume, magla, vise nego odlicno napucavanje i mindf**k u Alanovoj vugla - srebrna medalja! Jedina ovogodisnja igra koju sam odigrao dvaput.
1. FAR CRY 3 - Sve! (http://www.youtube.com/watch?v=wEZfi1QfdIE)
Zao mi je sto nisam odigrao Risen 2 (zbog graficke) i Assassin's Creed 3 (zbog neoptimizovanosti), oni bi se tu sigurno visoko kotirali, a ostale ovogodisnje igre koje nisam naveo me ni ne zanimaju (npr. Darksiders II).
Sto se tice 2013 - GTA V ce verovatno da razbije svu konkurenciju, ali mene licno najvise zanima Dragon Age III, bas da vidimo jel' su se opametili u Bioware-u :D
Sladjan85
10.1.2013, 14:50
Ipak sam glasao :) Call of Duty : black ops 2. Voleo sam keca i MW serijal, pa neka glas pripadne njemu :)
Diablo 3 zato što je izazvao najveći hajp,bez obzira što su se ljudi kasnije razočarali u njega.
I guild wars 2, jer se meni lično svidela.
Ako pogledaš listu vidjećeš da uključuje tripple A igre iz svih žanrova (sem sportskih simulacija i sličnog šunda).
Vise mi lici na akcione igre (FPS pucacine) i jos 1 ili 2 zanra
zvezdan84
10.1.2013, 22:41
f1 niko nije spominjao?
Borderlands, Dishonored, Xcom
steta sto u listi nema Alan Wake, Legend of Grimrock ili bar Walking dead :(
White Ripper
12.1.2013, 17:48
Sve su ove igre na mjestu, ali nijedna sa spiska nije nekako za titulu igre godine. Inače formalno sam glasao za FC3.
Lista je krajnje smensa, ni jedna od ovih igara nigde drugde nije bila ni nominovana za igru godine, a svakako sem 2-3 igre ni jedna nije nesto sto bi po nekim normalnim merilima prelazilo ocenu od 70/100 poena, ako ne i manje. Pa da pocnem sa listom i zasto igre ne treba da budu u njoj:
AC3 - AC igra, nova lokacija i novi heroj, ali igra je losija od prethodnika, previse politiziranja i premalo skakanja po krovovima. Kad dodamo na to da je i jedan od najgorih portova u poslednjih par godina eto razloga da nikako ne bude PC igra godine.
Borderlands 2 - Odlicna igra, ali nikako nesto sto se moze nazvati remek delom. FPS sa RPG elementima, nista manje niti vise. Prica osrednja, stil dobar, ali u ovoj igri nema nicega sto je moze izdvojiti toliko da bude PC igra godine. Odlicna zabava, ali nista sto pomera granice.
COD:BO2 - Necu trositi reci, COD je odavno postao smesan, a ovo je jedan od najsmesnijih. Trci-Pucaj-Pretisni dugme i tako u krug, bez ikakvog izazova ili bilo cega drugog. Cak je MP losiji od recimo COD:MW-a, a COD MW ostaje kao poslednji naslov vredan pomena u serijalu. Igra godine ni da je jedina igra koja je izasla cele godine.
Diablo III - Nabavio sam Diablo vrlo skoro, odigrao malo i treba samo reci Blizzard je ostao Blizzard, Diablo-Diablo. Majstori svog zanata, nesto naizgled tako prosto postane neverovatno zarazno i igrivo. Mada prica i sve ostalo daleko od necega sto pomera granice u bilo kom smislu. Ove godine izbacuju SC2:HoS, pa posto je to jedina kompanija od koje imam sve igre padne neki preorder, SC 2 nesme da se propusti i mozda bas to bude igra ove godine. Diablo III to nikako nije za proslu.
Dishonerd - Nisam odigrao do kraja, ali prema svim komentarima i ono sto sam video na pocetku, nesto osvezavajuce i novo, ali ne bih mogao da je ocenim do kraja pa cu ostaviti kao jednog od kandidata koji zasluzuje tu laskavu titulu, mozda.
Far Cry 3 - Ova igra me je iznenadila, kao sto me je prosle godine iznenadio Crysis 2. Neverovatna zabava, ogromna mapa, mnogo toga sto moze da se radi, mogucnost da sam odlucujes u potpunosti kako napadati i razviti taktiku, svaki neprijateljski kamp je prica za sebe. Ima tu par gluposti, ali moze da ponese ovu laskavu titulu.
Guild Wars 2 - I ovo sam igrao, ali vise ga igrao moj burazer, potrosio silne dane svog zivota na njega i nisam video nista sto bi igru odvojilo od gomile drugih MMO-ova. Ne znam sto se svi toliko loze. Nije to iskustvo ni blizu neke dobre prave SP igre. Bolje potrositi 10 sati na nesto spektakularno, neko 200 na pretiskanje 1, 2, 3 pa u krug. Nikako ovo ne bih nazvao igrom godine.
Mass Effect 3 - Gde da pocnem? Bolje da ne pocnem. Ovo je najvece razocarenje u istoriji industrije. Nikako, ni u kom slucaju ovo djubre ne bi trebalo da ponese titulu igre godine.
Max Payne 3 - Igra ima samo jednu manu, lokaciju. Ta mana je toliko velika da je igrac non stop ima osecaj da nesto nedostaje. Dakle atmosfera nije ni izbliza dobra kao u prve dve igre, sve ostalo je dostojno Max-a, ali nije to to. Samo zbog toga ovo nije igra godine i mozda najveci komercijani uspeh.
XCOM - Odlicna igra, ali igra koja nije fer prema igracu. Po meni nije materijal za igru godine, ali moze da bude.
Na listi je trebao da bude Spec Ops, igra je nesto sto je pomerilo granice u naraciji tokom igre. Vidim Skenderevo opet pise kako ne valja napucavanje (:D), ja bi mu samo na to rekao da ode, iznajmi Xbox 360 i odigra Gears Of War 3, pa nek se vrati. Ova igra je kao najbolja sto se tice napucavanja, a Spec Ops je bolji za jedno dva koplja. Za mene najbolja PC igra ove godine.
Inace najbolja igra koju sam odigrao je Super Mario 3D Land na 3DS-u, sa drugih platformi bi izdoio i Halo 4 koji je daleko do lose igre i od koje bi serijal kakav je COD trebao dosta da nauci!
A gde je ovde Hitman Absolution?
Prief Lirator
16.1.2013, 8:49
A gde je ovde Hitman Absolution?Nisu ga ponudili jer bi odmah pobijedio, on je van konkurencije. :)
Nisu ga ponudili jer bi odmah pobijedio, on je van konkurencije. :)
Viva La Hitmen! :dedica:
Моја листа :
1.Hitman Absolution
2.Alan Wake
3.Borderlands 2
4.Dishonored
5.The Walking Dead
6.Game of Thrones RPG
Зашто нема гласања за крш године ? Мање више би иста листа могла да буде ...
Ja sam pitao za HITMENa istog momenta :) Neko ovde vodi racuna o igrama, iako se ne razume bas previse :p
Dok ne odigram Dishonored, Far Cry 3 bih imenovao kao igru godine.
+ Otvoren svijet i taj istraživački trip, grafika, sloboda u načinu rješavanja zadataka (šunjanje ili rambo stil), određene misije iz glavne i sporednih misija, napucavanje sa piratima i osvajanje kampova, craftovanje, unaprijeđenje vještina, dosta smiješnih momenata sa životinjama (kad te neđe na kraju misije izranjavanog i bez municije zaskoči tigar).
- Sa druge strane, oduševljenje nekim stvarima traje 2-3 dana. Otvoren svijet dosadi i počinješ da koristiš fast travel, glavna priča je malo tanka (vadi je par odličnih misija i nekih jako zanimljivih rješenja ali opet), sporedne misije vrlo brzo dosade jer su iste (ubij životinju X sa oružjem Y, rokni glavnog pirata nožem, pođi ovamo, vrati se onamo). Otkviranje relics i nalaženje onih pisama vrlo brzo postaje jednolično, vrlo malo mozganja da npr. nađeš odgovarajući put i izbjegneš zamke.. jedino ko se odluči da ih traži bez oznaka na mapi, e to je već izazov. I na kraju stvar od koje sam ludio - skupljanje para. Umjesto da negdje sakriju 20ak kovčega punih para (što bi bio mnogo bolji fazon, ostrvo sa blagom heh), imaš milion kovčega sa po par dolara i moraš svakog hebenog mrtvog gusara da prevrćeš kao najgori lešinar da bi izvukao pare. Em što mi je gadno to, em što uzima vremena i smara. A pare trebaju jer oružje i municija koštaju u krv.
Sve u svemu mnogo bolja je bila 2011.
Nastavci svugde... Što bi se potrudili da smisle nešto novo kad može jedna ista stvar da se pravi iznova i iznova.
I ne znam zašto uopšte uključiti blops 2 i me 3 u glasanje, nema ko ih nije napljuvao.
http://www.mememaker.net/static/images/memes/1265114.jpg
Standardna pojava. Ove godine u listi imamo Dishonored, prošle je bio L.A. Noire, pre toga sve sami nastavci. Muuuuuuu! http://www.myemoticons.com/emoticons/images/msn/animals/cow.gif
Moj izbor Borderlands 2 i GW2, to je ujedno i jedino sa liste što sam uzeo ove godine...
Nastavci svugde... Što bi se potrudili da smisle nešto novo kad može jedna ista stvar da se pravi iznova i iznova.
I ne znam zašto uopšte uključiti blops 2 i me 3 u glasanje, nema ko ih nije napljuvao.
Zasto? Pa zato sto ni jedna nova igra ove godine nije prosla dobro. Najbolji primer je Spec Ops, a i Binary Domain. Zato je BLOPS2 prodat u 20 miliona i bezumnost se nastavlja. Mislim da se Spec Ops zvao COD: Dubai, da bi bio prodat u 30 miliona primeraka i ujedno bi se o njemu pisalo na sve strane. Ovako...
Zalosno je sto nema igara kakve su Hotline Miami ili FTL koje su dobile neverovatno dobre ocene i koje su nesto sveze i novo!
Lista trenutno ide:
3
2
2
3
Dishonored
3
2
3
3
XCOM - mada i ovo nije nista novo vec reboot!
Zalosno je sto nema igara kakve su Hotline Miami ili FTL koje su dobile neverovatno dobre ocene i koje su nesto sveze i novo!To mi i nije jasno. Razumem da deca u Americi kupuju novi cod i da on zaradi svaki put milijarde, ali ne znam zašto ljudi koji prave "Svet igara" nisu normalniju listu sastavili. Ovo je na nivou IGNa.
To mi i nije jasno. Razumem da deca u Americi kupuju novi cod i da on zaradi svaki put milijarde, ali ne znam zašto ljudi koji prave "Svet igara" nisu normalniju listu sastavili. Ovo je na nivou IGNa.
IGN je imao bolju, verovao ili ne. Pogledaj da vidis. Za igru godine su bili nominovani i FTL i Hotline Miami izmedju ostalih igara, a igra godine im je Journey zbog kog bi opet uzeo PS3 jer je igra fantasticna u najmanju ruku.
Boondock Saint
18.1.2013, 13:26
Slaba lista. Moji favoriti ove godine: Sleeping Dogs, i fenomenalni Spec Ops The Line. Sto se tice underated igara ja bi stavio The Darkness 2 i Binary Domain.
Ne igram vise nove naslove, ali FTL je po meni u top listi igara koje sam ikada igrao.
Moj GOTY je The Walking Dead. Ali posto je nema na listi, glas cu dati Dishonored-u.
PS. Znam da mozete da stavite samo 10 igara na glasanje, ali gde bas svake godine mora da se nadje igra iz Plastic Ops serijala? To mesto je mogla uzeti The Walking Dead ( ili npr. Alan Wake ), koja bi, ubedjen sam, osvojio GOTY.
Boondock Saint
19.1.2013, 19:12
Nisam igrao Walking Dead jer me tematika ne zanima ali stvarno je cudno da se igra nije nasla u top 10, makar po listama koje gledam po netu, igra je gotovo uvek u top 3.
Evo odigrao sam Walking Dead da vidim sto se digla tolika frka oko igre. Moram priznati, rame uz rame sa Spec Ops-om. Davno nisam odigrao ovako dobru igru, sa odlicnim sistemom odlucivanja i odlicnim dijalozima. Stvarno su ljudi pokazali kako se prave ovakve igre i kako svaki detalj ima uticaja na krajnji ishod.
P.S. Ja cak ni nevolim horor igre, niti volim zombi igre, ali ovo prosto nije taj zanr. Pre je neki psiholoski triler sa horor elementima.
Dakle glasao bi za Walking Dead i Spec Ops, da su na listi.
perablenta
23.1.2013, 13:40
Za mene je igra godine ona koju sam sa najvecom zeljom cekao i sa najvecim zadovoljstvom igrao.
XCOM Enemy Unknown.
Budimir_Trajkovic
24.1.2013, 2:29
Za mene je igra godine ona koju sam sa najvecom zeljom cekao i sa najvecim zadovoljstvom igrao...
Za mene je to:
Diablo 3:to_care:
Razlog: toliko nervoznog iščekivanja i onda 450h+ igranja i još uvek mi nije dosadila. Takođe, zaradio sam na njoj 140 evra što je dodatni plus.
singularity
24.1.2013, 23:17
Za mene je igra godine ona koju sam sa najvecom zeljom cekao i sa najvecim zadovoljstvom igrao.
XCOM Enemy Unknown.
ova igra zvanicno i jeste proglasena za najbolju takticku igru u 2012 godini i osvojila je dosta nagrada. Razlog za to je sto ove godine jako malo smo imali strateskih igara. Zasluzeno, zaista je dobra igra u svakom pogledu, opravdala je ime koje nosi.
singularity
24.1.2013, 23:26
Namerno nisam glasao za nastavke, igre koji svoju slavu tj. prodaju baziraju na osvnovu svoji slavnih prethodnika. Slazem se ja da je far cry 3, mass effect 3, max payne 3 odlicne igre, ali koncept ideja, i mnogo toga su preuzele od svojih prethodnika.
Zbog toga sam glas dao igri Dishonored. Igra je dobra, gameplay, ideja, ambient karakteri, sve je novo, originalno, zabavno.
Malo mi je smorno da ponovo igram COD 74 deo, i kao odusevim se, samo jer kao nov je deo, grafika je malo bolja i ima par novih fora. Ne hvala.
Takodje bitna stavka zasto sam glasao za Dishonored je i cena. Dishonored kosta daleko manje od pomenutih igara. Igru je moguce kupiti za svega 20e. Pricam o retail verziji igre. COD kosta 40e, mass effect 3 26-30e, itd da ne nabrajam.
Diablo III preskup, toliko se ocekivalo od igre, i na kraju cak nije ni najbolji RPG godine vec je to Guild Wars 2. A da ne pricamo da je Torchligth II 5x bolja igra od Diabla, a kosta 3x manje.
Glasao za Dishonored i FC3 a da su na listi umjesto FC3 bih stavio Spec Ops: The Line i The walking dead. Kad bih mogao birati igru koja je najveci utisak na mene ostavila (ne samo ove god nego mozda ikad), to je Spec Ops: The Line jer ti u igru ulazis sa razmislanjem "odoh igrati jedan brainless TPS i ubiti sve pred sobom" sto je developer i ocekivao a zavrsavas sa izrazom na licu
http://skidmoreunofficial.com/wp-content/uploads/2011/04/SUMeme1.jpg
Sigurno postoje igre ove godine sa boljom grafikom i multiplayerom, tecniji gameplayom i koje duze traju ali nijedna ne ostavlja jaci utisak od ove igre.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Glasao sam za XCOM. I to samo zato sto je solidna igra, a sve ostale igre sa spiska nisam igrao sem Mass Effect-a 3.
Da li je bilo jos dobrih igara?
Bilo je, samo sto nisu na listi.
Legend of Grimrock - povratak old school dungeon crawla
King Bounty ekspanzija (neverovatno da igra i dalje ima svoj smek koji te tera da igras i igras)
Fast Then Light - fenomenalna mala igra
Spec Ops The Line - shooter godine, i to ne zbog gejmpleja
Warlock: Master of the Arcane - po meni igra godine u zanru 4X strategija (kolike sam sate samo potrosio igrajuci)
Blak Mesa - mod godine, razlog ocigledan
Boondock Saint
30.1.2013, 16:45
Zero Punctuation proglasio igru godine. Za mene nema iznenadjenja.
http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/6677-Top-5-of-2012
Dok ne odigram Dishonored, Far Cry 3 bih imenovao kao igru godine.
Odigrao Dishonored :) Već sam opisao svoje oduševljenje na topiku posvećenom ovoj fantastičnoj igri.
Igra godine.
singularity
2.2.2013, 3:11
Dishonored i jeste proglasen za najbolju igru 2012 godine.
A Farcry 3 koji svi toliko hvale samo neznam zasto sam ugasio posle par sati igranja... Prvi deo je zakon.. Ovo je smesno... Igra je ok, ali nista vise od toga...
E lagano sam zaboravio da bacim pogled sta je igra godine ovde, mada po broju strana (4 - ubedljivo najmanje do sada) izgleda da nije bilo toliko zanimljivo nikome.
Ionako je vecina strana ispunjena sa jednim istim postovima:
"Gde su Walking Dead, Hitman, Alan Wake, Sleeping Dogs?"
Nadam se da ce redakcija uvideti da su ove godine uvrstili mnoge HIT nastavke igara koji su se vecini ocigledno smucile. Mogu strani (a i domaci) kriticari do prekosutra da ih dizu do nebesa, ali vidi se po ovome sta igraci misle.
Drago mi je da je jedan novi IP pobrao najveci broj simpatija, a da su COD9, AC3, ME3, D3, B2 - prepoznati kao prehajpovani naslovi kojima ipak nije bilo mesta na ovakvoj listi.
GOTY: Dishonored - u ovakvoj konkurenciji - sasvim zasluzeno.
nikad cuo za te igre
Ja trenutno zavrsavam cod 1 , i prelazim na cod 2 cim malo zabudzim
komp,grafika mi je malo kilava.
Bravo za Dishonored!:alealeee: Prava igra je pobedila.:boxing: Immersive sims FTW!!:nov_explo
Drago mi je da je jedan novi IP pobrao najveci broj simpatija, a da su COD9, AC3, ME3, D3, B2 - prepoznati kao prehajpovani naslovi kojima ipak nije bilo mesta na ovakvoj listi.
Borderlands 2 никако не припада овом низу боља је бар 10 пута од претходника ...
To je tvoje misljenje, ja mislim da je kec apsolutno kompletna igra, a da je dvojka jedan poveci DLC.
Da ne ode tema u drugu stranu, nek ostane na tome da se ne slazemo po tom pitanju :)
Skenderevo
2.2.2013, 21:37
Ja sam glasao za Far Cry 3, ali mi nimalo ne smeta sto titula odose Dishonoredu! :to_care: Za razliku od prosle godine gde je Skyrim presisao Witchera, Portal i Deus Ex.
To je tvoje misljenje, ja mislim da je kec apsolutno kompletna igra, a da je dvojka jedan poveci DLC.
Da ne ode tema u drugu stranu, nek ostane na tome da se ne slazemo po tom pitanju :)
Не расправљам се само за записник :D:
По тој логици најбоља игра свих времена Fallout 2 је само једна велика експанзија кеца што се може закључити на први поглед а у ствари је F2 много више, уосталом као B2 у односу на B1 .
Што се тиче теме Dishonored заслужено ...
singularity
3.2.2013, 14:14
B2 je od originalnog dela uzeo sve, grafiku, gejmplej, i najvaznije slavu. Grafika je poboljsana, novi neprijatelji, vise oruzja slazem se, ali Borderlands je igra koja je bila originalna i zato je tako prosla. B2 je samo razvio malo originalnu ideju, prilagodio je novim igrackim i grafickim standardima. Ne vidim po cemu je bolja od originalne igre.
b2 je od originalnog dela uzeo sve, grafiku, gejmplej, i najvaznije slavu. Grafika je poboljsana, novi neprijatelji, vise oruzja slazem se, ali borderlands je igra koja je bila originalna i zato je tako prosla. B2 je samo razvio malo originalnu ideju, prilagodio je novim igrackim i grafickim standardima. Ne vidim po cemu je bolja od originalne igre.
Па сам напишеш да је боља и омда напишеш да незнаш што је боља . Иначе сем графике и оружја Б2 има и боље квестове, лепшу причу (ако се може назвати причом) и супер негативца ....
Нико не написа да је овде победила игра која је за прву виолину ск-а била мех и ништа више .
Jedna relativno loša godina je iza nas. Ove očekujem dosta više hitova i kvalitetnih igara.
Mršava godina. Nemam svog kandidata među deset najboljih.
Sto bi reko drug žuti mršavo do j.....
Sve sto je iole valjalo je "hitman absolon" i "WRC3 donekle"
Iskreno sve sto ocekujem od ove godine je GTA V s obzirom na proslogodisnju katastrofu i poplavu losih i tehnicki nedovrsenih i neoptimizovanih naslova nadam se samo da Rockstar neće izneveriti :cool:
Sent From My UltraSpeed S.E Xperia Arc S 1,4GHz Gaming Edition
Ja sam glasao za Far Cry 3, ali mi nimalo ne smeta sto titula odose Dishonoredu! :to_care: Za razliku od prosle godine gde je Skyrim presisao Witchera, Portal i Deus Ex.
Kakvo je meni razočarenje bio Deus Ex HR. Nakon sad već legendarnog prvog dijela, preskočio sam drugi i rekoh ajd da probam treći dio jer su ga mnogi dobro nahvalili. Mučio sam se do Šangaja, tu sam negdje na pola odustao jer više nisam mogao. Zlo. Radije bih igrao Battlefield 3 single player kampanju..
Kakvo je meni razočarenje bio Deus Ex HR. Nakon sad već legendarnog prvog dijela, preskočio sam drugi i rekoh ajd da probam treći dio jer su ga mnogi dobro nahvalili. Mučio sam se do Šangaja, tu sam negdje na pola odustao jer više nisam mogao. Zlo. Radije bih igrao Battlefield 3 single player kampanju..
Све, све, али "Battlefield 3 single player kampanju" која је убачена буквално реда ради :eek:
nameless1
12.2.2013, 11:51
Stvarno je zasluzio kolacic, a vala i ti sto si uopste imao potrebu da mu odgovaras.:p
Po cemu je to Skyrim presisao Portal? Mozda jedino po bagovima.
I po glasovima na SK forumu :p
Све, све, али "Battlefield 3 single player kampanju" која је убачена буквално реда ради :eek:
Prije ću da igram neku takvu singplayer FPS pucačinu bez mnogo filozofije umjesto pretenciozne wanna-be-smart igre. Još je grafika odlična, napucavanje itd.
Što znam, meni je originalni Deus Ex bio ispred vremena. Jedna od najmoćnijih igara, zato me vjerovatno i smorio HR. Al nije sad ni bitno, važno je da je Dishonored najbolja igra 2012. (i u neku ruku duhovni naslednik prvog Deus Ex-a)
Zuti Bar
10.10.2013, 10:38
1. Dishonored
2. Assassin's Creed III
3. Borderlands 2
Uz napomenu da FC3 nisam igrao.
Markonije
10.10.2013, 18:47
3 koji svi toliko hvale samo neznam zasto sam ugasio posle par sati igranja... Prvi deo je zakon.. Ovo je smesno... Igra je ok, ali nista vise od toga...
Deinstalirao na 30% kampanje,dosadno,predvidljivo,prelaki protivnici
Mada igra izgleda fenomenalno i ima par vrh momenata(weed field i skrilex FTW,wingsuit :))
Dishonored je odlican,mada na startu igre su mi narasla ocekivanja koje igra nije bash ispratila do kraja(mogli su josh dosta toga da pozajme od Thief-a bilo bi jos bolje).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.