Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Telefoniranje sa kompjutera

Pucko
7.1.2013, 17:08
Da li je ovo moguce, mislim, tehnicki jeste, pomocu modema. E sad, mene zanima da li je moguce razgovarati sa kompjutera, odnosno slati zvuk, jer, pozvao sam svoj mobilni sa kompjutera, dobio sam zvuk od telefona (mikrofona na telefonu), ali nisam dobio zvuk od mikrofona na kompjuteru.

p.s. do 14. godine sam ziveo na dial-up-u.

water wizard
7.1.2013, 17:16
pa verovatno ima neki program za telefoniranje preko modema, a možeš da koristiš i skype za pozivanje drugog kompjutera ili inostranstvo

Pucko
7.1.2013, 17:55
Znam ja za skajp xDDD. To sto sam ovu temu napravio je zato sto, me recimo mrzi da ustanem i da uzmem telefon (fiksni) u ruke i da okrenem broj.

Lakse je sedeti za kompjuterom :D:D:D:D:D

Skajp se placa da bi se zvale telefonske linije sirom sveta, odnosno bilo kakvo zvanje sa interneta na fiksnu i mobilnu telefoniju se placa.,..,koliko ja znam...

makiem
7.1.2013, 18:09
Imao sam neki program za to, ali je imalo previse problema sa njim, kao sto je gubitak zvuka tokom razgovora, neregistrovanje dolaznog poziva itd. pa sam prestao da ga koristim. Ne mogu da se setim kako se zove, ali secam se da je imao interfejs u obliku mobilnog telefona. Jako je star program, koristio sam ga pre 7-8 god.

A sta mislis o bezicnom telefonu? :D

darko31
7.1.2013, 18:19
Pa ako koristiš pozive sa interneta (PC) na telefon (mobilni operateri, fiksna telefonija) onda se uglavnom plaća, ne znam da postoji neki besplatni servis za takvu vrstu.

Ako koristiš pozive sa interneta (PC) na telefon koji je spojen na internet preko WiFi-ja ili mobilnih mreža onda je besplatno (Skype za Android, Viber i ostali VoIP servisi).

Pucko
7.1.2013, 18:31
ee.....ovde je prica o povezivanju kompjutera na internet putem dial-up-a. Pomocu modema koji se koristio pre za povezivanje na internet, ali moze da se koristi i za pozivanje bilo kakvog broja... meni je problem prenos glasa... kako da pricam ???

probao sam sa mikrofonom ali ne salje zvuk, odnosno nema ni podesavanja za voice input.

cane.prebranac
7.1.2013, 18:39
koliko se secam imali su modemi sa dva prikljucka za mikrofon i slusalice, probaj da nadjes takav modem, pa probaj sa njim, naravno slusalice i mic gurni u njega.

Osbourne
7.1.2013, 18:44
To sto sam ovu temu napravio je zato sto, me recimo mrzi da ustanem i da uzmem telefon (fiksni) u ruke i da okrenem broj.

Lakse je sedeti za kompjuterom :D:D:D:D:D

Da li jos nekom ovo ni malo nije smesno? :icon_scra

water wizard
7.1.2013, 18:49
ne znam zašto bi bilo smešno :p
ako nema bežilčni ili ako mu se isprazni baterija ili ako mu se ne kupuje novi telefon da stavi pored kompjutera..
jedino što me nije poslušao da traži neki program ..:confused:

Eni
7.1.2013, 18:53
Treba ti modem sa oznakom Voice/Fax, uz njih često dolazi neki namenski program za telefoniranje, identifikaciju dolaznih poziva, slanje faxova itd. sa računara. Ako već imaš, pogledaj CD sa drajverima, možda uz njega već imaš program koji ti treba.

Pucko
7.1.2013, 18:57
Trazio sam ali nisam nasao, sto se tice modema sa slusalicama i mikrofonom, da secam se, i mislim da sam imao neki....sad ko zna gde je, idem da kopam malo po starim kutijama.

Ovaj modem sto imam je eksterni i ima samo za telefon i jedan usb prikljucak (koji ide u kompjuter naravno). I imam jedan vec u kompjuteru ali nesto zeza, nece da se instalira drajver, a na webstrani proizvodjaca nma drajver, pise da je plug and play...

Ovde sam instalirao winxp home edition 32bit. Pa sad razmisljao sam da nece da se instalira zbog toga sto je home edition... pa sam ga preslovio u registru u professional... ali to i nije pomoglo. Ali sam onda uspeo da instaliram taj eksterni, jer mi je i on zadavao malo muke....

Pucko
7.1.2013, 20:21
Treba ti modem sa oznakom Voice/Fax, uz njih često dolazi neki namenski program za telefoniranje, identifikaciju dolaznih poziva, slanje faxova itd. sa računara. Ako već imaš, pogledaj CD sa drajverima, možda uz njega već imaš program koji ti treba.

jel ima negde jos da se nadje??? ... nemam cd za ovaj moj, niti sam ga dobio ... a i da sam ga dobio ... to ko zna gde je ....

Pucko
8.1.2013, 10:56
nasao sam neke modeme i neke drajvere, medjutim drajveri nece ni da se pokrenu, a modemi nemaju ulaz za slusalice i mikrofon. (zeleni i roze)

Pucko
8.1.2013, 10:57
nasao sam sebi odgovor ... mozda... http://www.instructables.com/answers/can-i-call-to-phones-using-dial-up-method-via-comp/

bachi
8.1.2013, 12:12
nasao sam sebi odgovor ... mozda... http://www.instructables.com/answers/can-i-call-to-phones-using-dial-up-method-via-comp/

Treba ti voice modem. Nebitno da li ima dva porta za sluške i mikrofon (bolje da ima), ali imaš i one koji idu preko muzičke kartice. Ovi prvi su bolji, ali i drugi vrše posao. Dakle - VOICE modem.

Ja sam pre jedno 15 :) godina koristio http://www.spyfind.com/bitware.html Chayenne Bitware, tu je bio fax, terminal, sekretarica i bit phone koji služi upravo za ono što tebi treba.

Drugi softver je http://www.supervoice.com/asp/productinfo_supervoice.asp ali se on plaća, ali potraži na netu da li ima LEK, ili ga, uostalom - plati.

Pucko
8.1.2013, 13:55
Ja imam modem, koji ima samo za telefonski kabal i usb prikljucak, imam u kompu integrisanu zvucnu karticu koja radi i imam slusalice usb koje imaju svoju neku zvucnu karticu. Da li uopste ima negde da se nabavi tako nesto ??? VOICE MODEM

Ovaj modem nema jack za sluske i mic ali pise nesto voice u karakteristikama: http://www.itsvet.com/proizvod/us-robotics-f-m-56k-v.92-internal,-software,-voice,-rohs-(263093-oem)/comp_comp_modem/108/32

I da li ovaj ima neke funkcije?? http://www.itsvet.com/proizvod/intex-56k-v.92-pci-conexant-itfm56cs/comp_comp_modem/124/84 jer kako mi se cini, mozda ima jos neke prikljucke na slici.

cane.prebranac
8.1.2013, 14:41
Ili jednostavno kupi najdebilnijii fixni onaj za zicom ima za 500 din stavi ga pored kompa i milina.

Pucko
8.1.2013, 14:51
hahhahaha ali nije stvar u tome, poenta je da se koristi kompjuter kao telefon, sto je meni interetsantno, ako nemas adekvatan odgovor, molim te postedi me dragocenog vremena ....

cane.prebranac
8.1.2013, 14:56
Bas to i hocu, da te postedim dragocenog vremena. Prvo pitanje je da li ces ti uopste to uspeti da osposobis, drugo kad osposobis pitanje je koliko ce taj modem da ti traje, posto verovatno i sam znas da su modemi crkavali svaki cas i da se se na kilo kupovalo. Verujem ja da je to tebi zanimljivo ali nije prakticno. Ti vidi pa kako hoces.

Pucko
8.1.2013, 15:06
Jeste zanimljnivo je nauciti nesto, makar to bilo i staro, ko zna, mozda ce i nekad trebati, uostalom, to je moja stvar, forum je namenjen da se pomogne a ne da se upravlja tudjim zivotom.

Freško
8.1.2013, 15:29
Ja sam to svojevremeno, napravio, sa nekim Intel Ambient 56k Modemom (http://images.geeksimages.com/imageshare/M/300x300/MD5628D-CO-unit.jpg). Išto je neki softver uz njega na dve flopi diskete, zvao se nešto tipa WinFax ili nešto slično. Modem je ima standardne telefonske konektore plus konektore za slušalice i mikrofon. Ja sam u to tada bio uložio malo više napora, i uspeo sam da napravim da bez problema radi telefoniranje, faks (primanje/slanje) kao i telefonska sekretarica (snimanje glasovnih poruka). Ali to je bilo veoma davno nebih imao živaca da se igram sa tim.

bachi
9.1.2013, 11:11
Pucko, cane.prebranac je u pravu. Ako imaš ispravno parče hardvera, a to je normalan modem, onda se samo stavi onaj softver i tu je kraj svake priče, tako da ne vidim šta ti je to izazov.

Onda se postavlja pitanje koliko će to pouzdano raditi, računar mora da je uključen da bi telefon mogao da radi, itd.

I ja preporučujem pijačara od 500 dinara, ali dobro, tvoje vreme, tvoja stvar. :D

Pucko
9.1.2013, 11:50
ljudi ja imam telefon samo sam hteo da viidm da li je ovo moguce, nista vise... i ako jeste kako da ga namestim...to sam sada video, i naucio, samo nemam potreban hardver....