PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa mreznom karticom!

neww
31.12.2012, 3:42
Drugari, pomozite malo... Naime, crkla mi je mrezna kartica, zamenila je drugom (it-584) medjutim nigde ne mogu naci drajver.. Tacnije, pronasla sam medjutim kao da nesto nije u redu sa instalacijom, i dalje u device manager pored mrezne kartice stoji zuti uzvicnik.. Kontam da je drajver u pitanju ili je ipak nesto drugo..?

Bryan Fury
31.12.2012, 4:44
Koji operativni sistem imaš? Probala neki od ovih?

http://www.intextechnologies.com/webpages/download-driver.aspx

neww
31.12.2012, 10:38
Probala sam Lan Card (it-584) za Win XP iii nista...

Aleksic01
2.1.2013, 18:40
ako problem nije resen preuzmi drajver odavde na "Click here to download the latest ver."

http://www.3dpchip.com/3dpchip/3dp/net_down_en.php

neww
2.1.2013, 20:42
Pokusacu, pa javljam da li je uspelo... Hvala..

neww
3.1.2013, 15:42
Po device manageru kartice funkcionise sada, ali mi prijavljuje gresku sa IP adresom prilikom konektovanja :eek: (opcija run-cmd prikazuje gresku, ne izbacuje uopste adresu)

soneje
3.1.2013, 16:28
Kakvu gresku ispisuje?

neww
3.1.2013, 17:31
An internal error occurred: The request is not supported.
Please contact Microsoft Product Support Services for further help.
Additional information: Unable to query host name.

Aleksic01
3.1.2013, 19:24
prvo u control panel-u u network connections desni klik na Area Local Connection i zatim podesi automatsku konfiguraciju IP adrese kao na slici:
45136

ako opet nece mozda tvoj provajder koristi staticku IP adresu pa se mora upisati ista ili je ruter resetovan, ako neznas parametre za konfiguraciju rutera najbolje kontaktiraj provajdera !

neww
3.1.2013, 19:32
prvo u control panel-u u network connections desni klik na Area Local Connection i zatim podesi automatsku konfiguraciju IP adrese kao na slici:
45136

ako opet nece mozda tvoj provajder koristi staticku IP adresu pa se mora upisati ista ili je ruter resetovan, ako neznas parametre za konfiguraciju rutera najbolje kontaktiraj provajdera !

To je vec tako podeseno.. Ali ne razumem, zasto onda kada kabl Adsl-a povezem sa laptopom sve funkcionise, bezicni net radi.. Samo kada povezem sa kompjuterom nista ne funkcionise...

Aleksic01
3.1.2013, 22:46
Onda je problem u systemu, ja bih reinstalirao windows moguce da je neka infekcija, cisto da se uverim da li je mrezna kartica u pitanju.

Bryan Fury
3.1.2013, 23:39
Onda je problem u systemu, ja bih reinstalirao windows moguce da je neka infekcija, cisto da se uverim da li je mrezna kartica u pitanju.

Pa ne testira se mrežna kartica reinstalacijom Windowsa :D Mnogo jednostavnije i korisnije bi bilo isprobati neku drugu karticu na tom istom računaru.

Aleksic01
4.1.2013, 0:23
Pa ne testira se mrežna kartica reinstalacijom Windowsa :D Mnogo jednostavnije i korisnije bi bilo isprobati neku drugu karticu na tom istom računaru.
jeste korisnije, posto je ova vec druga koja ne radi, treba kupiti trecu lan karticu a ako i ona ne radi probati novu...!

Bryan Fury
4.1.2013, 0:29
Moguće je i da nešto s tom pločom nije kako treba... mada ne bi bilo loše i neko iskusniji da sve to pogleda, još nismo čuli ni koji je uopšte operativni sistem u pitanju :D

neww
4.1.2013, 2:21
Moguće je i da nešto s tom pločom nije kako treba... mada ne bi bilo loše i neko iskusniji da sve to pogleda, još nismo čuli ni koji je uopšte operativni sistem u pitanju :D

Napisala sam gore vec kada sam pricala o drajveru koji sam probala WinXp je u pitanju..