PDA

Prikaži potpunu verziju : USB zvučne karte za 5.1 sisteme

miloš68
30.12.2012, 13:30
Ima li ko iskustva sa recimo nekom ovakvom zvučnom karticom :
http://www.alibaba.com/product-gs/335790691/7_1_usb_audio_adapter.html
Ona košta manje od 20usd,u sebi ima čipset CM6206.
Koliko je ,tj.da li je ovaj čipset bolji od onog na integrisanoj zvučnoj kartici Realtec AL 889a.Znam,naravno za ono pravilo:koliko para....,ali me zanima da li bih šta od kvaliteta zvuka dobio na sistemu Genius 5.1 5005(koji imaju mnogi i možemo ga oceniti sa vrlo dobar 4-).
Još jedno pitanje je vezano za s/pdif out sa integrisane realtec AL889a : jeli ovaj digitalni izlaz isto što i direktan digitalni izlaz sa recimo ovog dodatka za matičnu ploču: http://www.amazon.com/Gigabyte-12CR1-1SPINO-11R-SPDIF-Audio-Cable/dp/B003E7HS24 ( ima li se gde ovo kod nas kupiti?).
Ovo sam pitao stoga što postoji mogućnost nabavke jednog D/A konvertora(oko 50usd-koji ima dva optička i jedan koaksijalni ulaz te taman 6 činčeva analogni 5.1 izlaz što mi treba za Geniusa.),koji bih koristio kao digitalni izlaz iz PC-ja(s/pdif) i DVB-T2 tjunera(coax):
http://www.amazon.com/5-1-Channel-Theater-Decoder-Decode-Digital/dp/B008XF7IHW
Mislim da bi možda ovaj D/A konvertor bio bolje rešenje(jer ne mora da DVBT2 tjuner ide preko uvek uključenog PC-a)?

Pavle Pavlovic
21.2.2013, 15:36
druze sve je to isto imas raziliku tek sa creative live 5.1 karticom a od pro kartica tek sa audipophile 24 96 ili emu0404, al ako ces spdif koristiti to jest digitalni izlaz , nije ti bitno koja je zvuchna jer nishta ne radi.. a koji d/a konverter da uzmesh ne znam , nisam imao iskustva sa tim, al neko sigurno zna na forumima posvecenim iskljuchivo pro zvuku kao shto je rumski forum

Pavle Pavlovic
21.2.2013, 15:38
taj kineski dekoder nije nista bolji od tog sto imas na kartici , vidim da ti hoces na zvuchnike da shaljesh i komp i tv ... ako si namerachio da uzmesh neshto od 50e , uzmi neku karticu sa digitalnim ulazom ,eksternu za PC , i onda na nju nakachi zvuchnike a digitalno je spoji sa tv tjunerom i to je to.. samo ti komp mora biti upaljen , za ne upaljen komp bi ti mogla mikseta sa 6 izlaza i 12 ulaza i namestish sve da ide i moci ce u isto vreme da ide zvuk i iz kompa i iz tv-a , sa digitalnim ulazom nisam siguran da ce tako moci, mada mozda ti tjuner nema koaksijalne izlaze nego samo digitalni za 5/1 u tom sluchaju neka creative kartica koja moze da radi i sa ugasenim kompom , sva su reshenja ispod 100e

intel cor 2 duo
25.2.2013, 19:39
http://www.kupujemprodajem.com/sound-blaster-live-ct4830-4664361-oglas.htm?filter_id=8513966 sta mislite o toj kartici da li je vredi uzimati,posto nisam bas pri parama,ako mozete preporucite mi neku jeftiniju polovnu do 1500din

bobiv
25.2.2013, 23:30
Što se tiče creative bolje da doaš još neku paru pa pazari polovan audigy 1
ili 2 ..Pošto imaju podršku za win 7..
To je ako hoćeš zvuk da ide analogno..TJ na 2 ili više kanala..
Ako ćeš digitalno onda neka kartica koja već ima ugrađen spdif ili optički
priključak..Nešto tipa asus ili sl..
Što se tiče geniusa ne verujem da ćeš da izvučeš max iz pomenutih kartica,
što se muzike tiče..
Sad mi nije jasno šta si hteo sa dvb t2 tjunerom?

intel cor 2 duo
26.2.2013, 0:58
Pa ja imam neki pasivni 5.1 sistem pa sam mislio njega da spoim sa DWD-om,pa dwd na komp i kad pustim muziku sa kompa da ide preko DWD-a,ali treba mi digitalni izlaz na zvucnoj a ja nemam,pa mi izadje jeftinije da kupim zvucnu nego ceo 5.1 sistem sa aktivnim wooferom.

bobiv
26.2.2013, 1:09
Može i tako al sve zavisi kao se uklapa taj dvd sa pasivnim zvučnicima..
Pitanje je kako će da ih gura i koji će biti kvaliet..
Najbolje rešenje ako pak imaš malo kvalitetnije zvučnike je neki polovan
5.1 av resiver..
Al je to više usmereno za gledanje filmova..
Za slušanje muzike je najbolje stereo..Mada ima av resivera koji solidno rade
i u stereo modu..

intel cor 2 duo
26.2.2013, 15:19
Te zvucnike sam dobio uz DVD i bas lepo rade,videcu sta da radim da li da kupujem zvucnu pa da digitalnim putem spojim DVD i komp ili cu kupiti taj RESIVER.