Prikaži potpunu verziju : Problem sa Port Forwardingom za TeamSpeak
ilija_iksi
29.12.2012, 13:23
Resio sam da za svoju kucnu mrezu uvedem TeamSpeak 3, da se ne bismo svi drali kada budemo nesto igrali u LAN-u. Mreza je sledeca: na internet je povezan Huawei MT882 modem iz ponude Telekom Srbija (ADSL). On je povezan na jedan desktop racunar, koji Wireless Routerom (D-Link) distribuira Internet laptopu (ugradjen wireless) i jos jednom desktopu sa TP Link ruterom. Instaliram na desktopu sa TP Linkom TeamSpeak 3 Server i ukucam u adress baru 192.168.1.1 da bih pristiupio podesavanjima za TP Link za Port Forwarding. Medjutim, Dobijem podesavanja za Huawei. Probao sam i 192.168.1.0, ali sam ovog pua dobio podesavanja za DLink. moze li mi neko pomoci oko ovog cudnog problema?
"Problem" ti uopste nije čudan, jednostavno, svi ti uređaji su u razlicitom opsegu IP adresa. Da bi saznao koja je IP adresa tog TP-Linka, najlakse je da na tom desktopu (koji je, koliko sam shvatio, direktno povezan na TP-link) odes na "Network and Sharing Center" (pod pretpostavkom da ti je Windows 7 instaliran na tom desktopu) i pod opcijom "Local Area Connection" odes na "Details" i tamo pod "IPv4 Default Gateway" vidis koja je IP adresa rutera. Ovo možes i brže da odradis (a vazi za sve windows-e) ako u command prompt-u ukucas komandu "ipconfig /all" (bez navodnika naravno) i pod Default Gateway vidis adresu TP-Linka. Najverovatnije je ta adresa 192.168.0.1, ali ne mora da bidne :D. Ako nije, nađi je po ovom uputstvu koje napisah.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.