Prikaži potpunu verziju : Pomoc oko port forwardinga
Pozdrav svima
povezujem se sa komsijom na internet, a on ne moze bez CS-a 1.6 i hoce da koristi svoj PC kao server. Ruter koji imam je Tenda W311R+, i kao po mnogim uputstvima sa interneta podesio sam portove koji se forwarduju (27000-27050) na IP adresu njegovog PC-a (192.168.0.100) i probao tako i ne radi.
Probao sam sa DMZ hostom koji je podesen na njegovu IP adresu i opet nece.
Podesim Android telefon da radi kao FTP server pomocu DMZ hosta na portu 27025 i radi sve bez problema.
Bez rutera sve radi bez problema, kad je spojen direktno na modem.
Na njegovom PC-u je instaliran Windows 7 Ultimate x64 i iskljucen je Windows Firewall, nijedan drugi firewall nije instaliran, privremeno sam iskljucio Avast dok sam isprobavao.
Sta bi mogao biti problem?
Ako je taj Tenda ruter spojen na Telekomov modem/ruter, onda moras da otvoris portove i za adresu Tenda rutera. Znaci, moras da znas koju IP adresu ima Tenda u Telekomovom ruteru (a trebao bi i Tendu da podesis na neku fixnu IP adresu, recimo 192.168.1.50) i da je u Telekomovom ruteru otvoris za zeljeni opseg portova.
Nije spojen na ADSL, nego na kablovskog operatera, modem je neki Scientific Atlanta. Pristupao sam i njemu ali sva podešavanja su zaključana, samo mogu da vidim status modema, ali na njemu ne bi trebalo da bude nekih bitnih podešavanja. Hvala na predlogu.
Danas sam i dalje probao još da čačkam, našao sam par servisa u Windowsu koji su bili Disabled (Routing and Remote Access) sve sam ih stavio na Automatic ali nije ništa pomoglo.
Iz nekog razloga svi TCP portovi su otvoreni i rade bez problema, ali UDP nijedan ne radi tj. nije otvoren, ako bi neko mogao da pojasni malo više o portovima.
Portove proveram pomoću ovog alata
http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
i kad ukucam u cmd netstat -an dobijem listu adresa sa portovima, UDP port za CS server je prikazan kao 0.0.0.0:27025.
Ako sve radi bez Tenda rutera, onda nema potrebe da cackas po Windows-u, očigledno da nije u OS-u problem. Dakle, AKO si forwardovao sve portove na Tendi sa opcijom TCP, onda u istom odeljku u okviru opcije "Protocol" izaberi Both (umesto TCP)i protovi ce ti biti otvoreni i za UDP protokol. Za slucaj da mozda nisi portove otvorio kako treba, evo ti upustva kako da to uradis na tom Tenda ruteru (http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Tenda/W311R+/Command_and_Conquer_Red_Alert_Counterstrike.htm). Naravno, umesto portova koji su dati u primeru, ti stavi one koji tebi trebaju. Aj pa tako...
Ako sve radi bez Tenda rutera, onda nema potrebe da cackas po Windows-u, očigledno da nije u OS-u problem. Dakle, AKO si forwardovao sve portove na Tendi sa opcijom TCP, onda u istom odeljku u okviru opcije "Protocol" izaberi Both (umesto TCP)i protovi ce ti biti otvoreni i za UDP protokol. Za slucaj da mozda nisi portove otvorio kako treba, evo ti upustva kako da to uradis na tom Tenda ruteru (http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Tenda/W311R+/Command_and_Conquer_Red_Alert_Counterstrike.htm). Naravno, umesto portova koji su dati u primeru, ti stavi one koji tebi trebaju. Aj pa tako...
Jesam, pazio sam i na to, uvek sam podesio Both, i kliknuo na Enable, i pratio sam uputstva sa portforward.com sajta, i nikako da proradi. Interesantno, jednom sam nešto na brzinu podešavao, pre nekih mesec dana čisto da vidim kako radi server pomoću rutera tj. samo sam upalio DMZ host i sve je radilo bez problema. Imam jedan rezervni TP-Link ruter pa ću njega isprobati posle praznika.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.