Prikaži potpunu verziju : Wireless router
Vladica19
22.12.2012, 18:37
Kao sto i sam naslov kaze, potreban mi je wireless router, pa me zanima koji je best buy. Hvala unapred.
Prief Lirator
22.12.2012, 18:43
Za sta ti treba, za koliki prostor, odnosno udaljenost? Ako ce biti postavljen u tvojoj kuci/stanu, uzmi bilo koji, to je danas jeftino, a opet dobro radi posao. Mislim da ih ima i ispod 20 evra.
Ako ti treba nesto za veci prostor, gledaj da ima vise antena na sebi (ili jacih antena).
Shang Tsung
22.12.2012, 23:36
Tp Link 941ND. Nema greske..
Ja se u podpunosti slažem sa tobom ali nažalost neće svako da plati ruter bezmalo 5k dinara.
Najbolje neka čovek kaže kolko para ima i za šta mu tačno treba pa da vidimo, a ako ima para onda svakako neće pogrešiti sa 941ND to bez daljeg...
Vladica19
23.12.2012, 3:09
Ovako, treba da pokrije kucu i dvoriste, da baca bar 50m dobar signal. Dao bih 2000-3000 din.
Od 2000-3000 Dinara startuju najjeftiniji modeli. Ako je ta kuća prizemna (nema sprat) Sa najeftinijim modedilma možda i da pokriješ to prizemlje komplet relativno ravnomemerno . Ako je kuća višespratna zaboravi na najjeftinije modele i kupi neki ruter 50+ Eura ako hoćeš da kompletna kuća bude dobro pokrivena signalom.
Shang Tsung
23.12.2012, 12:09
50m oko kuce signal ce mozda da pokrije ako na ovaj ruter sto sam predlozio stavi 3x 8dBi antene, inace moze da zaboravi u startu. Da ne pricam o ovim 2000-3000din varijantama.
Btw, Fresko, lepo si mu reko. 50+evra.
Vajerles je mnogo nezgodna stvar, svakave stvari mu smetaju, od strujnih i telefonskih instalacija, preko cevi do armature u zidovima, E sad u zavisnosti od tih i mnogih drugih faktora zavisi će i prostiranje vajerles signala kroz prostor. Moja kuća recimo jegraćena sedamdesetih po nekakvim ruskim planovima i postoje mesta gde su zidovi debeli i po pola metra. I kod mene ne funkcionišu plastikaneri već sam morao da umem LinkSys sa dve eksterne antene od po 8db. Tako da i kod njega može da se desi da mu završi posao i ruter koji ima osrednji moć penetracije, a može da se desi da mu je potreban i neki hevi ruter malo veće snage neo oni narodni primerci od 2k dinara.
Vladica19
23.12.2012, 16:06
Ako je tako kao sto kazete, koji router od 50+ evra? Ako vec moram da platim, da znam sta da kupim. Hvala svima jos jednom!
Prief Lirator
23.12.2012, 16:38
Pomenuti Tp Link 941ND bi ti trebao biti dovoljan, ima 3 jake antene, a mogu se i zamijeniti jacim po potrebi.
TL-WR941ND (http://www.tp-link.com/us/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR941ND) ili TL-WR1042ND (http://www.tp-link.com/us/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1042ND) bi trebali biti i više nego dovoljni da i više nego dobro pokriješ kuću od par spratova sa dvorištem. Ali naravno uvek se malo ovo treba uzeti sa rezerve jer ja neznam kako ti je kuća građena i šta sve ima u zidovima što može uticati na prostiranje signala.
Vladica19
23.12.2012, 22:17
Hvala svima!
Vladica19
27.12.2012, 5:15
Kupio sam TL-WR941ND, samo sto je verzija 3.7 , negde sam citao da je bolja verzija 4. Koliko sam pogresio, ako sam uopste pogresio?
p.s. Da li da skinem najnoviji driver za ruter ili ne treba?
Nutsbre@ker
27.12.2012, 9:38
Za sta koristis internet, koliko dobro se snalazis sa flesovanjem softvera, i koliko dobro se razumes u racunare. Ako si pocetnik, amater.koji koristi komp za klasicne stvari poput inerneta, igara, office-a, muzike i filmova, ovo je za yebe nepotrebna i pomalo opasna rabota ( mozes da brikujes uredjaj ).
Sent over section_one subnet :)
Vladica19
27.12.2012, 14:45
Internet koristim za zabavau uglavnom. Inace nisam strucan sa ruterima. Pomislio sam samo da bi mozda bolje radio sa novim driverom.
Nutsbre@ker
27.12.2012, 17:35
Moja poruka ti je da ne popravljad nesto sto nije pokvareno. Ti si neiskusan korisnik, kome internet sluzi za osnovne potrebe, i koji realno nece osetiti neko poboljsanje, a pritom tu je i rizik da brikujes uredjaj.
Sent over section_one subnet :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.