Prikaži potpunu verziju : wirless kartica i antena?
Zanima me da li moze wirless kartica da se stavi u PCI slot i da kupim neku antenu veliku koju bih povezao na nju? Recimo ovu : http://www.shopmania.rs/bezicno-umrezavanje/p-ante00000013-reinkjet-directional-grid-antena-2-4ghz-20dbi-nfem-1807400
Da li bi to radilo? I mogu li samo antenu da uzmem? Treba li mi wirless kartica, ne znam uopste sta dodje iod prikljucaka za antenu i kako se prokljucuje, da li treba kartica?
Moze li opcija usb wirless i antena?
Brate evo ovako ja licno kad sam ostao bez adsl-a pre par meseci uzeo sam, mreznu karticu eksternu sa antenicom, TP-LINK TL-WN7200ND (http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wn7200nd/comp_comp_networkadapter/317/323) ima dosta dobar prijem i kad je napolje i kad je unutra, ima antenicu od 5dbi koja je izmenjiva i moze se staviti jaca, povezuje se sa kompom preko usb-a. Moze se verujem povezati i sa tom velikom antenom samo nisam siguran bas kako ali moze provereno, citao sam da su ljudi to vec radili. Dakle treba ti i takva mrezna kartica eksterna po mogustvu, a to povezivanje sa Velikom antenom to je opciono.
Ja sam samo zamenio fabricki softver sa programom Wefi zato sto je mnogo prakticniji i sam se konektuje na mreze kada ih ima,
cane.prebranac
8.12.2012, 20:33
Kupis karticu moze PCI moze USB samo da ima prikljucak za antenu, tj izmenljivu antenu, kupis antanu, skines onu malu antenicu sto dobijes uz karticu, nakacis ovu antenu sto si kupio tako sto je samo zasrafis na mesto male antenice, ova antena ima vec ugradjen konektor i to je to :) jedino drajveri znam da te uvek muci :D
Kupis karticu moze PCI moze USB samo da ima prikljucak za antenu, tj izmenljivu antenu, kupis antanu, skines onu malu antenicu sto dobijes uz karticu, nakacis ovu antenu sto si kupio tako sto je samo zasrafis na mesto male antenice, ova antena ima vec ugradjen konektor i to je to :) jedino drajveri znam da te uvek muci :D
Nema problema za drajvere Cane ovaj adapter konkretno dolazi sa cd-om koji ima drajvere ne samo za taj model vec za jos 6 il 7 modela, i to razvrstano po folderima Winxp Win 7 tako da .:) Jedino sto autorun ne radi (iako se pojavljuje) pa mora da se rucno ulazi u folder i pokrece setup od instalacije.
cane.prebranac
8.12.2012, 20:56
Znam da nema nego HiddEn cesto krizira za dravjere :D Inace bih preporucio tp link kartice, to je proverena stvar.
Znam da nema nego HiddEn cesto krizira za dravjere :D Inace bih preporucio tp link kartice, to je proverena stvar.
Pa da Tp Link i Linksus i Asus to su najcesce a i najvise podrske ima za njih.
Jos Jedna napomena taj tp link sto imam podrzava i programe tacnije sisteme bazirane na Linuxu, koji se mogu pokrenuti preko Vmware workstation i na windowsu.
Nisu u pitanju klasicni sistemi u pitanju su Beini i Xeopan sluze za Razbijanje Wpa Wpa2 Wep i Wps Wifi Protection zavisi od verzije.:dzavo:
Hvala svima :)
Trazim veliku antenu da bih mogao da vatam wirless od susjeda :)
Koliko je dovoljno 5dbi?
Je li otprilike to jacina kao u laptopove?
cane.prebranac
9.12.2012, 1:22
Zavisi koliko je rastojanje izmedju tebe i suseda, i ima li fizickih prepreka. Narocito obrati paznju sad da li ima drveca izmedju posto kad drvece olista onda nista od signala.
OWERKLOKER
9.12.2012, 4:54
Tesko da ces moci bez eksterne antene da uzimas net od komsije.
A sto se tice 7200, go for it.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
ok znaci definitivno mi treba i antena. da remiziramo. uzmem ovaj adapter sto je sale prikljucio i antenu iz prvog posta i to je to ? moze li sigurno ova antena na adapter 7200
cane.prebranac
9.12.2012, 13:08
Taj prikljucak za antenu je univerzalni tako da moze. Nego ti nama reci koliko ima izmedju tebe i tog suseda mislim na rastojanje?
mozda 15 metara. na tablet mi je jacina 5dbi i uvijek vatam. samo sto je jedna crtica. ma uzet cu ovu antenu veliku da vatam i ostalim komsijama :)
cane.prebranac
9.12.2012, 13:28
Pa mozda ti nece trebati antena, posto kartica ima svoju antenicu, mozda bude dovoljna.
water wizard
9.12.2012, 13:30
pazi samo da ne bude neki nervizni komšija da tebe prvog osumnjiči da mu kradeš net kad vidi antenu uperenu u njega :D
neka me osumnjici :) ja samo uzimam signal koji prolazi kroz vazduh pored moje kuce :)
OWERKLOKER
9.12.2012, 23:56
Probaj za pocetak samo sa karticom(da ne uzimas antenu bez potrebe) i ako moze, na konju si.
A antenu mozes kasnije lako da prikacis ako bude bilo potrebe. ;)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
cane.prebranac
10.12.2012, 2:15
Ili uzmi na karticu na usb imas neke tp-link 7nesto.Ako ne unutra onda uzmes produzni usb kabl i izbacis kroz prozor. To je bio moj prvi net ne racunajuci dial up :)
neka me osumnjici :) ja samo uzimam signal koji prolazi kroz vazduh pored moje kuce :)
Ista prica ista prica i kod mene dobar izgovor btw.
Da li bi primetio bilo kakvu razliku ako bih na USB wifi adapter umesto originalne 5dbi antene stavio neku od 15dbi ili jacu, a koje se prodaju na KP? Da li te antene zaista imaju toliko dbi koliko pise ili je to samo kineska prevara?
http://www.kupujemprodajem.com/photos/oglasi/7/72/19868727/19868727_444601250_826.jpg
Ili da se eventualno uzme spliter, pa da se povezu dve antene?
http://2.bp.blogspot.com/-OXvX0oJY3sY/Tnt2-2-8erI/AAAAAAAAAIU/35vqcyA88Ps/s1600/tconnector.JPG
@rubiroza
Ako zelis da se konektujes na neku mrezu iz komsiluka i ako imas mogucnost da antenu pozicioniras negde napolju onda su grid antene sa 5-15m kabla dobar izbor.....
cane.prebranac
1.4.2015, 20:31
Jel hvatas komsijinu mrezu ili svoju kucnu?
slavkostorm
1.7.2015, 14:28
Ja sam radio nesto slicno ranije. Bio sam uzeo pci wi-fi karticu i ona je na sebi imala onu malu antenicu, mislim da je 4db. Posto u sobi gde mi se nalazio pc nisam imao dobar signal uzeo sam veliku Tp-link 8db antenu i zamenuo je misleci da cu time poboljsati signal.. i jesam poboljsao ali samo za jednu crtu bez obzira kako namestio antenu, a imala je dugacak kabl.. tako da sam bacio pare na to jer dve-tri crte mi nisu bile dovoljne za normalno koristenje neta. Problem sam resio sa reapeterom i on je odlicno premostio signal od modema do racunara i posle toga sam imao pun signal. Moze da se ukljuci direktno u bilo koju uticnicu i lako se konfigurise.
cane.prebranac
1.7.2015, 15:39
Kako radi taj ripiter i koji si uzeo? Jel mora nesto da se konfigurise ruter ili samo hvata zadatu mrezu i posledjuje je dalje?
slavkostorm
1.7.2015, 17:50
Radi jednostavno, postavis ga negde izmedju wi-fi modema i mesta gde hoces da poboljsas signal i on se ponasa nesto kao pojacalo. Modem ne mora da se konfigurise samo repeater. Ovde ima kratko uputstvo kako se to radi i model koji sam imao je mislim TP-link WA854RE (oko 20e kosta), ne znam tacno jer sam rasprodao opremu kad sam se selio, ali svi oni rade na istom principu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZdjkBqRxuGc
water wizard
1.7.2015, 17:57
ne podržava svaki ruter repeater mod, a repeater možeš i da povežeš sa lan kablom bilo u ruter ili u kompjuter da se ne gubi na brzini jer 2x wireless šalje signal ako ide preko wifi
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.