PDA

Prikaži potpunu verziju : [Miš] Genius DX-L8000

todos
28.11.2012, 18:13
Neka reč o ovom mišu koji poseduje Blue Eye tehnologiju. Ergonomski miš namenjen dešnjacima. Naravno plastičan mš oklopljen sa tri vrste plastike. Odozdo sasvim obična, sa strane gumirana plastika odlična na dodir dok je odozgo u piano finišu. Poseduje pet vrste tastera koji su automatski predefinisani kao i mali turbo taster koji se nalazi jedva primetan iza točkića. Odozdo se nalazi i jedna AA baterija koja mu daje i određenu težinu koja možda i nije za svakoga izbalansirana. To je moj prvi utisak. Odziv je trenutan maksimalna rezolucija je 1200dpi. Može preko softvera da se šteluje i tasteri i rezolucija. Interesantno da je točkić patentiran u US što znači da poseduje neke funkcije koji drugi modeli nemaju. A to opet sa ovakvom cenom podiže ovu periferiju na viši nivo. Zavrnšna obrada je verovali ili ne za čistu desetku s obzirom na cenu. Jednostavno sam ga pregledao, imam oštro oko i ništa nisam video što bi ukazao na fušeraj. Još da dodam da poseduje mini nosač koji se kači na zid. U paketu dolazi sa jednom GP alkalnom baterijom, nosačem za zid, mini CD sa drajverima uputstvo za upotrebu (ima prevod) i garancijom od dve godine.Zanimljiv sam i kao korisnik ovog miša. Naime od kad sam prvi put seo za kompjuterom koristio sam kao levoruk miševe za dešnjake kojima su i tasteri podešeni takođe za desnoruke. Nemam pojma zašto je tako ali gro poslova obavljam levom rukom osim pisanja olovkom koju držim u desnu ruku. Jbm-liga zašto je to tako.Slike će biti kad ga uslikam.
p.s. Ovo sam ostavio za kraj. Naime ovaj miš koristi maltene sve podloge koje su vam dostupne. Od ravnog stola preko ćebeta, šatorskog krila, tepiha pa sve do kućnih ljubimaca. Ovo poslednje je interesantno zato što radiš dve radnje istovremeno. Koristiš miš i maziš džukelu. Samo kad se pas mrdne malo kvari potpun utisak o korišćenju ovog perifernog uređaja. U CoreluDRAW sam posle bednog touchpeda sa laptopa progledao na oči.

altec.gs
28.11.2012, 21:46
Gde su slike? :D

flamingos
28.11.2012, 22:13
Lepo piše,okačice kada slika.

altec.gs
29.11.2012, 13:45
Da vidim da to pise gosn advokat, zato sam i napisao gde su slike. :p

todos
29.11.2012, 14:00
Evo slika!

todos
29.11.2012, 14:01
Evo jos dve.

todos
29.11.2012, 14:06
I poslednja sa donje strane.

Bakster
29.11.2012, 16:21
Kul mis, lepo izgleda...
iskreno ja ne volim bezicne miseve, ali svako ima svoj ukus :qliranje:
nek te dobro sluzi, sad cepaj taj Corel kako treba... :cool:

flamingos
29.11.2012, 17:02
Koje baterije koristis za misa?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

todos
29.11.2012, 17:53
Jedna GP Alkalna AA baterija 15A LR6. Na kutiji piše da će izdržati godinu dana. Verovatno pod umerenim korišćenjem.

xandar
29.11.2012, 18:32
Dobar mis! Za trenutak sam pomislio da je hromiran, zahvaljujuci ovom glossy finisu:D

todos
30.11.2012, 21:31
Da ne otvaram novu temu. Pitanje za poznavaoce ovakvih miševa. Da li će da se troši baterija ako se miš ne isključuje tj. ostavi u stend bay režimu?

flamingos
30.11.2012, 22:40
Ako ima ugradjenu stednju da bice u sleep modu i trosice bateeiju ako nema nist od toga opet ce da trosi..ja sa mojim bezicnim cak j ako je u stendby jedva izguram.mesec upotrebe :(

todos
1.12.2012, 10:06
Bezveze!
Možda se isplati kupiti jednu punjivu bateriju! I onako svako ima punjače što zbog fotoaparata što zbog nekih drugih stvari. Videću kako će ova izdrati pa ću videti šta dalje. Video sam dve duracell punjive baterije za 0,4K što izgleda nije loše. A platio sam dve obične Duracell za prednje led svetlo za biciklu 0,16K.
p.s. A zažto bi onda na kutiji pisalo da će baterija izdržati godinu dana?

Stefan754
1.12.2012, 11:50
Ja imam Logitech M185 wireless miš, isto piše a baterija traje do godinu dana. Kupio sam ga u maju, bateriju još uvek nisam promenio, inače podosta koristim računar, a ugasio sam miš možda 10 puta... Alkalna baterija je oko 80 din, tako da nešto ne verujem da će da ti se isplate punjive baterije:).

flamingos
1.12.2012, 15:44
Nekad je to marketing a nekad i zaista ume da bude prilicno stedljiv. E sada ne mozes punjive baterije da koristis na misu, tj ima.nekih koji mogu ali su retki ako me pamcenje sluzi.

todos
1.12.2012, 15:58
Dobro onda je najbolje kupiti kvalitetnu bateriju. Košta ko jedno piće u kafani.:)

Bandara
1.12.2012, 16:22
E sada ne mozes punjive baterije da koristis na misu, tj ima.nekih koji mogu ali su retki ako me pamcenje sluzi.

Ovo apsolutno nije tacno jer i sam koristim Punjive na bezicnom Logitech kompletu mis+tastatura, ali posto su (mis i tastatura) mali potrosaci mnogi ne zele da koriste punjive jer im to skracuje radni vek.Punjive baterije su pravljene za veliki broj ciklusa punjenja i praznjenja do kraja, a posto su misevi mali potrosaci taj ciklus se rastegne (kod mene na svaka 3 mjeseca) sto ubija bateriju ali nije neka cijena da se opterecujete. Po meni je totalno isplativo kupiti punjive jer se vec nakon tri punjenja isplate a meni vec traju 2 godine. Jos jedna stvar kod mene dosta dosta duze traju nego kad sam kupovao duracell i energizer. :ciao:

flamingos
1.12.2012, 21:34
JEl ti citas malo..reko sam da neki mogu,a neki na zalost ne. Nekima je cak i na kutiji naznaceno ili u uputstvu. :) Ja na mom probao punjive i nece uopste da radi sa njima,a kad mu uzmem obicne neke izdrzljivije tipa duracel i slicno,ne drzi bas mnogo pretpostavljam da to varira od misa do misa.

Bandara
2.12.2012, 11:48
Naravno da citam napisao si "neki mogu ali su retki" na sta sam dao opasku. Koristio sam do sada cetri modela misa razlicitih proizvodjaca I svi su radili zbog toga sam reagovao na gore izreceno. Poslijednji odgovor je vec konkretan I dopunjava ostale. Pozz

todos
7.12.2012, 15:18
Da li će miš da radi bez ovog prijemnika što se kači na usb? To jest da li laptop ima mogućnost da prepozna periferni uređaj kao što je bežični miš?

water wizard
7.12.2012, 15:29
svi bluetooth miševi bi trebalo da mogu da se povežu na laptop koji ima bluetooth bez tog prijemnika, e sad da li je to blueeye isto to...
Meni Microsoft Miš i tastatura i još jedan miš rade sa punjivim baterijama.. prvi put čujem da neki uređaj bira dal će alkalnu a neće punjivu bateriju možda baterija nije bila napunjena.. i još jedan A4Tech miš isto radio sa punjivim baterijama.. a dok sam koristio alkalne i obične bacao sam baterije po punu šaku :D

NIDZA bOj
7.12.2012, 17:49
Pa mislim da ako mis bude optimalno trosio bateriju, tj. na svakih 6-9 meseci bude potrebna promena ne vidim razlog da se trzate na punjene i pravite kalkulacije sta je isplatljivije.. :opanachke

todos
7.12.2012, 18:51
Pa mislim da ako mis bude optimalno trosio bateriju, tj. na svakih 6-9 meseci bude potrebna promena ne vidim razlog da se trzate na punjene i pravite kalkulacije sta je isplatljivije.. :opanachke

Upravo i tako, čak i na tri meseca je sasvim dovoljno .za jednu bateriju koja u proseku košta pedesetak dinara.

water wizard
7.12.2012, 18:57
pa dobro sve zavisi od miša kolko troši.. meni ovaj mali prazni po jednu AAA bateriju na 3-4 dana a ovaj veći sa 2 AA drži mesec dana.. ali ako tera po 6 meseci onda je to druga priča