PDA

Prikaži potpunu verziju : Prodaja hardvera i druge el. opreme

Mali Princ 81
28.11.2012, 14:38
S obzirom da na ovom forumu nije doyvoljena prodaja bilo čega, možete li mi odgovoriti koji je sajt najbolji za prodaju starih konfi, monitora i sličnog hardvera?
( može i na priv por. )

Nadam se da nisam promašio temu i mesto.

todos
28.11.2012, 16:04
Svi sajtovi koji se bave oglasima. samo budi uporan i spusti cenu i lako ćeš prodati bilo šta od stare opreme.

Mali Princ 81
28.11.2012, 17:34
spusti cenu i lako ćeš prodati bilo šta
Ajde ? E baš ti hvala na ovom mudrom savetu :aplauz::aplauz:

flamingos
29.11.2012, 6:04
Lepo ti je rekao covek. Videces i sam uostalom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

LemaX
29.11.2012, 15:18
samo budi uporan i spusti cenu i lako ćeš prodati bilo šta od stare opreme.

apsolutno tačno
ja sam imao baš dosta starog hardvera tipa matičnih, procesora 462,754 itd, grafičkih karti, hdd.... koji su mi stajali godinama u podrumu, nakupilo se svega i svačega. lepo video po oglasima koje su okvirne cene svake komponente, pa stavio duplo niže. i na kraju rekoh, ajd da se otarasim svega, pa u kompletu stavio sve za još nižu cenu. i odmah otišlo . milina :)

Mali Princ 81
29.11.2012, 15:46
Pa ovo moje vredi 30 eur, ja ako bih prepolovio to je 15 eur, beda pre ću da bacim konfu nego da je prodam budzašto ...

NjegovaWisost
29.11.2012, 15:59
Limundo :D

doctor
29.11.2012, 16:05
Stare konfe ne vredi prodavati, bolje da je iskoristiš kao mašinu za internet/home server ili da je pokloniš nekome...
Osim ako ti baš ne smeta u kući/stanu a treba ti keš da se napiješ jedno veče... :D

LemaX
29.11.2012, 16:35
pa dobro, moja je vrednost bila malko viša , nekih 200e kad bih prodavao komponentu po komponentu gledano po cenama iz oglasa. mada ni to nisu bile realne cene, tražili su tad za bartona procesora od skoro deceniju 1500+ dinara :)
a kod mene u ns-u na najlon pijaci ih je bilo na kile, valjda te generacije kompova zapadnjaci bacaju na otpad, pa ovi kusturičini ih dovoze :opanachke

ali meni to baš nije više trebalo, pa sam ih i dao za tako neku cenu da se brzo proda, a i da se preprodavci zamisle.

kreni sa jednom cenom, pa vidi šta dalje, možda se odmah neko nađe.

malo nevezano, kao što sam video sad skoro na jednom od naših većih sajtova za oglase
neka krš usb zvučna koja u radnji košta 500 dinsa sa sve fiskalnim računom, čovek stavio naslov- akcija, akcija samo danas, ekstra zvučna kartica, samo 900 dinara :D
šta će, snalaze se ljudi :opanachke

cane.prebranac
29.11.2012, 16:52
a kod mene u ns-u na najlon pijaci ih je bilo na kile, valjda te generacije kompova zapadnjaci bacaju na otpad, pa ovi kusturičini ih dovoze
Ima li sta pemtno da se nabavi na najlonu, tipa neke komponente koje su stare po jedno 5-6 godina i kakve su cene, posto i ja boravim u NS.

LemaX
29.11.2012, 20:07
otprilike dva puta mesecno stize roba
uglavnom rasture kompove, pa posebno komponente prodaju(bar mislim)
cak i neki zapakuju maticne u onu pucketavu foliju :opanachke

zadnji put sam kupio neki hardver u februaru ove godine :)
za maticne su trazili po 500 dingera, ja sam uzeo cetiri na oko sto valjaju, dve su bile s754, jedna am2 i jedna 775 i dao mi je sve četiri za 1000 :)
i uzeo dva procesora s754 za 300 dinara.
od toga 775 samo vrtela kulere, am2 skroz mrtva, a ove s754 radile ko nove :opanachke
i procesori bili ispravni.
od tog jednog 754 sastavio komp i dao tetki, a drugu ispravnu dao drugaru za pivo :D

onda sam još kupio jedan hdd od 20gb za 100 dingera i ispravan je bio skroz, i jedan od 80gb za 400 dinsa, ali radio je nesto kratko, 2-3 meseca i otisao u vecna lovista :opanachke
kupio sam jos dva -tri za po dvesta, ali nije im bilo spasa.

secam se tad: za 1gb ram modul ddr1 su trazili 800 dinara, i onda kako prodje vikend, stvori se gomila oglasa baš iz ns-a : 1gb ddr1 za 1200+ dinara :D

ali nisam zagledao baš dugo komponente, samo prodjem, da ne padnem u iskusenje :)

ustvari, meni je ćale rekao da je video kako neki momci uvek prave guzvu kod tih komponenata, i sve razgrabe, tako sam i ja saznao za to.
valjda pokupuju, servisiraju i 'ajmo matična za 15-20e u oglase.

pre par meseci sam video monitore, i pitam koliko je 22", taman u glavi mi se mota da bih mogao da blejim u dva monitora.
i tako mi on kao iz topa kaze 50e, ja zagledam , on kaze ispravan , ima struje, odmah isprobamo...ja rekoh i nisam nesto zainteresovan, i on odmah za mnom, pa koliko das , aj sve je ispravno,evo ti za 40e...i kako sam se na kraju odaljio od njega, on vice : daj 25e i nosi :D i ja odmahnem rukom. kasnije mi bilo krivo, bilo je struje, mogao sam odmah videti manje vise da li je ispravan.
i naravno, nisam vise našao da je neko hteo da da za 25e.

a nekad se uglavnom valjali audio uredjaji
e tu sam proplivavao, kupio dva kucna pojačala i to svaki je bio po 20e i preveliki kvarovi za popravku. ali zato sam kupio još jedno posle toga tehniks su v-505 za 1000 dinara, samo ga pomirisao da ne smrdi na paljevinu slučajno, doneo kuci - radi kao nov, jedino što sam morao zameniti potenciometar zvani volume.
i uzeo sam bio neki dupli dj cd plejer sa kontrolerom , mislim da je bilo 25-30e, odmah isprobao i nije valjao jedan laser - kupio laser za 500 dinara nov , stavio, i radilo par godina kao ludo :opanachke

izvinjavam se ako sam malo ubio sa tekstom, ali da vidite samo kako sam ja razglabao sa mojim profesorom fotografije o najlonu - covek je svaki vikend tamo, samo prebira, kaže da je uspeo nesto da nadje , zaboravio sam sta je bilo u pitanju, ali nesto za fotografski studio što kosta minimum u tom stanju 600-700e, a on platio 30e :) kaze prodavac nije imao pojma za sta je to, ali mu je izgledalo skupoceno, a i profa se pravio lud, kaze napravicu ja nesto od toga, dokon sam covek :D

mogao bih film da snimim o najlonu, na fazon "only fools and horses"

:ciao:

cane.prebranac
29.11.2012, 20:14
svaka cast na izvestaju:n_klanja: ovako detaljno stvarno nisam ocekivao :) znaci poraniti spremiti nesto malo para i kako me sreca posluzi :D

LemaX
29.11.2012, 20:33
sreća je najbitnija :)
eto tad sam mogao prodati obe za 2000 dinara, i bio bih u plusu 1000 dinara iako ne valjaju dve.
ali sad mislim kakve sam sreće trenutno, kupio bih sve četiri neispravne :opanachke

znači, uglavnom je stizao kombi pun robe, i odmah u subotu ujutru se već sve što valja rasproda, i tako bude zatišje na pijaci sa komponentama ili ostanu one za koje neuki traže nenormalne novce (grafa 7800gt za 80e, valjda zbog ovih prvih cifara 78, ili zbog lepih crteza/grafika na kuleru :) )
svašta ima, ali tamo definitivno nije dosadno.

cane.prebranac
29.11.2012, 21:23
na najlonu nisam bio odavno ali se secam da stvarno svasta moze da se vidi :D

todos
30.11.2012, 12:59
@LemaX
Svaka čast za tekst. I ja kad sam pokušao da nađem punjač za netbook prebirao sam na jednom buvljaku gde je bilo tonu punjača. Samo nisam uspeo da ga pronađem. Još kad sam rekao da ću mu dati 600 dindži, počne i on da prevrće. Je' ovaj - nije, je' ovaj - nije... Imam kući još duplo više nego ovde, imam ga sigurno samo da ga nađemo. Jedno pola sata smo prevrtali i ništa. I morao sam posle od jednog poznatog servisa da kupim polovan za 2000. A nov je bio 4000 dinara.

xandar
30.11.2012, 15:06
S obzirom da na ovom forumu nije doyvoljena prodaja bilo čega, možete li mi odgovoriti koji je sajt najbolji za prodaju starih konfi, monitora i sličnog hardvera?
( može i na priv por. )

Nadam se da nisam promašio temu i mesto.
Za prodaju preko specijalizovanih sajtova spremi dobro zivce. Ne toliko zbog spustanja cene vec zbog nepismene sabanije koja te iz*******i i izjebe kako stigne. Svaki kontak sa njima je kontakt sa osobom u stanju blage mentalne retardacije. Prvo zbog pismenosti. Svaku recenicu moram da lektorisem da bih razumeo sta je umetnik hteo da kaze, zatim njegovo cenjkanje za proivod koji prodajem i koji na kraju mi izvisi. Klasicni spam. Drugo, pripremi se da budes strpljv na debilna pitanja klinaca tipa koliko je tezak, jel ce me bolu oci ako ga gledam dugo ili ces doci kod mene da stavis to. Moze im se oprostiti kad su 98god.
Ali kad se suocis sa nekom nepismenom glavom u svom gradu koji hoce da kupi ono sto prodajes i zatim da mu olaksas, kazes da se nadjemo negde. I naravno posle desifrovanja sumerskih hijeroglifa, saznas da je odgovorio potvrdno, lepo odes sa napajanjem u ruci i cekas sat vremena ko poslednja naivna budala na hladnoci samo da se on ne bi pojavio i ne odgovarao na pozive!
Zato ne pise cesto bez razloga na oglasima"SAMO POZIV, NA OSTALO NE ODGOVARAM ZBOG SPAMERA" WOWistinu!
To su moja neka iskustva. Sto se tice kupovine, nikad nisam imao problema. Kupih zvucnu pre par dana, sve ok radi. Zadovoljan sam.