PDA

Prikaži potpunu verziju : Maticna ili ram?

skomimaster
26.11.2012, 19:23
Dobar dan dobri ljudi. Unapred se izvinjavam ako slicna tema postoji,ali rodjendan je tu,pa nemam vremena da citam,i unapred zahvaljujem svima na odgovoru.
A evo i moje konfe za pocetak
AMD athold ii x3 435
Gigabyte GA-880GM-UD2H
integrisana grafika
2x2 gb ddr3 rama patriot 1333mhz
500gb sata ii samsung hdd
550w artic cooling fusion
Jednog dana se komp odjednom iskljucio,tj. ekran je postao crn a iz kucista se culo pistanje,i tako je moglo da pisti sve dok ne iskljucim komp,ton ima prekide.
Pokusao sam da restartujem racunar ali ili bi pistao racunar,ili bi se jedva startovao sistem a onda odmah restartovao.
Zatim posle pokusaja ciscenja,pricvrscivanja veza,kablova,delova nista se nije promenilo,komp bi radio max 5minuta.
Odneo sam racunar u servis,i decko iz servisa mi je rekao da svi delovi dobro funkcionisu,da ih je proverio,da je sve ispravno,i rekao mi je da proverim da li su ram moduli kompitabilni,i da proverim slotove na maticnoj
da je moguce da ili ram moduli nisu kompitablini,ili da jednostavno maticna ploca nece da ih prihvati (ali kako su onda pre toga radili par meseci na njoj,i to u dual modu). Proverio sam zatim sa po jednim modulom na sva
4 slota,i na prvom i trecem slotu se odmah cuje pistanje i ako ubacim i jedan i drugi modul. Na drugom i cetvrtom slotu se startuje sistem i sa jednim i sa drugim ramom. ALi opet se desava da se sistem ili zabode
ili restartuje,il ise pojavi slika koju cu okaciti. Proverio sam kompitabilnost ramova preko programa,i jesu kompitablni.
Sada radim sa jednim ram modulom,jer u dualu nece da pokrene. Knjizica uz maticnu preporucuje da dual mod bude na prvom i drugom slotu,ali ni to ne pali
dual mod je bukvalno nemoguc. Ne znam sta da mislim,da li je u pitanju ram,maticna,sistem je stabilan,tako da help guys ako iko ima ideju.
Sistem moze da izdrzi i vise sati bez problema,a moze i da radi 10 minuta i da se restartuje ili zabode.
http://img339.imageshack.us/img339/4497/pb190003.jpg

worldwideweb
29.11.2012, 0:08
Memorija 99%,ja sam imao slicne probleme,

skomimaster
29.11.2012, 14:57
Pa ne znam zaista,juce sam 2 i po sata skenirao jedan ram modul memtestom86,i prosao je 6 "voda",znam da bi to trebalo i duze da se radi,ali nisam bio u mogucnosti,trebao mi je racunar. Juce sam se recimo namucio pola sata da ubodem "pravu" kombinaciju rama i slota,da bi mi posle racunar radio 9 sati bez ikakvih probelma. Poslednjih dana je najteze startovati sistem,ali kada ga startujem,radi bez ikakvih problema i vise od 9 sati...ali u single modu,ne usudjujem se da pokusam dual mode rama... Naravno blue screen of death mi je izbacivao razne kodove dok sam pokusao da startujem sistem po prvi put,zatim sam guglao i nasao da je nabolje da uradim sken particija jednim malware programom,i nasao je greske koje antivirus nije,tako da cu videti da li ce to necemu doprineti.
Sve u svemu obe ram plocice same guraju kada se startuje sistem ceo dan,tako da ne bih rekao da je u njima problem,da li moze biti nesto vezano za to sto imam integrisanu grafiku?

VojaM
29.11.2012, 15:12
Ako su memorijski moduli ispravni, prve dve sledeće stvari su napajanje i ploča.

Mario Pavićević
29.11.2012, 16:28
A latencije oba modula na toj frekvenciji su iste?

flamingos
29.11.2012, 16:58
Istw su latencihe memorije ispravne takodje. Testirao sam sa njim. Napajanje sumnjam da je problem mislim majku mu jedva da to ima godinu i po dana staza zajedno jedino na plocu sumnjam da iz nekog razloga ludi.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2