PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem pri paljenju racunara!?!

VladimirA
25.11.2012, 22:01
Evo u cemu je problem: kada pritisnem power dugme na kompu, na monitoru pise "No signal" (sto je normalno) a zatim se cuje ono "Beep" na maticnoj(uvek se i culo). Kad nestane ono "No signal" monitor se vraca na Stand by(kao sto je bio dok nisam upalio komp). Racunar je upaljen ali ne izbacuje sliku na monitoru!(nije ni izbacivao nista sem "No signal")
Probavao sam ga i na drugim monitorima, ali isto. :confused:

VladimirA
2.12.2012, 22:49
Niko nista?

Peruzzi
3.12.2012, 0:15
najverovatnije graficka preminula

Bakster
3.12.2012, 0:16
Ako si ga probao na drugim monitorima i rezultat je bio isti, vrlo je moguće da ti je otišla grafička kartica...
mislim da ti neće predstavljati problem da isljučiš to iz struje, otvoriš kućište i pogledaš na šta ti liči grafa... velike su šanse ako je crkla da su popucali kondezatori na njoj (one obojene stvarčice koje liče naaaaaaa.... recimo konzerve) ... ali ako nisu to ne znači da je ispavna, skini je i idi kod nekog druga koji ima isti ulaz za grafičku (AGP ili PCI-E, ne znam koju imaš) i probaj da li radi kod njega... ako ne radi, ona je kriva pa kupuj drugu a ako radi nosi to u servis da vide šta mu fali... od ovog što si napisao ja ne mogu ništa više da ti pomognem ;)

Becar
3.12.2012, 10:29
Evo u cemu je problem: kada pritisnem power dugme na kompu, na monitoru pise "No signal" (sto je normalno) a zatim se cuje ono "Beep" na maticnoj(uvek se i culo). Kad nestane ono "No signal" monitor se vraca na Stand by(kao sto je bio dok nisam upalio komp). Racunar je upaljen ali ne izbacuje sliku na monitoru!(nije ni izbacivao nista sem "No signal")
Probavao sam ga i na drugim monitorima, ali isto. :confused:

Kakvi su ti monitori na koje si kopčao, crt ili lcd? možda si naštimao preveliko osvježenje na grafici, pa monitor ne može da prikaže - tj ako si stavio 75 hz a lcd može da pokaže samo 60 hz onda se to događa što si opisao.

Bakster
3.12.2012, 12:19
LCD moze da prikaze 75Hz... :confused:

Becar
3.12.2012, 13:06
LCD moze da prikaze 75Hz... :confused:
stariji lcd neki ne mogu. imao sam problem gdje je lik uzeo sa crt spojio na lcd, neka kancelarijska 17ka ne sjećam se, na integruši i isto je to izbacivalo. padne mi na pamet za osvježenje, bilo 75, vratim na 60 i radi ko sat. imam samsung 20'' star 3 god i ne može da prikaže više od 60hz.
EDIT: mislim da to zavisi i od rezolucije. ako je nativna od monitora onda ide samo 60, a ako je manja može i više.

Bakster
3.12.2012, 14:10
Dobro, ali u tom slucaju bi imao poruku na ekranu "sync out of range" ili refresh rate not supported ... ne bi mu monitor ostao na stand by jer bi graficka slala signal a on ne bi mogao da pokaze sliku pa bi izbacivao ovaku neku gresku, monitor ostaje na stand by kad ne dobija nikakve informacije od grafike sto se desava kad crkne graficka, ili mozda cak i ploca...

VladimirA
3.12.2012, 14:18
Na monitoru se ne pokazuje nista sem onog No Signal sto se pojavljuje pri pocetak paljenu svakog lcd monitora.

Inace monitor je dosta star(lcd), inace je uvek bio na 60Hz.

Bakster
3.12.2012, 14:26
Najverovatnije ti je graficka crkla, napisao sam ti gore kako mozes da proveris... ako nisi siguran da to mozes da uradis sam nosi komp kod nekog ko moze ili u servis...

Becar
3.12.2012, 15:02
onda grafika nema šta. ili možda i slot na ploči za grafiku. provjera je obavezna.