PDA

Prikaži potpunu verziju : Start Conference - konferencija i takmičenje u razvoju Windows 8 aplikacija


vladale
13.11.2012, 0:11
http://i47.tinypic.com/2q1uck5.png

Udruženje studenata informatike FONIS, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka (http://www.fon.rs) i Digitalne agende (http://www.digitalnaagenda.gov.rs/), organizuje konferenciju i takmičenje pod nazivom "Start Conference" u cilju podizanja svesti novih informacionih tehnologija u Srbiji i kreiranja društveno korisnih aplikacija za Windows 8, najnoviji operativni sistem Microsoft-a, dostupnog širokom broju različitih uređaja.

U okviru konferencijskog dela, učesnici će se kroz interaktivna predavanja i panel diskusije upoznati sa Windows 8 operativnim sistemom, uspešnim start-up projektima u Srbiji, kao i primerima dobre prakse u primeni IT-a u našoj i susednim zemljama.

Takmičenje u formatu hakatona održaće se paralelno sa konferencijom gde će se osam ekipa od po tri programera do 27 godina starosti takmičiti u razvoju Windows 8 aplikacija, za šta će na raspolaganju imati 24 sata. Windows 8 aplikacije mogu da se prave pomoću jezika: JavaScript/HTML5, C#, VB.NET ili C++. Svim učesnicima je obezbeđen prostor za rad sa pristupom internetu, vreće za spavanje i osveženje. Pobednički tim čekaju vredne nagrade!

Više o konferenciji i propozicijama takmičenja, možete saznati na zvaničnom sajtu projekta (http://www.start.org.rs/), gde se svi zainteresovani programeri mogu prijaviti za učešće (http://www.start.org.rs/competition/apply). Poziv je otvoren do kraja novembra.

Budite deo zajednice koja menja Srbiju i pozitivno utiče na njenu svest. Prijavite se i učestvujte u zajedničkom poduhvatu kreiranja Windows 8 aplikacija!

vladale
27.11.2012, 10:33
Prijave za konferencijski kao i takmičarski deo događaja Start Conference (http://www.start.org.rs) biće otvorene još svega nekoliko dana. Otvaranje projekta je zakazano za rane jutarnje časove 8. decembra kada će debitovati konferencijski deo. Takmičenje u formi hakatona će biti otvoreno u večernjim časovima i trajaće 24 časa.

Da se podsetimo, takmičenje će se održati paralelno sa konferencijskim delom gde će učešće uzeti osam ekipa od po tri člana. Takmičari će uz pomoć jezika C#, VB.NET, C++, JavaScript/HTML5 razvijati aplikacije za Windows 8 za šta će na raspolaganju imati 24 sata, a za najbolje smo spremili vredne nagrade u vidu Windows 8 tableta.

U sklopu konferencijskog dela imaćete prilike da čujete Nenada Božidarevića i njegova iskustva sa letnje prakse u Facebooku, tvorca activeCollab alata Iliju Studena kao i mnoge druge govornike.

Više informacija o događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu projekta (http://www.start.org.rs), gde se svi zainteresovani mogu prijaviti za učešće na takmičenju ili u panel diskusijama na konferenciji.

Ekipa Starta vas očekuje 8. decembra u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka. Prijavite se, ne propustite priliku da se dobro zabavite, upoznate nove kolege i da naučite još ponešto!

ZoNi
12.12.2012, 13:10
Zanimljivo: Start konferencija za Windows bez Start dugmeta ;)

Nego, nema ovde nekog izveštaja? Odoh na sajt projekta ;)